חישוב פיצויי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

new mermaid

New member
../images/Emo113.gifחישוב פיצויי פיטורין

חישוב פיצויי פיטורין
סליחה מראש, בטוחה שנדון כבר. חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי
לאחר 5.5 שנות עבודה אני (יוצאת לחל"ת ואז) מתפטרת, פחות מ-9 חודשים לאחר לידת בני. לטענת המעביד שלי, היום כבר לא מקבלים משכורת לכל שנת עבודה אלא מכתבים לקרנות השונות שהמעביד מוותר על חלקו בהפרשות השונות. לדבריו, חישוב פיצויי הפיטורין הוא כדלקמן: 6% לטובת פנסיה (שכדאי להשאיר בקרן) 1/3 2 לקופת גמל (שאפשר לפדות. בערך 2 משכורות) ובנוסף, 5% מההבראה כל שנה. {חוץ מזה, לרשותי גם קרן השתלמות (שאפשר לפדות. לא קשור ל"פיצויים")} האם נכון? הרי כל הכספים הללו הם מה שמגיע לי ממילא! מה עם פיצויי הפיטורין?!
רבה מראש

קצת סדר בבלאגן

חישוב פיצויי פיטורין
לאחר 5.5 שנות עבודה אני (יוצאת לחל"ת ואז) מתפטרת, פחות מ-9 חודשים לאחר לידת בני. לטענת המעביד שלי, היום כבר לא מקבלים משכורת לכל שנת עבודה אלא מכתבים לקרנות השונות שהמעביד מוותר על חלקו בהפרשות השונות. לדבריו, חישוב פיצויי הפיטורין הוא כדלקמן: 6% לטובת פנסיה (שכדאי להשאיר בקרן) 1/3 2 לקופת גמל (שאפשר לפדות. בערך 2 משכורות) ובנוסף, 5% מההבראה כל שנה. {חוץ מזה, לרשותי גם קרן השתלמות (שאפשר לפדות. לא קשור ל"פיצויים")} האם נכון? הרי כל הכספים הללו הם מה שמגיע לי ממילא! מה עם פיצויי הפיטורין?!
רבה מראש
קצת סדר בבלאגן
לעניין טענת המעביד בנושא הקרנות: בהנחה שהמעביד קיבל את האישורים המתאימים עפ"י חוק לבצע הפרשות במקום תשלום פיצויי פיטורין ובהנחה שאכן הפריש כדין - הוא צודק. כעיקרון, אמור להיות בקרנות סכום הפיצויים של חודש בשנה. אם בוצעו הפרשות לקרן הפנסיה ביחד עם מרכיב פיצויי הפיטורים, אכן כדאי לא למשוך את פיצויי הפיטורים אלא חלק קטן ממנו בלבד כדי לא לפגוע בעתיד בגובה הפנסיה - תלוי כמובן בגילך, במספר השנים שהופרשו (אם זו קרן שאת גוררת איתך משנים קודמות וכד'). מומלץ מאוד לפנות ישירות לקרן ולבדוק איך כדאי לנהוג. לא יודעת מה זה 5% מההבראה. לא מכירה את זה.

שיר ורד

New member
כפי שכתבה גליה - המעסיק צודק

חישוב פיצויי פיטורין
רבה מראש
כפי שכתבה גליה - המעסיק צודק
למעט אם: אין למעסיק אישור להפעיל את סעיף 14 לחוק לגבייך. (תלוי בהחתמתך מראש על כך ובאישור מתאים שקיבל או שהוחל על ההסכם הקיבוצי הרלבנטי). גם ללא אישור כנ"ל , המעביד לא צריך לשלם את הפיצויים , אלא רק את ההפרש (אם קיים) בין ה-6% ו 2.33%, כולל רוחים שנשאו , לבין השכר האחרון כפול משך תקופת העבודה. נקודה נוספת שיש לבדוק, במידה ורק על חלק מהשכר בוצעו הפרשות לקרנות השונות, ועל חלק אחר של השכר (הניתן על בסיס קבוע) וקרוי בשמות שונים, לא בוצעו הפרשות, יתכן שמגיע לך פיצויי פיטורים על חלק זה של השכר. בדרך כלל המעסיקים מתחמקים מתשלום זה, וטוענים שחלק זה של השכר איננו חלק מהשכר אלא מהווה תשלום הפטור מפצויי פיטורים (כמו החזרי הוצאות או שעות נוספות גלובאליות). במקרה כזה , לא יהיה מנוס לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה ולכן רצוי לא לחתום על מסמך האומר שאין לך תביעות נוספות. נראה לי שעשית בלבול בין ה-5% לתגמולים לבין דמי ההבראה, נא בדקי שנית מה בדיוק אמר המעביד. 5% לתגמולים (שיכולים ללכת לקרן פנסיה או לקופת גמל) הם חלק מהטבה שהמעביד רשאי לתת (בדיוק כמו קרן השתלמות). לעומת זאת דמי הבראה, הם חובה על המעביד (על פי צו הרחבה) והם בסכום קבוע (בהתאם לותק והיקף המשרה) ואינם תלויים בשכר העובד. לא מכיר מקרים בהם כספים אלו מועברים לקרן.

מצב
הנושא נעול.
למעלה