ailag

New member
אולי

להרבה גיקים בכ"ז אין כישורים חברתיים.. הממ. אפשר להגיד שתחומי העניין שלהם רחבים יותר, שהם באמת סקרנים בקשר להרבה דברים סביבם במקום להתמקד בדבר אחד ושבמקרה הדבר הזה יהיה לא פופולרי. לוידעת. אולי (באמת זה רק "אולי") עדיף להסתכל על זה מהצד של הסקרנות והשאיפה לחוכמה שאני תמיד מזכירה פה. הדבר היפה בכל התחום הזה של חנונים / גיקים זה שאלו אנשים שאוהבים להשתמש בשכל ולא חושבים שידע זו מילה גסה. (או שכן חושבים שזו מילה גסה כי הם חנונים חרמנים וחסרי חיים, אז הם מחפשים דברים גסים בכוח?
) נראה לי שחנון הוא זה שיאהב ללמוד, אבל רק תחום מאוד צר שהגדיר לעצמו. ראיתי למשל חנונים שאוהבים ללמוד - אבל רק תכנות ורק בתחום מסוים. הם מדברים איתי על פונקציות ויישומים שאני בערך מכירה אבל לא אכפת לי מהם, ואם נושא השיחה חורג לדברים חנוניים אחרים הם לא מסתדרים ומיד חוזרים לנושא הצר שלהם. גיק לעומת זאת יתעניין בהרבה דברים ברמה זאת או אחרת של התעניינות. אני מאמינה, למשל, שכל גיק אמיתי מתעניין קצת באסטרופיזיקה, אם כי הרבה גיקים שאני מכירה לא יחקרו את הנוסחאות או יעניין אותם לשמוע הרצאה שמתעמקת כמו זו שהיתה בעולמות. עדיין זה לא טאבו אצלם, הם לא יתרחקו מאסטרופיזיקה בגלל שהם לא אנשי מדע. הם לא אנשי מדע, ולכן יצפו שאם הם שומעים על אסטרו' זה יהיה ברמה של מתחילים חכמים. כמובן שכל הקביעות כאן הן דעות שלי ואתם מוזמנים לחלוק עליהן.

../images/Emo45.gif

אפשר אולי להוסיף שחנון בא מהמילה מחונן, מישהו בעל יכולת יוצאת מן הכלל, במיוחד בלימודים. גיק הוא אחד שמתעניין בדברים שמחוץ לכלל, פריק (=מוזר, לא שייך לכלל) בכל מקרה שניהם לא ממש מתחברים לאנשים "רגילים".

למעלה