מירוצי סוסים.

../images/Emo106.gifמירוצי סוסים.

מה דעתכם בנוגא לנושא? הכוונה היא לא מה יותר טוב- מירוצים או ווסטרן, מירוצים או אינגליש, וכו'. אלא האם ענף הרכיבה הזה לא מתחשב בסוסים, כן מתחשב. מתי עובר הגבול בין מירוץ סוסים הוגן לכל דבר, לבין התעללות? למה לדעתכם נוצר הרושם בקרב הרבה מבני האדם שהמירוצים הם התעללות ותו לא? וכמובן שתפו אותנו בכל מה שאתם יודעים בנושא. שימו לב: אני יודעת שהנושא הוא נושא רגיש. לכן, צייטו ומלאו אחר הכללים הבאים: 1)בלי העלבות ופגיעות למיניהן- אתה מטומטם אז אל תגיב, ודברים מהסוג הזה לא רצויים בכלל וגם לא יתרמו לאף אחד. 2) בלי ירידות לפסים אישיים- אתה ככה, אתה ככה ודברים מהסוג הזה לא רצויים בכלל ושוב, לא יעזרו בכלום. 3) בלי השוואה לסגנונות רכיבה אחרים. הדיון עוסק מירוצים בלבד! אני בטוחה שכולנו לא רוצים להתסיס את הפורום, לא רוצים להקשות על המנהלות, וכלל וכלל לא רוצים לפגוע באחרים. לכן, אני חוזרת מדגישה ואומרת לשמור על תרבות הדיון ועל נושא הדיון ועוד משהו, בשונה מדיונים אחרים- לא לקחת את הדיון למקומות אחרים, אלא להיצמד לנושא הדיון.

ה צ י ף

New member
מרוצייים

לאחרונה התחלתי להיכנס לעולם המרוצים.. להבין יותר.. רצו שאני יעזור לאמן סוסי מרוצים וכו.. לדעתי זה ממש לא התעללות הסוסים מקבלים אימון טוב והם מוכנים למרוץ.. תנאים מאווווד טובים ואני ממש מקווה שהענף יתפתח בארץ בדיוק כמו האינגליש והווסטרן מממ מה עוד.. טוב בנתיים לא עולה לי משהו שהשרשור יתפתח בטח יהיה לי עוד מה להוסיף..

ה צ י ף

New member
אחד שיש לו סוסי מרוץ והוא גם

מאמן סוסי מרוץ רצה ללמד אותי להיות ג'וקי ולעזור לו

קוסמת4

New member
אוקיי את אני הבנתי....

אבל אולי אני מכיר את המאמן כי אני בעסק המירוצים....

SoosKatan

New member
קשה לי לומר

כי אני לא מכירה את הענף מקרוב.. אני לא יודעת מה המאחורי הקלעים שלו בגדול זה לא ניראה שטוב לסוסים שם... אבל שוב, אני לא יודעת כמעט כלום כל זה.

מעניין אותי משהו.

כשיותם (קוסמת 4) כתב בסקר של חריקת שהוא מעדיף מירוצים, עשית סמיילי כזה: |בע|. מה שאומר שאתה לא ממש אוהב את ענף המירוצים. למה אתה לא אוהב אותו? (לא תוקפת, רק שואלת)

קוסמת4

New member
אה טוב כנראה לא הבנת אותי נכון....

אני מאד מאד אוהב את הענף הזה, זה ממש אתגר לפי דעתי.

אני הבנתי אותך מאוד נכון.

מעולה שאתה אוהב את זה, אין לי בעיה. אבל הלוחש בשחור עשה אייקון
, ואני רוצה לדעת למה הוא לא אוהב את זה. מה דעתו בנושא.

קוסמת4

New member
זה הכל תלוי

במי שמאמן את הסוס , אם יש לא ניסיום אם הוא מספיק סבלני ומקצועי.... יש אנשים שמתעסקים במירוצים והם אפילו לא מבינים מהחיים שלהם והסוסים בטראומות חבל על הזמן ואח"כ הם מביאים לך אותם כדי שתסדר אותם ולוקח לך שנה לעשות את זה.... אם עושים את הדרך כמו שצריך אז העבודה היא נכונה.....

SoosKatan

New member
יכול מאוד להיות

השאלה אם המאמן אוהב את הסוס, אם הוא רוכב עליו סתם ככה, מטייל איתו, מפנק אותו, מתייחס אליו, או סתם משתמש בו ככלי לניצוחון בספורט? אני בטוחה שיש ויש. בגלל זה זה נורא תלוי במאמן. אני לא יכולה להגיד חד משמעי- "מירוצים זה רע" מצד שני אני לא חושבת שאני יכולה להגיד- "מרוצים זה דבר טוב, יפה ונכון" אני כן חושבת שאפשר לומר- "ראית את המאמן ___ הוא מטפל מאוד יפה בסוס שלו ויש לו גם תוצאות טובות.." =]

ה צ י ף

New member
אסור לרכב על סוסי מרוץ סתם ככה

על סוסי מרוץ רוכבים רק באימון ולא רוכבים סתם ככה

ווינגז

New member
אי אפשר גם להגיד

"אינגליש זה רע" או "ווסטרן זה טוב", כי זה מאוד אינדוודואלי. אני מאמינה שסוסי מירוץ שמטופלים כמו שצריך - הם אתלטים לכל דבר, כמו סוסי קפיצות, דרסז', ריינינג או פלז'ר. לכולם יש שיגרת אימונים כלשהי ומאמן כלשהו - ואפשר להסכים או לא להסכים איתה, אבל, כמו שאמרתי כבר למטה - אני מאמינה שבלי קשר לכמה הסוס ספורטאי או אתלט - הוא צריך את הזמן שלו עם הסוסים האחרים, בתור חיית עדר. אני גם מאוד לא תומכת (בלשון המעטה) בגישה שאומרת שהסוס יוצא מהתא לרכיבה בלבד וחוזר לתא אחריה. אומנם כל תחום הרכיבה הוא תחום לא טבעי לסוס (יש כאלו שמתנגדים לו ויש כאלו שלא) - אבל לטעמי החופש היחסי של הסוס צריך להנתן לו; לא לגזול מהסוס את האינסטינקטים שלו ואת הטבע שלו, אפילו ברמה הבסיסית של לשחרר את הסוס לזמן מסויים.

segev 007

New member
אוו קיי אז ככה.....

אני אישית לא אוהב ממש את ענף המרוצים אבל אין לי שום דבר נגדו אבל ראיתי שיש מרוצים עם קפיצות שזה ניראה לי ממש יתעללות ופגיע בסוס כי הם בענף הזה כל הזמן נופלים ונפצעים קשה אבל מרוצים רגילים אין לי שום ביעה אבל מרוצים עם מכשולים לדעתי זה ממש ממש לא טוב לסוס ואני אישית לא אוהב את זה בכלל!

למעלה