אירוח בנושא הטיפול בתינוקות וילדים

RanLoel

New member
../images/Emo124.gifאירוח בנושא הטיפול בתינוקות וילדים

ביום ג' הקרוב, 22/6/10, החל מהשעה 20:00, רויטל לב ארי, המתמחה ברפואה סינית לתינוקות וילדים, תתארח בפורום שלנו ותשיב לשאלותינו בנושא הטיפול בתינוקות וילדים בגילאי 0-4. רויטל הקימה ומנהלת את מרפאת פיקפיק לטיפול בילדים. מדריכה הורים ומטפלים בנושאי בריאות הילד והמשפחה. סיימה התמחות קלינית של שנתיים ביפן. ניהלה את מגמת הרפואה הסינית במדיסין. ניהלה את קורס ההתמחות ברפואה סינית למטפלים במדיטף. עובדת בשיתוף פעולה עם בית החולים איכילוב בתחום ההיריון, הלידה והילדים. מוזמנים לשרשר לכאן את שאלותיכם לרויטל.

היי רויטל , שאלה: אשך טמיר

שלומות רויטל, אני מקבלת הפניות לאחרונה על תינוקות עם אשך טמיר: הפנייה אחרונה שקיבלתי ערכתי תשאול טלפונית כדי לקבל מעט פרטים: תינוק בן 8 חודש, יונק הנקה מלאה, לידה וגינאלית טבעית וטובה. כניסה להריון טבעית, הריון רצוי, האם לא לקחה תרופות, הקפדה על תזונה נכונה< פירות ירקות דגים וכו'. איום של ניתוח על הראש, האם היסטרית ואני לא צריכה להוסיף בעניין. העלתי את השאלה בקומונה של הרפואה הסינית, התשובות היו לא חד משמעיות..חיזוק מערכת העיכול, עבודה על הכבד.... בסופו של דבר שלחתי אותה אלייך/אפרת ולהומאופטית שאני עובדת איתה....אגב ההומאופטיה עבדה. השאלה שלי היא כזו: איזו אסטרטגיה טיפולית היית בוחרת?אילו איברים? מה לחזק, כמה טיפולים לעשות עד לקבלת ההחלטה אוקיי פה אני לא יכולה לעזור... רב תודות, שרון.

revitalshabi

New member
אשך טמיר

קשה לומר- לשון סגולה? סימנים של חסימה של צי ודם? אז הטיפול צריך להיות להנעת דם וצי...אולי זה קור בכבד או חום? אי אפשר לומר בלי אבחנה סינית אבחנה מערבית לא עוזרת לטיפול ברפואה סינית. רויטל שבי

אשך טמיר

הי שרון, אשך טמיר היא בעיה שנוצרת בתקופה העוברית ולכן קשורה ל Du Mai. אני מצרפת את הציור של תחילת מרידיאן ה DU אצל בנים. אז הבעיה קשורה לרמה זו ולכן קשה לטיפול. טיפול במרידיאנים המיוחדים אצל תינוקות אינו אינין פשוט. באופן כללי ניתן לומר כי ראשית יש לחזק את ה Kid, ולאחר מכן ניתן לדקור את נקודת הפתיחה של המרידיאן Si3. האם טיפול כזה יפתור את הבעיה...? לא תמיד. לרוב יצטרך התינוק לעבור ניתוח. אפשר לנסות מספר טיפולים ולראות האם יש שיפור. בברכה רויטל.

RanLoel

New member
הקובץ לא נפתח אצלי

אם תוכלי לצרף לינק במקום.. אני חושב שזה יהיה יותר פשוט.

RanLoel

New member
אני עדיין לא מצליח...

זה קובץ עם סיומת pptx באיזו תוכנה את פותחת אותו?

RanLoel

New member
הצטננויות חוזרות

היי רויטל, שירה, האחיינית המקסימה שלי עוד מעט בת שלוש. במהלך השנה האחרונה, בעצם מאז שהתחילה ללכת לגן, היא מצטננת ומעלה חום על בסיס קבוע. זה כבר קרה שלוש פעמים באותו החודש וזה אנטיביוטיקה אחרי אנטיביוטיקה אחרי אנטיביוטיקה. לי באופן אישי אין נסיון עם טיפול בילדים, הייתי שמח לשמוע איך את רואה את הדברים. מהי הסיבה לחולשת המערכת החיסונית ואיזה איברים לדעתך פגועים? תודה, רן

נזלת וחום

הי רן, הגורמים למחלות אצל פעוטות בני 3 בגן הם רבים. כשילד מתחיל ללכת לגן, הסביבה שלו משתנה, התזונה שלו משתנה, הוא עובר כל יום פרידה מחודשת מההורים. אנחנו ההורים יודעים כי זו רק פרידה לכמה שעות, אבל אצל הקטנים כל עולם מושגי הזמן שונה. ילד חי בהווה. אצל שירה שהיתה חולה ובכל מחלה קיבלה אנטיביוטיקה, סביר להניח כי לא כל פעם נדבקה ממשהו אחר, הפתוגן נמצא אצלה ועובר ממצב רדום לפעיל וחוזר חלילה. אנו קוראים לזה המחלה שאינה נגמרת. תוכל לקרוא עוד כאן. האברים שסביר להניח יצאו מאיזון הם ה Liv בגלל התרופות שהכניסו קור. הגוף שלה מגיב בחום. הנזלת התמידית קשורה לחולשה של האדמה. סביר להניח כי גם הKid שמשקה את העץ ומאפשר גדילה, סובל. טיפול ברפואה הסינית יכול לעזור לה מאוד. בברכה רויטל

shovalili

New member
אסטמת ילדים

רצית לשאול איזה מערכות צריך לחזק בתינוקות יונקים, עם אסטמה קשה. התקפים דחופים, שיעול ליחתי לפעמים ולפעמים יבש, חוסר יכולת לנשום וחיפוש אחרי אוויר... 2 התינוקות שראיתי היו בני 8 חודשים - הנקה מלאה וטעימות של מזון מוצק (גזר ובטטה) נולדו בקיסרי. איך ניתן לטפל בהם והאם יש לתת הנחייה מסויימת להורים (מלבד להגיע לטיפול) תודה מראש

אסטמה אצל תינוקות

הי, אסטמה היא מחלה רצינית ויכולה לסכן חיים. אם הם סובלים מהתקפים חמורים צריך לטפל תרופתית בזמן התקף. את יכולה לטפל בין ההתקפים ולנסות להגיע למצב בו תדירות ההתקפים יורדת וגם החומרה שלהם. צריך להבין מאיפה בעה האסטמה... האם הכניסה להריון רגילה? מה קרה בלידה? האם היתה מצוקה? בלידות קיסריות הראות לא עוברות סחיטה בתעלת הלידה וזה יכול להשפיע. באיזה שבוע נולדו? האם קיבלו זריקה להבשלת ראות? כל אלה חשובים על מנת להבין ולטפל. וגם האם יש אסטמה במשפחה? איך הגיבו לחיסונים בעיקר חיסון השעלת. התהליך הטיפולי יהיה להבין את היתפתחות המחלה וגורמיה ואז ניתן להתאים את הטיפול. וגם לתת המלצות מתאימות להורים. טיפול יכול לכלול עיסוי עם שמנים, צמחים, דיקור, יעוץ תזונה ועוד. אם תכתבי פרטים נוספים אוכל להרחיב את תשובתי. בברכה רויטל.

shovalili

New member
תודה על התשובה - ונקודות להרחבה

1. שני התינוקות (לא לאותה משפחה) נולדו בשבוע 39 - 40, לא קיבלו זריקה להבשלת ריאות. האחד נולד בניתוח חירום אחרי שהאם הייתה בלידה עם פתיחה מלאה אבל לא הייתה התקדמות של הספינות. השני נולד בניתוח אלקטיבי. ישנה אסטמה (אלרגיות בצורת נזלות ) בצורה כזו או אחרת אצל שני ההורים והאחים. חיסונים שניהם לא עשו ... 2. ההורים קיבלו ממני שמנים ארומתיים לעיסוי החזה והדרכה לעשות עיסוי יום יומי בערב לפני השינה. אני מטפלת התינוקות באמצעות דיקור אבל אני תוהה האם אני מפספסת משהו, אולי אני צריכה לחשוב על כיוונים שונים שלא חשבתי עליהם. - והאמת היא שאני מחפשת כיווני מחשבה שונים לכך ... תודה מראש שלומית

שלומית

הי, אם תשלחי לי במייל את הטיפול המפורט. תשאול, אבחנה, טיפולים שעשית אוכל (אולי) לתת לך מה שאת מחפשת. זאת הזמנה. בברכה רויטל

mAmA MiSiSiPi

New member
תאומות חולות

התאומות שלי בנות שנה מאז שהן נולדו כל חודש הן חולות וזה בעיקר מתבטא בריאות. סטרידו, ברונכיט, פעמיים דלקת ריאות שטופלה עם אנטיביוטיקה. כל פעם ציפצופים וחרחורים שמצריכים ונטוליןו/או בודיקורט.המון ליחה ונזלת. הרופאה הקונבנציונלית שלנו אמרה שיש להן מערכת חיסונית חלשה אבל בגלל שהן כן בריאות ממחלה למחלה אין טיפול אחר שאפשר להציע ואין דרך לחזק את המערכת החיסונית/ריאות, האומנם? מה יש לרפואה הסינית להציע בנושא. עוד פרטים: נולדו בשבוע 37 מעל 2 קילו כל אחת. התזונה שלהן היום מבוססת על מטרנה ומוצקים אוכלות מגוון ועולות יפה במשקל למעט המטרנה כמעט ולא אוכלות מוצרי חלב. היו על הנקה עד גיל 8 חודשים.

ליחה ונשימה

שלום, נתחיל שנאמאר כי לרפואה הסינית יש רבות להציע לבנותייך על מנת לחזור לבריאות תקינה ולהתחזק. נשמע כי הן סובלות מהרבה ליחה. לפי הרפואה הסינית הליחה הזאת נוצרת במערכת העיכול ועוברת לנשימה. תנסי כמה שיותר להוריד מהתפריט מזונות מעוררים ליחה - לא רק חלב ומוצריו, גם חיטה, בננות, בוטנים (במבה), פרי הדר, סויה. את המטרה שלהן ניתן להכין על בסיס תה צמחים שמקל על ליחה. יכול להיות שהתמ"ל שהן מקבלות (מטרנה) לא ממש מתעכל טוב וגורם לצרות. בגלל שבגיל זה הן עדין צריכות תמ"ל, כדאי לראות איך לצמצם את הכמות ולשפר את ספיגתו. צריך לבדוק מה חלש, האם מערכת החיסון או בכלל מערכת העיכול...בטיפול ברפואה הסינית השלב הראשון הוא איבחון, נאבחן את המצב שלהן בעזרת שיחה איתך, התבוננות אבחנת דופק ומגע ואז נוכל להתאים את הטיפול. הטיפול יכלול בדרך כלל מגע, עיסוי, צימחי מרפא ודיקור (הדיקור לתינוקות וילדים הוא עדין וקצר!). וכך יוכלו להמשיך בריאות יותר. את יכולה לקרוא אינפורמציה ניספת על אסטמה אצל ילדים כאן. בברכה רויטל

דלקות אוזניים

היי רויטל, בעברית פשוטה- איך הרפואה הסינית מתייחסת לדלקות אוזניים? ואיך היא מטפלת בזה? ומה דעתך על נרות הופי? לאחרונה ה- FDA הכריז על סוג של חרם, ומעניין אותי לדעת, מה דעתך על מוצר, עד כמה הוא באמת עוזר? תודה
, יעל

דלקות אוזניים ונרות הופי

יעל היקרה, דלקות אוזניים הן נושא רחב מאוד ברפואה הסינית, אנסה לסכם בקצרה. לדלקת אוזניים יכולים להיות כמה מרכיבים- חום, כאב, הפרשה מהאוזן, ונוזלים שזו בעיה בפני עצמה. כל אחד מהמרכיבים יכול להופיע לבד או ביחד עם האחרים. חום - החום יכול להופיע כריאקציה לקור או מסטגנציה. כאב - כאב הוא סטגנציה במרידיאנים המגיעים לאוזן (Gb, Th, Si) הפרשה - ליחה, לחות. נוזלים - חולשה של KId וקור. הגורמים לדלקות אוזניים הם רבים - לידה קשה (הפוגעת בזרימה של הצ'י באיזור), תזונה לא מתאימה, חיסונים ואנטיביוטיקה (המכניסים קור ופוגעים ב Liv וב Kid. יש גם גורמים ריגשיים בהם הילד מעדיף לא לשמוע את מה שקורה סביבו... את האבחנה המבדלת אנו עושים לפי הסימנים הקליניים, סיפור המקרה, דופק מבנה גולגולת ועוד. הטיפול ברפואה סינית לבעיה מצויין. וגם מדלקות חוזרות וחוזרות ניתן להיפרד... נוזלים באוזניים היא בעיה היכולה לגרות לדלקות חוזרות, כאב, וגם ירידה בשמיעה. בגלל שהפתרון הרפואי הוא כירורגי כדאי מאוד לבוא לנסות רפואה סינית לפני ניתוח. התוצאות הן מרשימות. בנוזלים מדובר בחולשה של Kid, חולשה ותקיעות של Sp, וחוסר איזור של הLiv. נרות הופי, מתאים במקרה של נוזלים. לא בדלקת של האוזן התיכונה AOM. ניתן לשימוש גם במיקרים של דלקת באוזן החיצונית. (תופעה מאוד נפוצה בימים אלה בגלל הבריכה). הניסיון שלי עם נרות נע בין מקרים שעזר בוודאות לבכלל לא. אם זה מתאים אני מנסה. לגבי ההנחיות של ה FDA, נראה לי שהן בעיקר מיתיחסות למצבי דלקת באוזן התיכונה ולמקרים בהן נעשה שימוש לא זהיר (כוויות...). בברכה רויטל

למעלה