סיבוב 2 - משחק 3 (א)

Chapter 24

New member
רשימה 1, בלי תחרות

אולי אחת הרשימות היותר מענינות שהיו כאן, שילוב של פסיכדליה, גארז', Beat, פולק, בלוז רוק וסתם מוסיקה טובה, פשוט מקסים. שילוב של מה שבאמת חשוב עם מה שמעניין ומה שסתם עושה טוב.

Davidson

New member
רשימה 2

נכון, אני מסתכן בקריאות גנאי של "פרוגיסט מטונף", אבל הפסקתי לשים לב לדעות אנשים אחרים על טעמי בגיל 15. בשבילי, נקודות האור היחידות ברשימה 1 הן קרים, פלויד וקינקס. (נכון ששיר הנושא מVillage... הוא המושלם ביותר שנוצר? בטח שנכון!) אז נכון, מיראז' של קאמל חוזר בכל רשימה (גם שלי), אבל למי איכפת מגיוון? באמת אלבום נהדר. ואלבום לא פחות נהדר הוא אווזת השלג. תוסיפו את קרימזון, ג'נסיס (כאלבום הוא רחוק ממושלם) ויס. אז נכון שד"ת, פרפל וראש, שאת כולם אני מתעב באותה מידה, נמצאים שם. וגם האלבום של אל"פ מוריד את הממוצע (עם אל"פ בוחרים את אלבום הבכורה או טרקוס. רוב מה שיצא אחרי בלתי נסבל. לקח לפעם הבאה) אולי זה לא הוגן שאני מצביע במשחק הזה. אני לא מכיר יותר מחצי מהרשימה הראשונה. אבל במשחק הקודם נמנעתי מלהצביע בגלל סיבה זו, ואני די מרגיש שחבל להמשיך ככה.

Queen Of Rain

New member
אוקיי אוקיי :)

אז ככה על הפלויידים אני לא ארחיב אבללללללל.. קאמל דרים תיאטר למרות שהדיסק הנבחר הוא לא מהטופ שלהם(לדעתי) יש שם רק את השיר על שם האלבום שלדעתי הוא אחת מיצירות המופת שלהם ג'נסיס - דיסק טוב ראש גם מהטובים שלהם יס , כמה צפוי(הדיסק כלומר) קינג קרימזון רד דיסק ענק פרנק זאפה ואמרסון לייק אנד פאלמר דיסק חביב דיפ פרפל דיסק טוב ורולינג סטונז הממ...לא ממש שומעת מכירה אולי 5-6 שירים טובים ושלהם וזהו:)

רשימה 1

שהיא מעולה. ה-13th floor elevators נגד DSOTM? נניח שהפלוידים לוקחים, אבל גם מקומם של ה-elevators לא נפקד באי הבודד שאליו אקח את האלבומים האלו. D'israeli gears מול קאמל? אין בכלל תחרות. קלפטון מול dream theatre? חחחח. highway 61 מול let it bleed? אכן בחירה קשה. אני אקח את שניהם. רורי גאלגר מול ג'נסיס? את גאלגר אני מכירה רק שטחית, אבל מספיק כדי לדעת שהרוק הלא-יומרני שלו עדיף על הפומפוזיות שגבריאל ושות' העדיפו באותה תקופה. הנדריקס מול קרימזון? אפילו פריפ יודע מי לוקח כאן. קינקס מול YES? נו באמת. USA מול ראש הקנדים? לא שמעתי את USA; ראש לא מעניינים אותי. ה"מי" מול זאפה - ה"מי" לוקחים. ההתחכמויות של זאפה הן פאסה, לטעמי. ה"מי" הם נצחיים. טים באקלי נ' WYWH? הפלויד לוקחים. אבל האלבום של באקלי הוא יפהפה. ניל יאנג נ' דיפ פרפל? יאנג, כמובן. אני עדיין מתפלאת שאנשים (צעירים) מקשיבים לאלבום הזה של פרפל. מילא מבוגרים יותר, שיש להם נוסטלגיה לתקופה, אבל מה צעירים מוצאים בהם?. אחרי שנאלצתי להאזין להם בכל מסיבת יום שישי במשך שנים, אני לא רוצה לדעת בכלל על קיומם יותר. קרוסבי נ' קאמל (שוב) - לא שמעתי את האלבום של קרוסבי. הוא היה אחד מכותבי השירים המרכזיים ב-Byrds וגם לאחר מכן היה לו מה להגיד; הוא היה אמן מוכשר. אבל הוא גם פסיכי עם קבלות, שבזבז את כל הקרדיט (הגדול) שהיה לו. למרות זאת, הוא עדיין עדיף על קאמל. פייפר מול ELP - ברור מי גובר. אחד הדברים שהמשחק הזה הזכיר לי (שוב) היא השאלה מדוע אנשים (צעירים, שוב) מכירים יותר טוב את קאמל ו-ELP, ולא את קלפטון וה"מי" נניח, שהם אמנים מפורסמים בהרבה (שלא לדבר על טובים בהרבה) בתמונה הכללית. קאמל, להקה זניחה, מוכרת (מלשון הכרה) יותר בישראל בקרב חובבי רוק צעירים - או לפחות אלו שנמצאים כאן בפורום - מאשר המי והסטונס. לא יאומן. ואני עדיין לא יודעת איך זה קורה בפועל.

Davidson

New member
../images/Emo13.gif

את לא שמעת את קאמל (לפחות בעשורים האחרונים) ואת דרים ת'יאטר (שפה זה דווקא טוב מאוד, אבל זו לא הנקודה), ועדיין את אוטומטית פוסלת ושוללת כל סיכוי שהלהקות ימצאו חן בעיניך, רק בגלל שהמילה פרוג קשורה אליהם. חבל, אני דווקא בעד לנסות מוזיקה חדשה כל הזמן, בלי קשר לז'אנרים ותקופות.

את קאמל אני זוכרת

אין לי כלום נגדם, מלבד ההערכה המוגזמת כלפיהם במחוזותינו, שמתמיהה אותי תדיר. דרים תיאט'ר - אני מוכנה בהחלט לשמוע, אבל תודה ש"פרוג-מטאל" לא נשמע מבטיח. לפחות מנק' מבטי.

Davidson

New member
כן, בהחלט נשמע נוראי

לא הקטע של הפרוג, יותר הקטע של מטאל, והשילוב של שניהם ביחד... מחריד. חבל שיש כמה שלועגים לפרוג בגלל להקה שהפכה את הז'אנר הזה למגוחך (ד"ת, כמובן). למה הערכה מוגזמת? נכון, ללהקה אין השפעה כמו לסטונס לדוג' (אבל יש להם השפעה, גם אם לא גדולה במיוחד), אבל אנשים (אני, לפחות) מעריכים להקה ע"פ מוזיקה בלבד. לא מאזין לסמל פפר עם דעה של "וואו, הוא השפיע על חצי מהעולם הערבי", אלא רק אם המוזיקה נוגעת בי. זה הכל
בתוך yes, אל"פ, ראש וכל החברים האחרים, שאני לא מחבב כ"כ (בעדינות), ממש עצוב לראות את קאמל, אחת מהלהקות הטובות שיש לז'אנר להציע, עם יותר תוכן (פחות מבחינת המילים, ויותר במוזיקה. אם כי האלבום שהקדיש לאטימר לאביו היה מקסים) ופחות "אני יודע לנגן מהההה זה מהר", נשארת מאחור.

Elinor BC

New member
אוי ציף, אני חושבת שהוא ניסחף../images/Emo26.gif

זה לא הפעם הראשונה שהוא מלכלך על דרים ת'יאטר.. וזה די בהקצנה, אני לא מבינה מה יש לו כל כך נגדם?! זה די חולני בכל אופן, אני ממליצה לך לשמוע דרים ת'יאטר כמו שאת רשמת שתהיי מוכנה.. אז תתחילי עם הדיסק Scenes from a memory ואת לא תתצטערי.. באמת..(נכון ש"פרוג מטאל" לא נשמע מבטיח, כך גם אני חשבתי עד ששמעתי אותם ספציפית..) לפחות תנסי, אין מה להפסיד..

Davidson

New member
מצטער, פספסתי את הקטע שבו נסחפתי

האם זה ב"זה דווקא דבר טוב..."? שטויות. הדרך העדינה ביותר להביע דעה לא חיובית על להקה. האם ב"דרים ת'יאטר מוציאה שם רע לז'אנר..."? א. זו דעתי. ב. הרבה אנשים שהצעתי להם לנסות פרוג משנות ה70 סירבו מכיוון ש"שמענו את דרים ת'יאטר, וממש לא אהבנו...". הם לא חיבבו אותם, כמובן, וזו הסיבה שגרמה להם לחשוש מהפרוג. חולני? מה הקשר? תגידי חוצפן, ילדותי, קיצוני או דברים בסגנון, זכותך, אבל זו אפילו לא מילה שממש קשורה פה P-: קצת לקחת את העניין רחוק מידי.

Elinor BC

New member
בטח שלגיטמי להגיד מה שחושבים על

להקה.. ואף רצוי אבל פשוט אתה פשוט כל הזמן נסחף בכל מה שקשור לד"ת..זה כאילו שהם עשו לך משו.. בשירשור הנוכחי פחות ליכלכת מפעם קודמת שהיה שירשור על הדיסקים שלהם(משו כזה).. אבל כל פעם שמזכרים רק את השם שלהם, אתה פשוט =
רק אם תוכל בטובך, מה יש לך כל כך נגד ד"ת.. אתה לא אוהב את המוזיקה שלהם.. סבבה.. אבל עד כדי כך?! מה הם עשו לך? ואולי אני פשוט טועה וזה נראה ככה, אם כן תאמר לי.. בכל אופן יום נעים

Runner30

New member
לא מבין בז'אנרים כלום.

תהרגו אותי, אבל הביטוי " אין עתיד לפרוג מטאל " ודומיו לא אומרים לי כלום. מה זה פרוג ומה זה מטאל? אני רק יודע ש Dream Theater" סוחפים, מאלתרים המון ויחד עם זה נשארים נאמנים לחוקים בסיסיים (כמו שאני מבין אותם) של מוסיקה. האם יש להם עתיד? אם ימשיכו לכתוב דברים טובים - יש להם עתיד. אם לא - אז לא. לא באתי ממקום של רוק/ג'אז ואולי בגלל זה לא התחברתי לWHO או לקאמל, ורבים אחרים אני לא מכיר כלל.אבל לדעתי הדבקת תויות/שמות/הפרדה לחוצצים לא תמיד עוזר.

Elinor BC

New member
../images/Emo45.gif

ודרים תיאטר טובים! ומה לעשות שהטעם לא זהה אצל כולם. ומזל שכך

afon

New member
אלינור

ד"ת פשוט לא טובים. וזה לגיטימי ביותר להגיד את זה על כל להקה.

avki

New member
כן, אבל לא להגיד למה זה לא ראוי.

וחוץ מזה, ד"ת פשוט טובים. וזה לגיטימי ביותר להגיד את זה על כל להקה.

afon

New member
כבר היה על זה ויכוח גדול

ואחרי כל ויכוח שבו נכתבים אלפי מילים תמיד מגיעים לאותה מסקנה... כל אחד וטעמו. אז אני פשוט נמנע במיוחד שכבר התדיינו בנושא הלהקה הזו.

Queen Of Rain

New member
לתמיהתך

אז יש לי את כל הדיסקים כמעט של קלפטון ופעם הייתי שומעת המון הנדריקס היום פחות מי אלה D'israeli gears ? ניל יאנג? קיבלתי איזה 4 אלבומים שלו מידיד שלי ועדיין לא טרחתי להקשיב להם את הWHO אני לא מכירה בכלל ככה ש...:) המוזיקה הזאת לא מדברת אלי בימים טרופים אלה

למעלה