2008: מצעד להקות הפלייליסט שלי

העכביש2

New member
../images/Emo110.gif 2008: מצעד להקות הפלייליסט שלי ../images/Emo220.gif

בשנה שעברה בסביבות חודש פברואר, פרסמתי בקומונה את רשימת הלהקות שאני הכי אוהב- חצי רשימה וחצי מצעד שכזה. גם השנה החלטתי לעשות משהו דומה והלכתי על משהו קצת יותר שאפתני- 320 הלהקות שאני שומע ושאני הכי אוהב. זה מתחיל עם רשימה גדולה והצמרת- זה מעיין מצעד הלהקות האהובות עלי. את הפרוייקט פרסמתי בפורום מצעדים מיום חמישי וסיימתי רק אתמול. עכשיו אני מביא גם כאן את צמרת המצעד שלי. לרשימה המלאה ולשרשור השלם אתם מוזמנים ללחוץ כאן. יש לציין כמובן שזהו מצעד אישי שלי והדירוג הוא אישי ולכן אין לייחס חשיבות רבה מידי לעניין. זה הזמן שלכם גם לנסות למצוא להקות חדשות לפלייליסט שלכם

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקומות 25-12 ../images/Emo220.gif

A-HA .25 The Fray .24 (מקום 11 בשנה שעברה) דה פריי האמריקאים החלו לשיר ב-2002 והוציאו אז את אלבום הבכורה שלהם. כעבור שנה הוציאו עוד EP אחד שכלל 7 קטעים, אבל האלבום המשמעותי הגיע ב-2005, בהחלט פריצת שנה מסויימת- How to Save a Life. הרכב הפיאנו-רוק הזה עושה קטעים שמתחבבים מאוד לאוזן ועושים חשק לשמוע עוד. תענוג של ממש. עד עכשיו הוציאו 3 סינגלים מהאלבום הזה. http://www.youtube.com/watch?v=KKPbqi7JuNA Death Cab for Cutie .23 (מקום 6 בשנה שעברה) דד קאב פור קיוטי הוא בראש ובראשונה Ben Gibbard מביא הרבה מוזה להרכב הזה (גיברד הוא גם חלק מהצמד "The Postal Service" למי שמכיר), וביחד עם עוד 3 חביריו הם עושים אינדי-רוק אמריקאי לתפארת. כל סינגל שלהם ששמעתי- אהבתי, וזה רק ממחיש את האהבה הגדולה שלי אליהם בתוך זמן קצר, קצר מאוד אפילו. כיף להאזין להם כי הסאונד הוא הרבה יותר אוניברסלי מהרבה הרכבי רוק אחרים, ובתוספת הטאץ' הנכון אנחנו מקבלים הרכב שחובה שיהיה דיסק שלו אחד לפחות בבית. הם החלו לפעול מ-1997 וברזומה שלהם יש 6 אלבומי אולפן מלאים (האחרון יצא ב-2005). http://www.youtube.com/watch?v=i0hTJF7xqV0 Athlete .22 Reamonn .21 The Divine comedy .20 The Weepies .19 Better Than Ezra .18 Our Lady Peace .17 (מקום 10 בשנה שעברה) Our Lady Peace כבר כבר 15 שנה בשטח, כאשר הצוות משתנה, עד עצם היום הזה. אוור ליידי פיס מגיעים מקנדה והם למעשה הרכב רוק אלטרנטיבי, עוד אחד מהדברים האיכותיים שיוצאים מקנדה. יש בהם קצת מכל דבר וזה מה שיפה. קצת אמריקה, קצת בריטניה וקצת קור של סקנדינביה. ביחד הם יוצרים רוק שעושה טוב על הנשמה. כדאי לשים לב אליהם, למרות שלא לכל הקטעים אפשר להתחבר בקלות. http://www.youtube.com/watch?v=JUydbxt6oZs 16. The Cranberries 15. California Snow Story מי שעומד מאחורי הפרוייקט קליפורניה סנוו סטורי (שלמרות שמו, מגיע מסקוטלנד) הזה נקרא דיוויד סקירווינג כשב-2001 התפנה להקים את ההרכב הזה אחרי שעזב הרכב אחר ואנונימי במחוזותינו (Camera Obscura). אחרי EP אחד שלא ממש צבר תאוצה הוא צרף בשנתיים האחרונות את סנדרה, זמרת מספרד וביחד הם רקמו את מה שנשמע כמו אלבום נוסף של Kings of Convenience אבל טיפה שונה. כי בכל זאת... ב-2007 יצא להם אלבום שנקרא "Close To The Ocean" (כמה צפוי שנגלה אותו ב-2008) והוא בהחלט נישא על כנפי ההרמוניה. גיליתי אותם ממש לפני כשבוע והם כאן במקום ה-15. http://www.myspace.com/californiasnowstory 14. Kings of Convenience 13. Manic Street Preachers 12. Snow Patrol (מקום 5 בשנה שעברה). Snow Patrol הוא הרכב רוק מסקוטלנד בראשות הסולן גארי לייטבאדי. הם הוקמו ב-1994 ועד כה הוציאו 4 אלבומים, אך הפריצה הגדולה שלהם הגיעה מהאלבום השלישי -"Final Straw" והם התפרסמו בעקבותיו בעוד מקומות באירופה ובעולם. ב-2006 הוציאו פטרול אלבום נוסף בשם "Eyes Open", גם הוא מוצלח למדי. http://www.youtube.com/watch?v=ot_GyvCjXng

galoosh33

New member
יש פה כמה נמוכים ../images/Emo10.gif

ובייחוד Snow Patrol. חבורה של גאונים!! מתה עליהם!!

dsol

New member
יש פה כמה שמגיע להם מקומות גבוהים יותר_../images/Emo189.gif

ברשימה שלי לפחות
כמו Death Cab for Cutie
או The Fray שגם הם טובים...

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקום 11: Dishwalla ../images/Emo220.gif

מקום 11: Dishwalla בשנה שעברה התחלתי לשמוע את דישוואלה ממש לפני פרסום המצעד הזה והם הותירו בי רושם חזק. חלפה שנה, ומהמקום ה-3 הם יורדים דיי הרבה למקום ה-12. למרות הירידה, אני מאוד אוהב את הלהקה הזו, למרות שעם הזמן היא קצת התכהתה לי. יש לה אחלה שירים שנעים בין רוק לסופט רוק אבל בסופו של דבר הם לא מביאים את הבשורה שגורמת לך לחזור אליהם שוב ושוב, למעט אולי שלושה ארבעה שירים. וזו הגדולה של אומן לדעתי- שגם בשירים הפחות טובים שלו- הוא נשאר טוב. דישוואלה קצת נשארים מאחור בקטע הזה. ובכל אופן- עדיין הם טובים למדי, להקת רוק אמריקאית טיפוסית, גיטרות חשמליות, מונוטון-אמריקאי שכזה ותופים כמובן. האלבום שלהם "Opaline" - השני במספר, הוא הכי טוב שלהם לדעתי ומביא אותם באור הנכון. מלבדו יצאו להם עוד שניים- הראשון -" Pet Your Friends" והאחרון עד עתה מ-2005 שנקרא " Dishwalla". Dishwalla הם 5 חברים: Rodney Browning Cravens, Scot Alexander, Jim Wood, Pete Maloney והסולן המעולה- J.R. Richards. השם 'דישוואלה' מגיע במקור מהאינדיאנים.
somewhere in the middle
angels or devils
home

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקום 10: Guillemots ../images/Emo220.gif

מקום 10: Guillemots הגילמוטס ליוו אותי בכל השנה האחרונה לפרקים, אבל כל פעם כשאני שומע אותם אני מבין עד כמה הם טובים. שמעתי אותם שוב במיוחד בחודש האחרון והם עושים קפיצת מדרגה מבחינתי. ב-2006 הם הוציאו את האלבום היחיד שלהם עד כה- "Through the Windowpane", שכולל 12 רצועות. עד כה הוציאו מתוכו 5 סינגלים. הם להקת אינדי רוק מאנגליה של 4 חבר'ה. לסולן קוראים Fyfe Dangerfield. בעוד כחודשיים הם עתידים להוציא אלבום חדש.
Made Up Love Song #43
Trains To Brazil
We`re Here

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקום 9: Radiohead ../images/Emo220.gif

מקום 9: Radiohead האמת, שעד 'אין ריינבווז'- החדש של רדיוהד, הם לא היו ממש הפייבוריט שלי. הם טובים ללא צל של ספק, ואפילו יש לי את 'אוקי קומפיוטר' בבית, אבל הם כזה- בפינה מבחינתי. האלבום החדש הקפיץ אותם מעלה, כי מעבר להכל- הוא חדש- והוא לא מעבד מערכו בין כל שלל המוזיקה שבסביבה. גאונות. וממש בקצרה על רדיוהד: הסולן תום יורק מנצח על הרכב שמונה איתו 5 חברים. הם הוקמו ב-1991 ומאחוריהם 7 אלבומים כולל החדש. יותר מהכל- זה הנשמה שיוצאת מהמוזיקה שלהם ואת זה כידוע, אסור לפספס.
Karma Police
Nude
Subterranean Homesick Alien

אני צריכה לשמוע אותם../images/Emo7.gif

*מתביישת בעצמי* ולמה אני עוד פעם מתחילה מההתחלה לסוף

galoosh33

New member
ת'אמת...

לא שמעתי את In Rainbows עדיין. אבל בניגוד אליך אני מאוד אוהבת אותם בכל זאת.. אני חושבת שבהחלט ניתן לקרוא ל- Ok Computer יצירה גאונית

סורי אבל לא מסכימה איתך

מדובר באחד האלבומים החדשים שלהם הם לא מחדשים שם שום דבר הם לא מעניינים יותר הם פשוט לא עשו שום דבר באלבום הזה ששווה את כל ההתלהבות שהייתה סביבו במיוחד כשרוב ההייפ היה תודות לעובדה שהם פשוט נתנו אותו להורדה חינם

dsol

New member
זה הדבר היחיד שמעניין באלבום..._../images/Emo189.gif

זה שהוא ב"חינם" .. חוץ מזה באמת אין סיבה לעשות רעש סביבו למרות שאהבתי אליה תישאר תמיד וכמו שגל אמרה.. Ok Computer הוא לא פחות מיצירה גאונית
אם לא המושלמת ביותר שלהם... למרות שאישית אני מאוד מחבב את Kid A

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקום 8: Crowded house ../images/Emo220.gif

מקום 8: Crowded house את קראודד האוס הקים אי שם בתחילת שנות ה-80 Neil Finn וכנראה לא ידע ש-20 שנה מאוחר יותר תהיה הלהקה אחת מהמפורסמות בעולם. למעשה, האחים פין הגיעו מהרכב אחר - Split Enz שמו שהיה פעיל בשנות ה-70, תחילת ה-80. לאחר מכן ערק פין והקים כאמור את בית צפוף והתחיל לעבוד. ההרכב למעשה מוגדר כאוסטרלי למרות שפין עצמו מגיע מניו-זילנד והוא למעשה מוביל הלהקה, הסולן הגיטריסט והקלידן. ניק סיימור שהיה אמון על הבס, מארק הארט (גיטרה, קלידים) ומאט שארוד (תופים). בהרכביו השונים כלל ההרכב חברים מניו-זילנד, אוסטרליה וארה"ב. ב-1986 הוציאו חברי הלהקה את האלבום הראשון שלהם שנשא את שמם (Crowded House) תחת הלייבל קאפיטל רקורדס. מהאלבום הזה יצא למעשה אחד הלהיטים הכי גדולים שלהם, שיזכה לכל מיני חידושים במרוצת השנים – " "Don't Dream It's Over. " Temple of Low Men" אלבומם השני, יצא ב-1988. קודם הופץ רק בניו זילנד ואוסטרליה ורק לאחר מכן בארה"ב. בין השירים באלבום ניתן למצוא את " "Into Temptation הנהדר ו- "Better Be Home Soon. " אלבום האולפן השלישי שלהם היה " Woodface" שיצא ב-1991 ומתוכו הסינגלים " Chocolate Cake" והסינגל המצליח "Fall At Your Feet". האלבום ייצר עוד להיט מוכר של הלהקה- "Weather With You" וגם את השיר המופלא "Four Seasons In One Day". יתכן וזהו האלבום הטוב ביותר של הלהקה. האלבום הבא היה "Together Alone" ויצא באוקטובר 1993 בהפקה של מיצ'ל פרום. בין שירי האלבום ניתן למצוא את " "Distant Sun המצויין. ב-1996 הוציאו אוסף שנקרא " Recurring Dream". בנוסף הוציאו את אלבום ההופעה החיה שנקרא " Farewell to the World". למעשה, זה היה האות להפסקה שאליו יצאה הלהקה כאשר הסולן פין יוצא לקריירת סולו. רק כעבור עשור, ב-2006, יחזרו חברי ההרכב לעבוד יחד וב-2007 הוציאו את אלבום האולפן השישי שלהם שנקרא " Time on Earth" ומתוכו יצאו כבר שני סינגלים. קראודד האוס הם הרכב סופט רוק/מלודי מהטובים שצמחו באייטיז. השירים שלהם כבשו רבים והרכב בזכות טאצ' טוב ובחירות מוזיקליות שונות וטובות. הרבה קרדיט מגיע כמובן לסולן ניל פין שקולו מזוהה עם הלהקה ומעניק לה את הנופך הכל כך יפה שלה. שילוב של רוק אייטיזי ומלודיית פולק – זה בעיקר מה שתמצאו אצלם. ובדר"כ – הם ממש לא מאכזבים.

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקום 7: Switchfoot ../images/Emo220.gif

מקום 7: Switchfoot מי שהקימו את הלהקה בתחילת הדרך היו ג'ון (Jon Foreman – הסולן והגיטריסט) ואחיו טים (Tim Foreman, הבסיסט) תחת השם " Chin Up". רק ב-97' שונה השם לסוויצ'פוט אחרי שהוחתמו על חוזה הקלטות. יתר חברי הלהקה הם Chad Butler (מתופף הלהקה), Jerome Fontamillas (גיטרה, קלידים), Andrew Phillip Shirley (גיטרה).אלבומם הראשון יצא באותה שנה ונקרא " The Legend of Chin". בשנת 2000 הוציאו את האלבום הכי מצליח שלהם עד כה- " Learning to Breathe" שגם נבחר לאלבום הרוק של השנה בגרמניה. ב-2002 הופיע שירם "only hope" המוצלח בסרט של מנדי מור " A Walk to Remember". ב-2003 הוציאו את האלבום " The Beautiful Letdown" עם הלהיטים " "Meant to Live ו-" "On Fire. ב-2005 שיחררו את אלבום האולפן ה-5 שלהם "Nothing Is Sound" וב-2006 הוציאו את האלבום הכי חדש שלהם עד כה תחת השם "Oh! Gravity". מתוכו כבר יצאו הסינגלים "Oh! Gravity”, " Awakening" לאחרונה יצא אחד נוסף- "Head Over Heels (In This Life)". השנה נחשפתי ליותר חומרים שלהם ושמעתי אותם יותר - מומלצים.

../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo47.gif

וכל מילה מיותרת
סתם אין לי מה להגיד עליהםXD חוץ משהם טובים

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקום 6: Stabilo ../images/Emo220.gif

מקום 6: Stabilo שנה שעברה, כשסטבילו סיימו אצלי במקום ה-4 כתבתי: ""Happiness and Disaster" הוא האלבום הכי טוב שיצא ב-2006!!!". אז טעיתי, כי עם כל הכבוד לאלבום הנהדר של הקנדים האלה, יש קנדים אחרים שהוציאו אלבום טוב יותר. ובכל מקרה- סטבילו הם באמת הרכב פופ/רוק מצויין. קליל, נעים לאוזן - סה"כ אחלה מוזיקה. את הלהקה מרכיבים 4 חברים בראשות Jesse Dryfhout. אגב- ההרכב היה מועמד לפריצת השנה בקנדה אבל הפסיד להרכב אחר - Mobile.
למייספייס של סטבילו

הם חביביים.

האלבום איכזב הייתי אומרת, אני לא התלהבתי ממנו.. אבל יש להם 3 שירים שאני אוהבת

galoosh33

New member
זה אלבום נהדר, מעולה, אין מילים ../images/Emo99.gif

אמנם החרישה עושה את שלה... אבל עדיין. אין לי הרבה אלבומים שאני פשוט מתלהבת, ברמה של "ואוו" ושבוע שאני שומעת רק את השיר הזה, מכל שיר. והאלבום האחרון שלהם הוא בדיוק כזה. כמובן שאני חבה הכל לך, שהכרת לי אותם

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקום 5: Keane ../images/Emo220.gif

מקום 5: Keane דווקא במבחן הזמן נראה, שקין מצליחים להחזיק, לפחות אצלי. מה שהתחיל אי שם לפני 3 שנים ממשיך להתנגן גם בימים אלו, וזה מבחינתי מספיק כדי לדרג אותם במקום ה-5 והגבוה. נראה שקין הוא אחד מהרכבי הפופ/רוק, פיאנו-רוק הטובים שצמחו בבריטניה בשנים האחרונות. האלבום האחרון (2006) שלהם "under the iron sea" המחיש את זה, אבל יותר מהכל זה דווקא האלבום הראשון של השלישיה הבריטית- "hopes and fears" שעשה את זה ובגדול לכל חובבי הלהקה ולא רק. הם מורכבים כאמור משלושה: תום צ'פלין הסולן, טים רייס-אוקלי הקלידן וריצ'ארד המתופף.
Everybody`s Changing
A Bad Dream
Somewhere Only We Know

למעלה