הכרזה חגיגית......

ayush

New member
וואו הדרי ! כל הכבוד ! אני פשוט

מורידה את הכובע !!! הלוואי עליי היכולת לבשל ככה, ועוד כשאני חולה ?! אני ממש סמרטוט במצב כזה... יש לי שאלה: מתי אתם אוכלים את כל האוכל הזה ? לארוחת צהריים או ערב ? פשוט אצלנו אנחנו אוכלים רק א. ערב יחד ואז בד"כ דברים פחות כבדים ומבושלים... ולכן אני מוצאת שממש מיותר לי לבשל כי אין לי למי ולמה...

Hadar p

New member
אנחנו אוכלים את זה בסביבות 6-7 בערב

ביחד אז כבר רוברט חוזר מהלימודים ואני כבר אחרי העבודה! בעבודה ובלימודים אנחנו על סנדביצים כי ככה יותר נוח לנו! וביחד אוכלים את הארוחה העיקרית! אחריה כבר לא אוכלים יותר לאותו היום או רק מנשנשים כל מיני דברים קטנים! אגב ניסיתי לשכב במיטה אבל השתעממתי ובעזרת דקסמול קולד הצלחתי להכין את האוכל!

ayush

New member
את באמת מלכה ../images/Emo47.gif ../images/Emo47.gif ../images/Emo47.gif

יעלי2

New member
אני בשוק, אני בהלם, אני ה מ ו מ ה !

את האוכל גורמה הזה הכנת כשאת חולה? אשמח לכל המתכונים ובעיקר לדעת אם הכנת את הניוקי או קנית?

Hadar p

New member
אמא שלי קנתה לי ניוקי שלא היה משהו

בכלל! את המתכון לקחתי מחוברת של דרך האוכל ואני לא זוכרת בעל פה...אני אכתוב לך אותו מחר או ביום ראשון!

אתי@

New member
אני מכתירה אותך לבשלנית הפורום../images/Emo47.gif

בטח שרוצים מתכונים!

Hadar p

New member
דווקא אני חושבת שאתן מבשלות יותר

טוב ממני! אבל.....הנה המתכונים!
דניס בעשבי תיבול: רכיבים: דג דניס נקי כולל בטן ריקה מכל מיני... 5 שיני שום 2 שיני שום עם הקלפיה בזיליקום טרי גבעול נענע גבעול רוזמרין או רוזמרין יבש מלח גס פלפל שחור שמן זית 1/4 לימון טרי אופן ההכנה ------------ משרים את הדג הנקי במים וחצי לימון למשך שעה. מחממים תנור 180 מעלות מניחים על נייר כסף חורצים 2 חריצים אלכסוניים בכל צד של הדג ממלאים את החריצים ב- שום טרי חתוך לפרוסות, בבזיליקות טרי חתוך גס. את בטן הדג ממלאים ב- 2 שיני שום בזיליקום, נענע ורוזמרין. מפזרים מלח גס ופלפל - אפשר גם מלח רגיל. מערבבים 1/4 כוס שמן זית ו- 1/4 לימון סחוט שופכים על הדג כולל לתוך הבטן. מניחים משני צידי הדג את שני שיני השום עם הקליפה עוטפים בנייר כסף. מכניסים לתנור ואופים חצי שעה דואגים להפוך תוך כדי אפיה. לאחר חצי שעה פותחים את נייר הכסף ונותנים לדג להצלות 1/4 שעה. מגישים עם פרוסות לימון טרי! בתאבון!

Hadar p

New member
אני קניתי דג טרי! שכבר ניקו לי אותו

בכל הקסקסים ומתכולת הבטן

איזה בשלנית../images/Emo70.gif

אני לא מבשלת כאלה דברים גם כשאני בריאה... אני אשמח לקבל את המתכון למרק שום (אני נשואה לרומני... וזה בטח ישמח אותו ואת הוריו לאכול כזה מרק...) תודה!

fila

New member
הדר, ברוך שובך../images/Emo185.gif

כל הכבוד על ארוחות הגורמה שהכנת

הילית*

New member
נשמע מגניב ! איזו חרוצה !!!

אפשר לקבל את התכון לדג דניס. וגם תגידי לי בדיוק איזה דג לקנות (קפוא, טרי וכד´) כי אני די בורה בנושא

תוכי

New member
מתכון לסלט אבוקדו

2 אבוקדו מגוררים על פומפיה דקה 3 ביצים קשות גם הן מגוררות על פומפיה דקה 1 בצל בגודל בינוני מגורר להוסיף מלח פלפל ולימון לפי הטעם לערבב היטב ולהגיש

אמיקה

New member
בוינ´ה הדרה - רק עכשיו ראיתי!

זה מה שאת מבשלת כשאת חולה? מעניין מה קורה כשאת בריאה
מצטרפת להכתרתך כמלכת המטבח!! תיסלם!

Hadar p

New member
אוףףףףףףףף המחשב עושה לי מלא

בעיות! הנה המתכון לפסטה עם שמנת פיטריות ופירות ים: מצרכים: 300 גר´ פסטה 1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול 15% שומן 4 כפות פיטריות מקופסה או 4 פיטריות טריות מיקס פירות ים (אני קניתי שקית ארוזה קפואה והשתמשתי בחצי שקית) תיבולית של קנור בזיליקום מלח פלפל שום אופן ההכנה: ------------ מכינים את הפסטה בהתאם להוראות. שמים במחבת מעט שמן זית, מקפיצים את הפיטריות עם השום אחרי כמה דקות של הקפצה מוסיפים את השמנת מתוקה והתבלינים מביאים לרתיחה. במחבט אחר מקפיצים את פירות הים עם מעט שום ושמן זית מוסיפים אותם אחרי ההקפה לשמנת המתוקה מערבבים הכל יחד מתקנים תיבול ונותנים לזה להתבשל ממש דקה! שופכים על הפסטה ומערבבים בתאבון!

kisses

New member
לצערי השבוע לא בושל כלום

הבעלוש סבל מוירוס גרם להקראות ולכן לא אכלנו כלום. אבך המתכונים פה נשמעים מעניינים ובאמת כל הכבוד לכם

סיגל2

New member
ארוחת בוקר כפרית

זה השם של הארוחה למרות שאני אוכלת אותה בצהריים. כמויות במקרה הזה ניתן לחשב לבד לפי מספר האנשים להם רוצים להגיש את הארוחה. מצרכים: חזה עוף או פסטרמה תפוחי אדמה ביצה תבלינים (פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל וכמובן תבלינים לפי טעמכם) שמן לטיגון אופן ההכנה: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומטגנים במחבת, תוך כדי שהם מטגנים על האש, חותכים את החזה עוף או הנקניק לחתיכות ומוסיפים לתפוחי האדמה וזאת לאחר שהתפוחי האדמה כבר כמעט מוכנים ומתבלים. לאחר שהחזה עוף או הנקניק טוגנו גם הם מוסיפים את הביצה, ניתן להוסיף אותה כביצת עין מעל הכל וזה לפי המתכון המקורי, למי שלא אוהבת ביצה עין כמוני אז ניתן לערבב את הביצה עם הכל. זהו לאחר שגם הביצה טוגנה עם כל המצרכים, אפשר להגיש ישר לשולחן. בתיאבון

אמיקה

New member
מצחיק קצת... הוא חולה אז את

לא אוכלת כלום ...?
טוב אצלנו הוא "לא אכל כלום" כי אני הייתי חולה. הפוך.

kisses

New member
רק מלראות אותו סובל זה גרם לי

לא לאכול סתם הכוונה היתה שפשוט לא בשלתי משהוא מיוחד אלא אכלתי דברים זמינים כמו סנדוויצים ופירות

gmgy

New member
דג בכיפת מלח

חבל על הזמן ממזמן. נשמע מסובך אבל פשוט כל כך! אני מוסיפה את המתכון גם באנגלית לטובת אלו שקונות בפאונדים... המלצה שלי, למרות שכתוב שזה מספיק לשמונה אנשים, זה מספיק בערך לארבעה, אז קנו דג גדול או פשוט כמות כפולה ליותר אנשים. פעם גם עשיתי וריאציה שבה קניתי דג קטן לכל אדם, ופשוט הגשתי לכל אחד דג אישי בכיפת מלח. חבל על הזמן. 1 דג, עדיף בס, בערך במשקל של 2.2-2.7 ק"ג (המידות מוזרות בגלל שזה תרגום...) 4 חלבונים ½ כוס מים 2.5 ק"ג מלח חופן פטרוזיליה 1 שומר (הבסיס), חתוך לרבעים 1 לימון חתוך לפרוסות ½ תפוס, חתוך לפרוסות שמן זית הוראות: לחמם תנור ל-230 מעלות צלסיוס. כסו בסיס של תבנית אפיה גדולה בנייר פרגמנט. שטפו את הדג מבפנים ומבחוץ. יבשו עם נייר מגבת. מלאו את הבסיס של הדג עם עשבי התיבול ופירות ההדר. השאירו כמה חתיכות לימון לקישוט. שפכו חצי מהמלח לתתוך קערה גדולה, הוסיפו את החלבונים והמים ואז את החצי השני של המלח. בעזרת הידיים "לושו" את התערובת עד שתהיה אחידה. פזרו שכבת מלח בערך בגובה סנטימטר על התבנית והשאירו שני סנטימטר מכל כיוון. שימו את הדג בתבנית וכסו את הדג בשארית המלח כך שכולו יהיה מכוסה במלח. אם הראש והזנה יוצאים החוצה זה לא נורא, אפילו יפה לפרזנטציה... בשלו בתנור בערך 35 דקות. יש הוראות איך לדעת שהדג בדיוק מוכן, אבל צריך מד חום שנכנס לתוך הדג, וזה באמת שטויות (בחיים לא השתמשתי בזה). אחרי 35 דקות להוציא מהתנור ולתת לדג "לשבת" 5 דקות. מומלץ להגיש אותו ככה, ולשבור את המלח שהתקשה בזמן הבישול על השולחן. מאוד מרשים אורחים... הערות: ** את שמן הזית אמורים לבזוק על הדג בזמן שנותנים לאורחים. בחיים לא בזקתי, ואף אחד לא דרש, הדג יוצא עסיסי וטעים בלי זה. ** שימו איזה עשבי תיבול שבא לכם. כבר שמתי כוסברה, לא שמתי תפוז וזה תמיד יוצא טעים Striped Bass in Salt Dome 1 striped bass, 5 to 6 pounds, gills removed, fins trimmed 4 egg whites 1/2 cup water 2 (3 pound) boxes of kosher salt 1 handful parsley 1 fennel bulb, (with stem) quartered Several sprigs thyme 1 lemon, sliced thin 1/2 orange, sliced thin Olive oil Heat oven to 450 degrees. Cover the bottom of a baking sheet large enough to hold the fish with parchment paper. Rinse fish inside and out with cold water and drain. Dry with paper towels. Stuff body cavity with herbs and citrus, saving a few lemon slices for garnish. Set aside. Pour 1 box of salt into a large bowl, add egg whites and water, then the second box of salt. Use your hands to work mixture to a mortar-like consistency. Lay down a 1/2-inch thick bed for the fish to lay on with a 1-inch clearance on all sides. Lay the fish on this bed and pile the remainder of the salt mortar on top. Work into a smooth dome completely encasing the fish. (Don´t worry if the head or tail poke out a little.) Cook approximately 35 minutes. Check for doneness by pushing the probe of an instant read thermometer through the salt into the fish. When temperature reaches 130 degrees, remove from oven, and rest at room temperature for 5 minutes. Open the fish at the table by hitting the dome several times with a small hammer and lifting off the slabs of salt. Brush away any stray salt. Gently pull out dorsal (back) fin. Using a fish knife or serrated pie server, make a single incision all the way down the back of the fish and around the gill plate. Then lift the skin off working from the head to the tail. Remove meat from top side of fish, going down one side of the spine then the other. Grasp the tail and remove the skeleton, (it should come up intact). The meat revealed below will slide right off the skin. Sprinkle meat with a little virgin oil and lemon juice. Serve immediately. Yield: 8 servings Prep Time: 25 minutes Cook Time: 40 minutes

למעלה