דיון - לורד עזריאל

חגיתלו

New member
למה איזה אל מנהל את המלחמה שלו לבד?

לבעלי יש סיכה עם לוגו נהדר: Gods don't kill people, people with Gods kill people יש כל מיני סוגים של אלים - לא רק אלים יוצרים. אלא גם סתם אלים מעצבנים שמתערבים בחיים של שני האנוש כי משעמם להם. זוכרים את קיו ממסע בין כוכבים? ישות-על שמתעללת בצוות של האנטרפרייז. למה? כי הוא יכול. ספויילר האבק הוא לא עץ הדעת - כי עץ הדעת הוא האהבה בין וויל וליירה - אחרי שהם טעמו את טעם האהבה הם התעוררו וראו את העולם בצורה שונה.

כמה מחשבות שעולות בי

אתחיל בכמה מילים דווקא מתחום הקוסמולוגיה: כיצד נוצר היקום? כידוע, ישנן שתי תיאוריות מרכזיות בנושא: "המודל היצב" וה"מפץ הגדול", כשזו השניה קיבלה את ביסוסה בסופי בעיקר על גילוי קרינת הרקע הקוסמית. במשך שנים היתה מקובלת במדע התפיסה האריסטטולית שהתנגשה עם קביעה זו ולכן הספקנות בדבר מודל "המפץ הגדול" הרשתה לעצמה להתפוגג סופית רק עם גילוי קרינת הרקע. הממסד הדתי קיבל בחלקו את המודל החדש שכן הוא קרוב יותר לכתבי הקודש מאשר הקביעה כי היקום סטטי, אך הפערים בין המדע המודרני לבין התפיסות הדתיות עודנם גדולים. וכיצד זה מתקשר להודעה של אודי? שאלה טובה. ההודעה הזו גרמה לי לכמה מחשבות על האבק והזכירה לי את השאלה על בסיס הקיום. בתחילה היה מודל אחד סטטי [הסמכות] ולאט-לאט הוא החל להתפוגג משהובן כי הדברים הם בעצם דינאמיים בהרבה [האבק]. המאבק התפיסתי בין שתי הגישות היה "רציני למדי" בזמנו עד שהתודעה התקבעה על המודל החדש [האמת לגבי השליטה האמיתית בעולם] שהוא בעצם הבסיס האמיתי לקיום וזאת לאחר שנים רבות של בורות שהגיעו לסיומן רק עם התגליותץ החדשות והמורכבות. האבק, כמו שאני רואה את זה, מהווה בעצם את האמירה של פולמן שלא באה מתוך תפיסה לפיה הכל נתן להוכיח ולהסביר בדרכים מדעיות, אלא מתוך תפיסה שאלוהים, זה שבשמו רוצחים, הורגים, שורפים ויוצאים למלחמות קודש, איננו אמיתי כי אם התעקשות שלנו לעמוד על מודל סטטי ישן שמתישב עם תפיסות עולם ותיקות. האמת האמית נמצאת בכך שאם ישנו סוג של "כח עליון" הוא בעצם דבר דינאמי בהרבה - האבק. המאבקים של ליירה, וויל, גב' קולטר, עזריאל ושאר הדמויות הובילו, בסופו של דבר, להכרה האחרונה הדרושה לתיאוריה החדשה, ההכרה הדרושה בכדי לבתור את התפיסה הישנה. התפיסות הוותיקות לגבי מהות הקיום הינן בעצם התעקשות "להאחז בציפורניים" בתפיסות הוותיקות אל מול האמת שנחשפהת בעינינו, בין עם על ידי קרינת הרקע הקוסמית, בין עם על ידי מאבקם של ליירה ואחרים. נ.ב., אם יש כאן אנשים עם ידע מסודר משלי בנושא המודלים הקוסמולוגיים, אשמח אם יסלחו לי על אי-הדיוקים שהבאתי כאן.

מה שאני חושב

המלאכים היו שם במקום ההוא עוד לפני. יכול להיות שהמבצר הוא בכלל שריד מהמלחמה הראשונה. משהו שכרגע חשבתי עליו, זה שאולי המלאכים הראו את עצמם ללורד עזריאל. הרי הם יכולים לעבור בין העולמות, ולורד עזריאל בטח תכנן משהו מראש.

nick at noon

New member
בעניין הזה

עזריאל יצר פתח גדול בין העולמות בכך שהוא הקריב את רוג'ר ואולי זה היה נחוץ בכדי שיפתחו פתחים מכעל העולמות אל העולם שבו המלאכים הקימו את המבצר. אבל דבר אחר ממש לא ברור לי: כשעוברים מעולם אחד לאחר נשארים באותו מקום באופן יחסי. אבל ליירה מגיעה בהליכה במעבר העולמות בתחילת הספר השני אל העיירה (עם הרפאים) ואליה ויל מגיע מלונדון (או משהו קרוב) אז זה אומר שהצפון הרחוק של העולם של ליירה נמצא במקביל לאנגליה של העולם של ויל. איך זה הגיוני?

האבק

New member
לא בדיוק

לא יודע לאן ליירה הגיעה כשהיא עברה את הגשר, אבל כן ידוע שהיא הגיע לצ'יטגטסה כמה ימים אחרי שעברה בגשר... אבל עדיין באמת יש פה איזושהי אי התאמה.. כנראה פאשלה של פולמן. יפה!

כריכרכה

New member
עד כמה שאני זוכר נאמר

במקום כלשהו שכל עוד הפתחים והמעבר של לורד עזריאל פתוחים אז אין חפיפה מלאה בין העולמות אבל לכשיסגרו אז היא תחזור, וכך ליירה וויל יוכלו לשבת יחד על אותו הספסל ב-2 עולמות.

nick at noon

New member
תודה ../images/Emo13.gif

איזו קבלת פנים חמה. הי, שינית את החתימה. אהבתי את הקודם (אני מאוד אוהב את השיר). מאיפה הציטוט החדש? נשמע לי מוכר אבל אני לא מצליח לשייך.

Fairywitch

New member
הציטוט החדש הוא משיר של רוברט

פרוסט, שבד"כ לומדים לבגרות- The Road not Taken. בקודם הייתה לי טעות מכוונת, אגב- כתבתי WITCH במקום BITCH. אני משנה מדי פעם
הציטוט הבא שאני מתכננת: "רואה את העולם באור חיובי אני במרכז והכל מסביבי ספונטני, רגיש, עם חוש הומור- אצלי, מתוק, תעבוד כמו חמור
"

Fairywitch

New member
אתה אומר בעצם משהו כמו

הכל צפוי והרשות נתונה? ז"א- האבק הזה הועיד לכל אחד גורל, והוא מכוון את כולם לממש את גורלם? יש בזה משהו- אם כי המחשבה על גורל שקבוע מראש תמיד הטרידה אותי (ועל זה תהיה ההרצאה הבאה שלי, איפה שהיא לא תהיה
).

למעלה