ANIMALS

thezanani

New member
../images/Emo107.gifANIMALS../images/Emo109.gif

את הדיסק הזה הצבתי לעצמי כטרה אחרי מסלול החובה של דארק-וייש-אקוס-אטום, אבל נבוכתי לראות שאין כמעט התייחסות עליו ברחבי הפורום. אולי איזה מאמר-פיסקה שלא נותן תמונה ברורה כ"כ. אבל מההתרשמות הכללית שנעזרתי גם באבינו הרוחני אורי ברייטמן,שזו תהיה פדיחה גדולה אם טעיתי בשם שלו עכשיו, הבנתי שלא מדובר בדיסק. מדובר בעטיפה עם חזיר וארובה שכתוב עליה פינק פלויד.(זה היה עוד בשלב שרוג'ר הסכים?) אין לו את ההקצנה של החומה,המיסתורין של הירח או כליל השלמות של וויש יו. גם אין בו פנינים מיוחדות כמו יצירות המופת של הפרה וההדים באקווריום. כל הנאמר לעיל נאמר מההתרשמות מתחקיר מעמיק ברשת הישראלית על הדיסק. אז מה שבאתי לשאול אתכם: מה דעתכם עליו? שווה לקנות אותו לפני העננים/פייפר/אמא פרה??? ובכלל האם אתם חושבים שמדובר בדיסק גדול?? האמנם אין בו ניצוצות??? תודה מראש, תמני אובד עיצות.

weird dust

New member
תגובה

אנימלס הוא מ-77 והוא עדיין מהתקופה שרוג'ר היה בלהקה. המילים כמו תמיד הן של רוג'ר. על עטיפת האלבום יש חזיר מעופף ותחנת כוח מאנגליה שלא פועלת אבל קיימת עד היום. בפורום יש התייחסות די רבה למה שיש מאחורי האלבום (חוות החיות) וגם על ההופעה החיה במונטריאול. אני אהבתי את האלבום ואני ממליץ לשמוע אותו, אני לא יכול להגיד אם הוא עדיף לפני אלבום זה או אחר. (דרך אגב אתמול השמיעו את סיד בארט ברדיו אחרי התקופה של הפינק פלויד לא להאמין וזה גם היה אחרי שהשמיעו את דיפ פרפל שגם הם נדירים בסך הכל)

holo

New member
דעתי על האלבום

אנימלס אולי נופל משלושת אלבומי במופת של פיק פלויד (הצד האפל, הלוואי והיית כאן והחומה) אבל בעיני הוא בכל זאת דיסק מצוין. שלושת השירים המרכזיים בו הם פשוט שירים בני זונות!1 השיר הפותח והסוגר pigs on the wing יותר שולי ולא ממש קשור לשאר שלושת השירים. שלושת השירים האמצעיים הם Dogs, Pigs, Sheep DOGS
- לדעתי הוא אחד השירים הטובים ביותר של הלהקה והוא גם היחד מהאלבום הזה שגילמור השתתף בכתיבתו. אורכו הוא כ 17 דקות והוא בנוי כמו יצירה, אבל איזה יצירה! גילמור מביא אותה שם עם סולואים לא מהעולם הזה עם הגיטרה, היא פשוט בוכה שם! בקיצור, אם לא שמעת את השיר אז כדאי מאוד לשמוע. PIGS
- השיר די מושפע מהפאנק ובהחלט נשמע כמו שיר פאנק, אבל בסגנון הכי פלויד שאפשר, עם קולות של חזירים וגילמור שעושה קולות שנשמעים כמו חזיר שמקיא את הקיבה שלו+_+, ובסוף השיר סולו פשוט גדול!! ולסיום SHEEP
(זה הסמיילי הכי קרוב לכבשה)- שיר אהוב עלי, עם פתיחה מהפנטת של הקלידים והבס עד שהכל מתפרץ בבת אחת. הגיטרה והתופים יחד עם הקול הצווחני של ווטרס.. עזוב, עדיף שתשמע בעצמך.. בקיצור, הדיסק בהחלט מומלץ!

itaikuskus

New member
על מה אתה מדבר

"השיר די מושפע מהפאנק ובהחלט נשמע כמו שיר פאנק, אבל בסגנון הכי פלויד שאפשר" תבסס בבקשה.

Animals

דובר רבות על האלבום הזה כאן, ועוד ידובר. אך קשה לי להתייחס למה שכתבת, כי איני יודעת מה ברייטמן כתב בסקירה אליה אתה מתייחס. שמא תסביר? ואגב, הוא אולי אביך הרוחני, אבל לא "אבינו".

melancholy man

New member
הסקקירה של ברייטמן

קראתי אותה עכשיו לראשונה, והיא פשטנית ולוקה בחוסר הבנה מתמיה של האלבום והטקסט וחוסר בעייתי של המושג מטאפורה כנראה..., מה שכן הוא הצליח לזהות לראשונה באלבום פינק פלוייד כלשהו שהוא מסקר שלא מדובר ברוק פרוגרסיבי טהור, או כמו שהוא כותב: "כמעט לא פרוגרסיבי", מה שכן אני מסכים עם הסייפא שלו, שמדובר בסופו של דבר באלבום זניח ולא ממש מעניין.

פעם חשבתי כך

דהיינו, שזה אלבום זניח ולא מעניין. לאחרונה אני משנה בהדרגה את דעתי, בעקבות האזנות חדשות לאלבום, בעיקר בגרסאות הופעה. יש שם משהו. אני עוד לא בטוחה מה, אבל יש. וזה משהו מעבר למילים של ווטרס - הן משחקות שם רק תפקיד משני. ובאמת, מה אמר ברייטמן? בשניים-שלושה משפטים. ואל תשלחו אותי לקרוא את כל הסקירה שלו; החיים קצרים מדי.

thezanani

New member
סחטיקה על הלינק!

גם כשאתה שחור אתה בוחש פה בקלחת. בכל מקרה ציף ציף, הוא מדבר בעקרון על חוסר. חוסר ברק,חוסר יחוד,חוסר פלוידיות. ומביקורת כזאת אתה עלול להסיק שבאמת אין דיסק בתוך העטיפה. אז פניתי אליכם,אבירי השולחן הורוד,שאולי תצליחו לתת לי תמונה ברורה פחות או יותר על הדיסק לפני שאני אוצי את המשכורת השנתית שלי על עטיפה עם דיסק ריק. ובכל מקרה הדיון על ANIMALS לא על אורי. עם כל ההערצה אליו,אני לא קונה דיסקים שלו. עוד לא.

מממ...

לגבי אורי ברייטמן... אני לא סובל אותו! ועכשיו נגיע לחלק המשני של ההודעה, ANIMALS
לפי דעתי זה אלבום מצויין! הוא אמנם לא סוחף אותך לפנטזיות ומקומות רחוקים כמו מדל או דארק סייד אבל באנימלס יש פגיעה חזיתית מול המציאות, ככה לפחות אני רואה את זה ומה לעשות שאנשים מעדיפים את עולם הפנטזיות של פלויד ובדיסק הזה פלויד מפגישים את השומע במציאות היומיומית. הטקסטים שם מאוד חזקים, מדברים על אדם קטן מול ממסד ודרך ההתנהלות החברתית של עולמנו. המוזיקה מעולה, אני חושב שיש שםכמה עיבודים ממש טובים, היא מתארת את הטקסט בצורה מדהימה וכמובן אי אפשר בלי קטע סולו מדהים של שתי אוקטבות, הקטע הזה לוקח אותי תמיד רחוק. אני באמת ממליץ על האלבום לא לצפות לכוכבים רחוקים, וטיפות שנופלות או שעונים מצלצלים אבל לצפות למציאות כמו שהיא בדיוק. בכל אופן זו דעתי

thezanani

New member
תגובה למגיבים שלא הגיבו על אורי ברי

בסקלת הפ"פ-אנימלס יותר קרוב לחומה? האוירה בו היא יותר רוקאנרול מאשר הסטלה של השאר? ואם כן האם בתור אלבום רוק שכזה היית מעמיד אותו ברמת האיכות של החומה? לפחות מבחינת המוזיקה עצמה? והאמנם DOGS היא היצירה המרכזית בדיסק? או שמה PIGS? והשאלה שאותי לפחות הכי מעניינת: האם בדיסקוגרפיה של הפ"פ הוא לוקח נתח נכבד מעבר לגימיק חזיר ורוד עם הכנפיים? הוווו mother do

בוודאי

שזה יותר מגימיק - זהו אלבום חשוב בהתפתחות של הפלויד. לא ברור לי מדוע תחשוב שמדובר בגימיק או בעטיפה ריקה. זה קצת משונה, אפילו. כפי שאני רואה את זה כרגע - ואני עוד אפתח את זה בעתיד, מן הסתם - באלבום יש שני "קווים" מקבילים. האחד הוא הטקסטים של ווטרס, והשני הוא נגינת הגיטרה ה"ברוטלית" של גילמור. ראשית, יש לזכור ששני הקטעים - sheep ו-dogs - החלו את חייהם שנים מספר קודם לכן, בערך כאשר יצא Dark Side of the Moon. השירים בוצעו בהופעות, עם טקסטים ושמות אחרים: You Gotta Be Crazy (שנהיה Dogs) ו-Raving and Drooling (שנהיה Sheep). באופן לא מפתיע, שמות שני השירים במקורם עוסקים בטירוף. גילמור רצה להקליט את שני השירים לאלבום Wish You Were Here, אבל לווטרס היו רעיונות אחרים, ודעתו התקבלה בסוף. כאשר הגיעו להקליט את Animals, שוב הגיע ווטרס עם קונספט סביבו רצה לבנות את האלבום, ושני השירים עברו שינויים והתאמות לקונספט הזה. קו אחד, לכן, הוא הטקסטים של ווטרס - סאטירה חברתית המנתחת את האנושות ומגיעה למסקנות עגומות (= כולם טפשים ונצלנים). הקו השני הוא תרומתו של גילמור. אחרי שניגן, שיפץ ושיפר את השירים במשך שנים בהופעות, הפך האלבום מטבע הדברים ל-tour de force של גילמור כגיטריסט. נגינתו כאן היא "ברוטלית", חסרת פשרות ועדינות. לטעמי, זהו הפן המעניין יותר באלבום, ומה שהופך אותו לאלבום מצויין. החסרון הוא שאני לא משוכנעת בקיומה של התאמה מלאה בין המילים למוסיקה, אולי בגלל שהגרסה הסופית של המילים נכתבה יחסית מאוחר. ואולי בגלל שווטרס וגילמור כבר לא עבדו בצמוד על האלבום, כפי שהיה באלבומים קודמים. מה דעתכם?

thezanani

New member
נגינה ברוטאלית?

בעניין השיפצור שירים,יש לי אכזבה גדולה. אני חושב שיש להלחין מילים,רעיונות,אוירה ומסרים ולא ההפך. זה ממש מוריד מהאמינות והיופי שבעניין. ובקשר לדוד. בכל תיאור שרץ פה על דוד ופועלו יש תמימות דעים על היותו נציג הטוב על הארץ.וכך גם נגינתו. באנימלס הגיטרה של דוד מופיעה בצורה יותר כבדה וגסה מאשר בחומה למשל? ה"ברוטאליות" שציינת היא עוד גורם מעניין שבגללו אני מייחל לרגע בו אאסוף את הדיסק לחיקי. אם לא מחר אז מחרתיים. אחחח משה סיני,ראש עיריית ראש העין. מתי אזכה לחנות מוזיקה איכותית יותר מהדוכן של שלום שמוכר שני צרובים של זהבה בן ב9.90. אשליות.

NIR Y

New member
מאד מסכים

וההיתי צריך לקרוא את זה לפני שכתבתי את התגובה הראשונה שלי בשירשור הזה

afon

New member
בקשר למסקנה הסופית של האלבום

מה שפהתיע אותי (ודיי התעמקתי באלבום הזה) שבסופו של דבר האלבום נגמר ברוח אופטימית. בכל השירים מדובר על מעמדות, על החברה הקרועה, על ההבדלים הכלכלים והחברתים, על ניצול ועל כוח... בקיצור על כל רעות החברה האנושית הקפיטליסטית. אבל השיר האחרון דוקא נגמר בצורה אופטימית הכלב מוצא חבר, מישהו שהוא שיוכל לעזור לו, חבר אמת. זה כאילו ווטרס כל האלבום דיבר על המציאות ועל ההווה אבל הוא מסיים את האלבום בנימה אופטימית לעתיד :) אז לדעתי המסקנה שווטרס מגיעה אליה בסוף היא הפוכה, ולא מתאימה לו. הוא מדבר על הצורך האנושי לחברים, לתמיכה והצורך הזה ינצח את החזירים הרעים שמנסים להעביד אותנו ולקחת מאיתנו את החברותיות שלנו.

itaikuskus

New member
אתה בחור מאוד מבולבל

ובכל מקרה "ואם כן האם בתור אלבום רוק שכזה היית מעמיד אותו ברמת האיכות של החומה? לפחות מבחינת המוזיקה עצמה?" לא הייתי מעמיד אותו באמת האיכות של החומה... הייתי מעמיד אותו הרבה מעבר לה...

itaikuskus

New member
מה הקטע ב"אבינו הרוחני"

אני מנחש שזה נאמר בציניות. בחור לא כל כך מעניין, כותב בצורה לא כל כך מעניינת על סגנון לא כל כך מעניין, ומכניס כל להקה אפשרית ששיחקה אפילו במעט עם הפרוג כולל דיפ פרפל, קווין וכו'

אהמ...

בתור פורום רציני, אנחנו לא יורדים לפסים אישיים, נכון? אנא הצמדו לביקורת עניינית בלבד. כמו שאף אחד איננו "אב רוחני" (או אם רוחנית) שלנו.

למעלה