פרסומות

../images/Emo112.gif../images/Emo110.gifפרסומות../images/Emo44.gif../images/Emo202.gif

מה דעתכם על הפרסומת האחרונה של YES ? ששודרה כשבוע והורדה בעקבות ביקורות שהגיעו מכיוונים שונים בשל פגיעתה במגזר החרדי. האם אתם חושבים שיש פרסומות שאולי כדי "להילחם" בהן יותר (לדוגמה פרסומות בעלות אובייקטים מינים המשודרות בשעות היום)?

רוני13

New member
בהחלט...

למרות שלאחרונה נגמלתי כמעט באופן טוטאלי מהטלוויזיה! אך ממש לא לרוחי לראות גופות עם פיסת בד קטנה עליהן רצות על המסך-קצת כבוד עצמי לא יזיק לאף אחד.

אני אהבתי את הפרסומת הזאת

היא הצחיקה אותי, והשיר היה נחמד, והפרסמות הייתה עשויה טוב. ואולי אני לא חרדי, אז אני לא מבין, אבל למה הפרסומת מעליבה? הפרסומת הקודמת של יס הייתה עם חיילים שבויים שרוקדים ושרים, ואף אחד לא התלונן על זה. אני לא ממש בא בטענות, פשוט יש אנשים מסוימים בלי חוש הומור.

רוני13

New member
חלק מהאנשים ממש אהבו את הפרסומת...

כי זה מוציא את הזרם שהם כל כך אוהבים לשנוא בצורה רעה(אז מה טוב?). אך אנשים נפגעו ממנה וכל עוד זה פוגע במישהו אפילו הדמוקרטיה מתנגדת(איפה כל הדמוקרטים האנטי-חרדים של הפורום?) לפרסומת!

למעשה

אני די בטוח שאנשים צריכים סיבה להיעלב בשביל שהדמוקרטיה תתנגד. הדמוקרטיה לא יכולה להניח לכל אדם שנעלב מכל דבר לעשות מה שהוא רוצה, צריכים להיות גבולות. הסיבה שהפרסומת בוטלה היא בגלל שיס פחדו מהחרדים, לא מהדמוקרטיה. ועכשיו לשאלה הראשונית שלי, למה זה פוגע? ולמה הפרסומת הקודמת שבה יש חיילים חטופים ששרים: lary just drawn לא פוגע באף אחד? אחרי הכל, חיילים חטופים זה משהו הרבה יותר רגיש במדינה הזאת. ועכשיו לדעתי, אני חושב שלאותם חרדים שהתנגדו פשוט אין חוש הוומור. האם ארץ נהדרת לא צחקה על כל מגזר אוכלוסיה קיים? ולא התנגדו לזה, בגלל שכולם ידעו שזו תוכנית הומוריסטית ולא תוכנית שבאה לפגוע. אז לי זה קצת מפריע, בגלל שכל עוד צוחקים על כל מה שהוא לא חרדי, כל העולם שותק, אבל ברגע שהחרדים נהיים אלא בספוט לייט, אז ישר דרמות. זה אפילו קצת מזכיר את הקריקטורות של מוחמד.

רוני13

New member
ובכל זאת...

מי יקבע את הגבול? כל עוד הם נעלבים-מחובתם להוריד. יש שם בפרסומת כמה טקסטים שכנראה לא מצאו חן בעיניהם-בין היתר המשפט ששולח את כולם לגיהנום.

ואם אני בן אדם מאוד רגיש

הפרסומת של יופלה פוגעת בי בגלל שמראים שם שמנים רוקדים. הפסומת של פלאפון (של הילד שהציעה חברות לילדה) פוגעת בי בגלל שלא הייתה לי חברה. אי אפשר להשתמש בתירוץ של נעלב, כי נעלב זה מושג ממש סובייקטיבי. ושוב אני שואל, למה האיתיופים לא נעלבו כשצחקו עליהם בארץ נהדרת? למה הפרחות לא נעלבו כשצחקו עליהן בארץ נהדרת? למה המתנחלים לא נעלבו כשצחקו עליהם בארץ נהדרת? למה הפוליטיקאים לא נעלבו כשצחקו עליהם בארץ נהדרת? ואם היה נוצר מצב שבו חבורת בלונדיניות טיפשות היו מורידות את ארץ נהדרת מהשידור בגלל שהוא ירד על האנורקסיה שלהן, האם אתה היית תומך בזה?

זה לא קשור,

"ארץ נהדרת" היא תוכנית בידור, המטרה שלהם מראש היא בידור. הפרסומת אומנם בידורית אך מטרה היתה לפרסם בדרך של בידור. ברגע שראו שהפרסמות פוגעת בקהל היעד שלהם הם העדיפו להוריד אותה. גם אם מישהו נעלב מארץ נהדרת זה עדיין לא השפיע על קהל הצופים בהרבה, לעומת הנעלבים מהפרסומת.

זה כן קשור

כי הפרסומת גם היא באה לבדר, היא ידעה שהבידור הוא שיטת הפרסום הטובה ביותר. ולכן היא השתמשה בבידור כדי לפסרם, את לא יכולה לטעון שכותבי הפרסומת לא תיכננו מראש לבדר. ולגבי שאר הדברים, לא מפריע לי שהורידו את הפרסומת, כי אני מבין שהורידו אותה בגלל שזה הפריע לציבור החרדים. מה שמעצבן אותי זה העובדה שזה מפריע לציבור החרדי, והעובדה שאנשים משתמשים במילה דמוקרטיה כדי לתרץ אץ העובדה שהפרסומת ירדה.

noamgk

New member
שכחת לציין,

שגם על חרדים צחקו בארץ נהדרת, ושם לא התעוררה שום התנגדות. אני די בטוח ששמת לב לזה, ובכל זאת בחרת להתעלם מכך כדי לשפר את הטיעון שלך (אם לא - קבל את סליחתי). והתשובה היא ברורה: יש הבדל בין תוכנית סאטירה לבין פרסומת.

וההבדל הוא

שתוכנית סאטריה מלגלגת כדי לבדר. ופרסומת מלגלגת כדי למכור. ההבדל ברור וידוע, אבל אני חוזר לנקודת ההתחלה שלי שהחרדים בוחרים להיעלב במקום שבו אף אחד לא נעלב. הם בוחרים לראות את הפרסומת הזאת כעלבון ולא כבידור. אומרים שהאנשים עם חוש הומור הם אלו שמסוגלים לצחוק על עצמם, וכנראה שלחרדים אין חוש הומור (אני מדבר על אלו שהורידו את הפרסומת). לגבי ארץ נהדרת, לא ראיתי פרקים שבהם צחקו על החרדים, ולכן לא רציתי לכתוב דברים לא מבוססים.

noamgk

New member
אז לחרדים אין חוש הומור.

זה מה שאתה רוצה להעביר? בסדר. הם אנשים סגורים, חשוכים ופרימיטיבים (כן, אני יודע שאני מכניס מילים לפיך, אל תטרח :), ואין להם חוש הומור. לומר "נעלבים" זו פגיעה באינטלגנציה, כי מדובר פה בפגיעה, ולא בעלבון. ואם מישהו נפגע, מן הראוי להסיר את הפרסומת, וסליחה שעצרנו לכם את אקסטזת הבידור המטריפה. קשה להאמין שלא ראית שצחקו על חרדים. לא פעם ולא פעמיים חיקו את הרב עובדיה ואת בניזרי, וגם עם פילוז וחבורתו בבית הכנסת צחקו קצת על דתיים. בנוגע לפרסומת של החיילים החטופים, אגב, לדעתי זה דבר מחליא. לא ראיתי את הפרסומת, גם לא את זאת של החרדים (נדמה לי שראיתי משהו להרף עין, לא ממש ישבתי מול הטלויזיה), אבל לדעתי זה ממש מגעיל. יש משפחות שחייהם נהרסו לגמרי, ואנשי פירסום מוצאים להם נושא כל כך רגיש לבדיחה... זה דוחה. אגב, זה חלק מתרבות שלמה שמעודדת פורענות. כמו המשחקים בנענע, בהם אתה נדרש להכות קשישים (אדם בשם יונה פרסבורגר אאל"ט טרחו לבקש מהאתר שיסיר אותם) - באמת נראה לך שזה נגמר מול המחשב? אני מאמין שלא. אמר לי פעם אדם, חילוני דווקא, שההתפתחות בהיסטוריה האנושית מתחלקת כך: פרימיטיביות-> תרבות-> ליברליות. חופש ללא גבולות, וגם פה בפורום יש אנשים שעדיין לא מבינים את זה, זה דבר רע מאוד. וזה, בניגוד למה שרבים חושבים, הסיבה לכל תחלואי החברה שלנו ומצבו המדורדר של הנוער בישראל, ולא השכר הנמוך של המורים. עד כאן דעתי.

כאן אני חולק עליך

אני כן מסכים שחופש ללא גבולות הוא דבר רע, ושיש איזושהי חולניות בלצחוק על כל מיני דברים. אבל אני מאמין שהצחוק הוא זה שיגשר את הפערים. את יכול לראות דוגמא לאנשים שמנים או נכים, שצוחקים על מצבם, ובכך עוזרים לעצמם ולאלו שמסביבם להתמודד עם המצב. מניסיון, הרבה יותר קל לבלות עם מישהו נכה שצוחק על מצבו, ומשלים איתו, מאשר עם מישהו שלא מסוגל לצחוק. ואני יודע שהיכולת לצחוק על עצמך היא משהו שלא שייך לכולם, אבל אני באמת חושב שזה אחד הדברים שבאמת יכולים לגשר בין שני אנשים ששונים אחד מהשני. אני מסתכל על כל הקרעים שיש במדינה, ואני באמת מאמין שהצחוק יכול להיות זה שייגשר בינינו. יכול להיות שזה גדול מדי מצדי לבקש מאנשים דתיים לרדת על עצמם, אבל אני הכרתי מישהו שעשה את זה, ולכן אני מאמין שזה אפשרי. אני לא אומר שכולנו נצחק על עצמנו והעולם יהיה מקום מאושר יותר, אני אומר שאם אנשים יתחילו להיעלב פחות, ויפסיקו לראות את הכל כפגיעה, אז אולי נוכל להסתדר יותר טוב אחד עם השני. לא צפיתי כמעט בכלל בארץ נהדרת, ראיתי פרקים מעטים מאוד. אבל שים לב, שהתוכנית הזאת מוכיחה את הטענה שלי, שהצחוק הוא דבר מגשר.

noamgk

New member
אז אתה תצחק.

אתה יכול לצחוק עד מחר, אבל הבדיחה ה"מגשרת" חייבת להיות משותפת לשני הצדדים ה"מגושרים", שהרי אם האחד צוחק והשני נפגע - איפה הגישור פה? ומכאן שאתה, לפחות ע"פ דבריך, נגד הפרסומת הפוגעת. דבר נוסף: יש המון אנשים שכלפי חוץ, מטעמים חברתיים למשל, יצחקו על עצמם, אך בסתר ליבם הם כלל לא נהנים מהבדיחות של עצמם. יש לי חבר שהוא די נמוך לגילו, והוא היה מדבר על כך חופשי וצוחק עם כולם בנושא, אך מכלי שני נודע לי במקרה שהנושא מאוד רגיש לליבו והוא מאוד עצוב על שהוא נמוך, וקשה לו עם זה. ויש הרבה אנשים כאלה, נמוכים ושמנים ונכים וכו' שצוחקים רק כדי להסתיר. אתה רוצה לגשר? לך תשתתף באירגוני הידברות. אל תגשר על חשבון כבודם ורצונם של אחרים. חוץ מזה, שאני לא מבין איך זה שאתה יושב בבית מול הטלויזיה וצוחק על חרדים, מגשר על הפער בין הציבור החילוני לציבור החרדי.

אני הייתי בתוכנית הידברות

אני לא חושב שהפרסומת, או כל דבר תקשורתי יכול לשנות את המצב. הגישור צריך לבוא על ידי יחידים אינדיבידואלים. אני דיברתי על החשיבות של החוש הומור, אחרי שאתה אמרת שלחרדים אין חוש הומור.

noamgk

New member
בסדר.

מחר אני נוסע למאה שערים, להכריח את כל החרדים - כל אחד, באופן אינדיבידואלי - לפתח חוש הומור לצורכי גישור. אולי גם אתלה פשקוויל. אתה בא? (דרך אגב, אמרתי שלחרדים אין חוש הומור כדי לרצות אותך, לא הבנתי שם מה הנקודה שניסית להעביר. וגם כבר הסברתי לך שאין שום קשר בין חוש הומור לגישור, אתה בחרת להתעלם כנראה.)

למעלה