עבודה עברית

mekl

New member
מירי מסיקה מבצעת שיר של ברי סחרוף.

גם לדמיון צריך להיות גבול.

../images/Emo104.gif"אמי אמי"- דודו טסה

השיר "אמי אמי" נכתב על ידי אחת מהזמרות והיוצרות המצליחות בזמנו בישראל, אהובה עוזרי. בלתי להתבלבל פעמיים דודו טסה ידע שאת השיר הזה הוא רוצה לחדש
. "בשנייה שהתקשרו אלי ושאלו אותי איזה שיר הייתי רוצה לבצע לפרוייקט, ידעתי שזה יהיה 'אמי אמי', וגם ידעתי איך אני רוצה לבצע אותו. זכרתי את אחי שהיה תמיד יוצא מהבית בלי מפתח, חוזר הביתה וצועק 'אמי אמי פתחי הדלת', וכך השיר הפך אצלנו למין מסורת בבית. "

../images/Emo104.gif"לא יכולתי לעשות עם זה כלום"- נינט

"לא יכולתי לעשות עם זה כלום" הופיע במקור בקובץ השירים השני של יונה וולך ז"ל, "שני גנים" שיצא בשנת 1969. גרסתו המולחנת הופיעה באלבומם הקלאסי "בציר טוב" (1982) של שמעון גלבץ ואילן וירצברג. בפרויקט "עבודה עברית" בחרה נינט טייב לבצע את השיר הזה: "יש לי בבית ספר שירים של יונה וולך, ואני מאוד אוהבת את הכתיבה שלה, החצופה, המעזה. השיר 'לא יכולתי לעשות עם זה כלום' תמיד היה שיר שהתחברתי אליו מאוד: אל הלחן המיוחד ובעיקר אל הטקסט הזה, שמתאר את התחושה הכי נוראית בעיני, התסכול של חוסר האונים."

amitshilo

New member
יו! אני מתה לשמוע את זה!

אני מאוד אוהבת את יונה וולך, ומאוד אוהבת את כל השירים ב"בציר טוב". רגב, דיסק מומלץ!

../images/Emo104.gif"האמנם (את תלכי בשדה)"- שלומי סרנגה

"האמנם (את תלכי בשדה)" הופיע לראשונה באלבום המופת של חוה אלברשטיין "כמו צמח בר" מ-1975. אחרי כמעט 30 שנה מחדש אותו שלומי סרנגה: "יום אחד בא אלי חבר שהוא מוזיקאי וביקש ממני לשמוע שיר. אחרי ששמענו את 'את תלכי בשדה' באוטו, דיברנו שתי דקות ואמרנו 'מה זה הדבר הזה'. ברגע ששמעתי אותו שוב, אמרתי שחייבים לבצע לו קאבר. "

../images/Emo104.gif"רדיו רמאללה"- ברי סחרוף ויהודה פוליקר

רדיו רמאללה זו תחנה ירדנית ששידרה מרמאללה מסוף שנות ה-40 עד 1967. המוזיקה ששודרה ברדיו רמאללה היתה השראה למוזיקאים רבים, ויעקב גלעד ויהודה פוליקר הנציחו את מקומה התרבותי של התחנה בחייהם ואת הקריינית המלחששת בשיר "רדיו רמאללה", שהופיע באלבום "אפר ואבק" משנת 1988. עכשיו, 20 שנה אחרי, פוליקר נכנס לאולפן ההקלטות שנית להקליט את השיר, רק שהפעם מתלווה אליו גם ברי סחרוף: "הרעיון לעשות את השיר עלה לאחר שפוליקר התארח בשתי הופעות שלי, פוליקר הוא גיטריסט ענק ואחד המוזיקאים הישראלים שאני הכי אוהב, וזה גם אחד השירים שלו שאני הכי אוהב, וכמובן שרנו אותו גם בהופעות המשותפות שלנו. הקלטנו את הביצוע כמו שהוא היה בהופעות"

../images/Emo104.gif"כל האמת"- מטרופולין

כל האמת (איגו אינטריגו) בוצע במקור ע"י הקליק בשנת 1983. עכשיו, הוא מבוצע ע"י הפרויקט של עופר מאירי-מטרופולין. עופר מאירי על השיר: "את הקליק ראיתי בפעם הראשונה בתוכנית 'עוד להיט' כשהייתי נער. זאת היתה הפעם הראשונה שראיתי להקה ישראלית שמחוברת כל כך למהפכת הפאנק. הם התנועעו באופן מוזר והיו מאופרים בכבדות. השירים שלהם היו חדים ונוקבים. הם היו אחת הלהקות שהשפיעו עליי בשנות העשרה שלי. אני אוהב את ההפקה המקורית של השיר שעדיין נשמעת עדכנית ומלאת רבדים. השיר הזה פשוט מדהים".

mekl

New member
וואו, נשבעת לכם-

בלי קשר לזה שהם עשו את זה, הביצוע כלכךכלכך טובבבבבב!!!1

../images/Emo104.gif"בוקר של כיף"- ג'נגו

"בוקר של כיף" בוצע במקור ע"י להקת תיסלם בשנת 1982. ועכשיו, מבצע אותו עמיר ראסינו- ג'נגו: "כילד הערצתי את תיסלם. כשיצא התקליט השני שלהם, המוני בחורות מהשכונה שלי היו מתקשרות מהטלפון הציבורי ל-144 כדי לבקש את הטלפון של יזהר אשדות. זה היה אלבום פשוט מושלם, ותמיד הייתי בשוק מזה שיאיר ניצני, הקלידן עם הברז, הלחין אותו. אחת הסיבות לכך שהיום אני מנגן בס היא ליין הבס בשיר הזה -סביבו בניתי את העיבוד החדש- שבאותה תקופה בארץ היה חדשני ונוגן באופן מאוד מיוחד."

../images/Emo104.gifשובי לביתך- דנה ברגר

בשנת 1981 ביצע לראשונה את השיר "שובי לביתך" שם טוב לוי. עכשיו, מבצעת אותו ביצוע ממש מקסים לדעתי- דנה ברגר. "שם טוב לוי מתחבר אצלי לישראליות היפה. זה אחד מהשירים שעושים אותי גאה על כך שאני עושה מוזיקה במקום הזה. בביצוע החדש ראיתי את ה'בית' כאדם עצמו, כלומר לחזור לעצמך (לאו דווקא לבן הזוג). חשבתי על מישהי אבודה שטועמת בחוץ פרחי רעל, והיא צריכה רק להחליט שהיא חוזרת הביתה, וזה ריגש אותי. האלקטרוניות מל האקוסטיות בעיבוד החדש מדמים את הניכור של חוץ מול החום של הבית"

../images/Emo104.gif"נפתלי הדג"- יהלי סובול

כן, כן עוד שיר של ברי סחרוף שממש מככב בפרויקט. "נפתלי הדג" הוא שיר מתוך אלבום "סימנים של חולשה" שיצא בשנת 93. עכשיו, מבצע אותו יהלי סובול המוכשר ביותר: "מבחינתי, האלבום 'סימנים של חולשה' של ברי, הוא אחד התקליטים היותר טובים שנעשו בארץ. השורה 'לפעמים קירות חשופים זה מראה מלבב' היא אחת השורות האהובות עליי במוזיקה הישראלית, למרות שאני לא תמיד בטוח מה בדיוק היא אומרת... נפתלי מנותק, קצת כמוני. לפעמים גם אני קצת דג".

לרשימה המלאה../images/Emo26.gif

"בראשית", אבי קושניר
"איך לאהוב אותך", אביב גפן ואלכס
"אדם צובר זכרונות", אברהם טל
"בלדה לנאיבית", אורן לוטנברג
"ערב ב' כסלו", איה כורם
"אמא", אישתר
"נוסע בעקבות האהבה", איתן מסורי
"כשצלצלת רעד קולך", אסף ארליך
"שני תפוחים", אפרת בן-צור
"רק אתמול", אריק סיני
"למה עכשיו", אתניקס
"שיר תשרי", דבק
"אמי אמי", דודו טסה
"איש אילם וגבוה ודק", דודי לוי
"ריקי", Disiac
"ימי בנימינה", דין דין אביב
"במקום הכי נמוך בת"א", דנה אינטרנשיונל
"שובי לביתך", דנה ברגר
"איפה טעינו", דני רובס
"רגאיי הבטלן", הדג נחש
"צלילי הלילה", היהלומים וזהבה בן
"עוד דקה את נעלמת", הראל מויאל
"אני אשיר לך שיר", התקווה 6
"רדיו רמאללה", יהודה פוליקר וברי סחרוף
"ציפור מדבר", יהודית רביץ
"נפתלי הדג", יהלי סובול
"עוד יום", יונתן רזאל
"לו הייתי פיראט", Useless ID
"צור משלו אכלנו", יסמין לוי ושלמה בר
"פמלה", יעל דקלבאום
"כלניות", ירדנה ארזי
"תפוח חינני", ליאור אלמליח
"נכון להיום", לוס כפרוס
"שיר של יום חולין", מאור כהן
"היא יושבה לחלון", מוש בן ארי
"כל האמת", מטרופולין
"ככה זה (לאהוב אותך)", מירי מסיקה
"לא יכולתי לעשות כלום", נינט טייב
"מכת שמש", נעם רותם
"באביב", נתנאלה
"השדות האדומים", עברי לידר
"תשאירי לי מקום לחבק אותך", עידן יניב
"בוקר של כיף", עמיר רוסיאנו
"אתם זוכרים את השירים", פבלו רוזנברג
"מישהו שומע אותי", פיטר רוט
"יום בו יקום", קרולינה
"ברחוב הנשמות הטהורות", קרן אן
"סוף העונה", רונה קינן
"את", רמי דנוך
"הכעס", רמי קלינשטיין
"מנסים להגיע", שחר ואייל אבן צור
"האמנם (את תלכי בשדה)", שלומי סרנגה
"ניגונה של השכונה", שלומי שבת
"שושנת פלאים", שמעון בוסקילה
"אחכה לך", שרון קרלן
"היא לא תשוב", שרונה נסטוביץ'
"חולצה כחולה", שרונה פיק
"שיר הפרחה", שרית חדד
"עברתי רק כדי לראות", תומר יוסף
"מחרוזת - אני לבד בסתיו (למה יושי)", תיסלם

../images/Emo35.gifשאלו../images/Emo35.gifתגיבו../images/Emo11.gif

איזה ביצוע הכי נשמע לכם מעניין?
את מי הייתם רוצים לראות משתתף בפרויקט, ועם איזה שיר?
איזה ביצוע הכי יפה?
ואיזה הכי לא?
יש מישהו שהצליח לשפר את הביצוע המקורי?
יש מישהו שהצליח להרוס את הביצוע המרקורי?
יש לכם את פרויקט "עבודה עברית" הראשון?
איזה שיר משם הכי אהבתם?
תקנו את החדש?
עוד משו?

אני ממש

מחכה שיצא הפרוייקט הזה!:) זה הדיסק הבא שאני מתכננת לקנות
איזה ביצוע הכי נשמע לכם מעניין? עוד דקה את נעלמת/ שיר של יום חולין והביצוע של עברי:) את מי הייתם רוצים לראות משתתף בפרויקט, ועם איזה שיר? את מי שמשתתף בו עכשיו. איזה ביצוע הכי יפה? עברי, ללא ספק:) ואיזה הכי לא? אני צריכה לשמוע את כל הביצועים כדי לדעת. יש מישהו שהצליח לשפר את הביצוע המקורי? אני חושבת שמאור כהן. למרות שהביצוע המקורי ממש לא גרוע! להיפך. יש מישהו שהצליח להרוס את הביצוע המקורי? שוב, לא שמעתי את הכל. יש לכם את פרויקט "עבודה עברית" הראשון? לא תקנו את החדש? אני ממש רוצה:)

למעלה