מירוצי סוסים.

טוב, לאחר כמה שיחות../images/Emo107.gif

עם אנשים שעסקו בתחום בעבר, וגם עם וטרינרים, הגעתי למסקנה שמירוצים בגדול זה לא התעללות. כל הזב"חניקים (פעילים למען זכויות בע"ח) למינהם נוטים להיות מאוד קיצוניים לפעמים, ואפילו טורחים להפיץ "עובדות" בלי לבדוק אותם קודם. כך למשל הם טוענים שסוסי מירוץ מתים בגיל צעיר (כשאני בעצמי הכרתי סוסי מירוץ לשעבר שעברו הסבה לווסטרן/אינגליש), הם טוענים שמסממים אותם ועוד כל מיני דברים... והם עוד מראים סרטונים של סוסים עם רגליים שבורות, רק שזה בגלל שיש בחו"ל מקצים של מירוצים עם קפיצות באמצע (לא, זה לא קרוס קאנטרי), מה שבארץ לא הולך לקרות. נכון שרוכבים עליהם כבר מגיל שנתיים, אבל עם כל ההגבלה על המשקל של הג'וקי - זה לא אמור לפגוע להם בגב. בבירורים עם וטרינרים של סוסים שעבדו עם סוסי מירוץ בחו"ל, הסוסים זוכים לתנאים לא פחות טובים מסוסי ספורט אחרים, ואין להם בעיות בריאות יותר מלסוסים רגילים. ובחו"ל לפחות, אסור לסמם סוסי מירוץ. בעניין השוטים - זה אולי מפריע להרבה אנשים, אבל המטרה היא לא להתעלל בסוס, אלא לדחוף אותו קדימה בדיוק ברגע המתאים. סוס במירוץ בטח מוצף באדרנלין, אני לא בטוחה שהוא מרגיש כאב. אני חושבת שכל עוד הסוסים גדלים בתנאים טובים והענף יהיה מבוקר, זה יכול להיות ענף מצוין. מי שרוצה לחפש עוד דיונים בנושא יכול לעשות חיפוש בפורום סוסים, תחת הניק "הורסמאן". ואני שוב מזכירה, כתבתי כאן את דעתי שלי. אתם יכולים להתנגד, אבל לשמור על תרבות דיון.

ענף המירוצים...

אני חושבת שזאת לא התעללות על המקום, רלר שזה תלוי, שכן יש גבול בין התעללות לבין לא התעללות. כל עוד הסוס מוחזק בתנאים ראויים- אוכל מאיכות טובה, טיפולים וטרינריים, תא שהוא לא קטן מידי וכו', זאת לא התעללות. כל עוד הסוס לא מסומם, או לא מבוצעת בסוס כל פעולה לא הוגנת שגם מזיקה לבריאותו כדי לנצח במירות- זאת לא התעללות. אבל אם הכל ההיפך ממה שאמרתי, ואפילו לא הכל, אלא רק חלק (סימום, לא מקבל טיפול וכו')- זאת כבר התעללות. נכון, במירוצים קורות תאונות, אבל גם בסתם רכיבת שטח יכולות לקרות תאונות, לכן אי אפשר לומר שמירוצים זה התעללות בגלל התאונות שקורות בו. בכללי אני חושבת שמירוצים, זה ענף רכיבה לכל דבר. ובגלל שאני לא מכירה את הנושא ממש מקרוב, אני לא ארחיב ואגיע לפרטים שבנוגע אליהם אני לא יודעת.

horse 1212

New member
נושא מסובך,

הספקתי להכיר קצת את הענף הזה..אבל לא הרבה. אני אסכם בכך שהבעלים של אותו סוס מירוצים הם אלה שאחראים לבריאותו של הסוס,ז"א שיש סוסים שמקבלים יחס הוגן מבעליהם(אוכל טוב,טיפול וטרינרי וכו'),ויש בעלים שמה שמעניין אותם זה ההצלחה של הסוס במירוץ,ולא הבריאות שלו(הבעלים נותן לסוס סמים,מאמן אותו ללא הפסקות,לא דואג לא מבחינה בריאותית וכו')ולכן,מן הסתם,שאותו סוס לא ישרוד הרבה שנים. לדעתי,את ענף המרוצים מציגים לפעמים בצורה לא הכי טובה,שלפעמים גם העובדות המוצגות לא נכונות.

ה צ י ף

New member
בחיים לא תראי במרוץ סוס מוזנח,רזה

וכו'... לפני שהסוסים רצים הם צריכים לקבל אישור מוטרינר שהסוס כשיר למרוץ

horse 1212

New member
אני באמת לא הייתי רוצה לראות סוס

במצב כזה,אבל לצערי,ראיתי.

במרוצים מסודרים זה נכון.

אבל זה מזכיר לי. הרי יש מרוצי סוסים לא חוקיים. שבהם אין וטרינרים ודברים כאלה. הסוס יכול להיות שלד ובכל זאת ינסו להריץ אותו. וזה מראה עוד צד של המירוצים- הצד הלא חוקי.

שזה בכלל גרוע ../images/Emo5.gif

עצוב לחשוב מה אנשים מוכנים לעשות לסוס רק כדי שההימור שלהם ילך טוב והם לא יפסידו כסף
.

קוסמת4

New member
וברגע שההימור מצליח?!?!

אתם יודעים איך הסוסים מתפנקים מכל הכסף הזה!!!! מתייחסים לסוסי מירוץ כמו אל מלכים!!!!

אהמ אהמ, אבל מה קורה אם ההימור

לא מצליח? מה עושים לסוס כדי שההימור יצליח? העולם הוא לא רק תכלת (יותר יפה מורוד) וזהו.

קוסמת4

New member
אני יודע שהסוסים שאני רוכב

עליהם הבעלים שלהם מתייחסים אליהם מאד יפה (כמובן שגם אני) וגם אם הסוס מפסיד הוא מקבל בדיוק את אותו יחס! ורק שתדעו שכמו שיש אנשים נבלות שלא יודעים לטפל בסוסים שלהם במירוצים יש גם כאלה בדרס'ז וגם בקפיצות וגם בווסטרן... אין מה לעשות מי שלא מבין ולא אוהב את הסוסים לא יטפל בהם כמו שצריך ומי שרואה את הסוס בתור חיית הימורים זה באמת אנשים שלא אכפת להם מהחיה וזה מאד מאד עצוב ואין לי יותר מה להגיד בנידון....... אני מכיר הרבה אנשים שמכירים בחו"ל וגם שהסוס שלהם מפסיד וגם שהסוס שלהם מנצח הם מתייחסים לסוס באותה מידה!

ToryMaster

New member
לסוס לא איכפת מכסף

ויחס של מלכים במונחים אנושיים הוא לאו דווקא יחס של מלך במובן סוסי.

fliperit

New member
אבל כל דבר לא חוקי הוא רע

אז גם גידול כלבים הוא רע כי יש מי שמגדלים אותם לקרבות לא חוקיים. גם נסיעה במכונית זה רע, כי יש אנשים שנוסעים באדום. גם להיות הורים זה רע כי יש הורים מכים...

קוסמת4

New member
בקיצור ולעניין אני יסכם את זה ככה

כל עבודה עם סוסים בלי שום קשר למירוצים קשורה בזה שתלוי מי הבן אדם אם הוא מבין מספיק לטפל ולאלף וככה הסוס לא סובל מזה ..... אם העבודה נכונה אז הסוס יהיה רגוע ושקט ויהיה לו טוב בחיים אם לא הוא באמת יהיה מסכן ויקבל מזה טראומות.... שיהיה לכולם חג שמח .....

ווינגז

New member
אני מאוד מסכימה עם הגישה שאומרת

שזה תלוי באנשים שמטפלים. רכיבה וטיפול לא ראויים בסוס יכולים לקרות בכל ענף ברכיבה, ואני לא חושבת שבענף המירוצים יותר מבענפים אחרים (זה פשוט התחום המפותח פחות בארץ, וקל יותר להגיד עליו דברים רעים - כי אין פה הרבה אנשים עם דיעה מבוססת לגביו). מצד שני, אם האדם שמחזיק את הסוס נותן לו את כל התנאים להם הוא זקוק (כולל את הזמן החופשי לתקשר עם סוסים אחרים, שלטעמי הוא הכרחי), זה לא משנה באיזה ענף או תחום ברכיבה הסוס נמצא בכלל. זה מאוד תלוי באדם שמחזיק את הסוס. אפשר לתת דוגמאות לכאן ולכאן מכל הענפים - מתחום הווסטרן ומתחום האינגליש (ואם הייתי מכירה יותר לעומק רוכבי מירוצים, אני בטוחה שגם מהתחום הזה
).

למעלה