הפקרות בריאותית?!

ימי82

New member
../images/Emo12.gifהפקרות בריאותית?!

שלום לכן בנות מקסימות לרוב אני קוראת בשט ופה ושם שואלת (וקוראת בהדיקות "לידה טבעית")
). זה מצחיק אני מרגישה כאילו אני קצת מכירה פה את כולם... רציתי לשאול אותכם שאלה שאולי בה אני אקבל תגובות שונות מבפורומים אחרים: אני חשבתי לעשות 'רק' סקירה מוקדמת של הקופה ואז מאוחרת בפרטי. ושקיפות פרטי. לפי מה שקראתי בפורומים אחרים זה ממש לא מקובל... מה אתן אומרות? זו ממש הפקרות? הרי זה תהליך טבעי!! אין בהריון משהו שנירפא על ידי סקירות פרטיות - ובכלל... אני פשוט ממש בהרגשה רעה שכאילו אני מפקירה את בראיות התינוק שלי. מה עשיתן? אני בשוע 11 אז אני עדיין יכולה לקבוע ולתקן אם צריך... סלחיה שיצא קצת ארוך... מאוד אשמח לשמוע מה א-ת-ן דווקא אומרות
 

סטיוויה

New member
אאעעעעע

בשני ההריונות הראשונים עשיתי שקיפות עורפית.בשלישי למיטב זכרוני וויתרתי.עשיתי סקירה מוקדמת דרך הביטוח המושלם. וסקירה מאורחת רגילה בקופ'ח. בריאות העובר שלך היא בהחלט חשובה.וגם שלך. מה עם תזונה?התיחסות לגוף שלך?מודעות למה נכנס לך לתוך הגוף?מודעות לדברים יותר,נאמר,מטאפיסים.... הפקרת בריאות העובר,לדעתי,לא נמדדת בכמות הבדיקות שנעשה/לא נעשה במהלך ההריון. מצד שני,אם מה שיניח את דעתך אילו הן הבדיקות המסויימות האילו-אז תעשי מה שתחושת הבטן שלך מבקשת.
 

ימי82

New member
סטיוויה - אשמח לעוד פרטים על

תודה על התגובה. אני אשמח לעוד פרטים על דברים מטאפיסים שהתכוונת אליהם. מבחינת תזונה אני אוכלת קמח ואורז אורגני מלאה. שוטפת פירות וירקות עם מים מהולים בחומץ (זה מה שאמרו לי שהכי טוב להוריד את הריסוס
). אני עושה פילאטיס פעמיים בשבוע כדי לטפל בגוף ולחזק אותו, אני לא יודעת אם לדברים כאלו התכוונת. בכל אופן אני מאוד אשמח לקבל עוד מידע/ טיפים בנושאים האלו
 

סטיוויה

New member
בשמחה...

למשל,כשלאישה הרה יש רגשות חזקים כמו כעס,עצב,בלבול,פחדים,עצבנות,לחץ וכד'. גם ברמה הריגשית דברים נחרטים בתודעת העובר. חלילה וחס לא מתכוונת ישירות אלייך אלא בכלליות. אז אישה הרה שעושה את כל הבדיקות אבל סובלת מחרדות למשל,איפה האחריות שלה כלפי העובר? ברמה הפילוסופית,האם המירוץ שלנו אחרי אישורים לבריאותינו ובריאות עוברינו אכן מביא לנו שקט נפשי ובטחון?
 

g a n i

New member
ימי, כמה בדיקות לעשות זו החלטה שלך

תשקלי מה נותן כל מומחה (לפעמים מאחדים את השקיפות והסקירה, למשל) ומה בודקת כל בדיקה (לא תמיד ברור לכל הנבדקות
). בעיני הכל תלוי במה תעשי עם כל סוג של תוצאה (
). רק הערה קטנה: אם את בוחרת סקירה אחת אצל מומחה (=פרטי) - עדיף שזו תהיה הסקירה המוקדמת. א. האיברים הנסקרים קטנים הרבה יותר ונדרשת מומחיות גדולה יותר ע"מ לסקור ביסודיות ולפענח את הממצאים נכון. לפעמים מדובר בחלקי מ"מ. ב. אם חלילה מתגלה בעיה - יש יותר זמן לעקוב, לטפל ולשקול דרכי התמודדות. מה שעלול לצוץ בסקירה מאוחרת כשהראשונה הייתה תקינה זה פגמים פחותים בד"כ מבחינת משמעותם וגם קלים הרבה יותר לגילוי.
 

ImaAvaza

New member
ממש מפקירה

את, ועוד מיליוני נשים בעולם שמדורגות כהריון בסיכון נמוך ולא עוברות את הבדיקות הללו. אני חייה בצרפת שזאת מדינה שנחשבת היסטרית יחסית באירופה מבחינת בדיקות, והפלא ופלא יש פה פחות בדיקות מישראל. אין מקום בעולם שמשתווה לישראל מבחינת בדיקות הריון. נראה לי שזה בעיקר מכמות הכסף שהתעשייה הזאת מגלגלת. (לפני זה ילדתי בהולנד שם ממש אבל ממש לא עושים בדיקות) בכל מקרה אני עברתי מעין "סקירה מוקדמת" בשבוע 12 כך שזה לא ממש סקירה מוקדמת.וגם שקיפות עורפית. סקירה מורחבת אעבור בשבוע 22. אין פה מקביל לסקירה המוקדמת של ישראל (בכל זאת אוכלוסיה של 60 מיליון איש) אני לא אומרת שזה שטויות ושאין הסתברות למום שיגלו בסקירה כזאת או אחרת, רק שצריך לשים דברים בפרופורציה. בכל מקרה לא הבנתי מה זה קשור להפקרת בריאות עוברך, עובדת קיום או אי קיום בעיה לא תלויה בסקירה. כל הבדיקות הללו הרי לא נועדו לדאוג לבריאותו אלא לבריאותינו כאימהות. אני לא אומרת את זה כביקורת של אנטי בדיקות אלא כמודעות עצמית
 

debby12

New member
מנהל
ממש לא הפקרות

כמו שגני(רית שפירא
) כתבה לך - זו החלטה מאוד אישית. וזה שאת בכלל חושבת עליה ולא סתם הולכת עם העדר כמו כולן מראה לדעתי שאת אחראית במיוחד ומשקיעה בזה מחשבה. נראה לי שגם תהיי אמא מצוינת
(הנה הרווחת מחמאה על הדרך. מה רע?) בארה"ב נהוגה רק סקירה אחת שנעשית באזור שבוע 20 (בין 18-22) וזו אגב ההמלצה הרפואית פה (כלומר זו לא דיעה עצמאית של נונ-קונפורמיסטיות ומפעילות מחשבה עצמאית חתרניות)
 

אום נטע

New member
גמני עשיתי רק אחת

לפי מה שמקובל בארה"ב (אני גרה בקליפורניה). לא הרגשתי שום צורך לעשות משהו נוסף. בארץ כמעט כל מי שאני מכירה עשתה מי שפיר , ואני מדברת על נשים צעירות שהסיכוי לנכות טריזומית בעובריהן קרוב לאפס, בטח הרבה יותר קטן מהסיכוי להפלה בעקבות הדקירה.
 

מאי261

New member
כנ"ל (גם בארה"ב)

בשלב מסוים כשחשבתי שהביטוח לא יכסה לי את השקיפות החלטתי לוותר גם על זה אבל היות שבסוף זה היה מכוסה עשיתי. בכל אופן זו היתה בדיקה שהייתי צריכה לבקש - לא עושים את זה כאן כשגרה לנשים ללא גורמי סיכון מוקדמים. בהריון הראשון, בארץ, עברתי הריון מלא היסטריות וחרדות בגלל כל הבדיקות. בסקירה מוקדמת התגלו שני ממצאים שהביאו לייעוץ גנטי והמלצה חד משמעית על מי שפיר. אחרי שהכל התברר כתקין התחילו ההלחצות של השליש השלישי כי הערכות המשקל היו גדולות - בדיקות סכרת, המלצות על זירוזים וכו'. בדיעבד הרגשתי שכל החרדות האלה היו לגמרי מיותרות, ולא רק כי הכל היה תקין תודה לאל, אלא כי הבדיקות האלה הן ברובן סטטיסטיות, האמינות של חלקן מוטלת בספק, בכולן יש הרבה מקום לטעויות, ואף הן עלולות לגרום לסיבוכים. את ההריון הזה היה ברור לי שאני עושה אחרת, רגוע יותר, וזה שאני בארה"ב תורם לכך כמובן. אני מבינה את הגישה שכדאי לדעת כמה שיותר. אבל בנוסף ברור לי שיש המון דברים שאנחנו לא יודעים, ושלא נדע, ושתהליך ההריון והלידה כרוך בויתור מסוים על שליטה. בנוסף הבדיקות עצמן כרוכות לעיתים בסיכון מסוים, שלעיתים אינו ידוע אפילו. בקיצור חלק מזה עניין של גישה.
 
לא נכון מה שאת אומרת

על השקיפות בארה"ב... עברתי 3 הריונות כאן ובכולם מי שליווה את ההריון הציע לי את הבדיקה בלי שאצטרך להזכיר אותה כלל (הריונות ללא סיכון, בגילאי 30 ומטה). בשניים הראשונים זה היה רופא, באחרון מיילדת. אני בחוף המזרחי... כך שכנראה אין נוהג כללי וכל רופא ומיילדת נוהגים לפי שיקול דעתם. מסכימה עם הגישה שלך, וגם אני מעדיפה לעבור את ההריון ברגיעה ולהתכונן בדרכים יותר פרודוקטיביות מאשר לעשות עוד ועוד ועוד US...
 

הילהל

New member
בישראל יש טירוף בדיקות

אחרי שעשיתי חיפושים וקריאה בנושא באינטרנט. ושוחחתי עם הרופא שלי. והבנתי שהסקירה המוקדמת זו המצאה ישראלית שלא קיימת בעולם הגדול, ושבעולם הגדול ישנם מאמרים לא מעטים שמטילים ספק בנחיצותה ואמינותה - ויתרתי. עשיתי רק את המאוחרת - מורחבת ובמכון פרטי המשולם ע"י הביטוח המשלים. את השקיפות עשיתי מכיוון שאין לי כוונה לעשות מי שפיר לפני גיל 35, ומכיוון שבמשפחתי ישנם אנשים הסובלים מפיגור שכלי וידוע לי משהו על החיים עם ילד כזה - חשוב לי להמנע מהמצב.
 

צימעס

New member
בהריון השני שלי עשיתי שלושה US:

שקיפותורפית, סקירה מאוחרת (הרופא שסקר אמר שעדיף מאוחרת על מוקדמת), ווידוא מצג כשנהיה לחץ לעשות מעקב הריונודף. זה עונה לך? מזניחנית!
 

talit2

New member
בדיקות בהריון

אז ככה: אני בת 39 וחצי. החלטתי שאני לא הולכת עם "המלצת" משרד הבריאות למי שפיר כמו עיוורת. אז עשיתי שקיפות עורפית דרך הקופה, מוקדמת פרטי ומורחבת דרך הקופה. מין שילוב שכזה, ואכן ע"פ התוצאות החלטנו לא ללכת על מי שפיר. בכלל, לפני כל בדיקה ניסיתי להבין בדיוק מה בודקים, באתי מוכנה ושאלתי שאלות.
 

mamadan

New member
בעיניי דווקא ההיפך הוא הפקרות -

כלומר, ללכת ולעשות בדיקות על ימין ועל שמאל בלי לחשוב האם זה באמת נחוץ- רק בגלל אופנה/ המלצות משרד הבריאות/ רופא פנאטי וכו' זה נראה לי הפקרות. בהריון הנוכחי, עשיתי שתי סקירות באופן פרטי- רק בגלל שמצאתי רופא שנחמד לי ללכת אליו ואני סומכת על המקצועיות שלו- אחרת יש מצב שהייתי מוותרת על שתיהן. בחודש התשיעי אני עושה עוד א.ס. להערכת משקל ולוודא מצג תקין וזהו.
 

בלינקה

New member
אחריות הורית, ובכלל

זה לעשות דברים מתוך ידע. זה שנשים כאן אומרות לך שלא עשו את כל הבדיקות או שזה לא נחוץ, שווה ערך, לטעמי, לנשים מפורומים אחרים שרצות לעשות כל בדיקה קיימת, אם נחוצה ואם לאו. מה עושים? בודקים מה המשמעות של כל בדיקה, מה היא בודקת, האם יש בה סיכון, וחושבים מה תעשו אם חלילה יתגלו מומים בבדיקה. על סמך הידע הזה יהיה לך קל יותר להחליט האם את רוצה לבצע בדיקות ואיזה. לכשלעצמי, רציתי לבצע כל בדיקה לא פולשנית, לאו דווקא מתוך ידיעה שעל כל מום אפסיק הריון, אלא גם מתוך מחשבה שישנם מומים בתינוקות שנוכחות רופא ילדים בלידה/חדר ניתוח מוכן יכולים לעשות את ההבדל בין תינוק מאד חולה לתינוק מאד חולה, או בין חיים למוות.
 
למעלה