ועוד עוגיות במיוחד להכנה עם ילדים,,,
עוגיות עם סוכריות עדשים צבעוניות : חומרים ל-50 עוגיות: 200 גרם חמאה רכה 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן 3/4 כוס דחוסה (180 גרם) סוכר חום 1 כפית וניל 1 ביצה 1 חלמון 21/4 כוסות (320 גרם) קמח 1/3 כוס (50 גרם) קקאו 1/4 כפית מלח 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1 כוס שוקולד צ'יפס 200 גרם סוכריות עדשים 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מקציפים במיקסר במהירות בינונית חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית. 3. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עד שהם נבלעים בתערובת. 4. מנפים יחד קמח, קקאו, מלח ואבקת סודה לשתייה ומוסיפים לתערובת יחד עם השוקולד צ'יפס. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5. בידיים רטובות צרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 6. משטחים את הכדורים ונועצים 6-5 סוכריות עדשים. 7. אופים 10 דקות לעוגיות רכות (מוציאים את העוגיות מהתנור כשהן תפוחות ומרכזן עדיין רך), או 15 דקות לעוגיות קריספיות (מוציאים את העוגיות מהתנור לאחר ש'צנחו' מעט והן יציבות למגע). מצננים ומאחסנים בכלי אטום. טיפ לעבודה עם ילדים : ממיסים את החמאה במיקרוגל במקום להקציף. את החמאה המומסת מערבבים עם שאר החומרים, לפי הסדר המופיע במתכון. אם הבצק רך מדי לעיצוב עוגיות (בגלל החמאה החמה), מכניסים ל-20 דקות למקפיא. בשיטה הזאת העוגיות יוצאות קצת יותר יפות שטוחות ומקומטות, שזה דווקא ימצא חן בעיניכם. מקור המתכון: על השולחן