ברוכים הבאים לפורום

a e q u i t a s

New member
../images/Emo124.gif ברוכים הבאים לפורום ../images/Emo124.gif

ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה עולמית בתפוז אנשים. הפורום ישמש כבמה מרכזית להצגה, ניתוח וחיזוי תהליכים פוליטיים, מדיניים, צבאיים וכלכליים בעולם הגדול, ירכז ידיעות חדשותיות בעולם על ישראל ומעבר לכך.
הפורום ישמש כמקור מידע לענייני העולם הגדול, אך גם כפורום לימודי של היחסים הבינלאומיים, לכל מעוניין אך גם לסטודנטים שלמדו, לומדים או מייעדים עצמם ללמוד את ענף היחסים הבינלאומיים.
הנושאים אשר הפורום יעסוק הם מגוונים ורבים:
צבאיים: סוגיות הקשורות במלחמה האזורית והעולמית בטרור, מאזן הכוחות והעוצמה, נושאי התחמשות באזורים שונים בעולם וגרעין של מדינות בהקשרים של חיזוי, ניתוח ודיון.
פוליטיים: סוגיות הקשורות לפוליטיקה עולמית, אזורית ומקומית, אשר יש להם השפעה כזו או אחרת על מדינת ישראל, אזרחיה או יהודי העולם.
דיפלומטיים: הקשרים נרחבים בין מדינות ברמות שונות, על הסכמים ופרוטוקלים.
כלכליים: סוגיות הקשורות לכלכלה העולמית, השוק והסכמי סחר חופשיים והשפעתם על על אזרחי העולם ובפרט על מדינת ישראל, על השפעת הגלובליזציה.
חברתית: לדון בסוגיות של המשפט הבינלאומי, הן בהקשר הישראלי ובהקשרים נרחבים יותר מבחינת החוק הבינלאומי בהקשרים אקטואליים, פשעים כנגד האנושות ופשעי מלחמה וניסיונות של פלסטינים וגורמים אחרים לקשר אותם לישראל במלחמתה בטרור בהאג ובמדינות אירופה האחרות.
אידאלוגיה: לדון בסוגיות פילוסופיות שונות בתורת היחסים הבינלאומי.
אקטואליה: כמובן, אי אפשר לשכוח את כל הידיעות והתרחשויות אשר בענייני אקטואליה וחדשות.
שרשורים שונים בפורום פוליטיקה עולמית שרשור היכרות שבועי "מי החדש" שישורשר מעת לעת בא כל חבר פורום חדש יציג את עצמו, והגיגי בנושאי חוץ וביטחון, וזאת על מנת לגבש את הפורום חברתית ואינטלקטואלית. שרשור דו-שבועי "מה חדש בעולם שיסקור אירועים חשובים, בעלי משמעות והשפעה על מדינת ישראל או בכלל על העולם כמרקחה פוליטית ומקושרת. תוך כדי החלוקה האזורית הבאה:
מדינות המערב - קרי מערב אירופה וצפון אמריקה.
מדינות ערב - קרי מדינות המפרץ, ערב ומוסלמיות.
מדינות העולם השני והשלישי - אפריקה, אסיה ודרום אמריקה. שרשור אוף טופיק - שירשור שיפתח מעת לעת וזאת כדי לאפשר דיון פתוח על נושאים שאינם קשורים ליחסים בינלאומיים, חוץ וביטחון או כל נושא אחר שקשור במישרין או בעקיפין לפורום, וזאת כדי לתת אפשרות לגיבוש בתוך הפורום. שרשור "לומדים יחב"ל" - שרשור שיפתח מעת לעת, על פי הצורך שייתן מענה לסטודנטים או למתעניינים בתחום היחסים הבינלאומיים מידע לגבי פרטי הרשמה, תחומי התמחות, חוויות וכל שאלה הקשור לעולם האקדמי של יחסים הבינלאומיים. שרשור "מדברים עלינו בעולם" שרשור שיפתח מעת לעת, ומיועד לתיעוד מאמרים, כתבות או פיסת מידע שנאמרה על ישראל ברשתות התקשורת הזרות מרחבי עולם. מתוך מטרה לנטר כתבות עוינות על ישראל, להבין את הלכי הרוח בעולם על ישראל וכל זאת כחלק אינטגראלי מחווית הכפר הגלובלי. שרשור "אקטיביזם למען ישראל" ממעקב אחרי התקשורת העולמית, אנו מדווחים על מידע שגוי ומוטה בכוונה ובזדון כנגד ישראל, וזאת כדי למנוע דיווח חד-צדדי ולעיתים קרובות דיי שקרי על פעולותיה של ישראל. שרשור דיון שבועי - שרשור שבועי, שיפתח מידי שבוע ובו חברי הפורום ידונו על סוגיה אקטואלית בעלת השפעות כאלה או אחרות על ישראל בזירה הבינלאומית, תוך כדי בחינות נקודות שונות כדוגמה פוליטית, צבאית ומדינית וכו'.
תקנון הפורום יפורסם בהמשך. פורום פוליטיקה עולמית - המקום שיודע הכל

תמיר1991

New member
מזל טוב על פתיחת הפורום../images/Emo70.gif

אני שמח להצטרף ולהיות חבר של קבע כאן. מהיכרותי האישית עם דייב, אני יודע שהוא ינהל את הפורום בצורה אופטימלית, הטובה ביותר שרק ניתן. שמי תמיר קרקסון, ואני בן 15 מת"א - סטודנט להיסטוריה באו"פ, חובב פילוסופיה, בולאות, כתיבה וקריאה - ומדע המדינה, על ישראל ומעמדה הכולל בעולם. שיהיה לנו בהצלחה
תמיר.

פחות מעניין אותי איך אתה מסתדר עם

הזמן... אלא איך אתה מגיע למצב שאתה מתקבל לאוניברסיטה או שלאוניברסיטה הפתוחה לא צריך בגרות ופסיכו וגם לא צריך להיות נוכח שם פיסית?

תמיר1991

New member
לא צריל לא בגרות ולא פסיכו -

ומומלץ להיות נוכח פיזית, וכך אני אכן עושה. אבל- הלימודים באמת לא קלים בהשוואה לאוניברסיטאות אחרות, וגם בנפרד. הקורס שאני מסיים בקרוב ארוך וקשה, אבל אני בהחלט נהנה. תמיר.

אוקיי...אז עכשיו אני אשאל את זה...

איך אתה מסתדר עם הזמן? אתה הרי לומד בתיכון... והקורס שאתה לוקח...כמה הוא יקרב אותך לקראת תואר? תצטרך להשלים הרבה? או שאתה לוקח אותו סתם בשביל הכיף?

תמיר1991

New member
עונה../images/Emo8.gif

מסתדר לא רע עם הזמן. אני לומד בתיכון, כל מה שאני אוהב קל לי, כל מה שאני לא אוהב לא מעניין אותי - יוצא שאני לומד לבית הספר אולי שעתיים בשבוע. האו"פ, לעומת זאת, זה שעתיים ולעתים יותר, ביום. הקורס שאני לוקח זה 1/18 מהתואר, כי יש 18 קורסים. אני הולך לעשות 3 השנה, 4 בשנתיים הקרובות, ובי"ב, אחרי כמעט כל הבגרויות - ובשנת דחיית הצבא, להשלים את התואר. וכן, יש כאן אלמנט של כיף, אני נהנה מזה מאוד. תודה על ההתעניינות
תמיר.

Rey Mysterio13

New member
רק שההבדל בין ההודעה שלי לשלך הוא

שאני דיברתי בצחוק, את לא. וגם- ההודעה שלך תימחק, שלי לא

דם דם

New member
מזל טוב

קולולולולולולוולולולולולולולולולו כן כן ראית מזה גם לפה הגעתי עד לפה אני רודף אותך בועעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע מזל טוב על הפורום שלך, ברכות חיבוקים נשיקות מזמוזים ומעשים מגונים אבוי אתה כבר ילד גדול. בהצלחה עם הפורום שלך...

דייב מזל טוב

יש לי כבר כמה נושאים לדיון מקווה שתאהב את זה תרים טלפון כל פעם שאתה על המחשב אהה ועוד הפעם שיחקתה אותה אח שלי

אני מתגאה לפתוח את השרשור הראשון

והשרשור הראשון- הוא שרשור בקשה. לפני שאני עוזב בטריקת דִלת- בואו אפיִלו לא נתחיִל לדבר אודות המצב בעיראק- מיִלא דרפור, מיִלא קוסובו, אבִל פוִליטיקה עוִלמית זה קצת מעבר לבוש

a e q u i t a s

New member
קודם כל, ברוך הבא לפורום הכי ../images/Emo43.gif

קודם כל, ברוך הבא לפורום הכי טוב בתפוז.... פורום פוליטיקה עולמית ירכז את כל נושאי העולם הגדול - לא רק מה שקורא בבית הלבן או דאוינג 10 (ביתו של ראש ממשלת בריטניה), אלא גם במלחמה בטרור, וכן בכל האזורים לא רק בעירק שהיא בעצם המדממת ביותר, אלא גם במחוזות אחרים באפריקה.... אל תעזוב בטריקת דלת, תן צא'נס - מה איכפת לך

a e q u i t a s

New member
תודה לכל האנשים ../images/Emo24.gif

אני באמת מקווה, ואתם יודעים מה, אפילו יודע שהפורום יצליח ויהיה בין הפורומים הטובים ביותר באשכול "על סדר היום" פורום אקטואליה תזהרו אנו מגיעים

למעלה