החדשות 4.1.04

Miss CB

New member
שמעתי לפני כמה חודשים

גירסא של הפו פייטרס נדמה לי, לHAVE A CIGAR. זה היה לא רע. גם לא מדהים או ראוי לשמיעה חוזרת, אבל לטעמי זה בהחלט נתן את הכבוד הראוי ולא הרסו לגמרי את השיר.

קאברים לפינק פלויד

אני ברגשות חלוקים בנוגע להופעת ההצדעה של שליחי הבלוז לפינק פלויד. הייתי בערב שבו להקה אחת עשתה קאברים לחיפושיות, אחת ללד זפלין ודיפ פרפל ושליחי הבלוז לפינק פלויד. אף פעם לא אהבתי את הדברים האלה אבל הלכתי ובהתחלה ממש נהניתי, הם התחילו עם shine on u ועשו אפילו את astronomy domine ואת כל דארק סייד ועוד מלא (זה היה ממש ארוך) עד שני השירים האחרונים שבהם איבדתי את כל הכבוד שלי אליהם כשהם הפכו את זה לאשכרה ערב שירה מסריח עם comfotably numb ן-wish u were here כשהזמר שלהם בא לקדימה של הבמה והתחיל לשיר עם כולם ביחד ואני יצאתי במחאה... אבל היה קטע אחד מרשים כשהקלידן שר את כל the great gig in the sky

יש הבדל גדול לטעמי

בין שליחי הבלוז בערבי מחווה לבין אנשים שלוקחים אותם רחוק ומעוות- לסגנון ההיפ הופ או הטראנס ומוציאים דיסקים שלהם ועושים עליהם כסף בעיוות גרסאות... מבחינתי- שליחי הבלוז עושים להם שירות כי הם ממשיכים להחיות את זכרם למי שאוהב הופעות חיות ולא יכול לשבת כל היום ולמחזר דיסקים...

בעניין הזה דעתי דווקא הפוכה

אני מעדיפה לשמוע גרסאות כיסוי - כמובן אם הן טובות, כי נפילות אינן נדירות - משום שכך ניתן לעיתים להאיר צדדים בשיר המקורי שאולי לא שמנו לב אליהם. קחו שיר כמו WYWH, לדוגמא, שיר שפתוח להרבה מאוד פרשנויות, משום שהטקסט שלו הוא כ"כ טוב ועמוק, ולכן מעניין לשמוע כיצד יוצרים אחרים רואים/מפרשים את השיר הזה. כמובן, זה לא אומר שכל 'פרשנות' כזו היא טובה, אבל לא הייתי פוסלת גרסת כיסוי רק כי היא משתייכת לז'אנר הרחוק מהמקור, כגון היפ-הופ או טראנס; כל מקרה, בפני עצמו... דווקא שליחי הבלוז ודומיהן (להקות מחווה) אינן תורמות דבר מבחינה אמנותית, כי מטרתן (בד"כ) היא לשחזר עד כמה שאפשר במדוייק את הצליל המקורי - ע"מ לתת אשליה כאילו הלהקה המקורית נמצאת לפנינו, כאשר זו אינה מופיעה עוד (כגון להקות שהתפרקו וכיו"ב). בכך, לא נוסף לנו דבר על הבנת השיר המקורי, כפי ששמענו אותו באלבום, או בהופעה של היוצרים המקוריים.

emmily plays

New member
אתה מדבר על

שליחי הבלוז. ואני הייתי שם מקדימה, שרה , כי אני מכירה אותם אישית ו"הבחורה שהיגיעה כל הדרך מהצפון" לה הם הקדישו את us and them-שפחתכם הנאמנה.... אני.

emmily plays

New member
לא... זו טלי

המנהלת שלהם. אני הייתי בקהל. שרתי ליד הבמה את wywh

לא עיצבן אותך שהוא הפך את זה בסוף

לערב שירה סטייל שרהלה שרון? אבל בכל השאר ממש נהניתי חוצמיזה שהקהל היה ממש יבש!!

abarth

New member
נראה לי שאתה מתכוון לביצוע של

פרימוס לשיר הזה.

Miss CB

New member
את, לא אתה..

ולא, אני מדברת על הפו פייטרס
נראה לי.

emmily plays

New member
רדיוהד

מושפעים מאוד(מאוד מאוד) מפלויד ואפילו אמרו את זה בראיון. כך שאם הם עושים להם קאבר זה מתוך מחווה עמוקה ורצינית. אגב... נדמה לי שהם גם cambridge lads...

dimfo

New member
אני מכיר עוד קאוור

ל-Shine on של להקת טראנסאטלאנטיק, שזאת סופר-גרופ פרוגרסיבית, למי שמכיר.

למעלה