אפיון דמות
אחד הדברים שיותר הפריעו לי בסיפור היה שאת מספרת לנו על דמויות. איך הן נראות. איך הן מתנהגות. מה הן רוצות. זה נטייה דיי נפוצה, ואחת שצריך להיות מודעת אליה, ולנסות להימנע ממנה ככל הניתן. הקורא לא באמת רוצה לדעת איך הדמות נראת, מה האופי שלה, או מה התנהגות שלה בדרך כלל. למה שירצה לדעת זאת? (אלא כמובן אם זו דמות אהובה בסדרה של ספרים, אבל תאמיני לי, בזמן הספר הראשון, זה ממש לא עניין אותו) אם את רוצה להעביר את הדברים האלו, אל תספרי לנו עליהם. תראי. תראי שאימה מתעקשת לקנות לה ממתק, אפילו בכוח. תראי שאמה נגעלת מהתמונה. תראי התנהגות, שפת גוף, הבעות פנים. בשום אופן על תספרי לנו עליהם. דוגמאות ממש צורמות : "דניאל, ילדה כבת עשר, נמוכה ורזה מאוד לגילה" "דניאל הכירה את אימה מספיק טוב. היא ידעה שאין היא אוהבת לפנק אותה יתר על המידה, לעיתים נדירות חשבה כי מגיע לה משהו מפנק, ותמיד המשהו המפנק הזה היה ממתק. במקרים כאלו, ידעה דניאל כי אימה לא תרפה ממנה עד שהממתק יהיה קנוי מכבר" " אסנת רצתה לסרב, אך כפי שדניאל הכירה את אסנת טוב, כך גם אסנת הכירה את ביתה – כאשר היא חרצה דעה לגבי משהו, כפי שחרצה את דעתה לגבי ציור זה, אין להזיז דעה זאת" (את האחרון אפשר להחליף בדבר כה פשוט כמו קרב מבטים, או חיוך ועיניים עצובות מצד הבת, תלוי מה את רוצה להעביר) "אכן מפתיע היה שלמרות מבנה גופה הצנום של דניאל, הייתה היא רצה באיטיות גמורה. דניאל הייתה גם מגושמת למדי – אילו היית שם אותה בחדר עם צעצועים וספרים זרוקים על הרצפה, הייתה דניאל מוצאת דרך למעוד על כל אחד ואחד מהדברים הזרוקים. לכן, הקפידה היא לשמור את חדרה מסודר בקפידה" (למה לספר זאת? תראי שהיא מועדת, תראי שהיא הולכת ורצה לאט, תראי שמישהו מגיב על כך שהיא צריכה לאכול יותר, או שבגדיה תלויים/נופלים, אילו רק דוגמאות) מקווה שאני מספיק ברורה. לפי דעתי זה מפריע הרבה יותר מאשר שפת הסיפור. אבל הכל חשוב. סדנת הכתיבה הרחובותית עסקה בזה בפגישה האחרונה, ותמשיך גם בהבאה, ואני ממש ממליצה לך להגיע. סה"כ אהבתי את הרעיון, מעורר המון חלומות ילדות. אשמח לראות אותו משוכתב.