אלבומי הפלויד

../images/Emo109.gif אלבומי הפלויד ../images/Emo109.gif

לקראת הארוע המתרגש עלינו בעוד שבוע בדיוק מעכשיו, אני מציעה שנסקור את כל אלבומי הפלויד, לפי סדר כרונולוגי. כך, גם וותיקים יוכלו לרענן את זכרונם, וגם חדשים יוכלו להשתתף. מדי יום יועלו שני אלבומים, ואתם מוזמנים לשרשר את התרשמויותיכם, הגיגיכם, ביקורותיכם וכו'. וכל המרבה בכתיבה, הרי זה משובח. עוד מעט אעלה את שני האלבומים הראשונים, Piper at the Gates of Dawn ו-Saucerful of Secrets. מחר בערב - שני האלבומים הבאים.

Piper at the Gates of Dawn

אלבום הבכורה של הפלויד, וגולת הכותרת של הפסיכדליה הבריטית בשנת 1967. מה דעתכם עליו? איזה שיר ממנו אהוב עליכם? איך לדעתכם השפיע הכיוון המוסיקלי שנקט סיד בארט - שהיה מנהיג הלהקה הבלתי מעורער באותם ימים - על הקו המוסיקלי של הפלויד מאז ועד היום?

Giant20

New member
הקטע הראשון....

astronomt domine הוא קטע אגדי שסימל את פינק פלויד לאורך הזמנים. קטע מעולה וחשוב שחודש באלבום הכפול בדיסק ההופעה של אומגומה...

flowerboy69

New member
הוא לא חודש

פשוט הוקלט בהופעה.הוא הוקלט שוב גם ב pouls למי ששכח-גרסה מצויינת לדעתי זה השיר הכי חשוב מהאלבום והשיר שהראה מי הם הפלויידים ומה עוד הם יביאו לעולם...

itaikuskus

New member
A piper at the gates of dawn

כבר הרבה זמן שהוא במעמד ה"אלבום פלויד האהוב עלי". יש באלבום הזה משהו קסום, משהו אפל, משהו מוזר, משהו מסתורי,משהו משוגע. יש באלבום הזה את סיד בארט ואת הגיטרה המשוגעת שלו, יש קטעים שפשוט שורר כאוס מוחלט (pow r. toc h.,interstellar overdrive) והמלל...כתיבה היישר משמיים על עולמות מהאגדות, ודרכים כל כך נפלאות להגיד לבחורה שאתה אוהב אותה, דרכים שרק ג'ואי ראמון ידע איך להגיע לרמתן. יש משהו בעטיפה של האלבום, רוג'ר ומבטו המבויש, ניק עם המבט של "מה לעזאזל אני עושה פה", ריצ'ארד עם המבט הרציני וסיד..עם המבט הקפוא חסר ההבעה. 4 ילדים עם בגדים ברוח התקופה ורצון לעשות משהו שונה. פנינים:כל שיר ושיר מהאלבום הזה הוא פנינה. זה לא מהאלבומים שאתה מעביר לשירים האהובים עליך. לא אתחיל לפרט על כל שיר ושיר כי לדעתי השמעה שווה אלף מילים. קשה לי להצביע על השיר האהוב עלי...אני אלך עם bike בגלל המלל... צורת הכתיבה של בארט השפיעה על יתר החברים כשמצאו את עצמם בלי המנהיג שלהם. זה מתבטא בשירים כמו julia dream, כל האלבום a saucerful of secrets. לאחר מכן לאט לאט נזנח הסגנון, והפלויד מוצאים קו מוסיקלי חדש, אך סיד כנושא כתיבה לעולם נשאר...מהימים של if, דרך fearless, הקונספט של dark side, האלבום wish you were here, חלק נכבד מדמות הגיבור ב-the wall ועד ל-high hopes. סיד וה"מיתוס" הפכו לנושא כתיבה מרכזי אצל רוג'ר ווטרס, שתחילה ניסה לחקות את סגנון הכתיבה שלו, ואז החל לכתוב עליו (בין השאר). מסולם של 1-10 זה מקבל 11.

מסכים...

כתבת ממש יפה... השיר שלי הוא Matilda mother. זה השיר שבו סיד נחשב לגאון ולאגדה חיה שנזכור לעד. IO מסע פסיכודלי חסר פשרות... פנטסטי

Liorking

New member
הקטע הראשון

Astronomy Domine הכי טוב. אני גם אוהב את Lucifer Sam, Pow R. Toc H. Interstellar Overdrive, Flaming, Matilda Mother. צריך להיות במצב רוח למשהו מסומם, אחרת קשה להתחבר לזה.

Itai8

New member
The Piper at the Gates of Dawn

אצלי הוא בין 3 האלבומים האהובים עליי של פינק פלויד המוסיקה שלו מדהימה! הקול של סיד עושה לי צמרמורות! כל שיר שם יותר יפה מהשני... אין ספק שזה אלבום מעולה ולפי דעתי היתה השפעה של סיד על הלהקה בהמשך... ניתן לשמוע את זה באלבומים שיצאו אחריו

Gennifer Gentle

New member
החלילן בערבות השחר...

האלבום האהוב עליי. כל השירים בו יפים, אבל אני הכי אוהבת את שיר 10 ("הדחליל") וגם את שיר 3 ("אמא מטלידה"). בארט השפיע על פינק פלויד,אבל זה קצת התחלש בתקופה מסוימת (אני לא מתמצאת באלבומים שהם הוציאו אחרי בארט...).

הסינגלים המוקדמים

ארנולד ליין, See Emily Play Apples and Oranges הסינגל ה"גנוז" ((Vegetable Man / Scream Thy Last Scream), הסינגל של ריק רייט (שכחתי..) Point Me At The Sky / Careful with the Axe סדרה מדהימה של שירים. אבל רק חלקם (השניים הראשונים, בעצם) הצליחו במצעדים. למה?? כמה?? ומה אנחנו חושבים על השירים האלו, במבט לאחור.

flowerboy69

New member
חחח

התכונת ל-it would be so nice נדמה לי שהבי סייד זה joulia dream אני אוהב את הסינגל הזה בגלל שילוב הקולות שלו בשירה ואת ארנולד ליין בגלל הפסיכודליה והמקוריות שלו

wish i was here

New member
השירים האהובים עליי מתקופת בארט

הם הסינגלים-כל-כך פשוטים, כל-כך קלילים וחסרי דאגות-מייצגות מצויין את שנות ה-60,בגלל זה הם גם הצליחו במצעדים.אגב-הסינגל של רייט נקרא Paintbox

flowerboy69

New member
אני לא ככ זוכר

אבל משהו לא מסתדר פה עם הסינגלים...צריך לבדוק...

itaikuskus

New member
matchbox

זה השיר של רייט לא? בכל מקרה לדעתי סינגלים החלו לתפוס פחות ופחות, עובדה שבאנגליה PATGOD כאלבום, כן הצליח, והסינגלים אחריו לא עשו את העבודה. יש גם קשר לביקוש. התזמון של שני הסינגלים הראשונים היה נהדר, אבל הסינגלים אחריהם הראו להקה עם מנהיג מעורער, שכשהיו מנסים לקדם את הסינגלים, הוא לא היה מתפקד, ולאחר מכן סינגלים של להקה שאיבדה את מנהיגה ובעצם הציבור איבד בה עניין. כזכור, a saucerful of secrets לא הצליח, ובעצם רק atom heart mother החזיר את הלהקה חזרה לתודעת הציבור הרחב, ועד אז הם היו צריכים להתמודד עם אנונימיות יחסית, כלהקה "חסרת כישרון". הייתי אומר שלתקומת להקות סטייל וודסטוק יש חלק בזה, אבל אינני יודע בוודאות מה הלך שם. אינני יודע גם אם זה נכון מה שכתבתי, אני רק כותב את מה שנראה לי.

flowerboy69

New member
לא

זה נקרא paint box באותה תקופה הסינגלים הלכו יותר מהתקליטים עצמם רק יותר מאוחר זה השתנה

Saucerful of Secrets

במשך שנים, הפלויד טענו שבארט ניגן רק בשיר אחד באלבום הזה - Jugband Blues, אותו כתב. הם הציגו את האלבום בעצם כאלבום ה"ראשון" שלהם. כיום אנו יודעים שהעבודה על האלבום החלה עוד בקיץ 1967, וכי בארט ניגן בכמה מהקטעים באלבום. המבקרים, מצדם, ראו את האלבום כאלבום ביניים, ולא החשיבו אותו במיוחד, לאור הצלחת האלבומים הבאים. האמנם???

שוב סליחה....

אבל הודעות לקוניות אינן משכנעות במיוחד. אנא כתוב את דעתך בפירוט.

למעלה