החלטות לשיפור המצב הכלכלי-סקר

../images/Emo124.gifהחלטות לשיפור המצב הכלכלי-סקר../images/Emo124.gif

ההחלטות שלקחתי על עצמי השבוע הן:
לפטר את העוזרת ולנקות לבד
לבטל את כרטיסי האשראי שלי (את של בעלי נשאיר) ולהזמין כספומט
לחזור לעבודה למס' ימים בשבוע בהם אמי יכולה לשמור על התינוק מהן שלושת ההחלטות שלכם? קדימה לעבודה! ישלנו את כל חודש פברואר לבדוק האם ההחלטות ישתלמו.

goldy

New member
החלטותייך מבוססות על משהו?../images/Emo183.gif

כלומר אים את מבטלת משהו - יש משהו מקביל לו ש*יחסוך* כסף או שאותה הוצאה תילבש פנים חדשות? 1) לנקות לבד: ז"א שבני הבית התחייבו מראש לעזור? 2) לבטל כ"א אחד: ז"א שהשני יתפקד כשניים? 3) מה אים אימך תאלץ ללכת לאנשהוא וכך לא יהיה לה זמן לישמור? זה לא יפגע בהיתחייבות מול המעסיק? אני לא מזלזל, אלא פשוט חושב שאנשים קודם מחליטים ואח"כ, אים בכלל, מבצעים. את הרעיון להודעה זו קיבלתי מהעובדה שאנשים מחליטים להתאמן בחדר כושר וקונים מנוי. הם רק שוכחים להגיע אליו
. כמו כן אנשים מתלהבים ממכשיר כושר שמשמש בפועל בתור מיתלה לבגדים
. אני חושב שהשאלה הנכונה היא: על איזו נוחות אתם מוכנים לוותר כדי ששאר הנוחויות ישארו? כדאי לעשות סולם העדפות ולוותר על מה שלא הכרחי. הוא יענה על השאלות "מהיא הנוחות החשובה ביותר (רכב פרטי) עליה לא מוותרים, ומהיא הנוחות הזוטרה ביותר (מחשב על פרטי) שבהחלט ניתן לחיות בלעדיה?" המציאות היום היא שאנשים רוצים את כל הנוחויות כל הזמן ורק מעטים מסוגלים לממן את כולן.

בודאי גולדי

בני הבית אכן התחייבו לנקות בעצמם (אני! אני!) לבטל את כרטיס האשראי שלי יאלץ אותי להוציא מזומן ע"מ לרכוש בגדים לי ולילדים או אוכל שמחוץ לסל הקניות השבועי בחצי חינם או ממתק בקיוסק, בית קפה וכן האלה. ברגע שאאלץ לצאת לכספומט עבור הוצאות אלו הן ירדו בטרוף, אין חניה ליד הכסםומט שלנו, זה אומר ללכת ברגע - ואתה לא מכיר אותי, במזג אוויר הזה ישלמו לי אני לא הולכת ברגל לאף מקום. כרטיס האשראי של זוגי משמש להוצאות קבועות- חשבונות, אוכל וכו והוא יישאר אצלו. בעבודה לא רק שקבלו את ההחלטה, הם יזמו אותה, כיוון שלחזור full time לא הסכמתי, תינוקי קטן מידיי כרגע, וזה גם שומר לי על מקום העבודה עד שאחזור לאותו full time מדובר. אמא שלי התחייבה לשמור עליו פעמיים בשבוע ואני סומכת על התחיבותה בהתאם להתחיבויות קודמות. ומה עוד שאלת ? אהה על כושר.. אני לא משתמשת תודה- אני כרגע במטרת עליה במשקל ולא ההפך, ולא, אני לא אנרוקסית (בהתאם לשרשור הקודם שכתבת בו). מה ההחלטות שלך מס' גולדי?

goldy

New member
אותן החלטות כתמיד../images/Emo13.gif

לרשום את כל ההוצאות הצפויות + 20%. להטעין את הכת"מ מראש בסכום הצפוי (כך אין שום סיכוי שאוציא על "משהו נחמד"). כל סכום 'מיותר' הולך להשקעה כדי שאוכלהוציא הוצאות כבדות בעתיד (לצורך הכנסה פאסיבית; קניית עסק ו-או זיכיון). כל הזמן לתכנן תוכניות ולפרק אותן לגורמים כי החיים מבחינתי הם מישחק קווסט. אים כולם היו נוהגים כמוני כולם היו עשירים.

מתה על קווסט../images/Emo45.gif

אחרי שהסברת והבהרת וקישרת לשרשור של הכת"מ, אפשר לדעת רק איזה בנק מעניק אותו, או לחילופין דרך איזו חברה להזמין? אתה עשיר גולדי?

קודם ביצים, אחרי זה תרנגולות ../images/Emo84.gif

צודק גולדי שאומר שההחלטות על שינוי בהתנהגות כלכלית צריכות להיות מתוכננות מראש, כחלק מתוכנית כוללת ואז לבצע את השינויים והדברים. ההחלטות שלקחת - זה דבר חשוב אבל האם זה חלק מתוכנית כוללת ? כלומר - את יודעת כמה את צפויה לחסך בעקבותם. חשוב גם לזכור שלפעמים אנשים מחליטים החלטות לחיסכון כלכלי אבל בסופו של דבר הן מביאות בסופו של דבר לבזבוז. לכן חשוב שההחלטות יהיו הביצה, ולא התרנגולת.

Jonesee

New member
בינתיים קיבלתי רק החלטה אחת ../images/Emo22.gif

רק תיספורת אחת בשנה לכלב...
כבר חסכתי 180 ש"ח

Jonesee

New member
כי לכלב יש שערות על כל הגוף ../images/Emo13.gif

רגע, נראה לך שאני משלם יותר מידי...

גם לנו

זה שאנחנו בוחרים שלא להשיל את כל שיער גופינו לא אומר שלנו אין פעם הבאה תקנה כלב נטול, יש את הפינצ'רים האלו, הרבה יותר חסכוני.

ק א סי

New member
תעשי עם הכלב מה שאני עושה עם הבעל...

מכונת תספורת. חופשי כמה שבא, לא צריך ספר

Jonesee

New member
אח"כ יבואו אלי מכל מיני עמותות..

יגידו לי שאני מתעלל בכלב שכל הכלבים מסתלבטים על התיספורת שלו...
אח"כ הוצאות על פסיכולוג לכלבים (וכן, יש דבר כזה)... חוץ מזה שאומנם אני מנסה לקצץ בהוצאות אבל עדיין נישאר לי מצפון

אני שוכבת עם בעלי ולא עם הספר

זו לא ממש בדיחה גסה אז אל תמהרו למחוק את זה... זה גם שיקול כלכלי. אני יודעת שלא רק. פורנו או אתם יודעים מה עולה המון כסף. המון כסף. נסו ותיווכחו בעצמכן/ם

Jonesee

New member
מה ../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

איך זה שיקול כלכלי ? דווקא הספר יכל לתת מחיר מוזל לגוונים..החלקה יפנית...
נשבע לך שלא הבנתי

אתה פשוט לא מכיר את בעלי או את הספר

מה עושה מי שאינו מרוצה ממזונו? רוכש מזון אחר ומבזבז גם שלא לצורך מה עושה מי שלא מסופק מבחינה תרבותית? קונה תרבות... ספר... ערוצי כבלים... תאטרון... לא יודעת מה. מה עושה מי שלא מסופק מינית? קונה פורנו באינטרנט, הולך לנערות ליווי, מחפש מאהבת ומוציא עליה ים של כסף ועוד מוציא ים של כסף על טכסיסי הסתרה. אתה כנראה איש מאוד טוב ומאוד תמים אם לא הבנת כלום. או אולי בתת מודע שלך אתה פשוט מאמין שזה טאבו לדבר על נושאים כאלה בהקשרים כלכליים נכון? בקיצור, נשים יקרות- אני ממליצה לכן לשכב עם הבעלים לעתים מזומנות. מי שמתענגת מתענגת וחוסכת ומי שלא מתענגת רק חוסכת.

את צריכה ללכת לקורס הכשרת פילוסופים במקומי...

בפורום יעוץ פילוסופי יש ציטוט מדהים של אלי אוחנה שמתאים למה שאת אומרת "זה שאתה צודק לא אומר שאני צריך להסכים איתך"... הולם מאוד אתת מה שכתבת.

Jonesee

New member
תמימות זה שמי האמצעי ../images/Emo189.gif

אם הבנתי נכון את התורה שלך אז את בעצם ממליצה לנשים לשכב עם הבעלים שלהן וזאת משני טעמים קודם כל בשם ההנאה ודבר שני בשם החיסכון הכספי שהרי אם היא לא תשכב איתו הוא יבזבז את ההון המשפחתי על פורנו...נערות ליווי..מאהבת..ועוד. מזה אני מבין שמצאת את הנוסחה למניעת בגידות
אני מהרהר ביני לבין עצמי מי מביננו יותר תמים
לדעתי בגידות לא קשורות בהכרח לחוסר בסקס בבית השיגרה חוסר אינטימיות חום חברות.. יש המון מניעים לבגידה.. מכל מקום מצטרף להמלצה שלך לא רואה כל רע בזה שבני זוג ישכבו יותר... אגב אם אנחנו בענייני חיסכון אז חשוב לזכור אמצעי מניעה
אמנם ילדים זה שימחה אבל השמחה הזאת עולה..

למעלה