מילון מונחים-

t a l talim

New member
../images/Emo12.gifמילון מונחים-

פותחת שירשור מונחים, אשר יעזור לחדשים בתחום להתמצא, ולהבין קצת יותר את ה"שפה המתוקה" בבקשה, כל מי שמעוניין- כיתבו מילה ופירושה (הסבר קצר), השירשור יכנס כמובן לקישורים ואני בטוחה שיהא לעזר רב. נתקלתם במילה לא מובנת? זה המקום לשאול!
 

t a l talim

New member
בצק סוכר-

בצק מתוק המזכיר פלסטלינה. ניתן להכין אותו לבד (מתכון במאמרים), אך מומלץ לקנות אותו מוכן- הבצק הקנוי איננו יקרבאופן יחסי, מוצלח יותר לעבודה ונח לשמירה. ניתן לעבד אותו בדרכים רבות (הסברים שונים ניתן למצוא במאמרים), וטעמו מתוק וקצת מזכיר מרשמלו. רב העוגות המוצגות בפורומי אומנות בעוגות עוצבו בעזרת בצק סוכר.
 

U n i q u e 1 8

New member
../images/Emo41.gifג'ל מאכל

ג'ל שניתן להוסיף לבצק הסוכר ולרואיל אייסינג ולתת לעוגה שלל צבעים. אין לטעות בין ג'ל למאכל ובין צבע מאכל הנקנה בכל חנות- השני אינו נותן את האפקט של הצביעה. איך משתמשים? בוחרים צבע רצוי (ניתן לשחק עם הצבעים, וליצור צבעים חדשים) ומוסיפים לאט לאט לבצק הסוכר/לרואיל אייסינג עד לקבלת הגוון הרצוי (הבצק והרויאל מדללים את הצבע, ויש לשים לב) מחיר: הג'ל נקנה בקופסאות בגודל קופסאות לפילים של צילום, ועלות 1 בממוצע- 10 שקלים. יש להשיג רק בחנויות המתמחות (איפה שאתם קונים בצק סוכר, סביר להניח שתמצאו גם את הג'ל)
 

U n i q u e 1 8

New member
ידעתי שכתבתי את זה...

חשבתי שסתם חלמתי... אבל לא ריפרשתי את הדף אז לא ראיתי...
 

U n i q u e 1 8

New member
בירושלים יש חנות

שנקראת "הכל לאופה וגם בית קפה" 10 או 12 שקלים.. אני לא זוכר. כמעט בטוח 10.
 
כמה מושגים..

cmc בצק שוקולד טושים לצייר על עוגות.. רואיל אייסינג מקווה שצדקתי בשמות... אם מישו יוכל להסביר קצת על אלה אני אשמח
 

t a l talim

New member
CMC-

אבקה צהבהבה אשר מוסיפים לבצק בכדי להפוך אותו למתאים יותר לפיסול. הוא הופך את הבצק לגמיש יותר, נח לפיסול- ומתקשה לסוכריה חזקה יותר. בד"כ מוסיפים חצי כפית לבצק בגדל כדור טניס.
 

t a l talim

New member
בצק שוקולד-

בצק דומה לבצק הסוכר, אך עשוי משוקולד (מריר או לבן), שונה מעט בעיבודו וטעמו שוקולדי יותר. יש המון שירשורים בנושא לאחרונה.
 

t a l talim

New member
טושים לציור על עוגה-

כשמם כן הם- טושים המלאים בצבע מאכל, ולכן ניתן לצייר בהם על עוגה (או כל מאכל אחר) ניתן לקנות בחנויות המתמחות.
 

t a l talim

New member
רויאל אייסינג-

משחה מתוקה העשויה מחלבון ביצה+ אבקת סוכר, ביחס של חלבון אחד ל-250-350 גר, אבקת סוכר פחות או יותר. היחס נקבע ע"פ הסמיכות הרצויה- דליל יותר למילוי משטחים, סמיך יותר לכתיבה או זילוף מדויק. משמש כדבק מצוין או כתוספת עיצובית.
 

lavendula

New member
זה החומר שמשמש לעיטור עוגיות?

ואם כן, האם שמים אותו אחרי האפיה או שאופים אותו? וברכות על פתיחת הפורום. בפורום המתקדם הרגשתי רגשי נחיתות
 

nila77

New member
בלי חלמון

רק עם חלבון... אגב, שירי ל, אמרה כי ניתן לעשות גם עם מים (אם זכרוני אינו בוגד בי).
 

net the jet

New member
רויאל מכינים מחלבון, לא חלמון..

אפשר גם לערבב אבקת סוכר עם מים בלבד לסמיכות הרצויה. אני קישטתי כך עוגיות עם הילדים ויצא טוב, זה רק מתיבש ומתקשה לאט יותר.
 
למעלה