סיבוב ראשון - משחק 3

../images/Emo106.gif סיבוב ראשון - משחק 3 ../images/Emo106.gif

רשימה מס' 1 1. beatles-abbey road כולם מדברים על סרג´נט פפר, סמל הפסיכדליה, או על רבולבר שהתחיל את הפסיכדליה או על האלבום הלבן שהיה ממש אוונגארד, ואני אומר, אין על האבי רואד, אחרי הפצצה שהופלה בלט איט בי (שאני מתעב) פתאום בפרץ גאוניות אחד וזהו, הם הגיעו לזה. ללקק את האצבעות, לטבול שוב, וללקק שוב. 2.pink floyd-a piper at the gates of dawn סיד בארט, אני לרגליך. לא אכפת לי שהסמים מחקו לך את המוח, לא אכפת לי שבסוף שנות ה70 נראית כמו אבא של חבר שלי, לא אכפת לי שאתה גר לבד ושמן וקירח ובודד, אתה אחד החזקים, אחד הגאונים, אני לרגליך. 3.the jimi hendrix experience-axis:bold as love אחרי קופסת הלהיטים שידועה גם כאלבום הבחורה של ג´ימי הנדריקס, הגיע באותה שנה האלבום השני, שהציג צד אחר לגמרי, ונתן יותר דגש על הלהקה כלהקה ולא רק על הנדריקס, שפה מתגלה כמשורר מחונן (או כבוחר אחלה כיסויים, מה שלא יהיה) עם יצירות מופת כמו castles made of sand,little wing,spanish castle magic וכו´, באלבום ניתן יותר דגש על שאר הנגנים, ואפילו נואל רידינג המוכשר מקבל כאן סולו. יצירת מופת. 4.black sabbath-black sabbath קודש הקודשים, הדביוט של המטאל. כבד,קודר,עצוב ומופלא. אתם צריכים להתחיל לשמוע יותר בלאק סאבאת´ כי לפי פרויקט השירים כולם פה שמעו את paranoid או iron man וברחו. 5.nirvana-nevermind להקה בנאלית, אלבום עוד יותר בנאלי, אך אדיר. קורט קוביין מפוצץ לכולם את האוזניים ומכניס את הפאנק למיינסטרים במסווה של גראנג´...או איך שהכבדים כינו "פאנק של כוסיות". ליווה אותי לאורך שנים ארוכות בילדותי ולעולם יהיה בליבי מקום שמור לאלבום הזה. 6.led zeppelin-led zeppelin שוב, שורשים. אני בוחר אותו ובו זמנית נזכר איך קניתי אותו בארגנטינה ורציתי לשמוע אותו לפני השינה, בבית דודתי באוזניות של הדיסקמן, איך הבום בפתיחה של good times bad times גרם לי לתנועות רגליים לא רצוניות, המוח נדד למחוזות אחרים בdazed and confuzed ורקד ללא הפוגה בcommunication breakdown. אין נפילות באלבום הזה. אין. מושלם. 7.deep purple-in rock האלבום שהשפיע עלי הכי הרבה כגיטריסט,ריצ´י בלקמור לימד אותי המון, דרך הויניל, אלבום מופת לרוק הכבד, אלבום מופת בשבילי. רק לשמוע את הפיצוץ בהתחלה של speed king או את היכולות הווקליות של איאן גילאן בchild in time או את הסולו תופים של איאן פייס בסוף flight of the rat. 8.the ramones-the ramones איזו להקה, אילו מופלאים, איזה אלבום! האלבום שהגדיר את הפאנק, את הצליל ואת האדיטוד. פנינים כמו blitzkrieg bop,havvana affair,i don´t wanna walk around with you ועוד, אי אפשר להפסיק לרקוד לכל אורך האלבום. 9.queen-queenII צמוד לאזניי מגיל צעיר מאוד, אני לא יכול להתעלם מהם, כלהקה שהשפיעה רבות עלי, על הדרישות שלי ממוסיקה והדרישות שלי מסולן, 2 האלבומים הראשונים לא ממש הצליחו ונשארו תמיד בצל, אבל תנסו לשמוע את שניהם,בעיקר את השני ותשמעו להקה מפוצצת,מקצעונית, מצוינת עם נגנים גדולים וסולן שמצליח להאפיל עליהם איכשהו. וואו. 10.dead kennedys-fresh fruit for rotting vegetables לא רק הטקסטים החזקים מלאי התוכחה של ג´לו, לא רק שירתו הכריזמטית ונוכחותו שלא משאירה איש אדיש (מלבד את שאר הלהקה שעומדים בהופעות כפסלים כקונטרה לשפת הגוף האקצנרית שלו), אלא השירים עצמם, המחשבה שגורמת לשיר להראות כל כך פשוט כלפי חוץ אך בעצם רבים נפלו איפה שהקנדיז היו גדולים. עבודת גיטרה מעולה, ולחנים גדולים. kill the poor,chimical warfare,california uber alles,holiday in cambodia, רבים מהשירים באלבום הפכו להמנונים ומושאים לאיספור קאברים ושירים בנושא. מול רשימה 2 Pink Floyd – Dark Side of the Moon יצירת מופת מלוטשת כל כך שקשה להוסיף עליה מלים. Pink Floyd – Meddle אלבום הטוב ביותר מהתקופה הזו של הפלויד, שירים כמו "שמוס" לצד "אקוס", שונים כל כך, והכל יושב כל כך טוב. Pink Floyd – Wish You Were Here אלבום שהכניס אותי לעסקי הפינק פלויד. סיד ללא ספק זכה לכבוד המגיע לו. Pink Floyd – The Wall לקח את הרעיון של קונספט אלבום צעד אחד קדימה (הרבה יותר מטומי של "המי" למשל) ועשה את זה בדרך הטובה ביותר. Pink Floyd – Ummagumma הפסיכודליה של פינק פלויד בכמה מרגעיה הטובים ביותר. Velvet Underground & Nico – S/T אלבום שבולט בשלמותו, גם אם לא הכי טוב בכל הזמנים, ואולי לא הכי טוב של הוולווט אנדרגראונד, פשוט מושלם, הכל יושב בצורה מושלמת. Nirvana - In Utero אין צורך להגיד הרבה על נירוונה, וזה פשוט לטעמי האלבום הטוב ביותר שלהם, שם לצחוק את טענות המיינסטרים למיניהם. Bob Dylan - Blonde on Blonde המשורר הטוב בעולם המוסיקה, באחד מהאלבומים הכי טובים שלו, אם לא הטוב ביותר, כל כך הרבה שירים טובים ומרגשים באלבום אחד, אין כמעט חלקים חלשים יותר באלבום. מאיר אריאל - רישומי פחם. בוב דילן הישראלי, באלבומו הטוב ביותר אולי, מרגש ומדהים. Beach Boys - Pet sounds אולי האלבום הטוב שיצא בכל הזמנים. האלבום שהביא את בריאן ווילסון לשיא היצירה שלו ולאחר מכן גם את לנון וחבריו כשעשו את סרג´נט פפר כסוג של תגובה. בריאן ווילסון השתגע לאחר מכן וחשב שלא יעשה אלבום טוב יותר מסרג´נט פפר לעולם, ופרש מעסקי המוסיקה. בעיני זה בכל זאת אלבום יותר טוב. ההצבעה תסגר מחר ב-8 בבוקר

Shakty

New member
רשימה 1 - למרות שאני לא סובל את

נירוונה (כל סצנת הגרנג' הייתה דיסאסטר אחד גדול)

Elinor BC

New member
אוףף נו זהה קשהההה

אבל שיהיה 2.. אוףףף, אבי רואד , ו זפלין נשארו מאחור...

רשימה 1

רשימה 2 - זה לא חוכמה לשים כל כך הרבה אלבומים של PF. עם כל אהבתי אליהם (ואני אוהב אותם), גם ל- Queen, ל- Zeppelin ול- DP יש מקום בלבי. אמנם Black Sabath זה לא בדיוק כוס הקפה שלי, אבל מה לעשות - Nobody is perfect

deePink

New member
בדיוק מאותן הסיבות גם אני

בוחרת ברשימה מס' 1...

The Albatross

New member
../images/Emo32.gif

בהצלחה לנבחנים במדעי המחשב היום. אולי אני אצביע אח"כ, כרגע אין לי זמן לקרוא הכל.

itaikuskus

New member
רשימה 1

אומהגומה זה נפל. אין לפינק פלויד חצי מ10 אלבומי כל הזמנים, אין מה לעשות.

avki

New member
רשימה 1

די נו באמת. תסתכל על הרשימה שלך לפני שאתה מלכלך על הבנאליות של נירוונה.

רשימה 2

רשימה 1: ביטלס + פייפר +++ הנדריקס ++ בלק סבת' + נירוונה +++ לד זפלין + פרפל - ראמונז ++ קווין - קנדיז + סה"כ 12 רשימה 2 DSOTM +++ מדל +++ WYWH +++ החומה + אומהגומה ++ (בגלל הצד החי + grantchester + fat old sun) VU +++ נירוונה ++ דילן ++ מאיר אריאל 0 פט סאונדס + סה"כ 20 נק' לא יודעת... רשימה 1 היא לא אחידה. מאידך יש בה את נירוונה ואת פייפר והראמונז והנדריקס... שזה צוות מנצח. ברשימה 2 יש יותר מדי(?) פלויד, והיא יותר נוטה לקלסיקות, פחות מעיזה, ולכן לא 'מפספסת'. מילא, ניקח אותה.

itaikuskus

New member
סתם הערה

לא כל כך חכמה לתת לכל אלבום של פלויד 3 פלוסים כי זה טוב וזה הפלויד, ואת הרי המנהלת של הפורום שלהם. תחשבי על זה, מצד אחד כל אלבום טוב, מצד שני, האם באמת השיטה הזאת טובה למצב כזה?

למעלה