פתיל הודעות

גרומיט

New member
תזכורת חשובה

נותרו עוד יומיים להצבעה על הסיפור הטוב לשנת 2001 ב"בלי פאניקה". מי שטרם הצביעו מתבקשים לעשות זאת מהר ככל הניתן.

דרגורן

New member
סיפור בהמשכים חדש, והפעם מד"ב!

התראה מצפצפת, "לין! שלוש מטרות סגרות עלינו טווח במהירות" קולו המתכתי למחצה של ריטן העיר את לין מהספק תנומה ספק נמנום שהיא שקעה אליו. "התעוררתי, התעוררתי! ריטן, אתה יכול להפסיק את הצפצוף הנוראי הזה?" לין הזדקפה מלוח הבקרה של ריטן והקלידה בזריזות את רצף הפעולות שיציגות לה הדמייה מכ"מית של מה שקורה מחוץ לריטן "לפי מה אתה אומר שלושה? אני רואה בהדמייה רק שניים" לין חגרה את החגורה שתחזיק אותה בטוחה על כיסאה בחוסר כבידה וגם תעזור למנוע קצת מההלם שהיא תספוג במקרה שהם לא יוכלו לברוח מהקרב הקרב ובא. "את שוב שכחת לבדוק את ההפרדה במכ"מ המשני! את רוצה שאני אחזור על שיעור ההסברה בנושא המכ"מ?" לין הייתה מוכנה להמר שאם היה לריטן פרצוף הוא היה עושה הבעה חמוצה של מורה! "לא תודה!, בהתחשב בעובדה שנרדמתי מאחד השיעורים שלך מלחתחילה אני לא חושבת שכדאי להריץ עכשיו שיעור, מה גם שאני רוצה זה להתחפף מפה לפני שהם יוכלו לסרוק אותך לעומק ויגלו מה אתה ומי מטיס אותך" שלושת המטרות התקרבו באיטיות, מעדיפים לגלות מול מה הם עומדים לפני שאפשרויות הבריחה שלהם יסגרו....

zorevprob

New member
מחפש חוברת "העולם המופלא" ../images/Emo136.gif

מחפש חוברת תמונות ישנה "העולם המופלא" מעוניין לקנות חוברת תמונות, ,תמונות שהיינו קונים בקיוסק ומדביקים , פעם כשהיינו ילדים בתחילת שנות השמונים. אני מחפש את החוברת העולם המופלא מס´ 1, עם אסטרונאוט וחללית בעטיפה. קניתי ממישהו ב-50 ש"ח חוברת כמעט מלאה ואני מחפש מישהו/מישהי שיש להם חוברת במצב מלא. יש כמה תמונות שאני חייב לראות שוב, זה ממלא אותי בנוסטלגיה, אהיה מוכן לשלם 100 ש"ח עבור מלאה. בבקשה ליצור איתי קשר למייל בלבד [email protected]

נירש

New member
צריך עזרה במציאת מאמרים

הי, אני מחפש מאמרים בנושא מדע בדיוני או פנטזיה, או לחילופין - אתר המרכז מאמרים או אינדקס רלבנטי שבו אוכל למצוא מאמרים כאלה. אני צריך לעשות הרצאה בת 5 דקות המשווה בין שני הז´אנרים - רעיונות יתקבלו בברכה וב-
... תודה מראש
ניר

גרומיט

New member
הזוכים בתחרות הסיפור הטוב של השנה

אתמול הסתיימה ההצבעה במשאל הקוראים של "בלי פאניקה" על סיפור המד"ב הטוב של השנה. הזוכים מובאים בלינק המצורף

שאלה קלה...

מה הקטע עם השם לין? נתקלתי בזה בהרבה סיפורים... אין לי רעיון להמשך, סורי...
נטע

avima

New member
מאמרים

אני לא כל כך מכיר מאמרים בנושא אבל לדעתי להרצאה של 5 דקות לא צריך כזו הכנה (אלא אם המשתתפים מכירים את הנושא מקרוב מאוד). בכל מקרה מד"ב הוא (לדעתי) ישום של עקרונות מדעיים או פסאודו מדעיים על מנת ליצור "תפאורה" שעל הרקע הזה מתרחשת העלילה. העקרונות הללו יכולים להיות שאובים מהמדע כפי שהוא מוכר כיום (והמשכו למה שיהיה עוד X שנים) או תחת הנחות בסיס אחרות (אך עדיין עם רצף לוגי). פנטסיה לעומת זאת מתיחסת למערכת כללים שרירותית בסביבה כלשהי על מנת ליצור את הרקע הנדרש. ההגדרות הללו הן- כמובן - קצוות של רצף שבתוכו יושבים הספרים בפועל עם מינון שונה של המרכיבים השונים. דוגמאות : לארי ניבן - "תפאורה" מדעית יחסית (טבעות,כדורי דיסון וכדומה) - בוגי בטח יכולה להרחיב. זילאזני ומורקוק - "תפאורה" פנטסטית (פנטסיה) של קסמים (חרב ששותה נשמות וכדומה). לענין ההרצאה - הייתי ב 5 הדקות מציג את ההגדרות השונות בקצרה ואולי מספיק גם לתת דוגמא או 2 לספרים מכול טיפוס ואיך ההגדרה באה לידי ביטוי בדוגמאות הללו (וגם זה יכול לקחת חצי שעה בכדי שיהיה טוב).

Boojie

New member
../images/Emo112.gif פתיל הודעות ../images/Emo112.gif

המקום להודעות, מודעות, וכל דבר שלא צפוי שיעורר דיון גדול...

תזכורת: הקרנות באפי וסטרטרק בירושלי

האגודה הישראלית למדע בדיוני ופנטסיה ומועדון סטארבייס972 - מועדון מעריצי מסע בין כוכבים שמחים להודיע על תחילת סדרת הקרנות באפי וסטארטרק בירושלים. החל מיום רביעי 2.1 (זה היום למי שלא שם לב) שעה 17:30 יוקרנו שלושה פרקים מהסדרות "באפי" "אנג´ל" ו"מסע בין כוכבים" (ההקרנות על מסך גדול). ההקרנות יתקיימו בביה"ס הגימנסיה העברית ברחביה (רח´ קרן קיימת 14) אולם "בר תנא" (הכניסה מהרחבה הפנימית). הכניסה בתשלום סמלי של 10 ש"ח (5 ש"ח לחברי אגודה ומועדון) קווי אוטובוס: 7, 8, 9, 17, 19, 31, 32. הפרקים שיוקרנו: Fuffy the Vampire Slayer: Shadow (עונה חמישית, פרק 8) ST: Voyager: Future’s End (עונה שלישית) פרק מהסדרה אנג´ל

לילוש2

New member
אולי במקרה....../images/Emo35.gif

מישהו כאן הקליט את הפרק הראשון בעונה של סטרגייט??? זה ממש ממש חשוב לי.. תודה!

../images/Emo41.gif הזמנה לאירוח../images/Emo41.gif

לדבר בלי מילים, ולהעביר את המסר הנכון. נילי רעם, מומחית בינלאומית לשפת גוף ומנחה קבוצות של פנויים פנויות תענה על שאלות הגולשים היום בפורום בליינד דייט. הגולשים מוזמנים להעלות את שאלותיהם כבר מעכשיו, ולהשתתף באירוח היום, החל בשעה 20:00 הנהלת הפורומים

Tomji

New member
"If you go to Khazad Dum...

You Will Die!..." בוקר טוב, שנה טובה "הגלקסיה" מעודכנת הפעם: עידכון חדשות ולינקים ~ סקר ELVES ממשיך: בואו להצביע ולהשפיע!! (תוצאות יפורסמו עוד שבועיים) ~ ועמוד מיוחד ל"שר הטבעות" - סיכום קומי קליל לדמויות (ע"ע כותרת הודעה זו) ותמונות מההקרנה המיוחדת שנערכה בת"א לפני שבוע. http://www.netspell.com/galaxy גלישה נעימה! תומג´י.

Boojie

New member
אין לי מושג באילו הודעות מדובר,

כי אני לא מחקתי לאחרונה הודעות. אולי הייזל. בכל אופן, יעזור אם תציין באילו הודעות מדובר.

למעלה