כוכב בשמי מאדים

The Fantasy

New member
../images/Emo112.gifכוכב בשמי מאדים../images/Emo112.gif

אכן כן, חזרתי ובגדול!! אין לכם עוד הרבה זמן איתי, אז אנסה לדחוס כמה סרטים שאפשר
לא נשארו עוד הרבה במילא! והנושא הפעם הוא...
רקוויאם לחלום-Requiem For A Dream
מידע כללי
במאי:דארן ארונובסקי
מפיקים:אריק ווטסון, פאלמר ווסט, סקוט ווגל
נכתב ע"י:רומן-הוסרט סלבי ג'וניור. תסריט-דארן ארונובסקי והוברט סלבי ג'וניור
מככבים:אלן בורסטין, ג'ארד לטו, ג'ניפר קונלי, מרלון וואייאנס, כריסטופר מקדונלד
מוזיקה:קלינט מנסל
עריכה:ג'יי רבינוביץ'
הפצה:ארטיסאן אנטרטיינמנט
תאריכי שחרור:6.10.2000 (limited version) 24.11.2000
זמן הרצה:102 דק'
מדינה:ארה"ב
שפה:אנגלית
תקציב:4,500,000 $
רווח נכנס:7,390,108 $ רקוויאם לחלום הוא סרט משנת 2000 שהוא עיבוד לרומן משנת 1978 הנושא את אותו שם. הרומן נכתב ע"י הוברט סלבי ג'וניור; העיבוד לסרט בוים ע"י דארן ארונובסקי, וכיכבו בו אלן בורסטין, ג'ארד לטו, ג'ניפר קונלי ומרלון וואיינס. בורסטין הייתה מועמדת לאוסקר לשחקנית הטובה ביותר על ההופעה שלה. הסרט גם הוקרן והשתתף בתחרות בפסטיבל קאן בשנת 2000. הסרט הציג סוגים שונים של התמכרות, מה שגורם לדמויות להיות כלואות בתוך עולם חלומי של אשליות ויאוש פזיז שכתוצאה מכך משיג והורס את המציאות.
עלילה
הסרט מציג שלושה עונות בחייהם של שרה גולדפארב (אלן בורסטין), בנה הארי(ג'ארד לטו), החברה של הארי מריון סילבר(ג'ניפר קונלי), והחבר של הארי טיירון סי. לאב(מרלון וואיינס).כל דמות נהרסת לחלוטין מהתמכרות ואשליה עצמית. הסיפור מתחיל בקיץ. שרה גולדפארב, אלמנה מבוגרת שגרה לבד בדירתה בברייטון ביץ', מעבירה את זמנה בצפייה בטלוויזיה. לאחר שיחה אנונימית שבה מודיעים לה שהיא מוזמנת להיות משתתפת בשעשועון טלוויזיוני, היא נהיית אובססיבית להתאים את המראה שלה לתמונה מהסיום לימודים של הארי, הרגע הכי גאה בחייה. כדי להכנס לשמלתה האדומה והישנה, האהובה על בעלה המנוח, היא מתחילה לחיות תחת משטר של כדורי הרזיה.אמפטמיין במשך היום וסם הרגעה בלילה. הכדורים שינו את התנהגותה, אך היא מתעקשת בתשוקה שההזדמנות להופיע בטלוויזיה נתנה לה סיבה לחיות. לקראת הסתיו, בכל אופן, ההזמנה שלה לא מגיעה, והיא מתחילה להעלות את המנות, מה שגורם להזיות סיוטיות, שבהן היא הנושא המרכזי של השעשועון. בנה הארי מכור להרואין.ביחד עם חברו, טיירון וחברתו, מריון-שגם הם מכורים-הם מתחילים לעסוק בסחר בסמים כדי לנסות להגשים את חלומותיהם. עם הכסף שהם מרוויחים במשך הקיץ, הארי ומריון שואפים לפתוח חנות אופנה לעיצובים של מריון, בזמן שטיירון חולם לצאת מהרחובות ולגרום לאימו להיות גאה בו. בכל אופן, בתחילת הסתיו, טיירון נתקע באמצע התנקשות של כנופיית סמים, והארי משתמש בכל הכסף שהם הרוויחו כדי לשחרר אותו בערבות מהכלא. בינתיים, בגלל המעצרים והיריות בסוחרי סמים, זה נהיה קשה להשיג סמים, מה שגורם להארי,טיירון ומריון להקלע למצב של מחסור. כשהיא במצב של דכאון, מריון אומרת להארי שהיא לא יודעת מה היא תצטרך לעשות כדי להשיג כסף מהפסיכולוג שלה עד שהיא נאלצת לקיים איתו יחסי מין תמורת כסף, מה שגורם לקרע במערכת היחסים. החבורה ממשיכה להתדרדר כשמריון יורדת לזנות והיד של הארי מזדהמת קשות מטכניקות הזרקה לא נכונות. עם הגעת החורף מתחילה קשת ספירלות ההתדרדרות האחרונה של הדמויות. השפיות של שרה מותרת לאחר שביקרה באופלן הטלוויזיה ומושמת במוסד לחולי נפש, שם היא עוברת טיפולים חשמליים כואבים. הארי וטיירון מטיילים בפלורידה, שם הם חושבים שיוכלו להתחיל מחדש, אבל המצב של הארי מחמיר והם נאלצים לבקר בבי"ח בדרום קרולינה, שם הם נעצרים. למרות זאת, הארי נלקח לבי"ח של הכלא בגלל ידו, שם כורתים לו אותה. טיירון נאלץ להתמודד עם סוהרים גזעניים, עבודה קשה וגמילה מסמים לבדו. להארי יש חלום חוזר של מריון שמחכה לו על המזח בקוני איינלנד, אבל הוא מתעורר ומבין שהוא לבד, קטוע יד ובכלא. מריון פוגשת סרסור, שמכריח אותה לקיים עימו יחסי מין בתמורה לסמים ואחר כך באורגייה היכן שהיא מעלה תכנית סקס. אבודים בסבל, כל דמות נכנסת למצב עוברי.בחלומה של שרה, למעשה, היא זוכה בפרס הגדול שהשעשועון מציע והיא פוגשת את הארי שם. בפנטזיה שלה, הארי הוא איש עסקים מצליח, מאורס למריון. אמא ובן מתחבקים ואומרים כמה הם אוהבים אחד את השנייה בזמן קריאות שמחה מהקהל ואורות הבמה הזוהרים.
קאסט
ג'ארד לטו-הארי גולדפארב
אלן בורסטין-שרה גולדפארב
ג'ניפר קונלי-מריון סילבר
מרלון וואיינס-טיירון סי. לאב
כריסטופר מקדונלד-טאפי טיבונס
מארק מרגוליס-מר. רבינוביץ'
לואיס לאסר-עדה
מרשייה ג'ין קורץ-ריי
שון גולט-ארנולד דה שרינק
קית' דיוויד-טים הגדול
בן שנקמן-ד"ר ספנסר
הוברט סלבי ג'וניור-שומר צוחק
הפקה
זכויות הסרט לספרו של סלבי הוצעו ע"י סקוט ווגל לטרות'&סול פיקצ'רס ב1997 לפני יציאת הסרט " π" של ארונובסקי.בנוסף לזכויות הסרט על הרומן, ארונובסקי רכש את הזכויות לסרט "פרפקט בלו" ב59,000 $ כדי שהוא יוכל להתייחס לסצינות מהסרט שוט אחרי שוט, תוך כדי שימוש בתוכן דומה ברקוויאם לחלום.
פסקול
הפסקול הולחן ע"י קלינט מנסל וברון ריילנד ועם הרכב תזמורת ובוצע ע"י קרונוס קווארטט.זה מכובד בגלל השימוש בכלי נגינה של מיתרים חדים כדי ליצור סאונד לא נוח וקר מכלים שבדר"כ משתמשים בהם בגלל החום והרכות שלהם. הארגון של להקת המיתרים הולחנה ע"י מלחין זוכה פרס הפוליצר דיוויד לאנג. הפסקול של הסרט הולל ברחבי העולם וכתוצאה מכך השתמשו בו בצורות שונות להרבה טריילרים לסרטים אחרים כגון צופן דה וינצ'י, סנשיין, לוסט, אני אגדה, בבילון A.D., וזאת'ורה.גרסה חדשה של הפסקול הולחנה מחדש לטריילר של הסרט "שר הטבעות:שני הצריחים". הפסקול גם הוכיח את הפופולריות שלו עם אלבום הרמיקסים "רקוויאם לחלום:רמיקסד", שכולל מיקסים של המוזיקה מפי פול אוקנפולד, ג'וש ווינק, ג'אז קונר ודילריום בין אחרים. שיר הנושא-http://en.wikipedia.org/wiki/File:Clint_Mansell_Lux_Aeterna.ogg יש כמה קטעים שלא תרגמתי, למי שבאמת רוצה הכל נמצא בוויקיפדיה
טריילר וקטעים מהסרט
טריילר-http://www.youtube.com/watch?v=lgo3Hb5vWLE קליפ שמישהו עשה לסרט, סוג של מסכם אותו http://www.youtube.com/watch?v=wlHIz96Fyls&feature=fvst אחת הסצינות שבה הארי מבקר את אימו שרה, והוא יודע על

The Fantasy

New member
סורי! המשך!

טריילר וקטעים מהסרט
טריילר-http://www.youtube.com/watch?v=lgo3Hb5vWLE קליפ שמישהו עשה לסרט, סוג של מסכם אותו http://www.youtube.com/watch?v=wlHIz96Fyls&feature=fvst אחת הסצינות שבה הארי מבקר את אימו שרה, והוא יודע על זה שהיא לוקחת את הכדורי הרזיה והיא אומרת לו שזה בגלל שהיא תופיע בטלוויזיה http://www.youtube.com/watch?v=sq0W-L1KKPg עוד אחת- הסצינה במיטה... http://www.youtube.com/watch?v=csJ16bvwYKU סיכום שלי על הסרט באמת שנראה לי שבחיים לא ראיתי סרט שהשפיע עליי כ"כ, ועל כל באנדם שצפה בו...נראה לי שראיתי אותו רק פעם אחת וזהו.סרט שנכנס לך עמוק לראש. אחד הסרטים היותר טובים שיצא לי לראות.ראה לי שזה פשוט אחד מבין הסרטים הכי מוכרים שיש.שכמעט ואין בנאדם שלא ראה אותו ולא ישר הכניס אותו לטופ טן שלו.עשוי טוב,בימוי מצויין,צילום מדהים וכמובן שהמשחק מעולה.

A Modern Myth

New member
את צודקת לגמרי

באמת שזה אחד הסרטים היותר טובים והיותר חשובים שנעשו אי פעם. ראיתי אותו קרוב ל6 פעמים וזה ממש לא נמאס... למרות שהוא מאוד אינטנסיבי ומאוד קשה לצפייה גם עליי הוא מאוד השפיע, מהסרטים היחידים שעשו זאת האמת. הוא עשוי מעולה ומעביר מסר חשוב בצורה טובה מאוד ולא מתייפיפת

The Fantasy

New member
החבורה

וזהו, נגמרו לי הכוחות חח. הגיע הזמן לישון. מקווה שנהניתם!!

Little McMickey

New member
../images/Emo90.gif../images/Emo28.gifזה סרט כל כך מזעזע...

הראו לנו אותו בביצפר "לא לסמים" ואני זוכרת שהייתי מזועזעת.. כמובן שעל ההתחלה התאהבתי בג'ארד חחחחחחח בעיניים המהממות שלו... אחד הסרטים אבל!

DarkSecretLove

New member
תודה בובה!

אין סרט יותר מזעזע מהסרט הזה זה אמיתי,מראה לך מה קורה וגורם לך לחשוב. 10/10 אני אביא לסרט הזה. פשוט סרט קאלט שעל כולם חובה לראות!

תודה רבה יקירתי

אני לעולם לא אשכח מתי ראיתי אותו לראשונה. יומולדת 17.. חברה שלי אמרה לי שזה סרט "טוב" והיא הביאה אותו איתה. ראינו אותו בבוקר (אחרי שכולם ישנו אצלי).. סיימנו אותו בדמעות.. זתומרת .. מדברים על פארטי פופר.. מתוך כל הסרט שגורם תחושת אי נעימות מהתחלתו ועד סופו בערך, כי לפי איך שא\הם מתנהגים, לפי מה שמחנכים אותו, לפי מה שאנחנו יודעים על סמים - לכולנו ברור שזה לא הולך להגמר טוב. אבל גם שיש לנו את הידיעה הזאת בראש - הסוף של הסרט עדיין מחריד בכל כך הרבה רמות, כי אף אחד לא שיער שזה יגיע לכאלה רמות מחרידות. אני סיימתי את הסרט הזה ברגשות כל כך מעורבים. בסופו של דבר הסרט הזה הראה לנו את המציאות, זאת לא קומדיה רומנטית שדברים מסתדרים בסוף והכל חוזר על קנו בשלום - המציאות היא, שאם אתה עושה משהו, אתה צריך לחיות עם המעשים שלך. ואנשים שמתמכרים לסמים לעולם לא חוזרים לעצמם באופן מלא. אז אם זה בא לידי ביטוי בזה של להארי גולדפרב אין עוד יד, מריון לעולם לא תוכל להחזיר לעצמה את הכבוד העצמה כי הגוף שלה חולל ברמות מפחידות, ושרה שאיבדה את שפיותה לא משנה מה הם יעשו הם לעולם לא יצליחו להחזיר לעצמם את הדברים שאבדו להם לעד..

למעלה