בעיות מיוחדות ברכיבה

../images/Emo124.gifבעיות מיוחדות ברכיבה../images/Emo124.gif

ישנן בעיות שלפעמים קורות ולנו (הרוכבים)אין תמיד פתרונות... אני מציעה שנספר על אותם בעיות על מנת שנחליף חוויות ונסיון ואולי עצות בנדון.

GrEeNwOmAn

New member
הבעיות שלי.../images/Emo179.gif

1. אני ממש מתרגשת ומפחדת לפני תחרות, בגלל זה לא התחריתי השנה המון. איך להתגבר על זה? 2. בקרוב מאד אני אצטרך לרכב על חוואג', סוס חמוד אבל מפחיד, ואני פוחדת. מה לעשות? 3. בזמן האחרון אני מעדיפה דראסז' על קפיצות, אבל ברגע שאני מתחילה קפיצות אז אני מתאהבת מחדש, ואז האהבה נגמרת. מה לעשות כדי לאהוב את זה שוב? וזיהו. לא מספיק? ועכשיו לרדת לחתימה. down

טוי בוי

New member
אני מציעה לך(אבישג) ../images/Emo60.gif

פשוט לרכב על חוואג' תהיה לך אהבה חדשה מהפונים ואולי תוכלי להתחרות עליו!!! הוא לא מתרגש מכלום הוא לא פחדן הוא לא מסרב והוא גם לא עושה שטויות אם לא פוחדים ממנו הוא
....

GrEeNwOmAn

New member
לא עושה שטויות?../images/Emo179.gif

לא בכלל לא, רק כל שנייה באקינג ענקי. אבל זיהו.

Shai Felton

New member
תתגברי על הבאקינג../images/Emo175.gif

אל תסכימי לו, תראי לו שאת שולטת בעניינים ולא הוא!

עצות בשביל אבישג......./images/Emo176.gif

1. הפחד בנוגע לתחרווית אף פעם לא יעבור... אבל מה? את יכולה להפחית אותו... ע"י כך שדווקא תצאי ליותר תחרויות!! גם לי יש את הפחד לפני התחרות ותשאלי את שי ואת פיצי שהייתה תחרות שכמעט הקאתי הייתה לי בחילה נוראית!! ואחרי שמתחרים יותר ויותר הפחד עובר אבל תמיד תהייה את ההתרגשות לפני.. התרופה לזה היא פשוט להתחרות יותר... 2. רכבתי על חווא'ג מספר פעמים והוא סוס ממש מתוק!! אז מה אם הוא נותן באק... לא נורא תמשיכי הלאה או שתתני לו שוט על זה ואם הוא נותן עוד באק אז עוד שוט!! עד שהוא יבין שזה לא עוזר.. ככה עושים!!! וככה עשיתי עם בוס ואחר כך הוא לא העיז לתת באק... והסוס שלי גם מעיף באקים לפעמים והבאקים שלו זה פי 2 מבאקים של פוני... תני לו כל פעם שוט אחרי שהוא נותן לך באק.. זה לא סוף העולם... 3. לא הבנתי את הקטע... מה זאת אומרת אני אוהבת יותר דרסא'ז אבל גם קפיצות שאני קופצת??!?... אם את אוהבת קפיצות תקפצי מה הבעייה פה??

Shai Felton

New member
תשובות לאבישג../images/Emo175.gif

1. כן תופעה מוכרת
גם אני מאד מתרגשת לפני תחרות, ואת היי צריכה לראות אותי לפני שנתיים - לא יכולתי לנשום לפני! חחחח... הבעיה שלי שכל כך התרגשתי שכשנכנסתי למסלול שכחתי כל מה שאני צריכה לעשות ולא הלך לי טוב! אז מה שאני מציעה לך לקחת את זה בקלות, לצאת דווקא ל הרב התחרויות ואל להפך, לצאת בהתחלה על סוס שאת בטוחה עליו, שאת מרגישה עליו בטוח, שאת סומכת עליו (לא יותר מידי כמובן
), תתחרי, תחשבי על הצד הטוב של העניין - זה כייף, זה מקדם אותך וזה מה שחשוב, לא הולך בתחרות אחת תלכי לעוד אחת עד שיילך טוב! 2.דווקא בגלל שאת מפחדת מחוואג' תרכבי עליו יותר! ואז בטוח תגלי שהוא לא כל כך נוראי כמו שחשבת! אם הוא נותן באקינג תני לו שוט, אולי זה ירגיז אותו עוד יותר אבל אחרי 2-3 פעמים הוא יבין שזה לא עוזר לו הבאקינג ויפסיק, אני מכירה את העניין - גם אוטי עושה את זה מלא!

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gif אני צריכה לחשוב ברור שיש

אבל....אם..... אני פוחדת לעבור בקאנטר מהיר בפניה למכשול [במסלול] שיש מכשול לידי כי פעם נתקעתי עם הברך במכשול בדרך למכשול אחר בעמצע פניה והיה לי פצע נורא מעצבן וכואב.. לפעמים אני נועלת את המרפקים שלי ברכיבה... אני כבר במצב שיפור!!!

GrEeNwOmAn

New member
אני מציעה לך (אלה)../images/Emo179.gif

לבוא לאמצע המכשול, כי אז את לא יכולה לפגוע במכשול אחר, או מי ששם את המכשולים בצורה שזה יכול לפגוע דפוק. במילים יפות. חחח.

טוי בוי

New member
חחח קצת קשה להבין מה שכתבתי...

אאאםםם זה לא ממש מה שאת אומרת כי אני באתי לעמצא המכשול אבל בדרך עליו טוי בוי חתך הצידה פתאום ונתקעתי עם הברך בעמוד של מכשול אחר בדרך למכשול שרציתי להגיע אליו ועכשיו אני לא ממש אוהבת לעבור בקאנטר ליד מכשולים.... זה היה בכלל שיעור די מעצבן שקפצנו מכשול אחד ועדי הגביע אותו כל פעם [טוי סורבן] והיו לי מלא סירובים!!!

טוי בוי

New member
כן המשכתי ...../images/Emo60.gif

הקטע שטוי בוי פשוט נכנס במכשול [קפץ הצידה] ואני לא ממש אוהבת לעבור ליד המכשולים....[בגלל זה]

Shai Felton

New member
תדרבני יותר ברגל פנימית!../images/Emo175.gif

אז הסוס יעגל לך את הסיבוב ולא יחתוך! ככה גם לא תתקעי במכשולים...

Shai Felton

New member
פחד...../images/Emo175.gif

האמת שגם לי זה קורה תמיד... אם את דוחפת את הסוס ברגל פנימית אין סיבה שהוא יתקע דווקא בתוך המכשול...

טוי בוי

New member
טוי בוי ממזר...../images/Emo60.gif

זו גם היתה הפעם השניה שלישית שלי ברשפון....

˜Me˜

New member
בעיה, די רצינית.

בשיעור האחרון, רכבתי על רפי, סוס יחסית חדש. עבדנו על מעגלים. בכל מעגל, במעבר לקנטר, הוא נתן זוגיות/עשה באק. לא משנה מה עשיתי, בבק/זוגיות, הוא החליף רגל. למישהי יש עצה

בשביל שהוא לא יחליף לך רגע ב....

מעגל... מתי שהוא עושה באק עליך לשמור כיפוף פנימי לתוך המעגל ושהרגל הפנימימת תשמור שהסוס לא יברח ותלחץ קצת יותר חזק ואז הוא לא יחליף לך רגל... כנראה שאת גורמת לו להחליף רגל כאשר הוא נותן באק...

למעלה