מי אמר שגמרתי? או, החשדות - חלק ד'
מייסון בניו יורק ולוס אנג'לס מלבד הופעתו הבלתי-צפויה של ווטרס במנהטן, סיפר מייסון לאוהדים שהגיעו לפגוש אותו, שהפלויד מתכננים להוציא DVD עם הופעות "החומה" - אבל הם יתחילו לעבוד על זה רק לאחר סיום העבודה על ה-DVD של PULSE. ובלוס אנג'לס הוא סיפר לאוהדים, שיש לפלויד כוונות להוציא בעתיד בעתיד "הקלטות ארכיוניות משנות השישים". אולי הוא מתכוון למה שהוא דיבר עליו בראיון ב-Fake Lab Report, היינו לשים הקלטות שלהם מהופעות באינטרנט, להורדה בתשלום. או אולי זה משהו אחר. מייסון בסן פרנסיסקו גם שם פגש מייסון אוהדים, והתראיין (במקום) ע"י ג'ואל סלווין, המבקר המכובד של ה"סן פרנסיסקו כרוניקל". להלן כמה מהדברים שאמר, הן במקום והן בכתבה שפרסם סלווין לאחר מכן, ללא סדר מסויים: סלווין שאל את מייסון על ההופעה הראשונה של הפלויד בארה"ב, במסגרת סיבוב ההופעות שנקטע באיבו, בשנת 1967. מייסון נזכר איך ההופעה הראשונה שלהם היתה באולם ה"ווינטרלנד" בעיר, ואיך ווטרס שתה במהלך ההופעה בקבוק וויסקי שלם שנתנה לו ג'ניס ג'ופלין. נו. לדברי הנוכחים, ניק גם דיבר על סיד, ועל איך סיד הופיע באולפני אבי רואד בשנת 75. לדבריו, הוא חשש בתחילה לכלול בספר את התמונה שצילם את סיד באותו יום, אבל בסוף השתכנע, משום שפרסומים "אחרים", לדבריו, אף הם כוללים תמונות של סיד מאותה תקופה. יש לציין שניק אמר דברים זהים גם בראיונות אחרים בשנה האחרונה. אישית לא ידוע לי על תמונות אחרות של סיד מאותה שנה, או בכלל מאמצע שנות השבעים, אבל ניחא. סלווין לגבי התמונה שכידוע "תמונה שווה 1000 מילים". מייסון ענה: "במקרה הזה, תמונה שווה 5000 מילים". מייסון סיפר איך מותם של כמה אנשים הקשורים ללהקה, בשנים האחרונות, השפיע עליו, ועל רצונו לכתוב את הספר: מייקל קיימן, סטיב או'רורק, וכן השבץ של סטורם תורגרסון. נראה שמותו של או'רורק היה המכה הקשה מכולן. הוא נשאל האם חברי הלהקה נמצאים בקשר אחד עם השני. על כך הוא ענה שהוא נמצא בקשר עם שלושת האחרים, רק שהם לא מדברים אחד עם השני. (אני מניחה שגילמור מדבר עם רייט). תשובה מעניינת שהוא נתן לגבי "החומה". כזכור, כוונתו של ווטרס היתה לעשות יצירה "מעגלית" היינו, החומה נופלת, אך מוקמת מחדש. התפישה של מייסון היא שונה: "לא מקימים את החומה מחדש. לומדים איך ליצור קשר עם אחרים, בתקווה למצוא שלווה". תשובה חכמה. וכמה קטעים מהמאמר שכתב סלווין בעיתון: על כתיבת הספר, אמר ניק: "מצאתי משהו שהאחרים לא עושים. זה 'אלבום הסולו' שלי." סלווין מספר, מפיו של ניק, שכשרוג'ר קרא את הטיוטה הראשונה של הספר, הוא כתב את המילה "שטויות" (bollocks), במארקר ירוק, על דף אחר דף מהטיוטה. ניק מוסיף, שהוא אכן כתב את הספר מאוד בזהירות, כי הוא ידע שהאחרים יקראו אותו, ואם הוא ירגיז אותם, הוא ייקלע לצרות. (ראו גם את הערתו במקום אחר, לפיה הוא לקח בחשבון במיוחד את ההערות של האחרים, אם הן נשלחו במכתב מעורכי הדין שלהם. זו רק חצי בדיחה, כזכור). על כך כותב סלווין: "אפילו עם המופנמות והאיפוק הבריטי הקלאסי שלו, מייסון מצליח לספר סיפור מפחיד, בעיקר בין השורות." ניק חזר, בראיון עם סלווין, על דבריו שמלבד סיד בארט, חברי הפלויד לא לקחו סמים פסיכדליים באותה תקופה: "לא אימצנו את כל ה-noodling (ג'אמים חופשיים) האלו במוסיקה שלנו", הוא אומר. "המוסיקה שלנו היתה מאוד טכנית, דרשה מיומנות גבוהה, טכנית ומוסיקלית". סלווין מוסיף שגילמור צורף ללהקה לאחר שבארט נהיה "קרבן-סמים חסר תקנה" והלהקה "זרקה אותו בגסות רוח". הוא מזכיר את התדרדרותו של סיד, כפי שניתן לראות מהתמונה שצילם מייסון אותו בשנת 1975. סלווין גם מאזכר את מותו של ה-roadie הוותיק של הפלויד, פיטר ווטס, ממנת-יתר באמצע שנות השבעים (ווטס הוא אביה של השחקנית נעמי ווטס). הוא סוקר בקצרה גם את השתלטותו של רוג'ר על הלהקה, עזיבתו, והשתלטותו של גילמור על הלהקה. מייסון מסכם את הקריירה שלו: "שלושים שנה של שוויץ - זה היה פשוט נפלא. אנשים כל הזמן אמרו לי כמה שאני נהדר.... אני אוהב את זה. ולחשוב שפעם הייתי סטודנט לארכיטקטורה, ונועדתי לתכנן תוספות למבנים ג'ורג'יאניים קיימים." לא תאמינו, יש עוד.