2008: מצעד להקות הפלייליסט שלי

הם לא פופ רוק, הם אלנטרנטיבי!

ואצלי, הם הדיחו את לייפהאוס מהמקום הראשון
פשוט מעולים
טים גאון

galoosh33

New member
מעולים ../images/Emo47.gif

הם עושים את הפיאנורוק הכי טוב שיש, ללא ספק. האלבום הראשון שלהם היה די מושלם, חבל שהם הכניסו גיטרות בשני כי לטעמי הם די הרסו. להקה אדירה, מקום 1 אצלי ב-LASTFM אם אני לא טועה, וזה די ברור למה - השירים שלהם מעולים ועומדים במבחן הזמן. לא חושבת שאי פעם ימאס לי מהם

לא גל! הם לא משתמשים בגיטרות,

הם משתמשים באפקטים בפסנתר
לטים, יש פסנתר מיוחד כזה (אוחח אני אחפש לך בהזדמנות את השם! מבטיחה!), כמו של הבטילס, של ימהה. תמיד איתו בהופעות וכו'. עכשיו יש בו מלא אפקטים, ואיתו הם עבדו גם באלבום הראשון וגם בשני- אולם בשני הם נכנסו בזה ממש חדש. לפי טום, זה משעמם רק פיאנו רוק
לכי תביני אותם
ובכל אופן, מאז שהגיטריסט דומיניק סקוט עזב הם אינם משתמשים בגיטרות
למרות שטומיקה, עושה חלטורות בהופעות עם גיטרה אקוסטית כל פעם שיוצא לו. כי הוא בתור להקת הרוק היחידה שלא משתמשת בגיטרות, הוא מה זה חייב להכניס גיטרה
עקשן

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקום 4: Bread ../images/Emo220.gif

מקום 4: Bread את השיר "The Guitar Man" שמעתי לראשונה לפני כמה שנים. להרכב המבצע קראו Bread והשיר היה בהחלט יפה. עם הזמן נחשפתי גם לשיר אחר שלהם- "If" , גם הוא, שיר מצוין ומעורר השראה. מאז זנחתי אותם קצת עד שלפני שבוע שמעתי קצת מאלבום שלהם בחנות דיסקים. הצליל כבש אותי והחלטתי להתעמק בהם טיפה יותר. ואכן- ההשקעה משתלמת. Bread , הרכב רוק/סופט-רוק/פופ-רוק, היה פעיל כמעט עשור, משנת 1968 עד ל1977. ללהקה 6 אלבומי אולפן ועוד כמה אלבומים נוספים הכוללים אוספים, אחד מהם יצא לני כשנה. David Gates הוא הסולן הראשי של ההרכב ואיתו בנוסף ישנם את Jimmy Griffin , Mike Botts ו- Larry Knechtel. הלחנים שלהם בהחלט כובשים והביצועים מצויינים. "לחם" הם אחד ההרכבים הטובים שצמחו בסוונטיז ובין להיטיהם ניתן למצוא שירים כמו השניים שציינתי בהתחלה וכמובן גם את " Summer Breeze" , " Lost Without Your Love", " It Don`t Matter To Me" ועוד.

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקום 3: Lifehouse ../images/Emo220.gif../images/Emo41.gif

מקום 3: Lifehouse כאן כבר יש בעיה. אני חייב לציין שלא קל לדרג אומנים שאתה באמת אוהב, ויש כאלה שיגידו שזה דבר שבלתי ניתן לדירוג. האמת? אני מסכים איתם. הסיבה היחידה שאני מדרג היא כי בכל זאת, לכל מצעד צריך להיות סוף. אז את שלושת המקומות הראשוןנים אפשר לראות בקבוצת ה-100 שלי, כל אחת מהלהקות הנ"ל אני אוהב במיוחד והן מלוות אותי כל הזמן בתקופת החיים הנוכחית שלי. אז נתחיל מ-3 - לייפהאוס. בשנה שעברה הם היו במקום השני, והסיבה היחידה לירידה....טוב, את זה תגלו כבר אוטוטו. לייפהאוס הם בהחלט אחת הלהקות הכי טובות שאני לפחות מכיר. אומנם זה עניין של טעם נטו, אבל השילוב בין רוק לבלדות, הקול של הסולן ג'ייסון וויד, הלחנים היפים, העיבודים המעולים והליריקס- כל אלה מרגשים כל פעם מחדש. לייפהאוס הוציאו עד היום 4 אלבומים- כל השלושה האחרונים, כולל זה שיצא ב-2007, מוגדרים כמצויינים. הלהקה צברה לעצמה קהל מעריצים בארה"ב ומחוצה לה ובצדק.
Blind
Whatever It Takes
Breathing

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקום 2: Poets OF The Fall ../images/Emo220.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מקום 2: Poets OF The Fall בשנה שעברה סיימו החבר'ה האלה במקום הראשון במצעד וזה מה שכתבתי עליהם אז: נכון זה צפויי מאוד כשמדובר בי, וגם מי שלא כ"כ מכיר אותי היה יכול לנחש שבזה מדובר, אבל אין מנוס מהעיניין: מבחינתי- POTF , "משוררי הסתיו" הם הלהקה הכי טובה שיש. נקודה. פואטס הם Mark Saaresto הסולן הפנטסטי עם קול הנשמה, Ollie Tukiainen והחבר השלישי שהוא גם מפיק הלהקה (הפיק את שני אלבומי ההרכב)- Markus Kaarlonen. ההרכב הפיני הזה החל לשיר רק ב-2003 ככה שהוא עוד דיי צעיר במושגי הזמן, אבל מבחינתי זה ההרכב הכי טוב שהכרתי. אלבומם הראשון "Signs of Life" הוא מבחינת מאסטרפיס ואני לא מגזים. ללא ספק הדיסק ההוא שהייתי לוקח איתי לאי בודד. ולמה? כי כשמו כן הוא – אלבום של החיים. המסרים שבו כ"כ חזקים ועמוקים שזה להכנס לעולם מוזיקלי ונפשי שסוחף אותך מהדקה הראשונה. ככה הרגשתי עם האלבום האדיר הזה- האלבום הטוב ביותר שיש לי בבית (קניתי מאמאזון ב-170 שקל!!!). כמעט כל רצועה בו יפיפיה, מלאת השראה, כובשת. ההמלצה הכי גדולה שאני יכול לתת לחובבי מוזיקה ואוהבי הסגנון הרוק/רוק-בלדות. פואטס הוציאו ב-2006 אלבום שני, מצויין אף הוא אך שאינו משתווה לראשון. החבר'ה האלה הם מלאכת מחשבת, ולמרות שכבר שמעתי טענות רציניות על מחסור מה בעיבוד בשיריהם- אני חושב שמדובר בחווית שמיעה שאסור לפספס. ובכן- אני עדיין עומד מאחורי המילים האלה, אם כי לגבי הלהקה הכי טובה בעולם אני קצת בספק- מה שמלמד אותנו שבחיים אך\ל תצאו בהצהרות, לכו תדעו מה יקרה....
Late Goodbye
Sleep
Stay

galoosh33

New member
הם טובים ../images/Emo45.gif

טבעי שההתלהבות קצת יורדת, בכל אופן יפה למצוא אותם במקום ה-2 והמכובד. השירים שלהם הם מלאי אוירה כאלה..

העכביש2

New member
../images/Emo220.gif מקום 1! Patrick Watson ../images/Emo220.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

ובמקום הראשון במצעד הלהקות שלי לשנת 2008: Patrick Watson
פטריק ווטסון. הרכב מקנדה שמונה 4 חברים: פטריק ווטסון, סימון אנג'ל, רובי קוסטר ו-מישקה סטין. הם מנגדים קלאסיק/דרים/פולק/פיאנו-רוק. מזכירים את ג'ף באקלי ורדיוהד. הוציאו שני אלבומים עד היום: "Just Another Ordinary Day" ב-2003 ואת "Close To Paradise" ב-2006. אם ההרכב הנפלא הזה גרם לי להדיח את POTF מהפסגה אז זה אומר הרבה, לפחות למי שמכיר אותי בשנתיים האחרונות. אין לי הרבה מה להגיד מלבד מה שכתב עליהם רביב גולן בידיעות אחרונות בסוף דצמבר 2007, וזה אגב מה שגם חושבים עליו עוד רבים בעולם ובארץ, בינהם גיאחה (מבקר המוזיקה) והחבר'ה ממוזיקה נטו. הנה גולן: "...בניגוד למה שאתם יכולים לחשוב בטעות, הוא הרבה יותר ממעריץ עם גיטרה. העושר המוזיקלי שנשקף מהמוזיקה שלו, הרבדים, השפעות הבארוק והעיבודים הלא שיגרתיים הופכים אותו לאחד הסינגר-סונגרייטרים היותר מעניינים ומגוונים בסביבה. ולחשוב שזו בכלל להקה." חובה. פשוט חובה. שתהיה לכולנו שנה מוזיקלית כמו פטריק ווסטון....
למייספייס של ווטסון
The Great Escape
Luscious Life

../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

במוזיקה נטו הדיסק עולה 70
יחסית סביר, של בקסטריט עולה 80! אחלה מצעד

galoosh33

New member
סה"כ אחלה פרויקט לירן... ../images/Emo140.gif

כל הכבוד! מעניין לראות את השינויים משנה שעברה
לטעמי 320 להקות זה קצת הרבה לדרג חחח אבל לא נורא... :)

Edgar Davids

New member
מה נגיד ומה נאמר ../images/Emo3.gif

כמובן, שהטעם שלנו ממש דומה. מעטות הלהקות ברשימה שלך שאני לא שומע. סך הכל רשימה מעולה. אצלי המקומות קצת שונים :]. ח"ח על ההשקעה היה נעים לקרוא.

TheRasmus

New member
וואו איזו השקעה לירן../images/Emo45.gif../images/Emo12.gif

מקום ראשון מפתיע מאוד. קשה לי מאוד לדרג את הלהקות האהובות עליי. ואם יש להקות שאני ממש ממש אוהב אז אולי אצליח לגרד מצעד של 30 מהן. קבל ח"ח על הפרויקט והיוזמה.

TheRasmus

New member
האמת

שאם הייתי צריך לעשות מצעד על להקות פעילות, אז במידה והאלבום הקרוב שלהם (שיוצא עוד פחות מחודשיים) יהיה מוצלח, יש מצב גדול שהם במקום הראשון שלי. לגבי מצעד להקות כל הזמנים? לא יודע אם הם יהיו בעשירייה..

למעלה