אלבומי הפלויד

One Echoe

New member
אחד האלבומים האהובים עלי.

קודם כל, ריק רייט מראה שם את כישרון השירה ההלחנה והכתיבה שלו, ויש לו כישרון עצום. שלא נדבר על הנגינה באלבום הזה. אלבום מדהים, מראה על איזשהו חיפוש מוזיקלי, מה גם שבארט מעורב באלבום וגילמור לא הכי מעורב, אבל מעורב. זה יוצר משהו מדהים. ליריקס מדהים, וסאונד מדהים. בקיצור-אחד האהובים עלי.

אין מצב..

אלבום אדיר... לדעתי המבקרים לא אהבו אותו בגלל צאת סיד מהלהקה כמו מומנטרי ופעמון המחלוקת... אלבום עם סיפורים הזויים היפים כמו LTBWL וCC. אני מאוד אוהב את האלבום אין הרבה אלבומים שכל שיר יותר יפה מהשני ולדעתי יותר מהדארק סייד(Money). השיר המועדף שלי הוא RAD. הפשטות.. הילדות.. התמימות... גם SeeSaw שיר חמוד ביותר שבו עולם הרוק מכיר את הקול היפה של גילמור הגדול... העטיפה הכי יפה באלבומי הפלויד, מומלץ בחום!..

flowerboy69

New member
אני לא אוהב אותו

משום מה יש שם שירים יפים אבל כאלבום הוא לא מתחבר לי...

Paintbox ו-It would be so nice

היו שניהם סינגלים - שניהם שירים של רייט, שהוא גם שר. See Saw הופיע רק ב-SOS. רייט היה הסולן גם כאן.

itaikuskus

New member
a saucerful of secrets

כאלבום, הוא מעולה. החומר מצוין, שירים פופלרים עד היום כמו set the controls,jugband blues ושיר הנושא, ובעצם האלבום לא הצליח. אולי זה בגלל שסיד עזב/הועזב, אולי שיווק לא נכון, לי אין מושג. האלבום מאוד אקספירמנטלי. קטעים שנראים כמו המשך של PATGOD כמו 2 הרצועות הראשונות (ובכל זאת משלבים נסיונות חדשים בתוכם) יחד עם נסיונות ליצור משהו שונה כמו בשיר הנושא, בset the controls והתייחסות ראשונית של ווטרס לנושא שיהיה קרוב לליבו ב37 השנים הבאות-המלחמה ותוצאותיה בכותבו את corporal clegg. אני לא יכול לחשוב על סיבה אחרת שאלבום כזה טוב לא יצליח (מצד שני, moreשאני כל כך אוהב, גם לא הצליח), מאשר שיווק לא נכון או העזיבה של בארט, אבל כך קרה והעניין באלבום חזר רק אחרי שהלהקה החלה להצליח והוא שוחרר מחדש יחד עם PATGOD בארה"ב שם שני האלבומים "זכו" להתעלמות מוחלטת. גולת הכותרת של האלבום היא כמובן הרצועה האחרונה, jugband blues, שתמיד שובר לי את הלב, לשמוע את סיד שר במלא אירוניה, אך עדיין עם מלא עדנה את שירת הברבור שלו, באחד השירים שהיו הכי במקום. השיר האחרון שהוא הרצועה האחרונה, שם "נפרד" בארט מהלהקה. אחד הקטעים שהכי "זעזעו" אותי בתולדות המוסיקה. אלבום נהדר.

Coon Jew

New member
בהחלט אחד האלבומים הטובים שלהם..

לגבי patgod אני יודע שהרבה אוהבים פה..אבל אני אישית לא חסיד של כזה סוג של פסיכדליה...אני יותר אוהב פסיכדליה של הדלתות ושירים של הפלויד כמו any colour you like ו- on the run אבל לגבי צלוחית מלאה סודות- זה פשוט אלבום מעולה! גם jugband blues הוא שיר חמוד לכל הדעות! ממש נדלקתי על Rad של ריק רייט הגאון..וגם קורפורל קלג המצחיק..אחד האלבום הטובים של שנות השישים לטעמי.

Liorking

New member
דווקא אלבום לא רע

במיוחד את הקטע Let There Be More Light. כמו פייפר, צריך להיות במצב רוח למשהו מסומם.

Liorking

New member
לפחות לגביי

אני יודע שאני צריך להיות במצב רוח למשהו מסומם.

אגב ציף,

אחרי שקראתי את מה שכתבת על AHM, ג€יצירה לא פלוידית לטעמך (במסגרת ליגת האלבומים) בגלל שילוב של חצוצרות ועוד כלים שאני לא זוכר שמם כרגע וכל מיני אפקטים פרי יצירתו של גיסין, שמעתי את JB אחרי זה באיזשהו קטע בשיר, זה מאודג€ ג€ דומה מבחינת הכלים המוסיקלים לחלקים רבים ב-AHM... אז הסבר בבקשה...

Rainlady

New member
המ

אני חושבת שזהו האלבום הקסום ביותר של פינק פלויד. נגיעות קלות של טירוף לצד מנגינה מלטפת. משהו מאוד קסום והזוי. מוסיקה לפיות.

למעלה