החלטות לשיפור המצב הכלכלי-סקר

ק א סי

New member
הלוואי והיו לי החלטות כאלו

כל מה שיכולי לקצץ, קיצצתי. מה שיש הוא רע הכרחי. ואני הפוך מכם בנושא כרטיס האשראי. מזומן נוזל ונעלם בעוד שיש לי בקרה על הוצאות בכרטיס אשראי. יש דו"ח חודשי ואפשר לבקר מה הלך ומה מתכננים להוציא.

Crazy men 21

New member
היי. ערב טוב

ושלום לכולם. אני חדש כאן נשוי 9 חודשים ונהנה מאד לקרוא כאן זה לאט לאט מטפטף לי למוח ענין החיסכון. עד היום עבדתי הרווחתי והשתוללתי בלי חשבון. היום החיים יותר מורכבים ההוצאות שונות ודי קבועות, ותודה לכותבים כאן זה ממש חשוב. רציתי להעלות את נושא הקניות בסופר ויצא לי כמה פעמים לקנות בסופר של חרדים (מה שנקרא היום ``א`` ולפני זה היה נקרא ``זול פה``) וממש נתן לי חשק להמשיך לקנות שם. זה ממש זול! אמנם יש שם הרבה 1+1 אבל זה ממש משתלם! כדאי לבדוק. לי אישית זה חסך המון!! המשך לילה מדהים.

ברוך הבא ../images/Emo24.gif

בקניות בסופר יש כמה כללים שכדאי לך לאמץ בנוסף לקנייה במקום זול לקנות רק מה שנידרש ורשום ברשימה (גם אם יש מבצע , לא קונים) להשוות בין המותגים השונים. למעט בקניית מזון מתועש.

הסופרים של החרדים, הערים והרוסים הרבה

יותר זולים מסופרים הרגילים. המינוס, אין שם את המותגים הרגילים שאנחנו מכירים. ואצל החרדים - בד"כ המחירים טובים אבל צריך לקנות בכמויות עצומות. עוד מקום מצוין לקניות הוא השווקים. אני קונה במחנה יהודה, וזו חוויה אחרת לגמרי מאשר בסופר. איכות הסחורה הרבה יותר גבוהה, אין הרבה אופציות לקניית מזון מתועש או מוכן (למרות שיש שם את הפיתויים שלו), הגיוון במחירים הרבה יותר גדול, וזה גם לוקח פחות זמן מהסופר. וכיוון שמשלמים במזומן וסוחבים את הכל בעצמנו, אז גם לא קונים בלי חשבון.

../images/Emo77.gif

דרך אגב - ואני שואל בתמימות - למה להשתולל בחיים אומר בהכרח לבזבז כסף בלי חשבון ? הרי יש כל כך הרבה דברים טובים בחיים שהם בחינם אבל אנשים מתעקשים להינות כשהם מוציאים כסף ?

אז מה שהחלטתי לעשות...

והרבה מאד בעזרתכם האדיבה לקחתי את בעלי לשיחה והסברתי לו עד כמה חשוב לי לשמור על הנכס בו אנו גרים, וכמה חשוב לי לתת דוגמא לילדים והפנמתי את הצעתו של אריק ואנחנו יוצאים הערב יחד לזמן איכות (לא משהו יקר כמובן) בנוסף, התחלתי לאסוף ניירת, תלושי משכורת, ויזה , בנק כדי לארגן בטבלה מסודרת. אני פותחת במלחמה ומודה לכם שלמרות שאתם בכלל לא מכירים אותי , אתם עוזרים לי המון.

goldy

New member
הינה רעיון טוב יותר

אים את רוצה שיבין את חייבת להראות לו טבלה בכתב. האים זו רק החלטה שלך או משותפת? - מה בעלך אמר על החלטתך? (חוץ מ"אני מסכים" ו-"מה שתגידי")

אז ככה...

ההחלטה לאחר שיחה ראשונה היתה למכור את הדירה ולהחזיר חובות לקנות דירה צנועה יותר ולהחזיר את כל ההלוואות ולהשאר עם המשכנתא לאחר מחשבה שניה (שלי) הבנתי שלמרות המכירה עדיין נצטרך להדק חגורות חזק , ולכן התחלתי לחשוב על תוכנית כלכלית חדשה. לכן שיתפתי אותו בלבטי ולאחר שציידתם אותי באינפורמציה הזמנתי אותו ל"פגישה" איתי בה נדבר על כל האפשרויות העומדות בפנינו. בעלי מוכן לשמוע ולשתף פעולה באופן מלא . לכל אורך נישואינו הייתי אני היותר בזבזנית והפחות שקולה, ולכן אני מרגישה שאני צריכה לעבוד מאד קשה גם כדי להצליח בתוכנית וגם כדי לשכנע אותו שזו הדרך הנכונה בשבילינו.

goldy

New member
ואחרי שתגיעו לפלוס?

האים אתם מטמיעים הרגלים נכונים? אני שואל אנשים במינוס של 10,000 שקלים "מדוע מינוס של 1000 ש"ח לא מזיז לכם? מה אתם חושבים על מינוס של מאה שקלים? למה אתם מתחילים להיתרגש מהמינוס רק החל מעומק מסויים? מה עובד ב10,000 ש"ח שלא עובד בעשרה שקלים? מה זה "קצת"? " הייתי במינוס בדיוק פעם אחת בחיים שלי והוא היה פחות מ20 שקלים. הדבר היחיד שעניין אותי מהרגע שראיתי אותו היה ליסגור אותו ומאז אני בפלוס.

עדכונים האחרונים

בשבוע האחרון אני בבדיקות קדחתניות ובקרוב אדע אם יניבו תוצאות. קודם כל- כרטיס האשראי נמסר אחר כבוד לאימא שלי, תשאלו למה לא נגזר? למקרה שלא אצליח לגייס את מלוא סכום ביטוחי הרכב במזומן. בשל הלחץ השבוע רק בשבוע הבא אגש לכמה בנקים לנסות לשנות משהו לגבי המשכנתא שלי כיום המשכנתא עומדת על החזר של 3200 לחודש ונותרו 12 שנים. אני שוקלת להגדיל את המשכנתא ולהחזיר הלוואה ענקית ולפרוס ל- 20 שנים. כל זה כמובן בגדר מחשבות וטרם בדקתי. התחלתי בהכנת טבלת ההוצאות, זה נראה רע אבל זה לפחות אומר שיש הרבה מה לצמצם. קראתי את הרעיון פה למעלה לגבי חומרי ניקוי ואני חושבת לנסות את עניין החומץ.

למעלה