בנות למי יש איזה מתכון להכנת עוגיות

../images/Emo124.gifבנות למי יש איזה מתכון להכנת עוגיות

עם הבננות שלי? שוקולדצ'יפס עשינו עוגיות עם הסוכר למעלה עשינו מחפשת משהו חדש
 
בבקשה מתכון לעוגיות טחינה ושומשום ללא אפייה,,

עוגיות טחינה ופצפוצי אורז מצוינות וקלות הכנה: החומרים הדרושים: 200 גרם שומשום . 1/2 כוס טחינה, 1/2 כוס דבש, 1/2 כוס סוכר, 100 גרם מרגרינה 5 כוסות פיצפוצי-אורז. ההכנה: 1.מבשלים על הגז בתוך סיר קטן: 200 גרם שומשום ,לבשל על אש קטנה, תוך כדי בחישה כל הזמן, עד שישחים, (מומלץ לערבב בכף עץ לשמירת ציפוי הסיר ). להשגיח היטב שלא ישרף,וכשמתחיל להשחים מוסיפים לסיר : 100 גרם מרגרינה 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס טחינה גולמית 1/2 כוס דבש וממשיכים לערבב בסיר עד לקבלת תערובת אחידה וכשהעיסה מבעבעת,מיד לכבות את הגז. להוסיף לסיר 5 כוסות פצפוצי- אורז ולערבב היטב.. בוחשים בכף ויוצקים לתבנית , (אפשר גם לתבנית חד-פעמית גדולה). את התערובת מהדקים היטב ומיישרים בכף. (כדאי להדק בעזרת ידיים עם כפפות חד-פעמיות, או בכף מאוד גדולה ,(בזהירות: זה חם). ומיישרים בעזרת כף לקבלת שכבה אחידה וישרה. מחכים כ- 20 דקות (שיתקרר בצד על השיש, ואז קצת יתקשה), וחותכים לריבועים יפים או למעויינים. כאשר העוגיות קרות אפשר לאכול או מעבירים לכלי לעוגיות. אפשר גם להכין העוגיות בכמות כפולה ולשמור בפריזר (להקפיא,ובכל פעם להוציא כמות שרוצים ולהפשיר). העוגיות נהדרות ,קלות להכנה,ומאוד מאוד טעימות, שאי אפשר להאמין שלא נאפו בתנור. כמה פשוט- ככה טעים. תכינו ותהנו. הערה: אם מכינים כמות כפולה ומקפיאים חלק מהעוגיות בפריזר, יש צורך להוציא להפשרה כשעתיים לפני האכילה.
 

אלינקה

New member
עוגיות ויטראז של אסנת סדן

אני משתמשת במתכון עוגיות פשוט מרדדים קורצים עוגיות ובכל עוגיה עושים חור ושם שמים סוכריה קשה ואופים על ניר אפיר משומן קלות
 

אלינקה

New member
מתכון של רות סירקיס

2 כוסות קמח 100 גרם מרגרינה/חמאה רכה 1/2 כפיתאבקתאפיה 1 כוס סוכר 1 ביצה 1 כפית תמצית וניל קורט מלח אני שמה לפעמים קאקאו אופים בחום בינונים ל9 דקות תלוי בעובי לויטראז' קורצים חור בעוגיה ושמים סוכריה קשה ואופים (על נייר אפיה משומן)
 

babybooms

New member
לא משתתפת קבועה, אבל עשיתי

עכשיו את המתכון הזה, דומה למה שמנהלת הפורום גם נתנה פה בעבר ויצא לי ממש פירורים, לא נהיה בצק. ככה זה אמור להיות?אז איך נקרוץ מזה צורות?
 
babybooms ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אז ככה 2 אפשרויות או שלא לשת את הבצק מספיק ואז צריך יותר ללוש אותו בשביל לאחד אותו אפשרות שניה היא: לקרר את הבצק שעה במקרר
 
דרך אגב במתכון שאני העלתי בעבר הוספתי

עוד קמח. עכשיו ברגע זה האחיינים שלי באים לפה ויחד עם בנותיי אנחנו מכינים את העוגיות שהעלתי בעבר יחד עם הג'לי אני העלה תמונות לפורום בערב ותוכלי לראות בדיוק
 

babybooms

New member
טוב, אז עשיתי אתמול בכל זאת עם הבצק שיצא

והשארתי חצי מהבצק במקרר, לנסות שוב היום. הבעל והילד התלהבו מאוד מהתוצאה אני אעלה תמונות בערב! אני אשמח למתכון עם בצק יותר דביק...
 
בייביבומס ברוכה הבאה, ולשאלתך לפעמים גם לי

יוצא בצק פירורי אני מרטיבה את הידיים וכשהידיים רטובות אני אוספת את הבצק ואז לשה אותו עד שהוא נהייה אחיד.
 
האם צריך לשמור עוגיות אלו במקרר? האם אפשר

לשלוח אותן לחייל קרבי שאין ברשותו מקרר והן יחזיקו מעמד (אם לא יזללו אותן מיד) תודה רבה
 
למעלה