הקשיבו הקשיבו

ש ו נ י

New member
../images/Emo124.gifהקשיבו הקשיבו

ובכן, עלה לי רעיון, ודיברתי עליו עם ה
(=גריני) ואני לא בדיוק יודעת איך להגיש אותו, אז... אנסה העניין של שיחות עם אלוקים זה לא רוחניות באוויר ואלוקים בשמיים כמו שכתוב במקורותינו - לא נפלאת היא ממך ולא בשמיים היא (זה כתוב על התורה, אבל בגדול - אני מתכוונת שכל רעיון הוא בר יישום אם רק רוצים באמת) אלא רוחניות מעשית אז איך אנחנו לוקחים את הרעיונות של שיחות עם אלוקים והופכים אותם (כל אחד/ת לפי איך כמה ולמה שהוא רוצה) לדרך מעשית עבורנו להפוך "לגרסה הנפלאה ביותר של החזון הנעלה ביותר שלנו על עצמנו" ועל העולם (בתרגום חפיפי מהספר)? אני מחפשת לעצמי מדריך/מורה דרך, מישהו שיכול לעזור לי בדרך שלי, מישהו שאצטרך לדווח לו על התהליך, התוכנית שלי לעשייה. אולי אמצא מישהו/הי כזה פה, ואולי אוכל להיות מישהו/הי כזאת למישהו/הי פה?... כשיש מישהו לדווח לו, מישהו שמכוון אותך, שמדריך, שמעודד, שנוזף קצת כשצריך
ומזכיר לך להתמקד, והכל ב
, זה עוזר להתנער, להתעורר. ובוודאי השנה החדשה הבעל"ט היא הזדמנות עבורנו לשנות דברים, לעשות דברים שעוד לא העזנו לעשות בשנה שעברה לשאול שאלות חדשות ולתת תשובות אחרות (אולי גם לשאלות הישנות) ועבורי, להתנער קצת מהפחד ולעשות את הדברים אחרת ולהגשים דברים שעוד לא הגשמתי ובכן בנים/בנות מדבר אליכם? מה אתם/ן חושבים? איך מגלגלים את זה? יש רעיונות? אשמח לשמוע, ואני מעדיפה שזה יהיה על גבי דפי הרשת כדי שגם חברים אחרים יוכלו להשתמש בעצות שאנחנו מריצים פה ושנה טובה ומתוקה

osho7

New member
יואו זה מדהים שאת אומרת את זה

כי בדיוק אתמול חשבתי על זה שמבחינתי אין הפרדה בין רוחניות למעשיות, אנימאוד רוחנית ומאוד עם הרגליים על הקרקע, בסופו של דבר את העבודה הרוחנית אנחנו עושים בגוף גשמי בעולם גשמי, והמשמעות הסופית היא להיות בכאן ועכשיו בדל המימדים באותה עת. אני אשמח לשמוע לתת הדרכה לגעור לפעמים (כבר אמרנו SM?
, סתם. איתך אני..

גריני

New member
אז הנה בעייה מעשית - לכל ה../images/Emo121.gif

ואולי דווקא אני אתחיל, במשהו שמטריד אותי.... העלייה על דרך רוחנית עשתה לי נפלאות, ממש הצמיחה לי כנפיים.... וכשאני קמה בבוקר לאחר חלום "שמיימי" - חווייתי, או שקורה לי במהלך היום משהו שמראה לי את אלוהים - ככה מול העיניים (סינכרוניות מהממת, או שדר כלשהי - מרומם רוח) - זהו יום שכולו שמחה, ואני ממש במיטבי. לעומת זאת, "סתם יום של חול" - ללא חוויה "רוחנית" שכזו - ואני פשוט "על הקרשים"... משועממת, חסרת אנרגיות וכו'... אז - איך אני יכולה להביא את עצמי להתנתקות מה"סם" הזה? איך להיות high גם בלי אינפוזיה קבועה מאלוהים, או מלאכים?

osho7

New member
-מי אמר שצריך בהיי?.

קודם כל לא היינו יכולים לחוות היי אם לא היינו גם יורדים קצת לנורמל, אבל,,,, ופה נכנס הקטע של המודעות, ביומיום יש הזדמנויות להרים את התדר. את מבינה את הכוונה? כמו שכשמברכים על המזון מרימים את התדר של המזון כך שהוא גם יותר מזין ומשביע ובריא וגם בתדר גבוה , והגוף גם עולה לתדר גבוה. למשל, כיוון שאני מתעסקת במכירות, אני פוגשת הרבה אנשים ביום, חלקם נעימים חלקם פחות, עשיתי לי מן תרגיל שאם מישהו נגיד ישר מקפיץ לי את הפיוז -בלי סיבה מיוחדת - אני שולחת לו יהוה (שיויתי ה' לנגדי תמיד), זה ישר יוצר לי הגנות, ואז גם נעים לי להסתכל עליו או עליה ולתת לו/לה שרות כי זה מעלה אותי, אני משנה את העיניים... אולי תתני דוגמה למשהו מוגדר שמרגיז אותך וננסה להפוך אותו או להעלות לו את התדר?? נשיקות בנתיים.

גריני

New member
זה לא שמשהו מרגיז אותי....

זה יותר - שאם אין לי "חוויה שמיימית" אז הכל סביבי נראה חיוור משהו... כאילו אין טעם, בעוד - שאותם הדברים בדיוק, אם האנרגיות שלי גבוהות (וזה בדר"כ תוצאה של משהו שבחוויה שלי - הוא חיצוני לי) - הכל נראה פשוט נפלא, ואני רואה בכל דבר שזז בשטח - "פאר היצירה" או מסר או משו כזה.... מה שאני לוקחת מתוך ההודעה שלך זה את הצורך באחריות שלי למצב רוחי. כלומר - במקום לשבת ולחכות שיקרה "משהו" שיקפיץ לי את האנרגיות - לגרום לעלייה אנרגטית, באמצעים שלי. הרבה יותר קל לי לזרום עם החיים - פשוט לשבת לי על הגלים ולתת להם להוביל אותי לאן שהם מובילים. העניין של לקיחת אחריות והובלה של החיים - זה כנראה משהו שקשה לי יותר.

מלימון נעשה לימונדה../images/Emo47.gif

לא כל יום יש לי =חוויות רוחניות= עוד לא הגעתי לדרגה הזאת חחח אז יש לי את הספרים של...סאנאיה רומן המתקשרת עם אורין ...בטח גריני שמעת על הספרים האלה...ואני קוראת בהם חזור וחזור וחזור.. הם לא משעממים אף פעם ותמיד מעניינים כבפעם הראשונה. וסתם יום של חול יכול להפוך ליום של כייף עם הספרים האלה למשל...

osho7

New member
איך בדיוק נקרא הספר../images/Emo35.gif לא מכירה../images/Emo12.gif

../images/Emo75.gifהספר נקרא....

בעצם כמה ספרים עצמה אישית דרך מודעות מדריך לאנשים רגישים צמיחה רוחנית להיות העצמי הנעלה להיפתח לתקשור לחיות בשמחה המחברים הם אורין בתקשור סנייה רומן

niki268

New member
אי אפשר להיות בהיי כל הזמן זה לא נו

רמלי להיות כל הזמן בהיי.יש עליות ויש ירידות בחיים. צריך לקרוא את קוהלת ולהבין שבעצם יש זמן לכל דבר.לשמחה-לעצב.לבנות להרוס.פשוט דבר והיפוכו. ואגב יש לי רעיון או בעצם מתנה לראש השנה לכולם.ואני אסביר למה אני מתכוונת. כשאני שמחה ללא סיבה מיוחדת כמו שאומרים "יש מאיין" או "היי" אני שומעת מוזיקה מרגשת או מחפשת דברים עצובים ,שקוראים בחדשות וכדומה. אתם בטח שואלים למה?אז כך בשביל לאזן את הנפש שלי.וכשאני עצובה אני עושה ההפך מחפשת את הדברים החשובים בחיים,את זה שאני נהנת לשבת עם הילדים ולהנות ממה שיש לי,מהאהבה שאני נותנת ומקבלת,למפרח שגדל לי בעציץ.ממוזיקה שאני אוהבת.לבשל דברים טעימים לעשות למישהו טוב,ולי במיוחד. כי צריך להיות באיזון כל הזמן אבל בחיים יש הפתעות ותנודות לפה ולשם. כל אחד מה שהוא עובר בחיים,וקשה להיות מאוזן נפשית אנחנו בני אדם שמונעים ע'י רגשות,והרגש משפיע על הנפש והגוף,כשיש איזה ריגוש כמו פגישה עם אהוב אז הלב פועם והדם זורם בגוף בלי בעיות,אבל כשאנו פוחדים כלי הדם מתכוצים והדם לא זורם טוב ואז קורה אסון,התקף לב,וכל מני מחלות למינהם. אני מקווה שמצא חן בעניכם.והבנתם אותי,ואגב:גריני גם שמקבלים אינפוזיה מאלוהים,ומקבלים הארות למיניהם כל אחד ודרגתו הוא גם על זה יש תמיד יותר ויותר קשיים כי האדם כמו עולה מדרגות,ככול שעולה הקשיים גודלים.

osho7

New member
מסכימה איתך לחלוטיןטין

את בטח יודעת שהחוויות הכח שמיימיות קורות לנו כשאנחנו הכי פחות מצפים.. אז פשוט להנמיך קצת ציפיות - זו לא מילה גסה, זה מאפשר לחיות בהרמוניה עם ההווה , ואז גם הדברים הפחות שמיימיים כאילו, נראים מספיק טוב, גם סתם קפה עם סיגריה יכול להיות התעלות, (לא חובה) אבל גם להיות רגיל ... זה הכי שווה.

niki268

New member
הכי חשוב זה כאן ועכשו,מה היה היה,מה

יהיה לא ידוע.לדעת להנות מכל שניה בחיים העבר נותן את האידיקציה לגבי ההמשך של החיים.

osho7

New member
חשבתי על זה

ונראה לי שהדרך להתחיל זה בדברים הרגילים. הלא אנחנו משנים את ההתייחסות שלנו לדברים ולא את הדברים עצמם. אז נסי לברר עם מה הכי קשה לך להתמודד? מה מעיק מציק לא מסתדר, וכיוצ"ב, ומשם ליישם את החמלה, אהבה, ביטוי עצמי, מה שצריך.. אם תעלי על משהו, תגידי ונגלגל משם. שלך.

גריני כנסי בבקשה.../images/Emo13.gif

שוני כתבה איך אנחנו לוקחים את הרעיונות של אלוהים והופכים אותם לדרך מעשית עבורנו....אני מקווה שהיא התכוונה לתכלס..בחיי היום יום. אז נתתי דוגמאות משלי...על קצה המזלג. אני אישית חשה ויודעת שהשתניתי בכלל אחרי קריאת הספרים האלה והמחשבה על כל מה שכתוב שם..[היו קטעים שלא ממש נגעו בי אז דילגתי עליהם]... והדבר הכי הכי שהספרים האלה נתנו לי.. ולא יודעת למה..שינוי מחשבה בקשר לכל מיני דברים שהטרידו אותי פעם..והיום כבר לא. הבנתי שאין אחרי מה לרוץ בעצם...כי אין מיקריות וכל מה שצריך יעשה..ויהיה ויתבצע!! זה לא אומר שאנחנו לא צריכים להזיז את הישבן..חחח אבל באופן כללי מה שאמור לקרות יקרה. ברצוני לציין שכשנתקלתי בפורום הזה...חשבתי לעצמי =עוד משוגעים משוחחים עם אלוהים מעניין מה הקטע שלהם=...ואז נכנסתי פעם ופעמיים ונדלקתי חח כנראה שבאמת אין מיקריות

גריני

New member
או../images/Emo70.gif עכשיו הבנתי...

היתה פשוט הצמדה לשרשור הלא נכון... תיכף אני אבוא עם השואב-אבק ונעשה פה קצת סדר (ושאושו לא תגיד שרק היא על הספונג'ה...
)

niki268

New member
נכון מאוד פעמונית הגשם../images/Emo140.gif

אין מקרה בחיים,כל הנוסחה היא האותיות הקדושות שלנו. שמקרה זה בהיפוך "ה' רקם" או בתורה אחרת נקרא "קרמה" שזה בעצם אותו דבר ואותן האותיות. כידוע לכולנו העיברית שפה קשה כי הפעולות שנעשות כמו עבר ,הווה, עתיד, או יחיד רבים וכל הדיקדוק. אהל אם לוקחים שורש אפשר לשחק איתן אין סוף, כמו למשל ר,ג,ש, היתי אומרת הפוך את הקשר לרגש על מנת שיהיה גשר ולא גרש.

גריני

New member
../images/Emo41.gif מה שפעמונית לקחה מהספרים

(הערה: הודעה זו נכתבה ע"י פעמונית הגשם שבטעות הצמידה אותה לשרשור אחר) קודם כל אם "האמנתי" שיש גיהנום ...האמונה הזאת נעלמה כלא היתה. שנית אם "אחרתי" בהדלקת הנרות ביום שישי...אני לא נכנסת ללחץ.... ואני לא ממלמלת את הברכה המסורתית...אלא מה שליבי חפץ באותה שעה...ומודה לאלוהים על הכל. אני לא חושבת שאם אצום ביום כיפור...זה יתן לאלוהים משהו...ובטח לא לי. אני לא חושבת שאלוהים רוצה שאסבול בגללו... והעיקר הבנתי שאין רע ואין טוב ...יש מצב !! לקחתי פה ושם מה שהיה קרוב לליבי ובסתר האמנתי בזה.. בכלל לא צריך "לעבוד" את אלוהים בגלל שכר ועונש...כי זה נורא. שתהיה שנה טובה ואנרגיות טובות לכולם

ש ו נ י

New member
אני לא בדיוק יודעת מה לעשות עם

התגובות שלכם הייתי רוצה שכמו שאני משתדלת לקחת את הרעיון הזה עכשיו, ותודה לכל מי שהציע; נכון לעכשיו מצאתי לי מי יעזור לי בזה אבל הייתי רוצה לזרוק רעיון שאולי אם מישהו מחפש תומך/כת או רוצה להיות תומך/כת למישהו בפורום... שאנשים יציעו או יבקשו כמו שאני ביקשתי ונעניתי, ונראה איך זה יתקדם ויתקתק ואם זה עובד או שנחליט על פינת שיתוף וייעוץ של חברי הפורום - כיצד אנו לוקחים את הרעיונות של הספרים ומיישמים אותם בחיי היומיום דוגמאות וכזה, וזה בטוח ייתן לאחרים גם רעיונות והשראה - וזה מן מעגל כזה שאם אחד משתף ושואל והשני עונה אז זה עוזר גם לאחרים ולמי שבעצמו נותן מה דעתכם? למישהו יש רעיונות נוספים? פשוטטטט... לא הייתי רוצה שזה ייתקע שוב ברמת ה... שוני (או כ"א אחר/ת לצורך העניין) כתבה הודעה, הגבנו, וסבבה. כלום! שנעלה את זה לרמת ה... תמיכה של יישום וביצוע בחיי היומיום של כאו"א מחברי הפורום אז... יש קופצים? ו... רעיונות מה ואיך ליישם תודה חברים/ות! אללה יברך אתכם (בזמן האחרון אללה לא ממש פופולרי בעולם
)

גריני

New member
מציעה פינת שיתוף/ייעוץ

אני מנסה לראות את הדברים הולכים בדרך "מסודרת" פחות או יותר. כך שבנוסף לתמיכה ולייעוץ שאנחנו ממילא נותנים ומקבלים כאן, יהיה משהו יותר "מובנה". זה יכול להעשות כך שניפתח שרשור אחת לשבוע, בו כל אחד יכתוב מהי ה"משימה" שהוא לוקח על עצמו השבוע - על איזה קושי אני רוצה להתמקד בשבוע מסויים. נניח אני - עפ"י הדוגמא שהבאתי היום לכאן - רוצה להתמקד על "ליהנות מהחיים הפשוטים, הרגילים". אז אני מעלה את העניין הזה, ומי שמרגיש שיש לו מה לתרום לי בקטע הזה מגיב - איך לדעתו אני יכולה להגיע לכך. בשבוע הבא - יפתח שרשור חדש: עד כמה עמדתי/לא עמדתי במשימה שבחרתי לי... מה עזר לי להצליח/מה הפריע לי... בבנוסף: ייפתח שרשור "משימות לשבוע הבא"... איך זה נשמע לכם
ואני רוצה להוסיף עוד משהו - מה שעניתי לשוני על הצעתה: יקירותי ויקירי - זוהי בעיני התרומה הגדולה ביותר של הפורום הזה! את הספרים כולנו קראנו (ומי שלא - שיעשה זאת מיד
). רובנו נתקלים בקושי בקטע של להוריד את חוכמת החיים שקראנו בספר - אל חיי היומיום שלנו! רובנו חשים התעלות כשקוראים את הספר, הלב מתרחב וחושבים שהנה מצאנו את אבן החכמים.... ואז מסתבר לנו שזה לא כ"כ פשוט... שהיומיום ממשיך "למשוך" אותנו בדיוק באותו הכיוון - כמו לפני קריאת הספר. אז בואו ונחלץ עצמות, נושיט יד אחד לשני - בצורה מעשית.

למעלה