בנות, שימו לב לאירוח בפורום

מוסיק1

New member
שאלה ותגובה

תודה לך על התשובה אני מאוד מודה לך על ההתיחסות אבל אני לא כל כך מבינה למה אתה כל כך מתיחס בשלילה לשתי עוברים כי אני יודעת שבימים עברו זה היה הרבה יותר פשוט והרבה יותר שמח כל הקטע עם הריון יותר מי עובר אחד או שאולי הנשים נהיו יותר חלשות או הקידום במדע שיבש את התהליך הזה אני לא יודעת איך להסביר את זה אבל כל הרופאים אומרים ככה עדיף אחד למה צריך שתיים עדיף אחד שהוא יהיה בסדר מאשר שתיים למה לך להסתכן להביא שתיים אני לא יודעת למה זה כל כך שלילי כל הקטע הזה השמח לתשובה
 
לא ד"ר סיוון, אבל חשוב לי לענות

למה כל הרופאים כאלה שליליים? אולי כי קשה להם לראות עוד ועוד לידות מוקדמות ושקטות, שהסיבה היחידה להן היא שההריון היה מרובה-עוברים? אולי כי חלק גדול מהילדים שמגיעים לפגייה ונזקקים לטיפול נמרץ הם ילידי הריונות כאלה? אולי כי גם להם כואב הלב לראות אישה שבסך-הכל רצתה ילדים, חווה אסון שאני לא מאחלת לשום אמא? לגבי "ימים עברו", מי אמר שפעם היה פשוט יותר? בעבר הייתה הרבה פחות מודעות, זה הכל. עד למאה ה-20, הרעיון שלבני אדם יש שליטה בגורלם היה תיאורטי בלבד ונחלתם של מעטים. וכשלא מצפים לשלוט במתרחש בחיינו, גם לא נכנסים להלם כשקורה משהו שאין לנו שליטה עליו. זה הסבר אחד ל"למה פעם הדברים היו פשוטים יותר". לעוד הסברים, אני ממליצה לך לקרוא את השרשור הזה בפורום "הריון לאחר אבדן". ואגב, הפורום הזה גם מספק אוסף של תשובות קורעות לב ללמה הריון מרובה עוברים הוא דבר מסוכן, שעדיף לשאוף להימנע ממנו. ואם זה לא משכנע אותך, נסי את הקישור הזה מפורום "פוריות". עתליה
 

efrati30

New member
שלום ד"ר אייל סיוון

לפני ארבע שנים לידה ראשונה עקב דימומים וקיצור צוואר הרחם (2.5 מ"מ) אשפוז ושמירה מוחלטת התפתחה לידה בשבוע 26+5 ימים. לידה שנייה שבועע 23 אחרי מתן פיטוצין לבקשתי עקב ירידת מים אחרי פנלינג וקיצור צוואר ופתיחתו, קרוב לוודאי עקב צירים. לציין כי הייתי במעקב אורך צוואר ללא bv , קיבלתי אוטרוגסטן 100 מ"ג ליום, באשפוז השני קורס אימדומד , ללא תפירה. חודשיים לאחר מכן בוצעה היסטרוסקופיה ונמצא חלל רחם תקין ומעבר הגר 8 ללא קושי. שאלתי היא; מה זה אומר "מעבר הגר 8 ללא קושי"? ומה דעתך לגבי הריון הבא בע"ה? כדאי לבצע תפירה או בעקבות העבר לא מומלץ?? תודה רבה אפרת
 

Eyal Sivan

New member
לידות מוקדמות

הגר טסט הוא אחד המבחנים שאמורים לתת אינפורמציה לגבי אי ספיקה של צוואר הרחם. המבחן אינו מהווה סיבה חד-משמעית לביצוע תפר, אך ייתכן ובמקרה שלך לנוכח היסטוריה יש מקום לשקול ביצוע תפר צוארי. להערכתי יש לשבת בצורה מסודרת עם הרוםפא המטפל ולעבור שוב על ההיסטוריה ועל שני ההריונות שהסציימו בלידה מוקדמת ולשקול אם יש מקום לבצע תפר צווארי.
 

Eyal Sivan

New member
פרוגסטרון

מאחר וכיום משתמשים בתכשירי פרוגסטרון שאינם בעלי אפקט אנדרוגני (זכרי), ובנוסף השלייה היא פילטר שמפרק ברוב המקרים את ההורמונים הנ"ל, הסיכוי להשפעה זכרית על עובר נקבה הוא תיאורטי בלבד.
 
התקצרות צוואר רחם

אני בהריון תאומים ספונטאני (הריון מס' 2). קראתי בפורומים של הריון מרובה עוברים על המון בנות שבשמירה, כי צוואר הרחם שלהן התקצר. אני בשבוע 13, ולמיטב ידיעתי מעולם לא בדקו לי את צוואר הרחם... באיזה שלב מתחילים לבדוק אותו? האם מדובר בבדיקה ואגינלית או אולטראסאונד? האם מרגשים משהו כשהוא מתקצר? האם עלי לבקש זאת מהרופא, או שמדובר בבדיקה שנעשית באופן שיגרתי? בנוסף, נתקלתי במונח "אי-ספיקה של צוואר הרחם". האם מדובר באותה תופעה?
 

Eyal Sivan

New member
התקצרות צוואר הרחם

מעקב אחרי צואר הרחם נעשה ע"י א"ס וגינלי. הבדיקה הזו היא בעלת חשיבות רבה במעקב של הריונות מרובי עוברים, שבהם הסכנה לידה מוקדמת היא רבה. מומלץ להתחיל כבר מתחילת השליש השני ובהתאם להיסטוריה ולמידת הסיכון ללידה מוקדמת המעקב צריך להיעשות בתדירות של בין שבוע לשבועיים. קיצור הצוואר הוא תוצאה של צירים מוקדמים ולכן הפקטור העיקרי שמשפיע הוא מורגש ברוב המקרים. התקצרותהצוואר היא ברוב המקרים ביטוי לצירים מוקדמים ולא לאי-ספיקת צואר, אך לפעמים כאשר קיימת התקצרות ללא צירים, עולה החשד שמדובר באי-ספיקת צוואר אך זוהי אבחנה מאוד קשה ובעייתית, ודורשת ירידה לפרטים הקטנים.
 
לנל"ק בהריון תאומים- אפשרי?

שלום ד"ר סיוון ותודה שאתה מקדיש לנו מזמנך היקר! אני בת 30 בהריון שני. ההריון הראשון, ספונטנ ותקין, הסתיים בניתוח קיסרי בשבוע 39+6 עקב מיעוט מי שפיר ומצוקה עוברית. כאשר ניסו לתת לי זירוז הדופק של העוברית צנח ועל כן בסופו של דבר נכנסתי לניתוח. נולדה תינוקת בריאה במשקל 2,680 ק"ג. בהריון הנוכחי, ספונטני, יש לי תאומים, שבוע 10. עד כה תקין. שאלתי היא האם, בהנחה שהעוברים יהיו במצג מתאים, יש סיכוי ללידה נרתיקית וזאת לאור ההסטוריה שלי? האם ידוע לך על הבדלים בגישות בין מרכזים רפואיים שונים? אני אמנם כרגע לא יודעת היכן אלד, אבל יש סיכוי שזה יהיה בהדסה הר הצופים. תודה מראש.
 

Eyal Sivan

New member
לנל"ק?

בהריון תאומים אחרי ניתוח קיסרי אנחנו ברוב המקרים ממליצים על סיום הלידה בניתוח קיסרי חוזר, מאחר והסכנה העיקרית בלידה נרתיקית אחרי ניתוח קיסרי היא קרע של הרחם ובמצבים של הריון ומרובה עוברים הסיכון הזה גבוה יותר. ניתן לאפשר לידה רגילה אחרי ניתוח קיסרי בהריון תאומים בבמצבים בהם היולדת מודעת לסכנות המוגברות ומוכנה בכל זאת לקחת את הסיכון, בעיקר במצבים בהם תכנון המשפחה העתידי הוא כזה שהיא עלולה להזדקק למספר רב של ניתוחים קיסריים. במצבים כאלה ייתכן שהסיכון בקרע ברחם קטן יותר מאשר הסכנה של ניתוחים קיסריים מרובים. את ההחלטה הסופית יש לקבל בשיחה פנים אל פנים עם הרופא המטפל ולשקול יחד איתו את הבעד והנגד לשתי האפשרויות.
 
עוד שאלת פרוגסטרון...

שלום ד"ר, גם אני כאן, שבוע 11, מטופלת בקלקסן 80+ מיקרופירין+ פרוגסטרון שניתן לי עד סיום 10 שבועות מלאים. בעברי תינוק בן שנתיים שנולד עם חשד ל-IUGR , שניים וחצי ק"ג בשבוע 38+6. לאחר מכן - 3 הפלות בסביבות שבועות 8-9 , בדיקות קרישיות גילו AT3 נמוך. שאלותיי: האם גם לדעתך הספיקה תמיכת הפרוגסטרון עד סוף שבוע 10? האם אמורים איכשהו לוודא שהשלייה מייצרת כרגע כמות מספיקה בעצמה? ושאלת לוואי - הפרוגסטרון עייף אותי מאד, קיבלתי מינון של 3 טבליות של 100, 3 פעמים ביום, ומאז שהפסקתי עם זה - כמה ימים = אני עדיין עייפה מאד, אך לא מצליחה לישון כמו שהצלחתי בשבועות האחרונים. מה עושים? האם זו תופעת "גמילה" מהפרוגסטרון? תודה.
 

Eyal Sivan

New member
פרוגסטרון ועייפות

קודם כל, האם אני חושבת שכדאי להפסיק את הפרוגסטרון - התשובה היא כן. כמו כן, ידוע שפרוגסטרון גורם לעייפות (אני מרגיש עייף גם בלי פרוגסטרון). מאחר והפסקת את הפרוגסטרון ואת עדיין עייפה, יש לשלול אפשרויות אחרות כמו אנמיה, לחץ דם נמוך ועייפות שאינה קשורה להריון. התפוקה של השלייה מבחינת פרוגסטרון מגיעה לערכים מספקים בסביבות שבוע 10-11, ואין צורך לוודא.
 

פופילה75

New member
שלום ד"ר סיוון!

בת 31, הריון 4 ,ללא ילדים, שבוע 20, קצת היסטוריה:הריון1 הסתיים בהפלה טבעית +גרידא שבוע 7 ,הריון שני הסתיים בשבוע 26 בלידה לאחר הפסקת הריון בעקבות ממצא לא תקין במי שפיר, הריון שלישי- כימי. ההריונות ספונטניים. בהריון נוכחי :מי שפיר תקינים. שיליה אחורית נמוכה צמודה לצוואר הרחם. כמו כן, בממצא אקראי, לאחר מעורבותי בת.ד. בשבוע 6 להריון הנוכחי נמצאה המטומה סביב שק העובר שבנתיים נספגה, בעקבותה הופנתי לא"ס בטן לשלול דימום ושם נמצא ממצא סולידי אקוגני בכבד בקוטר 5.5 ס"מ. נראה וסקולרי מאוד יכול להתאים להמנגיומה. נמצאת במעקב א"ס לעקוב אחרי הממצא ,הומלץ לי לבצע CT בתום ההריון או MRI עם גדולניום ע"מ לקבוע אבחנה מדוייקת(אדנומה/FNH/המנגיומה). שאלותיי הן: האם לחומר הניגוד(בבדיקת MRI)יש השפעה על ההריון? האם יש סכנה בגדילת הממצא בעקבות הורמוני ההריון ופגיעה בשל כך בהריון?האם יש סכנה שהלידה עצמה תגרום לקרע של ההמנגיומה ובעקבות כך לדימום פנימי? האם מחשש זה מומלץ לעשות ניתוח קיסרי? שאלה נוספת לגבי מיקום השיליה שעדיין קרוב לצוואר הרחם האם מומלץ להמנע מקיום יחסי מין ומעסוק בפעילות גופנית מכל סוג? תודה רבה על הסבלנות
 

oramor

New member
קיסרי בתאומים לאחר קיסרי הריון קודם

שלום ד"ר סיוון האם זה נכון שמכיוון שהריון קודם עברתי בקיסרי עקב מצוקת עובר אני ייאלץ לעבור קיסרי גם עכשיו מכיוון שהסיכון הוא גדול בתאומים?
 
למעלה