238

New member
יקירתי

בס"ד היית צריכה לסרב פקודה. איך אמר מישהו-זה לא הקללות שהפריעו לך.רובנו,(כן,גם הדתיים) רגילים לשמוע קללות מדי יום.זה העובדה שידעת שאת עושה מעשה רע. ועכשיו קשה לך?לא נורא.למפונים קשה הרבה יותר.

bvb6

New member
זה לא קל לסרב פקודה

בקבוצה של מאה.... שלמישהו אחד יהיה מצפון למפונים קשה פחות... את תראי את זה בעוד שנה בקירוב

238

New member
בסופו של דבר

בס"ד בלילה אתה הולך לישון רק עם עצמך.לא עם מאה איש ולא עם 10 איש. הסיבה היחידה שלמפונים 'קשה פחות' יכולה להיות זו שהם המשיכו להאמין בעקרונות שלהם עד הרגע האחרון.אבל השבר האמוני,והתחושה של יריקה ןהשפלה מצד המדינה-לא ישכחו במהרה.

שבר אמוני לא יהיה.

אנחנו מורגלים בבעיטות מסוג זה. ועדיין, מבינים, שהכל ביד ה' וזוהי החלטתו. חולצות קרועות שעדיין כתוב עליהם: ה' הוא המלך. הם בעיני הסמל. כשכל מי שעדיין אין לו את החולצה הזו מחפש אחת כזו זה מסמל את הנוער העצום הזה. הציבור החזק הזה. אנחנו עדיין מאמינים בעקרונות שלנו, אולי יש תחושה של יריקה והשפלה, אבל שבר אמוני? ח"ו.

238

New member
יש שבר אמוני באמונת חכמים

בס"ד את רוצה לומר לי בכנות שעדיין תאמיני לרבנים באותה מידה אחרי ההתנתקות?

כן...

כשהרב אליהו אומר היה לא תהיה, זו תפיסה! אמרתי את זה גם לפני כן. זו לא נבואה, הרב אליהו יכול ללמד אותך על כך שאין נבואה, והוא לא התיימר להיות נביא, גם אף אחד מהרבנים לא התיימר להיות נביא ורובם אמרו היה לא תהיה. זו תפיסה שמביאה את הבנאדם לנסות לעשות ככל יכולתו, זו תפיסה שבה הבנאדם חושב חיובי. תדמייני רק מה היה קורה אם לא היו אומרים את זה, העוצמות של הציבור שלנו היו מתגלות? היינו מגיעים לכאלה רמות של תפילות? כשחולה גוסס, לא מתכננים את הלוויה, מאמינים שיחיה ומתפללים! אז מה שיקרה הוא שהציבור יבחר לו רבנים אחרים אני מניחה שאלו יהיו הפחות ממלכתים מביניהם...

תגובה

אינני מאמינה ברבנים, אני מאמינה באלוקים. אותם רבנים שהיוו עבורי סמכות טרם ההתנתקות, ימשיכו להוות עבורי סמכות גם כעת. בכנות. שבת שלום!

adishu

New member
תרגישי טוב, עשית בדיוק את מה שכל

אחד צריך לעשות. אנחנו במדינה דמוקרטית והחוסן שלנו נובע מחוסנו של הצבא שהוא מעל הפוליטיקה. הצבא הוא כלי בידי הדמוקרטיה, אין לו רצונות משל עצמו. אני מצרף הסבר קצר על הדמוקרטיה, לפי עיניי שלי. ההסבר נלקח מתגובה אחרת בפורום זה. למדינת ישראל יש משטר שמוגדר כדמוקרטיה יצוגית.עם ישראל בוחר נציגים לכנסת והם במשך הקדנציה מנהלים לנו את המדינה. מצע המפלגות הוא רק הצעה ולא התחייבות חוזית לביצוע. כך זה היה בעבר וכך זה כיום. אפשר להעלות הרבה דוגמאות לנציגים שאמרו דבר מה לפני הבחירות ועשו בדיוק הפוך לאחר מכן. ההסבר לתופעה הוא בכך שכאשר מפלגה או אדם נמצאת בתהליך בחירות נאמרים דברים רק לסבר את אוזנו של הבוחר. לאחר הבחירות, כאשר המעמד מחייב, עושים את מה שהמציאות מכתיבה. המחויבות של הנבחר היא טובת כל העם ולא שיקולים פופוליסטים של חלק קטן מהעם. מי שיעדיף את טובתו של מגזר צר באוכלוסיה על פני טובת עם ישראל פשוט מועל בתפקידו.

רולדההה

New member
כל הכבוד לך. ../images/Emo98.gif

אני מבינה שקשה לך ומוסרת לך את כל האושר והטוב שבעולם. את ושאר הגיבורים, הילדים הנהדרים של המדינה הזאת שיודעים שבשביל טוב צריך להקריב לפעמים, שעמדת במשימה בצורה שמלאה את לבבותיהם של רבים בגאווה עצומה. כל הכבוד לך.

למעלה