הנה זה בא-
אשת השבוע- הסבר

../images/Emo124.gifהנה זה בא- ../images/Emo47.gifאשת השבוע- הסבר

כל שבוע, ביום שני נפתח עם אשת השבוע
בחירת "אשת השבוע" נעשתה בהגרלה בנוכחות חברות הארגון בכנס- מעגל ארצי שהתקיים ב-18/10 אחת מחברות "קישורי
אמהות" תקבל
זרקור ובמה למשך שבוע בו היא תספר על עצמה, על העסק ותענה לשאלות שנוגעות בתחום עיסוקה. אתן מוזמנות להפנות אליה שאלות
מבקשת לכבד את אשת השבוע ולא לתפוס לה את הבמה ולפרסם את עצמכן בשירשור זה. חברת הפורום הזה המעוניינת להיות אשת השבוע- מוזמנת לפנות אלי במסר אישי
ולתאם מועד ביומן לזרקור על העסק שלה למשך שבוע. בברכה, מיכל קנדל מנהלת פורום קישורי אמהות בתפוז

../images/Emo47.gifאשת השבוע-רותי נבון - רואת חשבון

ואיך זה מתאים לנו רותי- בדיוק ברבעון הרביעי של השנה... אז ספרי לנו קצת על עצמך- למה דווקא ראיית חשבון? איך את משלבת עם הבית והעבודה בעיקר בתקופות לחוצות כמו לקראת 15 לחודש וסופשנה? האם יש לך סיפור מעניין על לקוח שהשאיר לך רושם מיוחד?

רותירוח

New member
לכל שאלה תשובה

שלום לכולן, בהמשך היום אענה על שאלותיה של מיכל, אך לבנתיים רק רציתי להגיד שתרגישו חופשי לשאול אותי כל שאלה שעולה על דעתכם ושקשורה לעניינים הכספיים שלכן. פתיחת/סגירת תיקים במ"ה, מע"מ, ביטוח לאומי, הגשת דוחות חודשיים למע"מ, הגשת דוח שנתי למ"ה, הצהרות הון. אני פה בשביל לעזור. אז יאללה, צאו לעבודה...

רותירוח

New member
הגשת דוח שנתי לעצמאי

כל עצמאי מתחבט בשאלה: האם אני באמת צריך רו"ח/יועץ מס? ולדעתי התשובה היא חד משמעית כן. בגדול לכל עצמאי ישנה אפשרות להכין את הדוח שלו באופן עצמאי ולשדר באינטרנט אך השאלה האמיתית היא כמה את בטוחה בעצמך שאכן את יודעת את כל האלמנטים בחוק. אם את חושבת שאת יודעת בדיוק איך להכין את הדוח, אילו הוצאות מוכרות ואילו לא, איזה עוד מסמכים נכנסים לדו"ח השנתי, אז אין כל מניעה שתכיני בעצמך את הדוח ותשדרי אותו באינטרנט. אך אם אין ברשותך את כל המידע חשוב להיעזר באיש מקצוע בין אם זה רו"ח או יועץ מס. העבודה עם איש מקצוע יכולה לחסוך לך זמן, עבודה ובמקרים רבים גם כסף.

הי רותי, פטור ממס או מורשה?

הי רותי, כיף לראות אותך כאן ולהכיר אותך! בעקבות שיחה שהייתה לנו אתמול. תסבירי בבקשה את ההבדלים בין עסק פטור לעוסק מורשה ממה כדאי להתחיל ומתי? והאם להחליף באמצע?

רותירוח

New member
עוסק פטור/מורשה

כאשר פותחים עסק ניתן להרשם כעוסק פטור או כעוסק מורשה. מהו עוסק פטור? עצמאי שמחזור ההכנסות שלו לא עולה על 73,300 ש"ח בשנה(תקרה לשנת 2010). עוסק פטור אינו יכול לקבל החזר מע"מ ובמקביל לא משלם מע"מ, אין צורך בדיווח חודשי למע"מ והוא מוציא קבלות ולא חשבוניות מס. יש מקצועות מסוימים אשר לא יכולים לפתוח תיק עוסק פטור, אלא חייבים להיות מורשים, למרות שמחזור ההכנסות שלהם קטן מהתקרה שציינתי למעלה ואלה בעלי מקצועות חופשיים שרשומים בתוספת ה' לפקודה: רופאים, עורכי דין, מנהלי חשבונות, פסיכולוגים, טוענים רבניים וכד'. הפטור בעוסק פטור הוא אך ורק ממע"מ. עוסק פטור עדיין צריך לדווח לביטוח לאומי ולהכין דוח שנתי למס הכנסה ובסוף שנה לדווח למע"מ על מחזור הכנסותיו וזאת בכדי שיוכלו לראות שעדיין עומד בתקרה. עוסק פטור צריך לנהל רישום על פעילותו באמצעות ספר תקבולים-תשלומים. רצוי לתת לרואה חשבון/יועץ מס שינהל עבורכם את הספרים באופן ממוחשב ויפקח על המהלך השוטף של העסק. בנוגע להכנת הדוח השנתי, צריך ידע מעמיק בנוגע לאילו הוצאות מוכרות למס הכנסה ואילו לא מוכרות בכדי להגיש את הדוח בצורה הנכונה ובצמצום חבות המס שלכם למינימום האפשרי. מהם היתרונות בעוסק פטור? כעוסק פטור אתן יכולות להיות זולות יותר במחיר כי אתן לא צריכות להוסיף את המע"מ. אתן לא צריכות לדווח ולשלם מע"מ במשך השנה. קיים חיסכון גדול בכל ההתעסקות עם הרשויות באופן שוטף. שכר הטרחה שתשלמו ליועץ מס/לרו"ח, הוא יותר נמוך לעומת עוסק מורשה שמשלם יותר. מהם החסרונות בעוסק פטור? אם יש לכן לקוחות אשר הם גופים עסקיים/חברות בע"מ סביר להניח שהם לא ירצו לעבוד עם עוסק פטור מאחר והם אינם יכולים להתקזז על המע"מ, כי אין לכם חשבוניות מס. אינכם צריכים לדווח ולשלם מע"מ במשך השנה אבל מנגד לא תוכלו להתקזז על מע"מ תשומות של הוצאות גדולות. המע"מ תשומות היה יכול לחסוך לכם את המע"מ עסקאות ששילמתם ואפילו להגיע למצב של החזר במידה והייתם עוסקים מורשים. צריך לבדוק את נושא מחזור ההכנסות כל הזמן ולוודא שאתן לא עוברות את התקרה של 73,300 ש"ח לשנה (נכון ל- 2010). לפעמים זה יכול להגביל אותנו מלהרחיב את העסק בשל ה"פחד" מאיבוד הפטור. חיסרון שיווקי הוא איך אתם נראים בעיני הלקוח. כאשר אתם מפיקים קבלות ולא חשבוניות מס, אתם משדרים תדמית לא רצינית וחובבנית לעומת עוסק מורשה. אך זה בעיקר נכון בנוגע לעסקים אשר עובדים עם גופים גדולים/ממשלתיים ולא תקף לגבי עסקים קטנים שקהל הלקוחות להם מורכב מלקוחות פרטיים. אז איזה תיק לפתוח? ההחלטה להירשם כעסוק פטור/מורשה תלויה בהרבה פרמטרים של העסק. רישום בתור "עוסק פטור", מתאים במיוחד לעסקים קטנים שצפוי בהם מחזור הכנסות נמוך ורוצים לחסוך לעצמם את כל ההתנהלות עם הרשויות ושקהל הלקוחות שלהם מורכב בעיקר מאנשים פרטיים. ככל שמספר הלקוחות העסקיים שלכן עולה, כך יותר מומלץ לפתוח תיק עוסק מורשה. אם בתור התחלה אתם לא צופים הכנסות גבוהות אך אתן צופות שקצב הגידול יהפוך אתכן מהר מאוד במהלך השנה לעוסק מורשה אז עדיף שתפתחו מלכתחילה עוסק מורשה ותחסכו כאב ראש וטרחה גדולה. על פניו נראה כי במקה של עסק קטן וחדש שההכנסות שלו נמוכות וקשה לצפות את העתיד כדאי לבחור במעמד של עוסק פטור. יחד עם זאת צריך להבין שמעמד של עוסק פטור יכול להגביל לפעמים את הפעילות שלכן מול גופים וארגונים שונים. אם אתן רוצות לעבוד עם חברות רציניות שהיו רוצים לעבוד עם עוסקים מורשים כדי שיוכלו לקזז מע"מ יש לבחור במעמד של עוסק מורשה אך אם רוב הלקוחות שלכם יהיו אנשים פרטיים ואתן עומדות בסף ההכנסות הרלבנטי עדיף להיות עוסק פטור. בכל מקרה ישנה אפשרות לעבור מעוסק מורשה לפטור. אחרי שנת פעילות בה אתן רואות כי מצבכן לא תואם את הסטטוס אשר אתן בו ניתן ללכת למע"מ ולבקש שינוי סטטוס. מעוסק פטור למורשה, תהיינה בטוחות שמע"מ יעשו את העבודה בשבילכן.

רותירוח

New member
עבודה מהבית - מדוע?

עד לא מזמן עבדתי כשכירה במשרד רו"ח באזור המרכז. אני מתגוררת באזור השרון כך שכל יום ביליתי בסביבות ה- 3 שעות על הכביש. פקקים פקקים.... זה בא על חשבון הבית, הילדות שלי, השקט הנפשי שלי עד שהגיע לנקודה שאמרתי - דיי! אני רוצה לעבוד בתנאים שלי, בזמן שאני קובעת, בדרך שאני מתווה ומבלי שמשפחתי תצטרך לשלם על כך. אני אמנם תקופה קצרה עובדת כעצמאית אבל אני חייבת לציין שהשינוי היה מדהים מהיום הראשון. בלי פקקים, בלי עצבים, אני עובדת כל היום ולוקחת את הבנות שלי בזמן מהגן בלי להעזר בסבתא, דודה וכו'. אני אפילו מוצאת את עצמי עובדת לפעמים באחת בלילה כי פתאום נזכרתי שיש משהו שאני רוצה לסיים, אבל אתן יודעות מה - כשזה למען הבייבי שלך, העסק הפרטי שלך, העבודה תמיד יותר כיפית ותמיד המוטיבציה היא בשמים וגם לעבוד בלילה זה לא כזה נורא במיוחד לפני ה- 15 שבלי עין הרע יש הרבה עבודה. אני משתדלת לא להסחף לעבודות הבית בשעות העבודה, למרות שזה לא תמיד עובד.... אבל בסופו של כל יום אני יודעת שעשיתי את הצעד הנכון. לי, למשפחתי ולעתיד שלנו.

הי רותי,נחמד להכיר

מסכימה לגמרי עם העניין של המוטיבציה למען העסק שלך,כאשר הקמתי את העסק הראשון הייתי מתעוררת כ"כ מוקדם ששנה לפני כן באותו המיקצוע כשכירה גררתי את עצמי כל בוקר וגם הייתי חולה הרבה.

רותירוח

New member
שיווק לעסק

בשביל לשווק את העסק שלי אני פועלת במספר ערוצים במקביל. קודם כל ישנם כמובן לקוחות אשר מגיעים מפרסום מפה לאוזן. לקוחות מרוצים אשר ממליצים עלי לחבריהם, שכירים אשר הגשתי להם החזרי מס פונים אלי במידה והם מחליטים לפתוח עסק ומפנים אלי את חבריהם השכירים. כמו כן אני חושבת ששיטת הנטוורקינג היא שיטה מאוד יעילה. ולכן אני חברה במעגל העסקי של קישורי אימהות ברעננה. אני אומנם חברה טרייה אבל כבר עכשיו אני יכולה להגיד שאני מקבלת המון ערך מוסף מהמפגשים וזאת מעבר להפניית לקוחות שהיא בסיס השיטה. תמיכה, עידוד ותרגילים שיווקיים אשר תורמים לי לליבון בעיות נקודתיות בעסק. אני מחלקת פליירים לשירותים ספציפיים אשר אני נותנת כרואת חשבון ומפרסמת באתרים פנימיים של היישובים הקטנים באזור מגוריי. ישנה דרך שיווקית נוספת שאני משתמשת בה, וזהו הטיפ שלי לכל אותן עצמאיות אשר רוצות לפרסם את עצמן בצורה היעילה ביותר ללא עלות, וזה כתיבה בפורומים. אני נכנסת לפורומים כדוגמת זה ובמידה וישנה שאלה מקצועית בתחום הפיננסים אני עונה כמיטב יכולתי וכמובן משאירה חתימה של העסק שלי. אני רוצה לציין שפנו אלי כבר לא מעט אנשים בעקבות תשובות שנתתי לשאלות שונות בפורומים השונים. אשמח לשמוע על עוד דרכי שיווק יעילות שאתן משתמשות בהן. בעיני אין חיה כזאת חשיפת יתר. כל פרסום הוא פרסום טוב!

דרך נוספת לשיווק

לרותי היקרה, ברוכה למעגל רעננה! התרשמתי מאוד מהייעוץ שכתבת לנו לגבי עוסק פטור לעומת עוסק מורשה. לגבי דרך נוספת לשיווק העסק שלך, אני ממליצה על כתיבת מאמרים מקצועיים באתרים המאפשרים להעלות מאמרים שלך. כ"כ גם כתיבת בלוג עם ייעוץ לאנשים והצגתך כמומחית בתחומך. כך יגיעו אלייך יותר ויותר לקוחות. כמובן הבעיה היא חלוקת הזמן בין כל המטלות שלנו... אז כל יום משהו אחר חשוב לנו באותו יום ולפיכך אנו זורמות.. העיקר להיות תמיד בשמחה ובתקווה לטובות. בהצלחה
שלך בברכה מירי ישראלי www.greenart.co.il 09-7417594 052-4044582 אומנות ירוקה - מושיטה את ידה לסביבה [email protected]

רותי שהיהי בהצלחה!

רותי, הסיפור שלך כמו הרבה סיפורים דומים אחרים , מוכר כל כך! גאה בך על הצעד ומאחלת לך המון הצלחה בעסק החדש!!!!

רותירוח

New member
למה דווקא ראיית חשבון?

תמיד ידעתי שאני רוצה להיות רואת חשבון. לאורך כל בית הספר היסודי והתיכון הייתי מעולה במתמטיקה. 97 בבגרות, ציון גבוה בחלק הכמותי בפסיכומטרי, זה היה ברור - אני צריכה להיות רואת חשבון. רק כשהלכתי ללמוד הבנתי כמה המתמטיקה לא קשורה לעניין. במיוחד היום בעידן המחשבים אנחנו מוצאים את עצמנו מחשבים את החישובים הכי פשוטים באקסל. אבל למרות זאת המקצוע התאים לי כמו כפפה. רואה חשבון טוב צריך להיות יסודי, מקצועי, מסודר אך יחד עם זאת לא מקובע. המקצוע שלנו משתנה בצורה מסחררת במיוחד בשנים האחרונות. חוקים חדשים, תקנות, ביאורים, אתה חייב להיות מעודכן כל הזמן בכדי לעשות את העבודה הטובה ביותר. אני נהנית מהמקצוע. איפה שחלק משתעממים אני מוצאת ריגוש. לדעתי הוא מקצוע מרתק, אבל כנראה שאתה חייב להיות סוג מסוים של בן-אדם בשביל לחשוב ככה. מזל שאני סוג כזה של בן-אדם...

איך את מתעדכנת בכל החוקים והשינויים? האם יש

עידכון קבוע שנשלח אליכם רו"ח או שזה באחריותכם?

רותירוח

New member
התעדכנות בחוקים

כרואת חשבון אני חייבת לדאוג להיות מעודכנת בכל שינוי שיש בחוק און ליין. אני מנויה למספר גופים אשר שולחים לי עדכונים שבועיים בכל הנושאים הרלבנטיים. מע"מ, תקנות מס הכנסה, אורכות להגשת דוחות וכל שינוי מהותי בחוק. אני דואגת ללכת לימי עיון מקצועיים בנושאים ספציפיים ומגוונים שנוגעים גם לעבודתי עם עצמאיים וגם לעבודתי עם חברות. מעבר לזה אני חברת לשכת רואי חשבון וככזו אני מקבלת מהלשכה חומר מקצועי שוטף אשר מספק מידע נוסף גם ספציפית לעבודתי השוטפת וגם להעשרת הידע המקצועי הכללי. כמו כן, אני מתעדכנת בפסקי דין הנוגעים לעצמאיים, חברות ושכירים.

למעלה