בעיות מיוחדות ברכיבה

פרסה

New member
מממממממממממממ

אחרי הנפילה הייתי בטוח שאני עולה וישר מרביץ התברר לי שלא (לא רכבתי חודש) האומנם רצתי אבל הסתכלתי מאוד על תנעות הסוס בקפדנות מתוך פחד חשבתי שאולי זה יעבור אבל לא ביום שבת שאיכפתי ושטפתי הסתכלתי להם כל הזמן על האוזנים וכל תנועה הייתי בורח (שבדרך כל הייתי נותן בעיטה) ניסיתי להראות עליונות על ידי צעקות. אבל הסוסים מרגישים וכוונה מסתובבים ועושים שטויות ס"הכ אני אוהב את החיה אבל לא כיף לטפל ולרכב בפחד של שיעור ראשון לילד בן 9 יש טיפים להראות עליונות על הסוס? אתם חושבים שהפחד אולי הוא טוב ואני יהיה הרבה יותר זהיר או שזה סתם מערער את הביטחון העצמי גם שאני עובר ליד הסוס שהעיף אותי (הסוס שלי) אני מתרגז עליו ומת לתת לו הצלפה זה נורמלי או שאולי מתוך פחד? ניסיתי לרכב עליו אבל זה כבר לא כיף בכלל אני ממש לא נקשר אליו (גם לפני הנפילה) ברגע זה נגמרה מגילת אסתר

Edubite

New member
אתה צריך להבין...

שברוב המקרים (כמעט כולם) הרוכב הוא זה שאשם וש"להעניש" את הסוס שלך על ידי מכות זו פשוט התעללות לשמה ללא שום הצדקה! אנחנו לא צריכים להיות "עליונים" לסוסים, אנחנו צריכים להיות שותפים.. בפעם הבאה שתיפול תנסה לחשוב על מה שאתה לא עשית בסדר ולא מה שהסוס עשה לא טוב...אין לך סיבה לפחד מהסוס, הרי כפי שכבר ציינתי, רוב הסיכויים שזו הייתה אשמתך ולפחד מעצמך זה כבר לא לפורום הזה...פחחחח אם אחרי כל זה ,לא תחזור אלייך ההנאה והיופי שבסוסים וברכיבה, אולי כדאי שתחשוב על עיסוק אחר כי פחד יכול לגרום להרבה נזקים, גם לך וגם לסוסך...

פרסה

New member
מממממ

יכול להייות שהיתה לי טעות אבל זה בעיקר תלוי במצב רוח של הסוס הסוס לא אוהב לצאת בלי "החברים" שלו ולכן שאני באזור החווה הוא עושה פוזות של הרמות ובעיטות שרציתי להוליך אותו שהוא נעצר נתתי לו דרבון לא ממש חזק אבל עם מסר מאיים ואז הוא הרים נתן בעיטה ואיבד שיווי משקל אולי השטות שלי זה שהייתי צריך לקחת איתי עוד סוס אבל זה מה שהורס את כל חווית הרכיבה בשבילי לרכב על סוס זה סוס שאני עוזב ידיים, רואה את הנוף, עוצר לנוח קצת ורץ 150 מטר לא כיף לי להילחם בסוס כל הרכיבה וגם לא להחזיק את המושכות קצר כל הזמן כרגע אם הפחד והסוסים האלה אני לא מרגיש בנוח ומשוחרר כמו שצריך אבל כן צריכה להייות עליונות על הסוס שהוא יציט לך גם בלי מושכות

למעלה