הפקחים שינו את נתיב ההמראה

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifהפקחים שינו את נתיב ההמראה

של נתב"ג. כבר מעל שבוע המטוסים ממריאים מזרחהולא במסלול הארוך לים. רק ברוח חזקה או מטוסים לארה"ב/מטען ממריאים מהארוך. (מסכנים תושבי שוהם-החלפתם את אור יהודה). המראות אילו מקצרות זמן הסעה מ 1/4 שעה ל 3 דקות

ronenec

New member
לא שינו שום דבר...

מאז פתיחת טרמינל 3 הרבה יותר נוח וקצר להסיע למסלול 12 להמראה אבל כמובן שהכל תלוי ברוח בסופו של דבר...

eagle701

New member
רגע רונן אז אתה אומר שעכשיו המסלול

העדיף להמראות או 12 ולא 26? אךך זה מה שקורה ששוחכים להירשם להסברה על הטרמינל החדש בVATIL:) ממש דבילי לפי דעתי שמטוסים ימריאו וינחתו על 12 אם תשאלו אותי בכלל נתב"ג בנוי בצורה ממש דבילית שמתאימה למדינת עולם שלישי ולא מדינה מתקדמת כמו ישראל

ny22

New member
מנהל
למה להגיד?

נתב"ג נחשב לשדה תעופה מודרני ולפי מה שהבנתי רחוק מאוד מליהיות שדה תעופה של מדינת עולם שלישי. אולי יש איתו כמה וכמה בעיות....

eagle701

New member
לזה בידיוק אני מתכוון

מבנה המסלולים ככה לא נראה מבנה של מסלולי המראות ונחיתות במדינה מתקדמת המשולש הזה מסורבל ולא רצוי ככה בנו שדות תעופה לפני 50 שנה ויותר היום מעטים השדות שנראים ככה נראה לי נתב"ג הוא השדה היחידי שעדין נראה ככה

vitamin P

New member
אני מאוד נהנה

מלא מלא מלא מלא מטוסים כל הזמן בגובה נמוך מעל כפר סבא
הגזמתי קצת עם המלא אבל עדיין

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifרונן,אני חיכיתי שבוע לפני שכת

שכתבתי את זה כאן. 1. יש לי תצפית יום יומית על השדה 2. כל המטוסים מטרמינל 3 מסיעים למערב וממריאים מזרחה, לעיתים אף ה 777 ל ארה"ב. 3. רוב המטוסים מטרמינל 2 מסיעים כרגיל לארוך או ממריאים מערבה. 4. הקרגו ממריאים מהארוך. 5. הם עושים זאת אף ברוח בינונית ורק שמתחזק עוברים לנוהל הקודם. 6. במזרחית הנוהל הישן(על הקצר המראה למזרח-כולל ארה"ב וקרגו). 7. זה סיסטמתי ולא מקרי

MrHankeY

New member
מנצלש

שאלה קטנה.. לפני שנתיים בערך (ממש כשהחלה המלחמה בעיראק - לא שיש קשר אבל פשוט ככה אני זוכר את התקופה) עברו מעל איזור ביתי (בחלק המזרחי של נתניה) מטוסים אזרחיים כבדים. מאז לא יצא לי לראות עוד מטוסים באיזור... כמובן שהם היו כבר בגובה די רב. האם נתיב היציאה מהארץ לא אמור להיות בצורה משמעותית דרומית לנתניה? לא זכור לי מזג אוויר חריג במיוחד... אמנם השאלה קצת באיחור... אבל עדיף מאשר לעולם לא:) תודה

jasmine38

New member
השמיים בשרון

בעת מלחמת המפרץ, גם הראשונה 1991, היו ממריאים גם מערבה (26) ומיד פונים שמאלה ב-180 מעלות בהקפה מעל צריפין ורמלה, ואז מצפינים לאורך הקו הירוק ופונים לים באיזור נתניה. הסיבה : טילי הפטריוט שהקיפו את גוש דן. היה צריך לשמור על שמיים נקיים, למקרה שצריך לשגר טיל באיזור א'. וחלילה ולהבדיל, למנוע טעות כלשהיא בזיהוי מטרה. (ראה אסון הים השחור)

MrHankeY

New member
המון תודה על התשובה

זה בהחלט מסתדר עם כיוון המטוס שבאמת בא מכוון מזרח למערב כלומר לים. חבל שרק באירועים כאלה רואים מטוס מעל שמי נתניה

ארזS

New member
בהחלט לא רק במקרים כאלה !

זה קורה לעיתים הרבה יותר קרובות, וזה קרה רק אתמול ! כתושב רעננה אני רואה מידי פעם ולא רק בעיתות מלחמה מטוסי נוסעים מעל אזור השרון. את הסיבה לכך אני לא יודע במדויק, ואני יכול רק לנחש שזה בגלל תרגילים או אימונים של ח''א שאז נסגרים נתיבי היציאה הרגילים מהארץ [ואלה דברים שמתפרסמים כך שזה לא סוד צבאי...] או מסיבות אחרות שעליהן יוכלו בוודאי להרחיב כמה מהמשתתפים פה שמבינים בזה הרבה יותר טוב ממני... ודרך אגב, כבר קרה יותר מפעם אחת שמטוסי נוסעים גם נכנסו לארץ באזור השרון והמשיכו מעל פתח תקוה [בערך...] לנחיתה בנתב''ג .

eagle701

New member
ארז אתה מתכוון לתנועה של מטוסי נוסע

נוסעים רק או גם של חיל האוויר? כי לי יוצא לעיתים קרובות לראות הרקולסים של חיל האוויר עוברים פה לפי מה שהבנתי מאורי הם חוזרים מאזור הצפון הוא טסים לאזור הצפון ופשוט טסים CVFR לירקונה בשביל נחיתה בבן גוריון ובגלל זה הם עוברים מעל רעננה

ארזS

New member
חשבתי שתשובתי היתה ברורה...

ומכיוון שאני רואה שלא כך, אסביר שוב שהתכוונתי למטוסי נוסעים. לגבי הרקולסים ושאר מטוסים שעוברים כל הזמן מעל רעננה ושכנותיה, זה כי מעל ראשינו עובר הנתיב כפי שציינת ידידי הצעיר אברהמי

DannyJJ

New member
ואני ראיתי יום אחד בתל אביב

כשהייתי ברחוב פרישמן מטוס של אל על (לא יודע איזה סוג אבל בטוח אל על) שבא מכיוון הים אבל מכיוון יותר צפון מפרישמן והרי בדרך כלל המטוסים באים מהים מעל כל בו שלום וזה היה לי ממש מוזר! והוא טס במסלול אלכסוני כזה מצפון מערב לדרום מזרח. משהו כזה.

kennedy

New member
מי, למה ,ואיך מחליט על מסלול בב"ג

ההחלטה לגבי מסלול בשימוש,היא בלעדית בידי ראש המשמרת במגדל ב"ג. ראש המשמרת מחליט על סמך נתונים שבידו:רוח,הגבלות ח"א,חסכון בהסעות,כיוון שמש,ובעיקר הזרמת התנועה הקרקעית והאוירית במהירות ובבטחון.בד"כ בבוקר ב"ג עובד לפי תרשים זרימה:המראות 26 נחיתות 12 ,עם פתיחת טרמינל 3 התרבו תרשימי הזרימה המראות ונחיתות 12 ,חסכון בהסעות.ועכשיו לשמים...לפעמים בעת תרגילי ח"א,ניסויי החץ ועוד,מוסטת יציאת המטוסים וכניסתם לנתיב פ"ת נתניה וימה...מטוסי חה"א הטסים מעל השרון טסים בנתיב בתובלה הנמוך(2000/1500 רגל)לצפון הארץ.

DannyJJ

New member
תודה על האינפורמציה!

מיום ליום הנושא הזה
מעניין אותי יותר ויותר.

למעלה