טוב, לאחר כמה שיחות../images/Emo107.gif
עם אנשים שעסקו בתחום בעבר, וגם עם וטרינרים, הגעתי למסקנה שמירוצים בגדול זה לא התעללות. כל הזב"חניקים (פעילים למען זכויות בע"ח) למינהם נוטים להיות מאוד קיצוניים לפעמים, ואפילו טורחים להפיץ "עובדות" בלי לבדוק אותם קודם. כך למשל הם טוענים שסוסי מירוץ מתים בגיל צעיר (כשאני בעצמי הכרתי סוסי מירוץ לשעבר שעברו הסבה לווסטרן/אינגליש), הם טוענים שמסממים אותם ועוד כל מיני דברים... והם עוד מראים סרטונים של סוסים עם רגליים שבורות, רק שזה בגלל שיש בחו"ל מקצים של מירוצים עם קפיצות באמצע (לא, זה לא קרוס קאנטרי), מה שבארץ לא הולך לקרות. נכון שרוכבים עליהם כבר מגיל שנתיים, אבל עם כל ההגבלה על המשקל של הג'וקי - זה לא אמור לפגוע להם בגב. בבירורים עם וטרינרים של סוסים שעבדו עם סוסי מירוץ בחו"ל, הסוסים זוכים לתנאים לא פחות טובים מסוסי ספורט אחרים, ואין להם בעיות בריאות יותר מלסוסים רגילים. ובחו"ל לפחות, אסור לסמם סוסי מירוץ. בעניין השוטים - זה אולי מפריע להרבה אנשים, אבל המטרה היא לא להתעלל בסוס, אלא לדחוף אותו קדימה בדיוק ברגע המתאים. סוס במירוץ בטח מוצף באדרנלין, אני לא בטוחה שהוא מרגיש כאב. אני חושבת שכל עוד הסוסים גדלים בתנאים טובים והענף יהיה מבוקר, זה יכול להיות ענף מצוין. מי שרוצה לחפש עוד דיונים בנושא יכול לעשות חיפוש בפורום סוסים, תחת הניק "הורסמאן". ואני שוב מזכירה, כתבתי כאן את דעתי שלי. אתם יכולים להתנגד, אבל לשמור על תרבות דיון.