תגובה
1. הבעיה בקבלת דעות של חילונים בהשוואה לדעות דתיות היא שבשביל לקבל דיעה דתית צריך "להתגמש", בשביל לקבל דיעה חילונית צריך "לחטוא". כי הדרישות הן מה שהדת אוסרת. 2. העובדה כי העולם מלא שקרים, ואמת מוחלטת אחת, לא אומרת כי זו התנשאות, רק אמירת אמת ברורה, כי אמת היא. והיהדות מכל שאר ה"אמונות", היא היחידה ששמה דגש חזק כל כך על ענווה. "והאיש משה עניו מאד", "מאד הוי שפל רוח", "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך", "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו" וגם במנהגים כמו שמירה מלשון הרע ורכילות ועוד הרבה... 3. היהדות לא מעוניינת במתייהדים(דרך הכוזרי לומר מתגיירים), אלא כל המעוניין - שיבושם לו. העניין הוא שבשביל להייהד - אדם צריך לקבל עליו עול תורה ומצוות, דבר שרבים מהיהודים עצמם (לצערנו) אינם עושים. זו דרישה בסיסית, וקשה, והיא עיקר ההתגיירות. הערה: ההתגיירות של הרפורמים הפוכה היא - ודומה מאוד לדרך הנוצרים. ואין זו דרך נכונה. 4. העובדה שאת לומדת בבי"ס דתי לצערי בימינו לא אומרת כלום. אם שמעת משהו בעייתי, ני אשמח לנסות לעזור ולהסבירו לך. אך בשביל לא להכעיס אנשים כאן - שלחי לי מסר. אני אשמח לענות. (נב - אני אחזור רק ביום שישי הביתה, אז עד אז לא תהיה תגובה במידה ותשלחי).