osher O

New member
../images/Emo104.gif

כבר כמה לילות שאני עוצמת עיניים ורואה מולי אתכם; לוינגר החובש המסור כבול באזיקים, משפחת קלינג הצרפתים ממלאה שקית חול מאדמתם, "נוער הגגות", משפחת התימנים בטקס קריעה מרגש וכואב, נועה בת ה-13 מאפרת ושתי חברותיה שנתנו לי שרשרת צדף, הילד מגדיד שהחטיף לי מכות, מרום-ציון ושירן-מרים הילדים היפהפיים שהיו בבית האחרון שהפלוגה שלי פינתה, הבחור שהסתובב ברחובות עם שארית פצמ"ר ובתוכה פרחים, אמא של שלהבת שנרצחה בפיגוע, דוד הקטן שהתבצר על הגג יומיים שלמים, הילד הבלונדיני עם העיניים הירוקות מנווה דקלים שהביא לי פרח כתום, חנה עזריאן השוטרת והילדים המקסימים שלה, ניצולת השואה בת ה-70 שירקה לנו בפרצוף, השב"חים, הנשים של האבות שנמצאים בכלא, הבנות בבית הכנסת האשכנזי בנווה דקלים, הבחור שטיפס על האנטנה בחומש וסירב לרדת ממנה גם כאשר גרונו ניחר כבר מלצעוק "לא לפינוי!", הח'ברה ששפכו עליי מים חמים וקרים, שזרקו עליי אבנים, ביצים, כדורי צבע ואלו שחיבקו, אמרו "אנחנו אחים" ובכו יחד איתי ועוד אינסוף כמוכם. התמונות לא מפסיקות לחלוף, הדמעות לא מפסיקות לזלוג, הבטן לא מפסיקה להתהפך. והצמרמורת... ואין עם מי לדבר, מי שלא היה שם לא יודע איך זה מרגיש. המשפחה תומכת, מחבקת, מרגיעה אבל היא לא יודעת מה עברתי, הם מבינים שהיה קשה ושכואב לי, הם יודעים גם מה היו דעותיי לפני וכמה לא רציתי לעשות את זה, אבל זה לא מספיק- הם לא היו שם. ככה גם החברים בבית. והח'ברה בצבא, לכולנו כבר נמאס לשמוע את הבכי אחד של השניה, אין לנו כח לנחם ולהרגיע, חלקנו רק רוצים להדחיק ולשכוח, חלקנו מעדיפים לשמור בלב וחלקנו.. חלק לא יודעים מה לעשות עם המחשבות. אני זוכרת היטב את היום הראשון שהגענו לנווה דקלים. אני , צוערת בהשלמה - כרגע בתפקיד קשרית מ"פ, נכנסת בראש הפלוגה כשאחרי צועדים בשלושה טורים מסודרים ובשקט מופתי שלושה טורים של חיילים בכובעים ווסטים כחולים עם דגל ישראל טבוע עליהם. כולנו היינו מבולבלים, סרבנו להביט לצדדים או להקשיב לקריאות, אפילו ההכנה המנטלית הטובה ביותר לא יכלה להכין אותנו לרגע הזה.. לרגע שיקראו לנו "נאצים!". כשהדקות חלפו, הספקנו כבר לראות אמא מניחה את ילדה על הכביש כדי לחסום את תנועה ואפילו לראות סכין נשלפת לעברנו – לא היינו מוכנים, לא ידענו איך להגיב, היינו משותקים. "תאמרי שאת לא יכולה! תגידי שקשה לך.. שאת לא מסוגלת. מה היית עושה אם לא היו לך ידיים? היית אומרת שאת לא מסוגלת, לא? אז תגידי! אל תעשי את זה. אל תגרשי יהודי מהבית שלך, אני אח שלך!" קרא אליי ילד בן 11. הרבה קריאות שמעתי מאז, הדרך הטובה ביותר לשרוד את זה הייתה להתעלם, לא להקשיב, לאטום את עצמי- לשים משקפי שמש ולצעוד בראש מורכן. אבל לא יכולתי, לא הייתי מסוגלת. המילים חדרו אותי, נכנסו עמוק ללב, התיישבו בבטן ולא הרפו. מתיישבים ניגשו אליי, דיברו איתי, צעקו עליי, בכו על כתפיי, התחבקו איתי, צילמו אותי, הרביצו לי, אבל אני רק הקשבתי, ספגתי, חיבקתי, ליטפתי את הראש, הגשתי בקבוק מים קרים. לא ידעתי מה לעשות. לא הייתי מסוגלת להגיב, רק לספוג. ואהבתי אותם כל – כך. הערכתי כל אחד מהם. כיבדתי אותם, אחד- אחד. רציתי לדבר איתם, לספר להם איך אני מרגישה, להגיד להם שאני מבינה את הכאב והסבל שלהם אבל שגם לי קשה, ושאני שם, וכולנו- לא רק אני, דווקא בגלל זה, בגלל שאנחנו יודעים שזה ייעשה. ואנחנו רוצים שזה ייעשה בצורה הטובה ביותר. במקסימום רגישות ואהבה. הרי כולנו אחים. כולנו משפחה אחת. ורציתי להגיד להם, שאולי זה לא מנחם, אבל הם מלח הארץ, ואולי זה יעשה רק טוב לארץ שהם יהיו מפוזרים בנינו. רציתי להגיד כל – כך הרבה אבל לא הייתי מסוגלת. ואולי רציתי לדבר עם מישהו משם רק כדי לנקות את המצפון שלי. ועכשיו אני ברגילה. נתנו לנו חופש להירגע. אבל שבוע לא יספיק לי, אני מרגישה שאני צריכה לשקם את עצמי, משהו בי נשבר ואני צריכה לבנות אותו מחדש. אני גם מרגישה שאין לי זכות לומר את כל זה, הרי מה שווה הכאב שלי אל מול האובדן שלהם. אבל אני כבר לא יודעת מה לעשות. אז רק רציתי להוציא קצת החוצה. לחבק את עצמי. לבכות במילים. אוהבת אתכם תמיד,

oren3110

New member
../images/Emo10.gif תרגישי טוב חמודה...

רואים שלא ממש רצית לעשות את זה
תהיי בסדר ותדעי שאת לא אשמה בכלום אלא מי שהטיל עלייך את הפקודות האלה

Rotema3

New member
אני חייבת להגיד שממש רגשת אותי

למרות הכל, ולמרות שאני מתנגדת למה שעשית, ממש נשבר הלב. אני מקווה שלא תחזרי לארועים כאלו אי פעם ותפיקי את הלקחים מהארוע הזה, ושהזמן יאחה לך את הכאב, שאני מאמינה שיהיה לו הרבה יותר קל להתאחות אצלך, מאשר אצל המגורשים. איתך.

יוטו

New member
את יודעת .. היו הרבה דרכים לא לעשות

את זה.. (מבלי להיכנס לכלא ) אחד מהם - המוכר ביותר - להוציא גימלים .. מדוע לא עשית את זה ??

אני מאמינה שזה הפוך...

הם יודעים שהם יקומו, הם יודעים שהם לא עשו שום דבר רע. הם יכולים לתת דין וחשבון על כל מעשה ומעשה שלהם. הם מוקפים בתמיכה, שלא כמו החיילים שמי ששלח אותם לא בדיוק ירד כרגע לשטח להיות איתם. למתיישבים יש אמונה, בכל צעד שהם עושים, ויודעים שהקב"ה אחראי לזה, ואם זה מה שהוא רצה, אומרים ב"ה. כמו שעל מת אומרים ברוך דיין האמת. אנחנו את שלנו עשינו. לא בגדנו בעקרונות. לכן אני מאמינה שיהיה להם הרבה יותר קל להתמודד... ואני רואה עכשיו תגובות של חיילים... ונראה לי שייקח להם הרבה יותר זמן, אם בכלל, להתאושש ממה שהם נאנסו לבצע.

Che guevera

New member
תחזרי לעצמך

תראי הרבה מאיתנו נושאים צלקות הן נפשיות והן גופניות,מקרבות אמיתיות, לכן אני מאמין שלבסוף תיתגברי על הטראומה הזו,ליבי ליבי איתך. אבל יש כאלה שרקדו על הגגות כאשר את עשית את אותה מלאכה בזוייה ומאולצת,את אלה שרקדו על הגגות צריך לאתר והעמידם לדין-הפרקליטות כבר תמציא מהתחת איזה סעיף לכך ,כמו שמצאה דרך לעצור נערות בנות 14 עד תום ההליכים. בושה וחרפה

ההה??

בס"ד נראה לי שלרובם כאב לראות את זה. אולי מיעוט צעקני שמח, אבל הרוב אני בטוחה שלא. זה שיש לי בעיה אחרת עם הדאגה למגורשים מצידם, זה משו אחר.

יוטו

New member
רוב השמאלנים שמחים (אפילו יותר

מהאוייבים ) הם שמחים שהמתיישבים " אכלו אותה " הם שמחים שהאוייב מקבל חלק מהארץ ..

Che guevera

New member
סמולנים רבים שאני מכיר אישית רקדו

על הגגות המושג כמובן בהשאלה, ולא רק זאת,כשראו בטלויזיה את אותם הנערים ששברו ענפים והוציאו את התיסכול שלהם על עץ ששתלו בביתם ,החברה הטובים אמרו--תראו תראו אותם איזה פושעים,,,,,,,,,,,והמלה פושעים הייתה הקלה בין פרץ הקללות של הארורים האלה,ואני קמתי בכעס ,ואמרתי לאותם בני ,,,,,,,,,אתם תהי מרוצים רק כיעמידו אותם לקיר וירו בהם?? ולאחר מכן שאלתי אותם תגידו מה אתם הייתם עושים אם מהוצאה לפועל היו באים לסלק אותכם מביתכם מגלל איזה גחמא של מישהו ??רובם השיבו היינו נלחמים עד הכדור האחרון ולא היינו מוסרים את הביית-תשובתי היתה מאידך זיל גמור

חבל, אני דווקא רציתי להאמין שהלב

היהודי לא נמצא ממששש עמוק. התאכזבתי, הפעם בשנית. חשבתי שהם לא שונאים את המתיישבים, כשם שהמתיישבים אינם שונאים אותם. חשבתי שהתפיסה שלהם, ו"מורשת רבין" - אומרת אל תשנא את האדם, מותר לך לא להסכים עם הדעות אבל לא לשנוא את האדם, אני רואה שלצערי, נתבדיתי מהאופטימיות, ודיבורי הסרק שלהם ימשיכו להתגלגל. שנא': אילני סרק קולם הולך!

Che guevera

New member
של נעליך מעל רגליך../images/Emo9.gif

בהזכירך את רבין-אמור באבא רבין שהרי הוא הבאבא סאלי של הסמול הישראלי

Rotema3

New member
והם עדיין ממשיכים לרקוד על חורבנם

של המגורשים. העיקר שהם אנשים טובים.

אושר חמודה

תודה שחשפת בפניי את הצד השני , האנושי, של כוחות הגירוש. אבל, עם כל הכאב שלי עלייך ועל מה שנאנסת לעבור, אני לא יכול להמנע מלשאול שאלה אחת : למה לא אמרת לא? אני לא יכולה! הלב שלי לא נותן. למה לא "התעלפת" שם במקום כדי שיוציאו אותך באלונקה? למה? את נשמעת כמו בן אדם. בן אדם טוב, רגיש, אנושי, לא רובוט (כמו שהתרגלתי לחשוב עלייך ועל חברייך שביצעו את הפשע הזה). את נשמעת כמו בחורה עם לב ומצפון ויכולת הבחנה בין טוב לרע. איך הם הצליחו להפוך אותך לרובוט ממושמע וצייתני? האם קורס קצינים באמת עד כדי כך חשוב ? האם המדים האלה שאת לובשת היו מספיק חשובים כדי לבצע פשע נורא שכזה? האם עוד יש בעינייך משמעות לכל הסמלים האלה? לדגל, למדים? אני שואל כי בעיניי כבר אין. בעיני הצבא מרגע שעשה את מה שעשה איננו עוד הצבא שלי. הוא איבד את ערכו ואת משמעותו כצבא העם ,בעיני. אני לא אשרת עוד במילואים, לא אניף עוד את דגל המדינה שבגדה בי ולא אחגוג חגיה, וכך אחנך גם את ילדיי בעתיד. אז איך לעזאזל הם הצליחו לקחת צוערת נהדרת כמוך ולתכנת אותה לבצע את אחד הפשעים הנוראים בהיסטוריה? רק תסבירי לי איך, בבקשה. כי אני לא יכול להבין. קטונתי.

bvb6

New member
אני חושב שהצבא הוא לא תמיד

ארגון מוסרי , הכי קל להיות מוסרי כלפי אויב את בדק הבית לצבא לא כדאי לעשות בפנים...

למעלה