../images/Emo104.gif

לפני כשלוש שנים שוחררתי מצבא ולפני מספר חודשים קיבלתי נכות על נכות נפשית וכמובן התחלתי לקבל את כל ההטבות המגיעות לי ביום עצמאות היתי ביום כייף לנכי צה"ל ולא הפסקתי להרגיש אשמה על כך שבעצם היו שם גיבורים אמיתיים שנפגעו בגופם ונפגעו בקרב ולהם מגיעה כל הטבות האלו ואני בעצם סתם חולת נפש שמקבלת את אותם ההטבות.....

רינו

New member
את הגיבורה האמיתית../images/Emo47.gif

אין לך מה להרגיש אשמה. האנשים שניפגעו בקרב ידעו לאן הם הולכים ,וכמובן שנילקחו בחשבון פגיעות מסוג זה או אחרים. אבל את???????ניכנסת לצבא בריאה,ולא יכולת לדעת שתיצאי חולה,כך שהמערכת תתבייש את יכולה לדרוש זכויותייך וללכת בראש מורם. וחוץ מזה הגיבורים האמיתיים הם המתים ,אלו שניבצר מהם להמשיך בחייהם,ובמותם הם ציוו לנו לחיות

|הרצל|../images/Emo51.gif

אין לי מילים פשוט
אבל הפגיעה שלי לא קשורה לקרב או לדברים כאלו היא קשורה רק ל התעללות של המפקד וגם זה בסימן שאלה

smile2life

New member
רינו חולק על דעתך

העצובה היא הגיבורה האמיתית. מבחינתי - אין שום תהילה במוות, זה תהליך טיבעי, רק ישנם אלו שידעו כי הם הולכים ביודעין אל מותם וחצו את שדות הנצח ולעומתם ישנם אלו שלא. אין לך מה להרגיש רע, עצובה יקרה, גדולתו של אדם נמדדת ביחסו אל אחרים ואל הסביבה ולאו-דווקא בכמה דם הזיל. רבים מנכי צה"ל לא נפצעו בקרבות מהוללים על תקומת המדינה ולמעשה רבים אשר נפצעו בתאונות דרכים, תאונות נשק, מחלות תוך כדי שירות הצבאי ומקרים של פגיעה עצמית. לא חשוב איך נפגעת - חשובה יותר הדרך בה את מתמודדת עם הפגיעה (במקרה שלך ושל רבים אחרים היא נפשית) ואכן מבלי להכיר אותך אני רוצה להאמין שאת מתמודדת בהצלחה.

רינו

New member
אז על מה אתה חולק עליי../images/Emo72.gif

אתה פשוט מחזק את דבריי. ומה שנאמר, שזה לא משנה היכן אירעה הפגיעה,משנה אייך נוכל להתמודד איתה.

smile2life

New member
מחלוקת לגבי "גבורה"

לא מסכים שהמתים הם "הגיבורים האמיתיים" מן הסיבה הפשוטה שהם אינם מתמודדים יום יום עם פגיעה (בין אם פיזית ובין אם נפשית). ובכלל אני נגד מיתוסים של "גיבור טוב זה גיבור מת" סטייל מצדה. שבה היהודים שהתבצרו יצאו גיבורים כי הרגו אחד את השני. אני מעדיף את המשפט הידוע" ובחרת לנו את החיים" ומסתייג מן המשפט של יום הזכרון: :במותם ציוו לנו את החיים". פשוט כי כזה אני. מובנת המחלוקת?

שני 4

New member
מני אני מסכימה איתך כי אני חושבת

שכל נכה , ולא משנה אם נכה צהל או ביטוח לאומי הוא הגיבור. כי הוא בלבד נושא עול על כתפיו, ולא משנה מה הנכות. אותו נכה נאבק על מנת לקיים חיים תקינים. חברה- אנחנו הגיבורים!

c a t c h 22

New member
עצובה מאוד 1 היה לי כבוד להיות עם ../images/Emo96.gif

יצחק רבין ז"ל בבית הלוחם. היה דיון לגבי הענקת אות מילחמה לנכי צה"ל אשר נפצעו בקרב זאת מפני שמרבית הנכים הם מתעונות וכו.. רבין התנגד הוא אמר " כי גם חיילים אשר לא נפגעו בקרב אלה במהלך הכנות ובנית כוח חשובים באותה מידה לא חשוב איך נפגעת - חשובה יותר הדרך בה את מתמודדת עם הפגיעה (במקרה שלך ושל רבים אחרים היא נפשית)|אני מסכים ומחזק את הדברים הנ"ל

למעלה