דעתי האישית בקשר לאירוע המזעזע

Charles Darwin

New member
לצערי אילוף זה לא פתרון

אפילו הכלבים של הנסיכה אן (הבת של מלכת אנגליה..), שהם מגזע דומה, נושכים ומטילים אימה בארמון. יש לה שתי כלבות (בול טרייר) וכל אחת תקפה באופן בלתי תלוי. הנפגעים הם בין השאר משרתים (שחלקם מפחדים כבר להסתובב בארמון ולעשות את עבודתם), ילדים קטנים (בני 7 ו-12) שנסעו לתומם על אופניים בגן ציבורי, וכלבים אחרים (כולל הריגת כלב של המלכה). כן, יש לי דיעה קדומה נגד חיות טרף בתוך הבית, sue me. ולא חייבים לחסל אותם, אפשר לאסוף כל כלב שנמצא בחוץ לא קשור ו/או ללא מחסום ולהעבירם לצה"ל, לעקר את כל הכלבים הנותרים, ולאסור מכירה/מסירה שלהם. לגבי אלו שכבר קיימים ובעליהם מקפידים על החוקים שצויינו, עדיין יש סכנה שהם יפגעו בבני הבית (בעיקר ילדים) ואורחים ולכן גם הפתרונות האלה הם חלקיים. אפשר לחייב את הבעלים לשלוח אותם לאילוף (כמו הנסיכה אן החביבה, שכלבותיה המשיכו לנשוך גם אחרי האילוף הטוב ביותר שכסף יכול לקנות, כולל טיפול פסיכולוגי מקיף, ואני בספק אם היא מרביצה להן עם מקל או אם הן משתתפות בקרבות או נצר לכלב שהשתתף בקרבות....אפשר להניח שהייחוס המשפחתי שלהן הוא "מלכותי" לא פחות מהבעלים). וכלבים כאלה מן הסתם לא מעניקים יותר "אושר" מכל כלב אחר, אפשר לקחת דלמטי במקום. זה כמו שיהיה סוג של אקדח שהוא בלתי צפוי ונוטה לצאת מהמגירה הנעולה, לחפש ת'מחסנית, לטעון את עצמו ולירות. אז תגיד ש"אקדחים מספקים הגנה למיליוני אנשים בעולם"? ולגבי עבריינים, צריך להפוך את הקרבות האלה ללא משתלמים (ע"ע כנסות רציניים + כלא). הטענה שאולי יהפכו סאן ברנרדים לכלבי קרבות נשמעת לי כמו הטענה של הטאליבן ושכמותם שנשים צריכות לכסות את גופן ופניהן ולהשאר בבית כדי להימנע מאונס, כאילו שזה "הרע במיעוטו". במקום להילחם בפשע, פוחדים ששינוי הסטטוס קוו רק יחמיר את המצב. כשילדה בת 4 נטרפת בביתה, וזה לא המקרה היחיד, אני חושב שהמצב כבר מספיק חמור.

דווקא כן

קודם כל כלבים הבולטרייר שונים מכלבים האמסטף זה שאנשים מתייחסים לכלבים האלה כאותו סוג זו טעות, בדיוק כמו הטעות שמתייחסים אלייהם כרוצחים. דבר שני זה שכלב גדל בארמון זה לא אומר עדיין שהוא עובר אילוף. אלא אם יש לך קשרים טובים עם מישפחת המלוכה קשה לי להאמין שיש לך מקור מיידע מהימן שאכן יכול למסור לך שהכלבים האלה עברו אילוף ולמרות זאת גם אם הם עברו סוג כלשהו של אילוף הרי שאילוף יכול לעבוד רק כאשר הכלב חי במסגרת קבועה עם בעלים ולא משוחרר לשוטט ככל שבא לו זה בהחלט דבר אסור. אין שום צורך לקחת את הכלבים לצה"ל או לעקר, או למסור אותם לשום גורם כי הבעיה היא לא בכלבים. הבעיה היא כמו שכתבת בעבריינים שמגדלים כלבי קרבות ואז מפיצים אותם לשוק לכל דורש. בצורה כזאת גור שנולד לכלב שמישתתף בקרבות יכול להגיע למישפחה שלא חושדת בכלום והתוצאה ידועה. בחיים לא תמצא כלב שמורבע בתוך מועדון מסודר ומראה סימני תוקפנות כי במועדוני גידול הגזע כלב שמראה אפילו סימן קל של תוקפנות לא מורשה להיתרבות. צדקת באמת יש לך דעות קדומות בזה שאתה מכנה גזע שלם "כרוצח ילדים" על סמך מקרה אחד, אגב אני מתנדב באגודה למען בע"ח ונמצא כבר קרוב ל-8 חודשים מדיי שבוע במגע עם כלבי אמסטף רבים, וראה איזה פלא אני והילדים הקטנים שבאים לאגודה נישארו בחיים. ולגבי הסנברנרד הרי שזה כבר קרה. בשלהי הקומוניזם גודל בברית המועצות זן כלבים ששימש לתקיפת אנשים בלבד הזן הזה גודל לתוקפנות מאסיבית ותוך כמה שנים היתפתח כלב גדול ותוקפני ביותר שכונה בשם "כלב שמירה רוסי". נחש כמו מי נראה הכלב הזה? הכלבים האלה דומים מאוד לסנברנדים עד כדי כך שאדם שלא מתמצא איינו יכול למצוא את ההבדל, כךל שאתה יכול להסיק על מקורם של הכלבים. אם יאסרו על גידול של הפיטבול הערסים ומארגני הקרבות יתחילו לגדל גזע אחר וכל הסיפור יחזור מההתחלה, עד שלא יטפלו בשורש הבעיה ימשיכו לצוץ סיפורים על "רוצחי ילדים".

Charles Darwin

New member
טוב אני רואה שזה, כרגיל, שיח חרשים

ואף אחד לא הולך להשתכנע. אבל אם לא איכפת לך,
אל תכניס לי מילים לפה
. לא אמרתי שבולטרייר ואמסטף זה אותו דבר, אמרתי שזה גזע דומה. והם אכן דומים גם חיצונית וגם התנהגותית, ואני מניח שגם גנטית (לא שזה משנה בכלל, שניהם תוקפניים ומצדי שיהיו שני הכלבים הכי שונים גנטית, אז מה?). ולא קראתי לאף אחד רוצח ילדים.

אקדח מחזיק רק מי שמוכרח.

מישהו מוכרח להחזיק כלב אמסטף? לא. אם חובבי כלבים יקבלו רשיונות להחזיק אמסטפים כאוות נפשם, האם כלבים כאלה (או הגנים שלהם, כשאיזה אמסטף יראה כלבת בוקסר חמודה) לא יזלגו החוצה? בוודאי שיזלגו, כמו שאקדחים זולגים לרש"פ ולרוזנשטיינים למיניהם. ואם אקדח הוא לא דוגמא חזקה מספיק בשבילך, האם תתיר למישהו להחזיק בביתו רימוני עשן מתפוצצים, מקלע 03 או מוקשי נ"א, רק משום שהם כשלעצמם לא מזיקים? דרך אגב, בדיוק שמעתי בחדשות שאתי אלטמן עותרת לבג"ץ כדי שיאסור על השמדת הכלב שהרג ילדה. אני מאחל לה זכיה מהירה בפרס דארוין.

qet1

New member
האמסטפים מכים שנית

בן 8 פצוע קל למרות שמה שיותר מזעזע בכתבה הזו זו הרמיזה של שריד כאילו צה"ל רוצח ילדים במזיד
עד מתי להסתה הפרועה?

למעלה