../images/Emo124.gif החשדות 1.7.05 ../images/Emo124.gif
עוד ראיון של מייסון על האיחוד ראיון נוסף עם מייסון על האיחוד הופיע אתמול
ב"טלגרף". להלן תרגום חלק מהדברים: "איחודם של פינק פלויד מוכיח כי חזירים אכן יכולים לעוף" רוג'ר ווטרס, ששיחת הטלפון הראשונה שלו מזה 20 שנה לדייב גילמור סגרה את העסקה, לא אמר דבר. גילמור מלמל, שלא לציטוט, שזה לא ממש איחוד ושהוא יותר מעוניין באלבום הסולו הקרב שלו. ריק רייט, החבר השקט בלהקה, שמר על שתיקה. מה שמותיר את ניק מייסון, המתופף האירוני חסר-הלאות של הלהקה והפלוידי היחיד שמדבר פומבית על ההתפייסות ההסטורית ביניהם. שוחחתי עמו בסוף השבוע שעבר. מייסון הודה, ברוח טובה, שהלהקה עדיין לא ישבה עדיין ביחד והחליטה אלו שלושה שירים לנגן, או איך לנגן אותם, "אנחנו בערך הנחנו שכולנו נזכור איך לנגן אותם". אך הוא היה אופטימי שתהיה איזושהי חזרה. או זה, או שהם ייאלצו להוציא הודעה לעיתונות: "עקב התחייבויות קודמות, הפלויד יעשו חזרות לאחר ההופעה." מייסון אישר שהפסקת האש תווכה ע"י גלדוף, בחלקה על מנת להעלות את העניין ב-live 8 בארה"ב, שם פינק פלויד יותר פופולריים ממדינות אפריקניות עניות. "וחוץ מזה, אני חושב שהוא רצה משהו נוסף על מה שהוא עשה בפעם הקודמת [בשנת 1985] הוא רצה בעצם גימיק. הוא הטיל מטבע, בינינו לבין הספייס גירלז. אני לא בטוח אם הפסדנו או נצחנו." כשהוא עוטה לרגע פנים רציניות, מייסון הוסיף ש"בנקודה זו, זה נחמד שזוכרים אותנו לא רק בשביל כמה שירים נחמדים, אלא בשביל משהו שעשוי להביא לשינוי אמיתי בעולם." הוא גם העיר שגלדוף היה "משכנע ביותר" ושיחסיו עם רוג'ר ווטרס - אותו פגש גלדוף לראשונה כאשר שיחק בתפקיד "פינק" בסרטו של אלאן פארקר ל"החומה" בשנת 1982 - היו קריטיים. "לרוג'ר ולבוב הערכה רבה זה לזה. השניים האלו ביחד הם קצת כמו היטלר וסטאלין, עם חוש הומור - ובמקרה של בוב, עם תסרוקת גרועה יותר." יותר ברצינות, מייסון אמר שהוא חושב שהמניע האמיתי להחייאה הזמנית של הפלויד היתה שאיפתם שלא לחזור על הטעויות שעשו ב-Live Aid לפני עשרים שנה. [הפלויד היו מסובכים אז בהליכים משפטיים עקב הגרושין, ולכן רק גילמור הופיע ב-Live Aid, כשהוא מלווה את בריאן פרי בגיטרה]. מייסון: "אני הרגשתי, ואני חושב שכולנו הרגשנו, שזה חבל שלא ניגנו ב-Live Aid". בראיון למגזין אחר, אמר מייסון שהוא אינו מתרגשל לקראת המופע. "נראה לי שאנחנו נזכור את כל המילים!".
עוד פרטים על המופע והבמה בלונדון עפ"י המארגנים, כ-140 מדינות יכסו בדרך זו או אחרת את הארוע, בנוסף על הכיסוי באינטרנט. כך, לכ-5.5 מיליארד אנשים תהיה הזדמנות לקחת חלק בארוע. הבמה בלונדון היא בגודל של 280 רגל על 50. חלקה המרכזי הוא מסתובב, כך שבעוד להקה אחת מנגנת, הבאה בתור יכולה לארגן את הציוד שלה, מאחור. כך היה גם ב-Live Aid לפני 20 שנה. צוות הקמת הבמה כלל 300 איש, והם עבדו במשך 32 שעות על הקמתה. עוד 100 אנשים דרושים לשם הפעלתה של הבמה, ששוויה נאמד בחצי מיליון פאונד. מלבד הבמה, יש באזור מסכי וידאו ענקיים, כך שגם מי שנמצאים רחוק, יכולים לראות מה הולך על הבמה. הבמה תפעל, כאמור, בין 1 אחה"צ ל-9:30 בערב, שעון לונדון (3-11:30 לפי שעוננו), והמתחם שלה יהיה נטול-אלכוהול (רק משקאות קלים). סה"כ קהל מחזיקי הכרטיסים מגיע לכ-200,000. החזאים הבטיחו שלאחר גשמי-בוקר קלים, יתפזרו העננים לקראת אחה"צ. הטמפרטורה בפארק תהיה כ-21 מעלות.
תודה שוב ל-Brain Damage. וכעת, לפינתנו
רכילות זולה התגלתה הסיבה האמיתית בגללה לא היה גילמור מעוניין בסיבוב הופעות נוסף של הפלויד - הוא פשוט היה שמן מדי! גורמים יודעי דבר מספרים שגילמור ורעייתו החלו לקחת שיעורי יוגה לפני מספר שנים, לאחר שגילמור הגיע למסקנה שהוא שמן מדי, וזה מונע ממנו להכנס למשטר הופעות!. יש רמזים שהשיעורים עזרו... וגלן פריי מהאיגלז הודה לגילמור על שדיבר עם בנו בן-העשרה (של פריי) ויעץ לו להמשיך להתאמן בגיטרה, ולא להתייאש. "הילד לא מקשיב לי", בכה פריי, "בגיל הזה שונאים את ההורים, ואני בשבילו השטן בהתגלמותו. למילה שלי אין יותר ממשקל נוצה. אבל כשהוא שומע את אותו הדבר מדייב גילמור....".