פתיל הודעות

snift

New member
מפלצת דו-ראשית כבר יש

אני מתנצל אם "חטפתי" למישהו את ניהול הפורום. ראיתי צורך, הצעתי, ולשימחתי ההצעה התקבלה. לפני שנריב, ונוליד מפלצות חדשות... בואו ניתן לפורום לקום ולשגשג, יהיה לנו הרבה זמן לריב עליו אחר כך. ובכל מקרה, זה בטח כבר לא המקום לעשות את זה...

תזכורת: הקרנות באפי וסטרטרק בירושלי

האגודה הישראלית למדע בדיוני ופנטסיה ומועדון סטארבייס972 - מועדון מעריצי מסע בין כוכבים שמחים להודיע על המשך סדרת הקרנות באפי וסטארטרק בירושלים, כל יום רביעי. ההקרנה הבאה תתקיים ביום רביעי, 16.1 בשעה 17:30 בביה"ס הגימנסיה העברית ברחביה (רח´ קרן קיימת 14) אולם "בר תנא" (נכנסים מהדלת הראשית, עוברים בדלת מממול, והכניסה מהרחבה הפנימית). יוקרנו שני פרקים "מסע בין כוכבים" ופרק אחד של "באפי" (ההקרנות על מסך גדול). הכניסה בתשלום סמלי של 10 ש"ח (5 ש"ח לחברי אגודה ומועדון) קווי אוטובוס: 7, 8, 9, 17, 19, 31, 32.

דרגורן

New member
טוב, מכוון שיש לי המון סבלנות היום,

1. אם תשאל/י שאלות כאלו, תקבל/י תשובות של "אני!" וזהו. זה מה שאת/ה רוצה? 2. האם את/ה עולה לאוטובוס ושואל/ת את הנהג "אתה יודע לנהוג?" אני מניח שלא! ולכן להכנס לפורום של מדע בידיוני ופנטסיה ולשאול שאלה כזאת לא מראה על המון חוכמה (ואני לא מנסה לרמוז או להעליב!) 3. אנא קרא/י את הודעת מנהלת הפורום בשביל למנוע דברים כאלו בעתיד! 4ץ ברוך/ה הבא/ה!

וואו, להרגע....

יש אנשים חדשים, קורה!!! כשאני התחלתי לקרוא מד"ב לא ידעתי מי מכיר את היינלין ומי לא, לא ידעתי מה מוכר ומה לא וכו´, ולפי המצב של הספרים שלי הניחוש הראשון שלי היה שהיינלין הוא לא מוכר כלכך. אבל זאת לא הנקודה שלי. הנקודה שלי היא שיש לחברי הפורום פה מנהג לתקוף כל מבקר חדש שלא יודע הרבה בעולם המד"ב. אז רק אל תשכחו שפעם גם אנחנו היינו כאלה (שלא יודעים מה מוכר ומה לא). ובקשר לקטע של הודעות חד-שורתיות.... הודעת מנהל הפורום זה דבר שאף אחד לא שם לב אליו, ביננו, ואל תתחסדו לי ותגידו לי שכשאתם נכנסים לפורום חדש אתם קודם כל הולכים וקוראים את הודעת המנהל ואז מחפשים איפה כתובים החוקים ואורבים שבוע שבועיים בפורום לראות מי מכיר מי ומה ולמה ואיך מדברים וכו´, כי אתם לא, ואף אחד לא.

דרגורן

New member
זה לא היה רגוע?

ואני לא מסכים איתך! אולי כשנכנסתי לא קראתי את הודעת המנהלת (אז היה לה רק ראש אחד...) אבל קראתי מה אנשים אחרים כתבו לפני שהתחלתי לכתוב בעצמי!

The Real Madeye

New member
טוב

1.שאלה מטומטמת - מודה. 2.רוב האנשים ששאלתי אותם (כאלו שמגדירים את עצמם כחובבי מד"ב) לא הכירו את היינלין. אני גיליתי אותו לפני מספר חודשים מועט ואין לי שום מושג לאיזה הכרה הוא זכה. אני קורא שוב את לשוט מעבר לשקיעה כרגע, זה הספר האהוב עליי של היינלין. נדמה לי שהתאהבתי במורין (?) קראתי בחודשיים את הספרים הבאים : די זמן לאהבה, לשוט מעבר לשקיעה, החתול העובר דרך קירות, בני מתושלח, אלה המאה ה-21, היום שאחרי, השליטים, המפלצת מן הכוכבים, איוב, משימה בנצח, הגבעות הירוקות של כדור הארץ, עריצה היא הלבנה, מספר החיה 666, אתם המתים חיים וקולומבוס היה מטושטש. אני לא מצפה ל´פרס´ כלשהו - כתבתי את הרשימה כדי להדגיש כמה אני אוהב אותו. לסיום שאלה - מישהו יודע איפה אני יכול להשיג את ששת בעברית? תודה וסליחה על ההודעה הקודמת והמטומטמת.

Boojie

New member
אז ככה:

1. בפורום חובבי מד"ב צפוי שאנשים יידעו מי זה היינליין. 2. אנשים שמגדירים את עצמם חובבי מד"ב ולא יודעים מי זה היינליין הם לא חובבי מד"ב. מקסימום חובבי מד"ב בפוטנציה, שיש להם הרבה פערים להשלים. 3. הודעות ריקות מהסוג הזה תמיד מעצבנות. אם היית מציץ לשניה בפורום, לפני שכתבת את ההודעה שלך, ורואה את רמת הדיונים, היית מבין כמה שההודעה שלך תהיה חריגה בנוף. 4. גם אני מאד אוהבת את היינליין, אם כי היום נראה שזה די באופנה לחובבי מד"ב לא לאהוב אותו. לא מבינה למה. 5. את ששת? בעברית? שום סיכוי. טוב, לא באמת שום סיכוי, אבל הסיכויים מעטים מאד. לא זכור לי שראיתי אותו ולו גם באחד ממסעותי לחנויות הספרים המשומשים בשנים האחרונות. ב"בלי פאניקה" יש רשימה של חנויות ספרים (אונליין ובשר ודם), שאתה יכול לבדוק בהן, אם כי אני לא אופטימית במיוחד לגבי הסיכויים שלך למצוא אותו. 6. ברוך הבא לפורום! מקווה שנשמע ממך גם הודעות מעניינות בעתיד...

preacher

New member
פסססט... בוג´י... ספריות...

אם אתה חייב לקרוא את זה ואין בספריה המקומית זה הזמן להתחיל לנדנד לחברים/דודים שגרים במקום אחר, שיבדקו אם יש את זה אצלם. אם תהיה כאן מספיק זמן כדי שאנשים יוכלו לסמוך עליך אז אולי, אולי, תוכל לקבל בהשאלה ממישהו כאן - אבל עוד חזון למועד (ולא, אין לי את הספר).

Boojie

New member
נו, הראש החד-כיווני שלי...

בשבילי "להשיג" זה רק לקנות.
לי דווקא יש את הספר, אבל מה, סוציומטית שכמוני, אני לא משאילה ספרים. לא אחרי שנאלצתי כרגע לקנות בפעם השלישית את "בשורות טובות", לא אחרי שאיזה ידיד שוחר טובה "גילח" לי את "למות מבפנים" (וכל התודות ליוני המופלא שהשיג לי אותו, ועדיין אפילו לא נתתי לו את הספרים שאני חייבת לו בתמורה, נבלה שכמוני
) ולא אחרי שכל מיני ספרים אחרים מצאו את עצמם ב"מיקצה השלמות" במקום ב"ספרים שיש לי". הספרים היחידים שאני מוכנה להשאיל לאנשים שהם לא אח שלי או אמא שלי (תצחקו, אבל השאלתי לה את ארבעת ספרי הארי פוטר...), זה ספרים שבמקרה יש לי כפולים. זהו. ואת ששת, מה לעשות, אין לי כפול.

preacher

New member
אני משאיל רק בשיטת חילופי שבויים

זה נותן לאדם השני סיבה טובה לשמור על הרכוש שלי. אבל אין לי ספרים נדירים (לפחות, לא כאלה שמישהו רצה להשאיל) אז הבעיה אצלי פחות רצינית.

preacher

New member
טוב, זה כי הוא נכנס בכינוי

שמעתי שגם אסימוב שורץ כאן לפעמים...

למעלה