הודעה דחופה

• פותח הנושא SNTQ
  • פורסם בתאריך
כן ולא

ככל שאני מנסה ,אינני מצליח למצוא קשר בין קטיף ענבים לעיבוד פרוות בהקשר שבו נכתבו הדברים,אולי כדאי לבדוק במילון את כל הפירושים בעברית למושג HAREVEST , בטרם כותבים הודעה הנועדה לבקר מישהו על אי שימוש נאות במילה ולא אחרי? לדברים האחרים התייחסתי בתגובותיי הקודמות. מה ההבדל בין רצח לאונס? הבדלים רבים כמספר גרגירי החול על שפת הים שהמושתף לכולם,לעניות דעתי, הינו הביטוי "סדרי עדיפויות",ארחיב בהזדמנות.

האם אתה מתנגד לגדול חיות משק

לחלב, ביצים, צמר, בשר, עור? (בשלשה items ראשונים, בעל החיים הוא רק involved. בשנים האחרונים - committed) אפרופו בשר. הנה מאמר, In-Vitro Cultured Meat Production, שהתפרסם ב- Tissue Engineering

SilentMike

New member
../images/Emo45.gif

ובנימה יותר אישית, היזהר מהטרול. הוא אולי החליף כינוי, ואולי מתוחכם, אבל טרול הוא טרול.

...

החלפתי כינוי וציינתי זאת באחת מתגובותי הקודמות. ובנימה אפילו יותר אישית, לא טוב לשמור טינה,זו תכונה מיותרת במצבים מסויימים.

SilentMike

New member
אופייני.

להפוך את המציאות. לא התרגזתי פשוט הזהרתי חבר פורום. בקשר לדברים "עניינים", כפי שאתה קורא לפרובוקציות שלך, נעזוב.

כפכפית1

New member
דעתי על הנושא.

האדם אחראי על כל כך הרבה סבל ויסורים בעולם הזה , עצם הקיום שלנו פה יוצר גל של הכחדה המונית נוספת , התעשיה שלנו מזהמת את הסביבה (דוגמה מזעזעת מהארץ - המפעל האלקטרוכימי בעכו שטמן כמויות אדירות של כספית באיזורים אסורים לכך: הקרקע , המים , החי והאדם נפגעו מכך) חומרים רדיואקטיבים נפלטים לאטמוספריה ועם הגשם חודרים לקרקע ויוצרים מוטציות שפוגעות בכל המינים - (אסון צרנוביל). החקלאות שלנו אכזרית - תנאי החיים של התרנגולות בכלובים הצפופים , הפרות , האוזים ועוד... המלחמות , הפגיעה ביערות שמספקים לנו את החמצן שאנו נושמים. ומה אתם חושבים? שאנו מעל כל זה? מנותקים? זה הבית שלנו! הזלזול שלנו , האפתיות שלנו תעלה לנו ביוקר, לי זה לא כל כך אכפת העתיד של המין האנושי , בין כה הכל יגמר כך או כך , אבל מי שחשוב לו שהילדים של הילדים של הילדים שלו יתקימו כאן כדאי שיתעורר. וזה לא חשוב ההגדרה רצח או לא ... אולי כדאי שננסה להיות יותר צנועים בחיינו ולהשתמש במה שצריך ולא לבעוט בכל מה שסביבינו. אני לא מתימרת להגיד שאני לא גורמת נזק כשאני מעשנת או שותה בכוס קלקר ואוכלת בשר אבל אני מנסה לשנות אצלי כמה שאפשר... אז אני מחרימה את קסטרו למרות שזו רשת שאהובה עלי , ומה רע כל כך בפרוה סינטטית???? סמדר

../images/Emo45.gif

מסכים עם כל מילה,כל אחד צריך לעשות כמיטב יכולתו במסגרת היכולות האינדיבידואליות שלו ולא לחפש תירוצים עלובים בסגנון "מותר לי לרצוח חיות לצרכי עיבוד פרוות כי בטבע בעלי חיים טורפים זה את זה" או "אם כבר אני ניזון מבשר, אין סיבה שלא אזרוק אבנים על חתולי רחוב" או הטיעון הנפוץ ביותר בקרב האגואיסטים "יש כל כך הרבה צרות בעולם ואתם דואגים לכלבים וחתולים". מישהו צריך לדאוג גם להם.

SilentMike

New member
אני מסכים איתך כמעט לחלוטין.

וזו לדעתי הסיבה היחידה כמעט לשמור על הטבע. כי אם לא נשמור יגמר. כי אם לא נשאיר לעצמינו ראות ירוקות נחנק, וגם לא יהיה לנו איפו לראות קצת ירוק. כי אם לא נשמר בעלי חיים נפסיד אותם. להחרים את קסטרו אני לא יכול לצערי, כי אני פשוט לא קונה שם בכל מקרה.

פספסת משהו

אתה לא מדבר על מוסר כי אם על אגואיזם. בין היתר,היא הזכירה גם סבל,ייסורים,חוסר כבוד ואכזריות. אתה מדבר רק על שימור החי לצרכי ניצול,אפשר לשמר חיים גם בתנאים מזוויעים. אבל זה לא משנה הרבה,כל עוד אתה מחזיק בדעה הנכונה.

itai2222

New member
מנקודת מבט אבולוציונית

אני צריך להודות שלא רציתי לראות את הסרט, אבל קראתי את כל התגובות, ואני רואה שנעשה פה דיון רק במשמעות האתית של המעשים. אבל נניח שאנחנו מגדלים חיות במיוחד כדי להרוג אותן ו/או להשתמש בהן. מבחינה אבולוציונית - הן הסתדרו מצויין: יש הרבה יותר פרות ותרנגולות היום משהיו אי פעם על פני כדור הארץ, מישהו מאכיל אותן ודואג לילודה... הן "משלמות" מחיר כבד, אבל מבחינה אבולוציונית זה פחות רלוונטי. ברירה טבעית ע"י האדם?

SilentMike

New member
יש בעיה.

יצא לי להעלות את הטיעון הזה ולהתחרט. והבעיה היא בפשטות שמה שטוב אבולוציונית, לא בהכרח טוב אתית. האבולוציה אומרת מה קורה, ולא "מה ראוי שיקרה". אנחנו יצורים בעלי תודעה. מוסר זה עניין שלנו, ולא של כוחות הטבע העוורים. למרות זאת לי אין בעיה מוסרית לאכול בשר.

itai2222

New member
אני לא מצדיק ולא שולל

פשוט זאת שאלה לגיטימית שנוגעת לפורום... לא שאלנו את הפרות אם הן רוצות להיות במצב שהן היום, וזה לטוב ולרע. אולי הן היו אומרות כן? במידה מסויימת, גם אנחנו הקרבנו הרבה מאוד כדי לחיות את החיים שאנחנו חיים היום. ויתרנו על המרחבים, הכפפנו את עצמינו למערכות חוקים, והגוף שלנו מלא חומרים שלא היו אמורים להיות בו מדרך הטבע. אולי לא שוחטים אותנו, אבל יש קווי דמיון בין התהליך שעברו הפרות לאנשים.

SilentMike

New member
אני טוען.

אני טוען שאין קשר בין התהליך האבולוציוני שאנחנו והפרות עברנו ("תירבות" נאמר) לשאלה המוסרית. בעולם זה קם המין האנושי ויצר תרבות. המין האנושי מורכב מפרטים בעלי תודעה. במסגרת זאת אותם פרטים מבקשים להחליט מהו המוסר שעל פיו ילכו. באופן יותר נקודתי, מהו מעמדם המוסרי של בעלי החיים שאינם ממין "הומו סאפיאנס". האם אתה סבור שלפרה או כלב יש מעמד נמוך יותר מאשר לזאב או לגנו משום שהראשונים מביותים, בעוד האחרונים פראיים? אני בכלל לא בטוח. אני די בטוח שאני לא מתנגד לאכילת חיות בר, כל עוד היא לא מסכנת את קיומו של מין כלשהו.

למעלה