שלום, יש לי שאלה

ס א י

New member
../images/Emo115.gifשלום, יש לי שאלה

יכול להיות שזו עוד אחת מהשאלות שנשאלות מאה פעם אבל אני פשוט חייבת לשאול. מעניין אותי לדעת איך זה שחומריו האפלים, שהוא ספר מעניין, מרתק, נפלא, מדהים ואני מניחה שתסכימו איתי שהוא לפחות משתווה להארי פוטר אם לא מתעלה עליו, לא מפורסם כמו הארי פוטר או לפחות קרוב לזה? דעתי האישית, ואני מדגישה, האישית היא שחומריו האפלים כתוב בצורה הרבה יותר טובה וספר ברמה יותר גבוהה ואני כבר כמה זמן דוגלת בדעה שהארי פוטר פשוט נהיה כזה סמל, לא יודעת. זאת אומרת, מי לא מכיר הארי פוטר? אתם יודעים, מין דבר שמוכר בכל מקום ונקרא על ידי המון אנשים. אז איזה הסבר יש להצלחה של הארי פוטר לעומת ההצלחה של חומריו האפלים? אנ לא יודעת איך זה בעולם אבל בארץ לפחות זה לא ספר שמוכר כ"כ. זאת אומרת, מי שחובב מד"ב וקורא ספרי מד"ב ופנטסיה בטוח מכיר אותו אבל את הארי פוטר למשל, כל אחד מכיר. אפילו אנשים שבד"כ לא קוראים ספרים קראו הארי פוטר או מינימום שמעו וראו את הסרטים. ודווקא חומריו האפלים זה לא ספר של מבוכים ודרקונים או הסוגים האלו שהם מד"ב לגמרי. זה ספר שיש בו הרבה צדדים והרבה תחומים והוא נראה לי ספר שכל בן-אדם ממוצע יכול להתחבר אליו. אז למה? למה הארי פוטר מפורסם ברמות מטורפות וחומריו האפלים לא? אני מצטערת אם חפרתי, פשוט אני באמתמחפשת תשוב לזה ואני מניחה שפה ייתכן ואמצא אותהP:

כמה נקודות

1. הארי פוטר הוא ספר טוב ששומר את רב הנושאים של מסר ואמירה ברבדים פחות גלויים לעין וגם אז אלו לרב המסרים הרגילים של "let's be friends". פולמן הלך על דברים "כבדים" יותר ובעלי קונצנזוס רחב הרבה פחות, המקשה על אנשים מאמינים לצרוח בטובת הספר בראש חוצות. 2. הארי פוטר הוא בעל הרבה יותר מרצ'נטייזינג: סרטים, משחקי מחשב, מה לא? חכי. גם תורינו יגיע, אחרי הסרט. זה ימשוך גם חובבים חדשים, וגם חובבים לרגע שינסו, יכתבו את ה"לירעעע שליטעעעע" ויתנדפו.
3. חלק מן הפולמוס סביב הארי פוטר הוא סביב השאלה של "הספרים הבאים". פולמן די סיים כבר את עבודתו.

וכמובן

דבר ששכחתי לרגע- לא כולם יסכימו אתך לגבי השאלה מי עדיף יותר בצורת הכתיבה. יש אנשים שהסגנון של רולינג מדבר אליהם יותר מזה של פולמן...

ס א י

New member
../images/Emo115.gifהממ,

דווקא הרבה אנשים שדחקתי בהם לקרוא את הספר נורא נהנו ממנו. כאילו, אני קיבלתי את הרושם שכל מי שקרא אותו או הגיע אליו נורא אהב ונורא התחבר. גררר, אולי אני סתם חיה בתקווה שחומריו יתפרסם כמו הארי פוטר. ותודה רבה על התשובה. תיארתי לעצמי שאחרים חושבים אחרת לגמרי וזה מה שעניין אותי. אגב, סליחה על בורותי, האם זה אתה שמרצה במיתופיה?

ס א י

New member
../images/Emo115.gifOMG

שניה, ואתה באמת בן 17? (ראיתי בכרטיס אישי) זה כ"כ לא בסדר שאנשים בני 17 כבר כ"כ מוכשרים. צריך חוק נגד דברים כאלו
~מקנאה~

האבק

New member
שמעי זה ייתכן מאד

הארי פוטר התפרסם דבר ראשון בגלל שזה מן ספר שפונה גם למבוגרים וגם לילדים. דבר ראשון - רולינג מרחה את זה על 7 ספרים לכן זה נורא מותח. דבר שני - הספר נקנה ע"י חברה גדולה (וורנר בראדרס) די מוקדם, והם התחילו להפציץ בפרסום: מרצ'נדייז, סרטים, הקראות של הסופרת... יש אפילו נייר טואלט של הארי פוטר... אני מאמין שאחרי צאת הסרט הראשון של 'חומריו' - יהיו לנו כמה שנים של פרסום מאסיבי, כמו שהיה עם טולקין / נארניה. זה בתקווה שהסרט יהיה מוצלח (ואני מאמין שהוא יהיה).

SNTD

New member
אני מסכים

אני מוסיף את תמיכתי בהערותיהם של אודי ושמעון הייתי רק רוצה להדגיש את העובדה שהארי פוטר לא צופן בתוכו הרבה מדע, יש גם פה ושם קצת חוסר היגיון בספרים אבל זה בקטנה. בחומריו האפלים העלילה היא יותר מדעית, אני לא יודע אם את יודעת אבל באמת בתחום הפיסיקה יש את תיאוריית העולמות המקבילים של אוורט ולכן עצם הרעיון שדבר כמו הספר הזה באמת קורה מושכת הרבה אנשים, ועוד הידיעה שהדבר הזה בשיא התפתחותו, בניגוד להארי פוטר שיש פשוט גדר בלתי נפרדת בין עולם הקסמים לעולם המוגלגים

ס א י

New member
../images/Emo115.gifאני בתהליכי למידה עצמית

בפיסיקה. ביספר לא עושה את עבודתו נאמנה. אני לא מבינה איך הם הגיעו לרעיון ששל"ח יותר חשוב מפיסיקה~.~ אבל שמעתי על התאוריה, בכלליות. וכה, אני לא אומרת שהארי פוטר וחומריו האפלים הם ספרים בעלי אותו מאפיינים אבל משום מה תמיד חומריו נראה לי ספר כזה שנורא קל להתחבר אליו ולאהוב אותו. לא יודעת, אני סתם מזבלת בשכל
.

האבק

New member
ואת צודקת

זה באמת ספר שקל להתחבר אליו, וגם הארי פוטר - פשוט הארי פוטר מפורסם יותר. אבל הנה עובדה שנזכרתי בה היום - לפני כמה שנים (אחרי צאת הספר החמישי של ה"פ ) היה סקר באנגלית על הספרים הטובים ביותר שנכתבו: 1. שר הטבעות 2. גאווה ודעה קדומה 3. חומריו האפלים 4. המדריך לטרמפיסט בגלקסיה . . . . . . 15/16 - הארי פוטר

Enderverser

New member
[OFF] התעניינות בחומריו האפלים?

אחרי שנים [?] של התעלמות, מצאתי את הכתבה הזו בISF: http://www.isf.co.il/news.asp?ref=6047 [על ליהוקה של קידמן לתפקיד של קולטר] שרה"ט נשלף שוב מהמדפים לאחר הסרט, וגם על נרניה יותר כיף לדבר עכשיו. האם 'חומריו' מתחיל לקבל התעניינות והכרה בעקבות הסרטים, כמו שכולם כ"כ מקווים שיקרה? [מלבד זאת, יכול להיות שהליהוק של קידמן יוסיף להתעניינות, כמו שלא מעט ראו את שרה"ט בגלל אורלנדו בלום...]

ס א י

New member
../images/Emo115.gifהבעת אהבה לחתימה שלך;

. סליחה. פשוט היא מעוררת בי אהבה.

ס א י

New member
../images/Emo115.gif המממ

לחלק של הביטלס, נירוונה, פינק פלויד וניל גיימן.

Enderverser

New member
הו,

יש פה את הסופרים שקראתי עכשיו עכשיו, ואת אלה שאני עומד לקרוא. גם פולמן וגם קארד [4 אנדרים, 4 צללים, אנדר באנגלית וספר סיפורי-אנדר קצרים באנגלית] נחים בשלווה על המדפים.

ס א י

New member
../images/Emo115.gifואהההו,

לגבי פולמן ניחשתי שקראת, מן הסתם
ולגבי קארד אתה המוןהמון לפני. קראתי רק אומן השיר, תצפית העבר-חצי, המשחק של אנדר, קול למתים ואני באמצע של קסנוסייד. ספריה ארורה >< אין בה את הספרים ואז אני צריכה לקנות אותם. חבל רק שאין לי כסף להוציא על ספרים P:

האבק

New member
לא נכון

אף אחד לא התחיל לראות את שרה"ט בגלל אורלנדו בלום. כשיצא הסרט הראשון אף אחד לא הכיר אותו בכלל - סתם בלונדיני עם עיניים כחולות שיורה בקשת. אחרי הסרט הראשון החל כל הפרסום שלו. אם מישהו בא לראות את שרה"ט בגלל איזשהם שחקנים איכותיים אז זה ללא ספק בגלל איאן הולם, איאן מק'קלן, כריסטופר לי ושון בין. ובקשר לשאלה שלך - אני כמעט בטוח שכן. כמעט כל ספר שעשו עליו סרט התחיל להיות מפורסם יותר, במיוחד ספרי פנטסיה, שהסרטים שלהם מלאי תקציב ואפקטים ומאד מושקעים. כמו כן - זה לא סתם סרט על ספר פנטסיה. באנגליה חומריו האפלים נחשב לאחד הספרים הטובים ביותר שנכתבו (והוא מעל הארי פוטר ברשימה, דרך אגב).

למעלה