רעלנים בלקים

SimplyMe1

New member
../images/Emo115.gifרעלנים בלקים

בעקבות סמול-טוק מהיום בעבודה על חומרים מזיקים בלקים,עלו לי התהיות הבאות: אני מודעת לזה ששאיפת הלקה זה לא הדבר הכי בריא בעולם,אבל הייתי רוצה לדעת אם בלקים של אסי\שיק\OPI יש חומרים מסרטנים ומסוכנים. בין אם שחודרים לציפורן או כאלו שמסוכנים לשאיפה. אם אני משתדלת להימנע ממעשני סיגריות לפחות חלקית,אז אולי כדאי להמנע משאיפת הלק ולשים מסיכה.. אשמח לכול פיסת מידע על סוגי לקים שיש בהם חומרים כאלו,ולקים נקיים יותר. תודה

SimplyMe1

New member
והתחדשות קטנה-

שיק 201 שראיתי בתמונה של MAAYAN(ככה כותבים?:)) עוד לא הגיע לידי,אבל היום בלילה הוא ייכנס לאוסף:)

mayane21

New member
תתחדשי, צבע משגע !!../images/Emo140.gif

אכן כך כותבים את שמי, אבל הכינוי אחרת....

SimplyMe1

New member
תנקס..

אמא שלי קנתה לי ושאלה אם בא לי עוד לקים של שיק כי היה ב9 ש"ח,אבל זכרתי רק את ה201 בהמלצה שלך:) וממה שראיתי בתמונה הוא יהיה ממש יפה עם עור שזוף,מה שאומר שאני צריכה לים עוד השבוע

mayane21

New member
צודקת, זה באמת מאד מחמיא לעור שזוף

ההפך ממני
אם אהבת את 201 אז אני ממליצה גם על 204- סגול לילך עדין, משגע

SimplyMe1

New member
זה גם ההפך ממני,בינתיים:)

תודה על ההמלצה..אני אבדוק אם אין לי אותו כבר

סקרמנטה

New member
נצל"ש: לא ראיתי הבדל בין 251 ל-201...

לפחות 10 דקות עמדתי עם שני הלקים ביד, משנה זווית לקבלת תאורה שונה, ובכל זאת - הם נראו לי זהים....
אגב, אצל מעיין 201 נראה אפרסקי משהו. לי שניהם נראו לבן ורוד... גם 218 היה מאוד דומה להם אבל גם היה די ברור שהוא יחסית שקוף. וכמובן, תתחדשי! :)

mayane21

New member
אני לא מכירה את 251

אבל את צודקת, 201 הוא משהו בין הורוד/ לבן/ אפרסקי, רק שהוא ניוד, אטום. 218 לא דומה לו בכלל. הוא ורדרד שקוף ומצריך כמה פעמים של מריחה, עד שהוא מגיע לגוון הורוד. לכן הוא מומלץ יותר לפרנץ'.

SimplyMe1

New member
תודה,דווקא הלק מהיום(3 שכבות)ונראה לבן למדי

יהיה מהמם עם שיזוף,הוא לק קייצי ביותר:)

seelinewoman

New member
פורמלדהיד

חומר שנמצא במחזקי ציפורניים. יש אותו בהרבה מוצרי טואלטיקה, גם לתינוקות, מתברר. בחיפוש באינטרנט תמצאי עליו מידע. גילוי נאות: אני ממשיכה להשתמש במחזקי ציפורניים. לא מוצאת תחליף אחר לבסיסי כזה.

SimplyMe1

New member
אחפש מידע עליו,יש משהו בלקים עצמו?

מקפיצה...אולי אחרות יתנו רעלים אחרים שיש בלקים.

dhara

New member
אוח!

מה עוזר לי שאני מקפידה לקנות לקים יקרים (יחסית) של חברות טובות אם בסופו של דבר אני שואפת את אותם רעלים במחזק??
יש מחזק שאין בו את החומרים האלו?

seelinewoman

New member
תפוח מתהדר בתכולה טבעית

אבל גם בו יש פומלדהיד וחומרים אחרים. נחמה פורתא: השם מופיע ממש לקראת סוף הרשימה, כך שאולי יש ממנו פחות מאשר במחזקים אחרים

סקרמנטה

New member
הם לא מסרטנים. הם אולי מסוכנים לשאיפה...

אם את כ"כ חוששת, אז הכי טוב שתקראי ישירות על הנושא
למעלה בטאג-ליין "הודעות נבחרות", יש שם 2 קישורים רלוונטיים. ובאופן כללי, אף אחת מאיתנו פה בפורום לא מתרגשת יותר מדי מהענין הזה. נכון שצריך להישמר, ולכן כשפותחים בקבוק לק שמכיל את אחד מ-3 הרכיבים (ובטח אם יש יותר מאחד) אז דואגים שיהיה איוורור מתאים בחדר. ומי שחוששת יותר, קונה אותו רק אם הלק ממש מוצא חן בעיניה. אגב, אלה חומרים שנמצאים גם במוצרים אחרים...

סקרמנטה

New member
אם כבר, אז...

פורמאלדהיד Formaldehyde, שמוכר יותר כפורמלין (נכון, בפורמלין משמרים גופות...) טולואן Toluene, וכן DBP - Dibutyl Phthalate שמשתמשים בו לייצור כלי פלסטיק... ולא אני שאלתי עליהם... היית צריכה לשרשר תשובה לשואלת :)

Harlot

New member
תיקונון - רובנו לא מתרגשות מרעלים

אבל חלקנו כן, ואני מהמתרגשות. משתדלת מאד לקנות את נטולי שלושת הגדולים, אבל עדיין חוששת מרעלים אחרים שמצויים בלק שהם לא מהשלושה. ניסיתי בעבר למרוח לקים עם מסיכות, והעניין לא עלה יפה כי עם כל מסכה שניסיתי עדיין הרגשתי את הריח, מה שאומר שאני שואפת את האדים הרעילים. מסיכת אב"כ היא המסיכה היחידה שבאמת מסננת, אבל נורא לא נוח לעבוד עליה, לכן ויתרתי לעת עתה. אבל אני שוקלת לקנות מסיכת אב"כ קלה ונוחה יותר (נורא יקר ואין בארץ, אבל יש דבר כזה).

למעלה