אירוח בנושא הטיפול בתינוקות וילדים

myokwang

New member
רפואה סינית לילדים

היי רויטל, רציתי לשאול האם יש ברפואה הסינית התייחסות גם לבעיות התפתחותיות אצל ילדים? בעיות מוטוריקה למשל? כשאני מנסה לחשוב על מוטוריקה גסה אז אולי זה נובע מחולשה במסת השריר אז יופיעו בעיות של מוטוריקה גסה או חולשה בחגורת הכתפיים. איך מתייחסים למוטוריקה עדינה? האם יש אזכור לדברים כאלה ברפואה הסינית? במידה ויש אשמח לקבל המלצות לספרים או את הדרך שלך להסתכל על הדברים. תודה רבה בתיה

התפתחות מוטורית

בתיה שלום, התפתחות הילד היא דבר מופלא ביותר המצריך פעולה תקינה ותיאום בים הרבה מערכות. שלד, שרירים, עצבים, חשיבה ועוד. יש היתיחסות רבה ברפואה הסינית לעינין. בקורס ההתמחות ברפואה סינית לילדים אנו מקדישים לנושא פרק נכבד. אם הבעיה היא מולדת (אצל פגים למשל) צריך להסתכל מה קורה עם המרידיאנים המיוחדים. אם הבעיה נוצרה כתוצאה מהתנהגות (למשל תינוק שלא שכת על הבטן) הטיפול יהיו בעיקר של מגע תנועה והדרכה. בעיה נפוצה היא היפוטוניה. לפני הרפואה הסינית היפוטוניה היא בעיה של חולשה כללית של האדמה - שרירים, רקמות חיבור וכו'. במקרה זה צריך לחזק את האדמה. בדיקור ותזונה מתאימה. בדיקור נשתמש בעיקר בנקודות עץ שיאזן את האדמה ויחזק את התנועה נקודות כמו GB41 LIV1. צריך להיזהר מנקודות כמו St36 GB34 שיביאו יותר אדמה... בכל בעיות ההתפתחות יש לחזק את ה Kid שגם מזין את המרידיאנים המיוחדים וגם שולט על מערכת העצבים. אני לא מכירה ספרים שממש עוסקים בנושא, מקווה שעניתי. בברכה רויטל.

myokwang

New member
רפואה סינית ואוטיזם

האם יצא לך לטפל בילדים אוטיסטים? לא מצאתי ספרים או מאמרים שעוסקים בתחום הזה ברפואה סינית, האם ההתייחסות היא סימפטומתית בלבד? (כלומר האם מטפלים רק בדברים שהם תוצר נלווה כמו הפרעות שינה, הפרעות קשב וריכוז)? האם לא מטפלים בזה שיש משהו פגוע בשורש, משהו שיוצר הפרעת תקשורת? אשמח לשמוע מהנסיון שלך. ושוב במידה ויש ספרים או מאמרים שאת מכירה בנושא, אשמח להמלצות. תודה רבה על הזמן שאת מקדישה כדי לענות לנו. כל הכבוד על הנכונות לשתף ולתרום לכולנו מנסיונך ומהידע שלך. יום נפלא בתיה

arielJ1

New member
הטיפול בדיקור באוטיזם

מאמר מתורגם של בוב פלוס: http://www.bluepoppy.com/cfwebstorefb/index.cfm?fuseaction=feature.display&feature_id=1703

אוטיזים ו PDD

בתיה היקרה, קודם כל תודה לך על השאלות. אני שמחה להיות כאן ולענות! ברקע כמובן יש את המשחק של ארגנטינה... וחם חם. אצל ילדים עם הפרעות תקשורת הטווח הוא רחב מאוד. כמו אצל כל ילד אנו מסתכלים על הילד/האדם ולא על הגדרת הבעיה "אוטיסט". אני לא מטפלת בסימפטומים. אני לוקחת אותם בחשבון ומתייחסת בטיפול. הפגיעה היא במרידיאנים המיוחדים ולכן עמוקה וקשה לטיפול. מניסיוני, התמיכה שהרפואה הסינית יכולה לתת לילדים אלה היא רבה. היא כמובן חלק מתהליך וטיפול כולל שעובר הילד. אני מאמינה שככל שהבעיה היא יותר מורכבת כך הטיפול צריך להיות יותר פשוט. מניסיוני כדאי להתחיל מדברים פשוטים ולחזק אותם. שוב תודה לך. רויטל.

חיסון לילדה בת שנתיים

הילדה שלנו בת שנתיים נכנסה לגן וכל הזמן חולה פעם שלשול ופעם שיעול ופעם... מה ניתן לעשות לחיזוק המערכת החיסונית.

כל הזמן חולה...

דורית שלום, רק שיש ילדים מבינים ממש את המשמעות של "העיקר הבריאות". זה נשמע שכדאי לחזק אותה. הדברים שאת יכולה לעשות בבית הם פשוטים וחשובים. קודם כל תזונה טובה ובריאה. האם היא עוד מקבלת תמ"ל? מה עוד היא אוכלת? את יכולה לעשות לה עיסוי לפני השינה. יש שמן שמחזק את מערכת החיסון ונקרא ביבי ווינטר. כדאי לך גם למצוא מטפל/ת שמומחה ברפואה סינית לילדים או מטפל מתחום אחד של הרפואה המשלימה שיכיר את הילדה, יאבחן אותה וידע לתת לך המלצות וטיפול מתאים. את יכולה לקרוא כאן עוד. בריאות שלמה!! בברכה רויטל

RanLoel

New member
תודה רבה לרויטל ../images/Emo20.gif

אנחנו מודים לרויטל על נכונותה, על זמנה ועל התשובות הבהירות והממצות. תודה רויטל ולהתראות באירוחים הבאים.

על המרידיאנים המיוחדים אצל ילדים

טוב אז היו כאן כמה שאלות על הנושא... וזה זמן שחשבתי לכתוב מאמר. אז יעל (הסינית שלנו) אני אשב בימים הקרובים, אכתוב אותו ואשלח לך לסינית. אני כותבת את זה כאן שלא יהיו לי תרוצים.
לילה טוב.

למעלה