שלום לכם!

neuron

New member
../images/Emo11.gif שלום לכם!

אני מבין שכאן אפשר ללמוד איך מתחילים עם יפנית. אז העניין הוא כזה. באחד הקורסים שלמדתי בהם שנה שעברה באוניברסיטה הייתה סטודנטית מיפן שהגיע לכאן במסגרת חילופי סטודנטים. והאמת היא שהיא מאוד מוצאת חן בעיני. הבעיה היא שאני לא יודע ממש איך לגשת אליה ואיך להתחיל איתה. אז איך מתחילים עם יפנית?

neuron

New member
ואולי

סוף סוף מישהו יתן קצת עיצות מועילות?

neko

New member
תלמד יפנית, ואז תגיד לה שעשית את

זה רק בשבילה
או שתלמד איזה משפט פתיחה נדוש ביפנית...

HotGod

New member
אני לא יודע מה איתך, אבל הטכניקה

האהובה עלי היא לגשת ליפנית, לאחוז בשני דדיה הרכים וללחוש על אוזניה "מושי, מושי" (בחצי טון של שאלה)

neuron

New member
מה זאת אומרת

לגשת ככה ליפנית? אני לא חושב שזו הגישה הנכונה לגיישה הנכונה.

HotGod

New member
גיישה היא למעשה נערת ליווי

האם גם כשאתה ניגש לנערת ליווי אתה חושש לגבי הגישה הנכונה ללוות נערת ליווי? אם לא, אז מדוע אתה חושש מגישה לא נכונה לגיישה? מנסיון אישי, לאחר שאתה אוחז בשדיה ואומר מושי-מושי, היא תקוד קידה מגרה ותאמר דומואריגאטו ניורון-סאן ומכאן הכל פתוח, אם אתה מבין למה אני מתכוון

rocket

New member
תקראו

"זכרונותיה של גיישה" הספר מסביר יפה מאוד מה ההבדלים בין גיישה לנערת ליווי. חוץ מזה ספר מומלץ בכל מקרה

DecayCell

New member
הצרה עם הספר הזה... ../images/Emo58.gif

... היא שהכותב (נדמה לי ששמו ארתור גולדן - אל תתפסו אותי במילה) מרמה את הקוראים. בתחילת הספר הוא טוען שמדובר בזכרונותיה האותנטיים של גיישה אמיתית. לקראת סוף העלילה, כשהכול מתחיל להסתדר בצורה הוליוודית, כבר התחלתי לחשוד - ואז, בסוף הספר, הוא הודיע שהכול בדיה. אני, אישית, מצאתי שהחוויה נפגמה. (ולכן גם קשה לי לדעת עד כמה המידע בו מדוייק, אגב...)

rocket

New member
כן ..../images/Emo58.gif

גם אני מאוד התאכזבתי לגלות שהכל המצאה בסוף... חוץ מזה שבכלל לא אהבתי את הסוף... אשכרה נשמע הוליוודי -בדיוני מדי. אבל המידע לדעתי מדוייק ומבוסס כנראה על מחקרו של המחבר על תרבות יפן. בהחלט היה עדיף עם הוא היה פשוט משאיר את הקוראים עם ההרגשה שהגיישה הזאת באמת הייתה קיימת ..

מורן 1986

New member
איזה רעיון חמוד !!!

אין לי ממש עצה טובה ל
איך מתחילים עם יפנית
אבל
יש לי משהו אחד
חשוב
להגיד לך
אהבה
היא שפה מיוחדת
ואם היא מוצאת חן בעיניך
אז הענין של השפה
צריך להיות דיי שולי בעניין
(חוץ מזה תמיד אפשר לדבר אנגלית שזו שפה בין לאומית
) ו....
הרשה לי לצותת מתוך השיר הישן
אבאניביאובאבה של יזהר כהן
: אהבה.....
מילה טובה ....
היא שפה יפה ....
היא אלה ......
(נראה לי שאלו המילים - לא לכעוס אם התבלבלתי טיפה ... אני לא הכי חולה על השירים שלו ...)

למעלה