בבקשה מתכון לעוגיות טחינה ושומשום ללא אפייה,,
עוגיות טחינה ופצפוצי אורז מצוינות וקלות הכנה: החומרים הדרושים: 200 גרם שומשום . 1/2 כוס טחינה, 1/2 כוס דבש, 1/2 כוס סוכר, 100 גרם מרגרינה 5 כוסות פיצפוצי-אורז. ההכנה: 1.מבשלים על הגז בתוך סיר קטן: 200 גרם שומשום ,לבשל על אש קטנה, תוך כדי בחישה כל הזמן, עד שישחים, (מומלץ לערבב בכף עץ לשמירת ציפוי הסיר ). להשגיח היטב שלא ישרף,וכשמתחיל להשחים מוסיפים לסיר : 100 גרם מרגרינה 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס טחינה גולמית 1/2 כוס דבש וממשיכים לערבב בסיר עד לקבלת תערובת אחידה וכשהעיסה מבעבעת,מיד לכבות את הגז. להוסיף לסיר 5 כוסות פצפוצי- אורז ולערבב היטב.. בוחשים בכף ויוצקים לתבנית , (אפשר גם לתבנית חד-פעמית גדולה). את התערובת מהדקים היטב ומיישרים בכף. (כדאי להדק בעזרת ידיים עם כפפות חד-פעמיות, או בכף מאוד גדולה ,(בזהירות: זה חם). ומיישרים בעזרת כף לקבלת שכבה אחידה וישרה. מחכים כ- 20 דקות (שיתקרר בצד על השיש, ואז קצת יתקשה), וחותכים לריבועים יפים או למעויינים. כאשר העוגיות קרות אפשר לאכול או מעבירים לכלי לעוגיות. אפשר גם להכין העוגיות בכמות כפולה ולשמור בפריזר (להקפיא,ובכל פעם להוציא כמות שרוצים ולהפשיר). העוגיות נהדרות ,קלות להכנה,ומאוד מאוד טעימות, שאי אפשר להאמין שלא נאפו בתנור. כמה פשוט- ככה טעים. תכינו ותהנו. הערה: אם מכינים כמות כפולה ומקפיאים חלק מהעוגיות בפריזר, יש צורך להוציא להפשרה כשעתיים לפני האכילה.