אז מי אמר/ה כרטיס

מה שקרה לי היום... לו רק ידעתי מראש...

11:26 כשקמתי בבוקר השמש עברה את לצד האחר שבעיר, צהריים. אני זוכר את ציפורי הלילה הופכות לציפורי בוקר כשהלכתי לישון. חוץ מזה, אני מבטיח לכם (הבטחה בלי עדים): לפני שעצמתי עיניים השארתי את המחשב דלוק כדי להוריד דיסק ג'אז (נדיר למדי). איזה מפח נפש היה זה לגלות שמישהו ניתק את החוט. בחיוך פרוע אמרתי לעצמי: עוד אחזור לגבות חובות, ויצאתי מהבית. 12:45 אני ברחוב. צעדי גדולים. הולך מהר ושומע רק דופק פטיש. מסביבי רק עיניים זרות מעבדות נתונים. לנגד עיני אני רואה את הפתקים שהשארתי לעצמי על המקרר, דברים שאני מנסה לעשות כבר הרבה זמן, לאכול נכון, לחיות ביום ולישון בלילה. איך זה נגמר בסוף, כולם יודעים. בראשי אני שומע את צלצול פעמון האזהרה: כבר צהריים ועוד לא הגעתי לעבודה. חשבתי אולי לקחת מונית או לעזוב את הכל, את העבודה, החברים והמשפחה ופשוט לנטוש. כאילו שאפשר בכלל לדעת להרפות. 22:10 חוזר. בדיעבד כל זה לא היה שווה. למה לא הקשבתי לעצמי - לקול שקרא לי: אם תלך לשם היום משהו יישבר. לא היתה בכלל סיבה להזדרז. כולם ישבו בחיבוק ידיים ואפילו הבוס עוד לא הגיע. הלוואי והייתי יכול לשנות את העבר, הייתי נשאר בבית, מאכיל את הדגים באקווריום, גוזר ושומר ידיעות מצחיקות בעיתון ,דברים שאפשר בלעדיהם אבל נעים יותר איתם. בבית עכשיו עם אשתי העייפה והתינוק שתמיד נשאר ער. מה... מה אפשר לעשות מלבד לחכות לחכות שיגיע בוקר חדש? מה אפשר לעשות מלבד לחכות בשקט בשקט לבוקר חדש?...

מהיום, אחרי סבא -

את שגרת הכאב שלנו שום גל גדול לא ישטוף, הוא מבין ואומר לי שהזמן במקום הזה מטפטף לאט, שהוא לא יכול לנשום. קחי אותי איתך, הוא מבקש ממני ומביט בי בעינם פקוחות ישנות, מביט ומחייך את חיוכו הנגוע, הריק, ריק כמו עיר הנמל שאני כל כך אוהבת. אני רק חושבת שאם יעמוד עכשיו מול המראה בטח לא יזהה את מי שעומד מולו. רק אותי הוא כמעט תמיד מזהה והפגישה הקצובה שלנו נחרטת בו עד לפעם הבאה. המקום הזה, המקום בו אגור עצב העולם גורם לי לעיתים קרובות מידי לפחד מהזריחה ואני מבטיחה לעצמי, הבטחה בלי עדים, שעשר שניות ואני הולכת. כשאני רואה את עובי הצלקת החדשה על פניו לא זזות לי הרגליים. נאמנה כמו עורב, אני תמיד חוזרת.

מאת, Elektra Natchios

שלא מצליחה לשלוח הודעות משום מה. אז הנה אני אעזור לה קצת "Wait! Wait for me!", רצתי אוטובוס חולף על פניי. מה נעים פחות מעווית של כאב, בריאה הימנית? לראות את הזריחה מתחנת האוטובוס. וצחוק מתגלגל מאחורי. תלמידים, והומלס בפינה. אני חורקת שיניים. לנשום. עשר שניות, וללכת. אני הולכת מהר ושומעת רק דופק פטיש, קול מפקד מתנגן לי בראש. יש עוד תחנה. לרוץ לרוץ. כבר לא זזות לי הרגליים. כמה אוויר אני צריכה בשביל לנשום? אוטובוס! זינוק. אני עליו. "לאן את צריכה?", שואל הנהג. פאניקה. כמה קל לשכוח. וכמה רציתי. הו, כמה רציתי לזכור. עוברים מקום אחרי מקום, שלט מוכר, אני נזכרת. "פספסת", הנהג אומר. "חזרי ברגל אחורה". אני מצייתת. והולכת והולכת. מי ראה? מי שמע? צעד מדוד, הפסקה. פניה. דרכתי רגל ברחוב שאת שמו התפללתי לזכור. רצתי לבית מס' 53, אבל הבית לא נמצא. מוכנה לנפץ את השעון, עצרתי. בסוף הכל חוזר כמו בומרנג אליך והכל קפא פתאום. הנה הוא, הבית. בחלק המוסתר של העיר. אני מחייכת. אגיע בזמן ושלווה גדולה תיפול עלי. טלפון. צלצול. "הסיור בוטל. חזרי לבסיס"

למעלה