הוצאות החתונה מוגזמות

motco100

New member
אולי הפעם התפספס אבל תוכנית חשובה!

במיוחד לעם מפגר כמו שלנו שכל פקידה /פקיד של 4,000 ש"ח בחודש קונה רכב של 120K ש"ח וכולם חיים על המינוס כולל הממשלה חשוב שיקום אדם /תוכנית שמחזירה את האנשים למציאות ונותנת כמה טיפים לחיים נורמלים(כמו שחיים בשאר העולם---בלי מינוס) ככלכלן שעוסק בתחום הכספים /בנקאות וכו' חשוב שכל אדם ידע לכלכל את צעדיו מהדברים הקטנים ועד לגדולים ביותר אולי המדינה תשנה פניה

יותר מכל הרסה אותי היועצת

שהמליצה להביא מתנות ולא צ'קים..
ממש "להרוג" אותה.. הרי לכל אחד יהיה מתישהו ארוע והדבר האחרון שהוא צריך זה קערה עם תבלינים פשוט הצעה כל כך גרועה עוד לא שמעתי ואגב, באמת מחירים מופרזים מעל ומעבר. אולי היא הבת של ביל גיייטס חחחחחחח!!!

adish2

New member
כל כך נכון...

אני שמחה לראות שאנשים נוספים שותפים לדעתינו. היינו רוצים לראות איך היתה מגיבה היועצת אם היא היתה מקבל קערת תבלינים לחתונה שלה או לחילופין אחד מילדיה במקום לכסות את האירוע.

ruven77

New member
זיבולים

אתם שניכם (בעניין המתנות) פשוט מזבלים את המוח.למה יש כל כך עמוק בתודעה הקולקטיבית שלנו שחייבים תמיד צ'קים לכל אירוע?פעם אנשים באו עם מתנות ולא היה בזה פסול,להפך.ובאשר להצעה- זו דוגמה.עם קצת יצירתיות והשקעה אפשר להכין משהו באמת יפה ןזה הרבה יותר אישי מאשר לשרבט המחאה.רק מה,אנחנו שפוטים של חשיבה בכיוון אחד.

לפי דעתי אתה לא צודק .

נכון שזה יפה לקבל מתנות, אבל אחת מכל סוג, לא יותר. אם היה אפשר איכשהו ליצור מצב שתקבל מתנה שימושית, אחת מכל סוג, מילא. אם תהיה כאן תרבות מתנות, אז מה שיהיה לזוג צעיר שמתחתן: 20 קערות בסגנון לואי ה-14, 15 סיפולוקסים בציפוי זהב, 10 מכונות קפה בוץ, 7 מיקרוגלים מכאניים, 3 די.וי.די שקורא גם צרובים, 2 עגלות תינוק עם בולמי זעזועים (לתינוק שעדיין אין) ואחד חוב "קטן" בבנק של מאה-אלף שקל. ואת כל הדברים האלה (שאין לי מה לעשות איתם), אני צריך להכניס לדירה ששכרתי בגודל 40 מ"ר, ושאני לא בטוח שאחרי החובות שצברתי על החתונה, יש באפשרותי לשלם על השכירות. מה שכן חיובי בנושא, אולי אנשים יהיו סוף סוף נורמליים ויחזרו לקרקע ולא יעשו חתונות ב 170 אלף שקל (ולפי דעתי המעמד הבינוני הממוצע, לא מוציא יותר ממאה אלף ש"ח לחתונה וגם זה מוגזם). אני מאמין שהרוב יסכימו איתי.

ruven77

New member
תגובה לאלפונסו

מסכים אתך לגמרי בענין מחיר החתונה.לא חייבים שחתונה תהיה בומבסטית ומשוגעת,מי כבר זוכר אותה אחרי שבוע?מה נשאר מזה,זכרונות מעומעמים וקלטת מאובקת?אפשר לעשות משהו צנוע,כיפי למשפחה וחברים במינימום הוצאה. בנושא המתנות - זה מתייחס בעיקר לאנשים קרובים הרוצים להיות יצירתיים.יש בעולם נוהג אחר - הרבה מוזמנים מתארגנים,אוספים כסף וקונים לזוג משהו רציני לפי בקשתו (ריהוט/מטבח וכו') או אוספים די כסף שיכסה את זה ובמקום להמטיר עליהם המון צ'קים - נותנים אחד רציני.זה לא בלתי אפשרי רק עוד לא חדר אלינו.

rpoldi

New member
שמע אני בדיעה אחת איתך...

...אבל לך תתווכח עם חברה שלי שרוצה את חתונה המאה, שבשבילה חתונה זה הארוע הכי חשוב בחיים (ואני לא צוחק) וחשוב לה מאוד להראות מליון דולר ושהכל יהיה טיפטופ. ואל תשכח גם את אמא שלי שמחתנת את הבן היחיד שלה שחייבת שהכל יהיה מושלם, אז אתה מבין, מבחינתי שתהיה חתונה עם מאה מוזמנים באמצע החורף באולם סביר ותקליטן ממוצע ואת כל מה שנחסוך אפשר להוציא בירח דבש מטמטם בחו"ל אבל לך תתווכח עם חברה ואמא. לגבי הצ'קים, אני בכלל!!! לא מסכים איתך. אין דבר יותר נבזי בעיניי לבוא לחתונה שהוציאו עליה הון תועפות ובמיוחד זוג צעיר ולהגיע עם מתנה שמילא לא שווה הרבה אבל גם לרוב לא שימושית. ובהחלט במקרה של חתונה (לא בר מצווה או ברית) שיש זוג צעיר שמתחיל דרך חדשה וקשה וזקוק להרבה עזרה, אז לפחות לצ'פר אותו באיזה צ'ק מכובד שיתן לו נקודת זינוק ראשונה לחיים חדשים. שנה טובה לכולם!!!!

ruven77

New member
ל- rpoldi

אני מסכים שחתונה זה אירוע חשוב,אבל הוא לא חייב להיות מטורף ולכלול מסוק,שמלה שעולה 12,000 ש"ח ומנות ב-20 ויותר דולר.ולך אין מה לומר בנושא?בוא נזכור שזו גם החתונה שלך...אז כמו בכל דבר בחיים - מתפשרים.זה שהפכנו לחברה מטומטמת ותחרותית זו בעייה,אבל כמו שאמרתי - מי יזכור את זה עוד שבוע? ובאשר לצ'קים - מה רע בצ'ק שמן מהמוזמנים,כמו שנהוג בחו"ל?ולא מיליון שאולי לחלק אין כיסוי...ומי שרוצה משהו יצירתי,יכול להתאמץ.

rpoldi

New member
שמע ראובן שום קיצוניות לא טובה..

אתה יודע, חבר שלי מתחתן בקרוב ואנחנו עומלים כבר כמה זמן לקנות לו מתנה (שימושית, אנחנו יודעים מה הוא אוהב) ואנחנו מנסים לארגן כמה חבר'ה ביחד כדי לקנות את הדגם הכי מתקדם. אתה יודע איזה בעיה צצה? הכל היה טוב ויפה עד שחבר אחד שם 600 שקל במתנה ולא הסכים שהחבר השני ששם רק 300 שקל יהיה רשום ביחד בכרטיס כי זה לא פייר...בקיצור לארגן כמה אנשים למתנה/צ'ק אחד זה בלאגן אחד שלם כי לא כולם מביאים את אותו הסכום. לגבי החתונה זו באמת בעיה אבל נסה לראות גם את הצד השני. נניח שאתה חובב רכב מושבע ואתה מת לקנות איזה ב.מ.וו פתוחה אבל אתה לא מליין. אז מצד אחד זו לא ההחלטה ההגיונית לעשות, אבל מצד שני אתה עובד כמו מטורף ולא מתפנק בכלל אז רק את החלום היחיד הזה אתה חייב לעצמך. תראה ההורים שלי חיו כל השנים בגישה שלהשקיע הכל בילד וחוץ מזה אין שום דבר אחר, וההורים שלי באמת עשו עבודה לתפארת ומימנו לי לימודים בטכניון וMBA מבלי שאצטרך לעבוד ולו יום אחד. אבל מה, היום אני כבר לא גר בבית וגם אחותי לא וההורים שלי פשוט נשארו תלויים באוויר, אין להם תחביבים, בהם לא יוצאים להצגות או מופעים, הם לא הולכים לחוגים. הם פשוט לא עושים כלום "כי זה סתם בזבוז". בקיצור שום קיצוניות לא טובה ולדעתי אם בחורה חולמת על יום החתונה שלה מגיל 12 בערך והוא חייב להיות הכי מושלם בעולם והיא חייבת להראות מליון דולר באותו יום אז למה לקלקל לה את החלום?

ruven77

New member
ל-rpoldi

בין חברים תמיד אפשר להגיע לאיזה עמק השווה. אני מבין את הטיעון שלך לגבי החתונה,אתה מביא מצב קצת קיצוני באמת.מאירועים בהם הייתי תן לי לומר לך - אפשר לעשות אחלה אירוע בלי לפוצץ סכומי כסף מטורפים.אני בעד לתת לבחורה להרגיש כמו 7 מליון דולר,השאלה אם צריך את כל הפירוטכניקה מסביב,הרעש והצילצולים?אחי עשה חתונה די צנועה והיה יופי וקיבלנו המון פידבקים חיוביים.הבעייה היותר בסיסית שלנו היא שהפכנו לחברה חומרנית ותחרותית,חובה לעשות אירוע מפוצץ ומושקע בטירוף.לא עדיף כסף לדירה?

rpoldi

New member
מסכים איתך מאה אחוז!!!

חברה חומרנית ועיוורת, אבל לך תלחם בתחנות רוח...אני כבר התייאשי.

ruven77

New member
ל-rpoldi בתגובה ל"מסכים איתך"

להילחם זה קשה,לך תשנה אנשים..אני לא מה גילך,אבל לי כילד כאן לא היה מושג מה זה פלאפון,מיקרו,די.וי.די. וכו'...וחיינו בכיף,בלי תסביכי "אין לי" ושלא תהיה אי הבנה - זה לא בגלל שהיינו במחסור,הדברים האלה פשוט עוד לא היו וזה לא תש"ח - אני צעיר בהרבה. חיינו בצניעות ובכיף.אולי לכן הבוז שלי לחתונות מפוצצות ומנקרות עיניים שמכניסות אותך למינוס ענק.אנשים חגגו בקטן והיה כיף.מה לעזאזל קרה לנו? כסף מעוור...אבל לשמור על עקרונות ניתן.לא חייבים להיכנע לכל צו חברתי. נ.ב., זה "טחנות רוח" שתהיה שנה טובה ורגועה

למעלה