הפקחים שינו את נתיב ההמראה

MrHankeY

New member
טוב לדעת

לצערי יוצא לי לראות רק ATR באיזור.. וגם זה בקושי. בכל מקרה.. ננסה לשים לב יותר - אולי יתמזל מזלי ויעבור איזה 744 נחמד באיזור:) תמיד אהבתי להגיע לאיזור ת"א ששם רואים את התנועה במיטבה!

תוכון1

New member
סתם שאלה....

אם נגיד לחברת אייר פראנס יש טיסה מפאריז לבנקוק, אז מסלול הטיסה עובר מעל הארץ, מעל ירדן, ואפילו ממשיך מעל עיראק ואיראן? כי בתור אחד שגר בצפון ת"א אני רואה מלא פעמים מעל הבית שלי מטוסים בגבהים של 35,000 רגל פחות או יותר טסים מערבה או מזרחה... אז זה טיסות רק לירדן או גם למזרח הרחוק?

נוב 00

New member
אני מניח...

שאם הוא ממש בגובה כזה אז הוא טס יותר מזרחה כי אם הוא רוצה לנחות בירדן הוא כבר צריך להנמיך גובה שהוא מגיע לארץ...

kennedy

New member
תוכון יקר,בד"כ חברות תעופה(איירפרנס

לדוגמא)טסות בדרך הקצרה ביותר ליעדן.הדרך הקצרה בין פאריס למזרח הרחוק עוברת מעל מזרח אירופה וסין.מטוס שעובר בגובה 35000 רגל בד"כ לא תראה ולא תשמע(סמוך עלי,ראיתי במכ"ם,ניסיתי, לא שומעים,בקושי רואים).המטוסים שאתה כן רואה,אלו מטוסים הטסים לירדן(7000 רגל) ומירדן לאירופה והלאה(8000 רגל)הם חוצים בנתיב העובר מעל ת"א.

srami

New member
קל מאד לראות מטוסים ב-35K רגל

צריך רק להסתכל להתחלה של פס ההתעבות (contrail - condensation trail) שהם משאירים... המחזה די נדיר אצלנו אבל אירופה מכוסה שתי וערב.

תוכון1

New member
אז זהו.. אני רואה לפעמים פס התעבות

שנמחק מיד ואז יש שוב.. אבל המטוסים שאני רואה, ניכר שהם מטוסים כמו איירבאס, בואינג ובכלל, מטוסים כבדים, אבל הם ממש קטנים, וזה נראה הרבה הרבה יותר מ-7000 רגל.

למעלה