החשדות 13.10.06

../images/Emo124.gif החשדות 13.10.06 ../images/Emo124.gif

פורסמה צוואתו של סיד בארט צוואתו של סיד פורסמה בשבוע שעבר. לפי הצוואה, סיד השאיר את כל הונו - שנאמד בכ-1.2 מיליון פאונד, לארבעת אחיו ואחיותיו. במקביל, הודיעה משפחת בארט שהרווחים מהמכירה הפומבית של חפציו, שתערך בסוף החודש, יוקדשו להקמת קרן לתמיכה באמנים צעירים בקיימברידג' - במידה והרווחים יהיו מספיקים בשל כך. המשפחה אינה יודעת להעריך בכמה ימכרו הפריטים, ביניהם ציורים של סיד, כן הציירים שלו, רמקולים, שני זוגות אופניים, וגיטרה קלאסית. ביתו של סיד נמכר בחודש הקודם, בסכום שעלה על הסכום אותו דרשה המשפחה, כ-300 אלף פאונד. הדיווח באינדיפנדנט. הטור של רוג'ר אלו התאריכים, הידועים כרגע: 25.1 סידני, אוסטרליה 26.1 סידני (לא בטוח) 29.1 אוקלנד, ניו זילנד 1.2 מלבורן, אוסטרליה 2.2. לבורן, אוסטרליה 5.2 בריסביין, אוסטרליה 7.2 אדלייד, אוסטרליה 9.2 פרת', אוסטרליה 11.2 שנחאי, סין 15.2 הונג קונג, סין 9.3 בוגוטה, קולומביה 12.3 לימה, פרו 14.3 סנטיאגו, צ'ילה 17.3 בואנוס איירס, ארגנטינה 22.3 ריו דה ז'ניירו, ברזיל 11.4 ציריך, שוויץ 16.4 קלן, גרמניה 18.4 לייפציג, גרמניה 19.4 האמבורג, גרמניה 21.4 ברצלונה, ספרד 23.4 מילאנו, איטליה 25.4 אנטוורפן, בלגיה 27.4 שטוקהולם, שוודיה 29.4 ברגן, נורבגיה 3.5 פריז, צרפת (לא סופי) 5.5. הולנד 7.5 מנצ'סטר, אנגליה 8.5 בירמינגהם, אנגליה 11.5 לונדון (ארל'ס קורט) 12.5 לונדון, ארל'ס קורט (לא בטוח) 16. גלזגו, סקוטלנד הערות? תגובות? הגיגים?

RoieL

New member
והנה עוד חשדות

בשעה טובה תושק גיטרה של פנדר שתיבנה עפ"י הגיטרה של גילמור. לא מדובר בדגם Tribute כמו הבלאקי המדוברת שיצאה השנה, אלא בדגם סיגניצ'ר קאסטום שופ, כמו של אריק ג'ונסון ואריק קלפטון, באדי גאי, סטיווי ריי ווהן ורבים וטובים. הגיטרה כנראה תהיה עפ"י המבנה הנוכחי שלה- שחורה לגמרי עם פרטבורד מייפל [להזכירכם הגיטרה יצאה מפנדר עם פרטבורד רוזווד ופיקגארד לבן, אותם ניתן לראות בצילומים מהתקופה הראשונה של הפלויד, שנות הששים ועד אמצע השבעים.

The Walrus

New member
זה מעניין

האם הם ישימו לב לפרטים? כמו ל'כפתור הקסם' המפורסם מהסולו הראשון בcn?? הייתי מת לגיטרה עם כפתור קסם כזה...

The Walrus

New member
"כפתור הקסם"

כינוי לכפתור שהותקן בגיטרה של גילמור (ראה תמונה) שמאפשר לשלב את פיקאפ הגשר עם פיקאפ הצוואר (מה שאי אשפר בסטראט רגילה) בשביל סאונד שמן במיוחד, כמו בסולו הראשון של comfortably numb או בסולו השני בon an island. ניתן לקרוא משהו שכתב מישהו שניסה לחקות את הסוויץ' בלינק הבא: http://www.gilmourish.com/?p=141#comments משם גם התמונה.

RoieL

New member
אם אני לא טועה יש דברים בסגנון לקהל

הרחב: 1. לפיקאפים של קינאמאס יש ערכה כזו שבה אפשר לשנות את צליל הפיקאפים בסוויץ' ולהוסיף להם אפקטים דיגיטלים 2. לדלוקס המקסיקניות של פנדר יש כפתור לחיצה שמשנה את הצליל של הפיקאפים במצב גשר מידל ובמצב גשר צוואר [אם אני לא טועה], מצבים 4,5 בכל מקרה. 3. לדלוקס האמריקאיות של פנדר עם שלושת הנויזלס סינגלז יש מערכת נחמדה ומומלצת בשם S-1- זה סוויץ בכפתור ווליום- הוא גם לחיץ, וכשהכפתור לחוץ במצבים 4,5 הפיקאפים מוצבים במצב טורי ולא שורי או משהו כזה, בכל מקרה, מתקבל צליל דמוי האמבקר. כמובן שעם קצת ידע באלקטרוניקה אפשר לעשות הכל.

The Walrus

New member
כמובן שיש

אבל זה לא מאוד נפוץ, ולרוב - כולל בגיטרה של גילמור - זה דורש לקדוח בגיטרה ולהתעסק עם האלקטרוניקה שם (זה מה שהוא עשה).

RoieL

New member
הממ

זה עניין של 10 דקות אם יש לך מושג באלקטרוניקה, זה פשוט חיווט שונה. יש אופציה לקנות באיביי כפתור סוויץ' חדש לווליום, כמו ה- S-1, וכך אין קידוח ויש מדמה האמבקרים. אבל אני מניח שאתה לא צריך מדמה האמבקרים עם לס פול לידך?

The Walrus

New member
נכון, זה סתם מתוך עניין

ביום מן הימים שאני יקנה סטראט או טלה, אולי אני ישים עין על הסינגצ'ור של גילמור... שים לב ש'מדמה האמבקר' זה לא המילה - אם גילמור היה רוצה האמבקר, הוא היה פשוט מנגן בלס פול שלו (כמו בabitw2). זה איפשהו באמצע, סינגל אבל בכל זאת שמן, סאונד מאוד יחודי.

RoieL

New member
כן

מנסיון, יש שם משהו כזה באמצע, זה כמו שהאמבקר מפוצל לא נשמע כמו סינגל. זה סינגל עם יותר נפח, בדיסטורשן אני אישית יותר אוהב אותו מהסינגלים, וגם יותר מההאמבקרים. ההצבה הזו של הפיקאפים היא גאונית. ואגב, אם תיקח את הגיטרה לחשמלאי או לאנשים כמו הרצל [שאפרופו, הוא נתן לזה את השם "מדמה האמבקרים" בגלל שהצליל יותר חם] הם יוכלו לעשות לך עוד קומבינציות- יותר מ- 2 מצבים נוספים. אני אישית אקח אליו את הגיטרה שלי ברגע שתגיע מארה"ב, עד עכשיו ניסיתי את ה- S-1 רק בחנויות ואצל חברים.

RoieL

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שאלתי את עצמי מתי זה יגיע.. ואגב, אם את לוחצת מספיק חזק על הפטמות, הוא משמיע צלילים בדיוק כמו גיטרה

Anuerysm

New member
דווקא עדיף לפתח תקוות

שכשהוא יחזור זה יהיה עם שאר הלהקה

למעלה